Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ραντεβού με παρόντα και τον Σαλιαρέλη



Εγινε το ραντεβού του Σταύρου Αδαμίδη με τον υποψήφιο επενδυτή της ΑΕΚ, τον Βασίλη Ξενιάδη. Το πλέον αξιοπερίεργο είναι πως ο κ. Ξενιάδης εμφανίστηκε στη συνάντηση μαζί με τον άλλοτε πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον Αργύρη Σαλιαρέλη. 

Η πλευρά της ΑΕΚ εκπροσωπείτο από τους Σταύρο Αδαμίδη (πρόεδρος) και Χάρη Οικονομόπουλο(νομικός σύμβουλος). Η παρουσία του κ. Σαλιαρέλη ήταν δυνατή έκπληξη και μάλιστα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ εκνευρίστηκαν. Τελικά, ο κ. Ξενιάδης ξεκαθάρισε πως ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση, απλά είναι συνεργάτης του σε κάποιες επιχειρήσεις.

« Ο επενδυτής πρέπει να έχει ηθικό και οικονομικό υπόβαθρο», υποστήριξαν οι παράγοντες της ΑΕΚ. Και ζήτησαν από τον κ. Ξενιάδη να εμφανίσει τα χρήματα και όλες τις εγγυήσεις που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει η υπόθεση. Ο κ. Ξενιάδης είπε πως δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού , επιφυλάχθηκε να απαντήσει και οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν πολύ σύντομα. Στην ΑΕΚ, ωστόσο, έχουν παγώσει...


Η Αρσεναλ ανακοίνωσε Ανρί για δύο μήνες



Ο Τιερί Ανρί επιστρέφει στην Αρσεναλ και θα φορέσει τη φανέλα της για τους δύο επόμενους μήνες, ως δανεικός από την ομάδα των  New York Red Bulls. 

Σήμερα  επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του 34χρονου από τους New York Red Bulls.
 
Ο Γάλλος άσος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση  κόντρα στη Λιντς τη Δευτέρα για το Κύπελλο Αγγλίας. Έπειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν αρκετές ημέρες, οι δύο σύλλογοι κατέληξαν σε συμφωνία, με τους Λονδρέζους να ανακοινώνουν σήμερα  την απόκτηση του κορυφαίου σκόρερ τους όλων των εποχών (226 γκολ σε 370 ματς), τον οποίο θα  έχουν  στη διάθεσή τους για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ο Ανρί θα πάρει τη φανέλα με το Νο 12. 


Αποδοκιμασίες στη Χαλκίδα, για τον Κ. Παπούλια


Με μία σύντομη τελετή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του υπουργού Εσωτερικών, Αναστάσιου Γιαννίτση, έγινε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Χαλκίδα.

    Κατά την τελετή, συγκεντρωμένοι πιστοί προέβησαν σε αποδοκιμασίες για την κυβερνητική πολιτική, στα πρόσωπα του Προέδρου, του υπουργού και των βουλευτών του νομού.

    Μετά το πέρας της τελετής, τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι, αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις στους δημοσιογράφους.


Ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά


Ιερέας βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του, στον Άγ. Παντελεήμονα


Δολοφονημένος βρέθηκε 83χρονος ιερέας, τα ξημερώματα στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος, στην οδό Κοδριγκτώνος 40, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

    Ο ηλικιωμένος ιερέ
ας έφερε μαντήλι στο στόμα, το οποίο προφανως τού προκάλεσε θάνατο από ασφυξία.

    Το σπίτι δεν έφερε ίχνη παραβίασης, ούτε έχει διαπιστωθεί αν λείπει κάτι, γι' αυτό οι αστυτνομικοί εκτιμούν οτι ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος και τα κίνητρα του εγκλήματος είναι προσωπικά.

    Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. 


Κλεμμένο άγαλμα της Αφροδίτης βρέθηκε στην Τουρκία



Κλεμμένο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, που χρονολογείται στον 5ο αιώνα π.Χ., εντόπισαν οι τουρκικές αρχές στην πόλη Κίρσεχιρ (Ιουστινιανούπολη) της Καππαδοκίας. Το μαρμάρινο άγαλμα, διαστάσεων 45 επί 16 εκατοστών (λείπουν τα άνω και κάτω άκρα), βρίσκεται σύμφωνα με τους Τούρκους αρχαιολόγους σε καλή κατάσταση. Η κλεμμένη αρχαιότητα εντοπίστηκε σε έλεγχο που έκαναν οι τουρκικές αστυνομικές αρχές σε αυτοκίνητο που θεωρήθηκε ύποπτο κατόπιν καταγγελίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης στο ίδιο αυτοκίνητο ένα όπλο. Το άγαλμα της Αφροδίτης μεταφέρθηκε στην αποθήκη του τοπικού μουσείου.


Με λαμπρότητα γιόρτασε τα Θεοφάνια ο Ελληνισμός της Αυστρίας


Με μεγάλη λαμπρότητα και για έκτη στη σειρά χρονιά στη σχεδόν 300 χρόνων ιστορία της Ορθοδοξίας στην Αυστρία, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμός των υδάτων στο Δούναβη στη Βιέννη, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανίων.
Η τελετή, προεξάρχοντος, του πριν ένα μήνα ενθρονισθέντα Ελληνοορθόδοξου Μητροπολίτη Αυστρίας-Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιου και παρουσία των ελληνικών και κυπριακών αρχών με επικεφαλής το νέο πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία , Θεμιστοκλή Δημίδη, πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι του Δούναβη - στον παραπόταμο του μεγάλου ποταμού που διασχίζει μεγάλο μέρος της αυστριακής πρωτεύουσας - και στη γέφυρα δίπλα από την ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης. 
Στο γεγονός δόθηκε δημοσιότητα από τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ανακοίνωσαν και πρόβαλλαν σήμερα την πρωτότυπη για τα αυστριακά και ρωμαιοκαθολικά δεδομένα, εκδήλωση, με τη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία και Τηλεόραση να καλύπτουν με συνεργεία τους την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και νωρίτερα τη θεία λειτουργία. 
Την τελετή, στην οποία συλλειτούργησαν και ιερείς άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αυστρία, παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί, ανάμεσά τους επισκέπτες από Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής στην Αυστρία, όπως και ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης και δημοτικός σύμβουλος, Χάνες Χάρβανεκ, ενώ έντονα αισθητή ήταν η απουσία του εκδημήσαντα τον περασμένο Οκτώβριο, μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας-Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ. 
Νωρίτερα είχε τελεστεί μεγάλη Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανίων στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στην Συνοικία των Ελλήνων, όπου στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο εκτός Ελλάδας.


Νιγηρία : Τουλάχιστον 17 νεκροί σε νέα επίθεση εναντίον χριστιανών


Ένοπλοι άνοιξαν τη νύκτα χθες πυρ πάνω σε συγκεντρωμένους Χριστιανούς, σε πένθος, "σκοτώνοντας τουλάχιστον 17, στην πόλη Μούμπι" στο κρατίδιο Ανταμάουα της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας, αναφέρουν σήμερα το απόγευμα οι τοπικές αρχές ασφάλειας. 
-Υπενθυμίζεται ότι ένοπλοι σκότωσαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας τουλάχιστον έξι πιστούς, μέσα σε χριστιανικό ναό της πόλης Γκόμπε, στη βόρεια Νιγηρία.


HALANDRI NEWS · Αγωνιστική δραστηριότητα 08/01-11/01


 Επιστροφή στην επίσημη αγωνιστική δράση για τις ομάδες του Γ.Σ.

 Χαλανδρίου, μετά από δύο εβδομάδες, αναγκαστικής διακοπής,

λόγω εορτών.



Τον πρώτο επίσημο αγώνα για φέτος θα τον δώσει η ομάδα των νεάνιδων,

την Κυριακή 08/01/2012, η οποία σε εξ αναβολής αγώνα για την 3η 

αγωνιστική του γ΄ ομίλου, θα υποδεχτεί την ομάδα του Ε.Α.Ο. Σπάτων,

 στο κλειστό του Δ.Γ. Χαλανδρίου "Ν. Πέρκιζας", στις 17:45.


Όταν ο Μέσι έκλαψε



Μπορεί να έχει κατακτήσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα, αλλά η απώλεια ενός τίτλου πάντα πληγώνει έναν πραγματικό πρωταθλητή.




Έτσι ο Λιονέλ Μέσι, λίγα λεπτά μετά την ήττα της ομάδας του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ξέσπασε σε λυγμούς στα αποδυτήρια των «μπλαουγκράνα».

Το ντοκουμέντο αυτό δημοσιεύτηκε με αρκετούς μήνες καθυστέρηση από τον επίσημο φωτογράφο του καταλανικού συλλόγου, Μιγκέλ Ρουίζ. 

Ο αργεντινός σούπερ σταρ μοιάζει απαρηγόρητος δίπλα στους επίσης εμφανώς απογοητευμένους Αντρές Ινιέστα και Χαβιέρ Μασεράνο.


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Νέο κόμμα στην Αλβανία θα διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!



Νέο κόμμα στην Αλβανία, που θα δημοσιοποιήσει την ιδρυτική του διακήρυξη στους επόμενους μήνες θεωρεί πως Αλβανία είναι η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά!
Σύμφωνα με την «Κάτοψη», η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, που υπάρχει ως εθνικιστικός σύλλογος με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης κ. Σπαχίου, διεκδικεί τη μισή Ελλάδα.
Ακούστε κι αυτό. Τα μέλη της  Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας,  αποκαλούν «αιμοσταγείς τους Έλληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!
Αναλυτικότερα, αναφέρουν: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών.
Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η Τσαμουριά βρίσκεται το νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας!


Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν στη θάλασσα τον παπά!


Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν στη θάλασσα τον παπά!
Οι πιστοί που βρέθηκαν στον Αγιασμό των Υδάτων στη Σκάλα Κατερίνης δεν πίστευαν στα μάτια τους με το θέαμα που αντίκριζαν. 

Η βάρκα, στην οποία επέβαινε ο ιερέας της περιοχής και άλλα τέσσερα άτομα, ανετράπη, λόγω των ισχυρών ανέμων και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα! 

Από το ατυχές περιστατικό δεν τραυματίστηκε, ευτυχώς, κανείς.


Ελεύθεροι αμυντικοί για τον Παναθηναϊκό


Άνρε ΦρίντριχτΟ Παναθηναϊκός ψάχνει για μία λύση στο κέντρο της άμυνας και το Sport24.gr βρήκε ποιοι παίκτες είναι ελεύθεροι αυτή την περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από αμυντικούς ποιότητας και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ζητήσει από τη διοίκηση των πράσινων να καλυφθεί το κενό.

Αυτή την περίοδο βέβαια δεν υπάρχουν παίκτες πρώτης γραμμής στο προσκήνιο και για να βρεις κάτι αξιόλογο θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Εμείς βρήκαμε κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι ελεύθεροι από το καλοκαίρι που μας πέρασε και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού.


Νοκ-αουτ ο Σαριεγκι,


Έναν αγιασμό και γρήγορα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Μετά τον τραυματισμό του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ήρθε στη σημερινή προπόνηση και το τράβηγμα του Γιόσου Σαριέγκι! Ο άσκος είχε πρόβλημα από χθες αλλά δεν το είπε στον προπονητή του με αποτέλεσμα σήμερα να χειροτερέψει η κατάσταση.
 
Έτσι τέθηκε και αυτός νοκ άουτ του μεθαυριανού αγώνα με την Κέρκυρα. Θέση βασικού θα πάρει πλέον σίγουρα ο Ματίας Μπιάρσμιρ και πιθανότατα παρτενέρ του στην άμυνα θα είναι ο Λουκάς Βύντρα.


Θύματα σχολικής βίας το 10% των μαθητών


Θύματα σχολικής βίας το 10% των μαθητώνΤο υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων εκφοβισμού και βίας στα σχολεία
Σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία της χώρας αλλά και του διαδικτυακού εκφοβισμού, ξεκινάει το υπουργείο Παιδείας.
 
 
Όπως αναφέρθηκε σε ημερίδα που έγινε σήμερα στο υπουργείο, η βία, ως κοινωνικό φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής - και, δυστυχώς, η Ελλάδα δεν εξαιρείται πια. 


Βαρυχειμωνιά στις αερομεταφορές


Βαρυχειμωνιά στις αερομεταφορέςΦεύγει η Aegean από το Βερολίνο - Μειώνουν τις πτήσεις προς Αθήνα ξένες εταιρίες

Για τους χειρότερους μήνες των τελευταίων ετών ετοιμάζονται οι αεροπορικές εταιρίες, καθώς η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελλήνων καταναλωτών, η πολιτική ρευστότητα, το κακό όνομα της χώρας, αλλά και τα ανελαστικά κόστη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δημιουργούν αρνητικό κλίμα και χαμηλές προσδοκίες για την λειτουργία της αγοράς.
Ήδη, ελληνικές και ξένες αερογραμμές αλλάζουν τις κινήσεις τους στη σκακιέρα της πτητικής εκμετάλλευσης, τείνοντας προς μία λειτουργία περισσότερο συνδεδεμένη με τον τουρισμό και πιο εποχική και ρίχνουν το βάρος τους στο καλοκαίρι. Παράλληλα, όμως, καταγράφονται και μειώσεις των θερινών δρομολογίων προς Αθήνα από ξένες εταιρίες, καθιστώντας - προς στιγμήν - την Ελληνική πρωτεύουσα τον χαμένο αυτής της υπόθεσης.


Οι αυστριακοί επιμένουν «ελληνικά» παρά την κρίση



«Παρά την κρίση, προτιμούμε τους Έλληνες», έχει ως τίτλο σε χθεσινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», στο οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα το γεγονός  πως  η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος στις προτιμήσεις τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς. 

Η εφημερίδα, μάλιστα, επισημαίνει ότι οι αφίξεις στη χώρα μας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10% το 2011, μέσα στη χρονιά της ελληνικής κρίσης.   
     
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ένα τρίτο από τα 5,8 εκατομμύρια των Αυστριακών (σε σύνολο πληθυσμού 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων), που μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 έκαναν διακοπές στο εξωτερικό, μετακινήθηκαν αεροπορικά και από αυτούς το 17% είχαν ως προορισμό την Ισπανία, το 12% την Ελλάδα και το 11% την Τουρκία.  


ΟΣΦΠ: Ο Π. Μπιτσαξής απογόρευσε τη μετακίνηση οπαδών στη Θεσ/νικη


Για άκρως σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, αποφάσισε την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών του Ολυμπιακού στη Θεσσαλόνικη για τον αγώνα της ομάδας τους με την Δόξα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στο Καυταντζόγλειο, για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καθώς και τη διάθεση εισιτηρίων στους "ερυθρόλευκους". Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Δόξα Δράμας έχει δώσει ήδη στον Ολυμπιακό 3.000 εισιτήρια για την αναμέτρηση....


Στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής: 


Επίσημη θρησκεία οι... «Κοπιμιστές» στη Σουηδία


Επίσημη θρησκεία οι... «Κοπιμιστές» στη Σουηδία   Τη θρησκευτική τους πίστη όχι σε κάποια θεϊκή ύπαρξη αλλά στην... ανταλλαγή-αντιγραφή αρχείων και πληροφοριών μέσω διαδικτύου (στο επονομαζόμενο file-sharing) αναγνωρίζουν ως βάση του δόγματός τους τα μέλη μιας νέας «εκκλησίας-θρησκείας», η οποία μάλιστα αναγνωρίστηκε επισήμως από την κυβέρνηση της Σουηδίας.
Τη θρησκευτική τους πίστη όχι σε κάποια θεϊκή ύπαρξη αλλά στην... ανταλλαγή-αντιγραφή αρχείων και πληροφοριών μέσω διαδικτύου (στο επονομαζόμενο file-sharing) αναγνωρίζουν ως βάση του δόγματός τους τα μέλη μιας νέας «εκκλησίας-θρησκείας», η οποία μάλιστα αναγνωρίστηκε επισήμως από την κυβέρνηση της Σουηδίας.
Ο λόγος για την «Εκκλησία του Κοπιμισμού» ή «Εκκλησίας της Αντιγραφής» («Kopimistsamfundet»), η οποία αποτελεί πλέον ούτε λίγο ούτε πολύ... επίσημη θρησκεία στη Σουηδία. Σύμφωνα με το δόγμα της εν λόγω «Εκκλησίας» και τους πιστούς της (τους καλούμενους Κοπιμιστές ή «Kopimi»), «οι πληροφορίες» που διακινούνται μέσω διαδικτύου «είναι ιερές» και η αντιγραφή τους αποτελεί «Θείο Μυστήριο».


Ενα «Εντευκτήριο» γεμάτο Ελύτη...



Πολλαπλά πολύτιμο και με ειδικό βάρος το πολυσέλιδο ειδικό τεύχος που κυκλοφόρησε το «Εντευκτήριο» ως φόρο τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη. Ο Γιώργος Κορδομενίδης συγκέντρωσε όλα τα κείμενα για το μεγάλο Ελληνα δημιουργό που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς στις σελίδες του περιοδικού (τεύχη 23-24 του 1993 και 70 του 2005) και με ευθυβολία μας θυμίζει πόσο πολύτιμος μας είναι ο λόγος ενός ποιητή που κοίταξε κατευθείαν μέσα στην ελληνική ψυχή.
Δεν έκανε, όμως, μόνον αυτό ο συνεπής εκδότης του «Εντευκτηρίου», αλλά πρόσθεσε σ' αυτό το ειδικό τεύχος τέσσερα νέα κείμενα για τον Ελύτη, ιδιαίτερα σημαντικά και γραμμένα υπέροχα από σπουδαίους δημιουργούς. Πρώτο πρώτο το κείμενο της Κικής Δημουλά, που «ανοίγει» το αφιερωματικό τεύχος. Με τίτλο «Σαν ωραίο... παρόν» η και ακαδημαϊκός Δημουλά εξηγεί με αισθαντικό τρόπο πόσο πολύ επέδρασε εντός της κι επί της γραφής της η ποίηση του Ελύτη, όπως στην «εμμονή μου στην παρομοίωση». «Ο Ελύτης είναι παρών», γράφει στην κατακλείδα της. «Παρών, με ωμέγα ή όμικρον. Οπως και να γραφεί εδώ, σ' αυτή την περίπτωση λέει και σημαίνει το ίδιο». Η Πάολα Μαρία Μινούτσι στο κείμενό της


Μεξικό: Τουλάχιστον 31 νεκροί και 13 τραυματίες από μια μάχη ανάμεσα σε συμμορίες μέσα σε φυλακή


 Τουλάχιστον 31 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε μάχη ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες σε φυλακή της πολιτείας Ταμαουλίπας του βόρειου Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές, εξέλιξη που αύξησε σε 58 τα θύματα των συγκρούσεων αυτού του είδους στα σωφρονιστικά καταστήματα της περιοχής, όπου κρατούνται εκατοντάδες μέλη των καρτέλ των ναρκωτικών.

    Η μάχη, που όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα El Universal σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, ξέσπασε ανάμεσα σε μέλη της συμμορίας Los Zetas και του καρτέλ του Κόλπου που κρατούνταν στη φυλακή της πόλης Αλταμίρα, η οποία έχει ονομαστική χωρητικότητα 2.000 ανθρώπων αλλά εκτιμάται ότι κρατούνται σε αυτή περίπου 3.000 άνδρες και γυναίκες. Οι συμμορίες φέρονται να συγκρούστηκαν "για τον έλεγχο των παράνομων δραστηριοτήτων μέσα στη φυλακή".

    Η συμμορία Λος Σέτας --η οποία ιδρύθηκε την δεκαετία του 1990 και διευθύνεται από πρώην επίλεκτους των ειδικών δυνάμεων του στρατού-- και το καρτέλ του Κόλπου μάχονται εδώ και καιρό στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες μεξικανικές πολιτείες για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.


«Πολεμικό» πάλι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ



ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΤΣΩΧΟΥ
itsoxos@ekdotiki.gr
«Πολεμικό» γίνεται πάλι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά την προχτεσινή πρόταση Παπανδρέου για μεταβατική δυαρχία, την οποία απέρριψε μετ' επαίνων το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά θα... ξανασυζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του οργάνου στις 12 Ιανουαρίου και στο Εθνικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 14 και 15 του μήνα. Κορυφαία στελέχη, προεξάρχοντος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιτέθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον πρώην πρωθυπουργό, την ώρα που η Λούκα Κατσέλη εκδήλωνε το ενδιαφέρον της να διεκδικήσει κι αυτή την ηγεσία του Κινήματος.


HALANDRI NEWS · Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου - Κοπή πίττας - Γλέντι



Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε τον ερχομό της νέας χρονιάς στην εκδήλωση για την Κοπή της πίτας των Ηπειρωτών

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στις 7μμ

στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου

( Δαναϊδων και Αντιγόνης)

Με παραδοσιακή ζωντανή μουσική, χορό και κεράσματα
Με ζεστή καρδιά και αισιοδοξία
Με τον τρόπο που ξέρουμε να γλεντάμε οι Ηπειρώτες

Το ΔΣ


Δείτε πόσο τρομακτικά πολλά γνωρίζει το Facebook για τις ζωές μας!


Γνωρίζετε ότι η Facebook κρατά αρχείο όλης -μα όλης- της δραστηριότητάς μας στο κοινωνικό δίκτυο ανεξάρτητα με το πόσος καιρός έχει περάσει ή του τι έχουμε διαγράψει; Τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του 24χρονου Αυστριακού Max Schrems που έστειλε επίσημη αίτηση στη Facebook για να
του αποστείλουν όλα τα δεδομένα του. (Θυμίζουμε ότι όλοι εμείς που ζούμε στην Ευρώπη έχουμε αυτό το δικαίωμα)...
Αυτό που έλαβε ήταν ένα CD με 1.222 αρχεία PDF, που παρουσίαζαν λεπτομερώς την κάθε του κίνηση! Εν συντομία, όλες οι ενέργειες του Shrem ήταν καταγεγραμμένες, από τα πιο παλιά μηνύματα (που μάλιστα είχε διαγράψει), μέχρι τις σχέσεις, τα επαγγελματικά και όλες τις φωτογραφίες του.


Όπως είδαμε πρόσφατα, η Facebook έχει δεσμευτεί στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να προχωρήσει σε σοβαρότατες αλλαγές στην πολιτική ασφαλείας της. Μέχρι τότε πρέπει απλά να συμβιβαστούμε στην ιδέα (ή να διαγράψουμε το λογαριασμό μας) ότι θα γνωρίζει κυριολεκτικά τα πάντα για εμάς και ενδεχομένως να τα μοιράζεται και με τρίτους…


Πηγή:dinatos


Τέλος για τις σελίδες εφαρμογών στο Facebook!


Τo Facebook ετοιμάζεται να διαγράψει όλα τα App Profile Pages των προγραμματιστών.
 Όλοι διαχειριστές App Profile Page στο Facebook έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι η σελίδα του προφίλ τους θα διαγραφεί μέχρι τον Φεβρουάριο. Όσοι λοιπόν έχουν τέτοια σελίδα θα μπορούν να μεταφέρουν τα «Like» τους σε κάποια Facebook Page που πιθανόν να έχουν δημιουργήσει, αλλιώς θα χαθούν για πάντα και οι χρήστες θα μεταφέρονται απευθείας στην εφαρμογή. Τα Facebook είχε ανακοινώσει αυτή του την ενέργεια στους προγραμματιστές, από τον Δεκέμβριο για να μπορέσουν οι χρήστες να κατευθύνονται απευθείας σε μια εφαρμογή ή μία παραδοσιακή σελίδα Facebook. Αυτή η κίνηση αναμένεται να μειώσει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο χρήστης για να εντοπίσει μια εφαρμογή, ενώ παράλληλα θα σταματήσει τα μπερδέματα που υπάρχουν μεταξύ των App Profile Pages και των Facebook Pages. Τέλος όλοι οι νέοι προγραμματιστές θα μπορούν να επιλέξουν να δημιουργήσουν μία Facebook Page από το Developers App και δεν θα παίρνουν απευθείας App Profile Page όπως γινόταν μέχρι σήμερα.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha