Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Νικόλας Άσιμος (1949 – 1988) (VIDEO)



Νικόλας ΆσιμοςΟ τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικόλαος Ασημόπουλος. Οι γονείς του ήταν από την Κοζάνη, όπου ο Νικόλας έζησε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το σχολείο. Ως έφηβος, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στους μαθητικούς αγώνες σχολείων της Μακεδονίας το 1965, καθώς και στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, του έγινε επίσημη πρόταση από την ομάδα της Κοζάνης, αλλά τελικά η συμφωνία ναυάγησε.
Στα δεκαοχτώ του έφυγε για τη Θεσσαλονίκη, για να σπουδάσει στο Νεοελληνικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής. Αρχικός στόχος του ήταν να περάσει στο τμήμα δημοσιογραφίας, την οποία άσκησε ερασιτεχνικά παράλληλα με τις σπουδές του. Σε κάποιο άρθρο του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ψευδώνυμο Άσιμος κι έκτοτε το καθιέρωσε. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με το θέατρο. Έφτιαξε ένα φοιτητικό θεατρικό εργαστήρι, παίζοντας Αριστοφάνη, Μένανδρο, Μολιέρο.
Τότε αγόρασε και την πρώτη του κιθάρα. Σχεδόν από την Α' Γυμνασίου έγραφε στιχάκια και ποιήματα, αλλά ποτέ δεν είχε εκδηλώσει καμία έφεση προς τη μουσική. Αυτοδίδακτος μουσικός, άρχισε εμφανίσεις σε μικρές μπουάτ. Ανυπότακτος, αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις της λογοκρισίας για τα τραγούδια του και τα λεγόμενά του. Συνελήφθη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια. Όταν τον άφησαν, η ταυτότητά του είχε χαθεί. Δεν έβγαλε άλλη, παρά μόνο 18 χρόνια αργότερα, οπότε κατάφερε να του εκδώσουν μία ταυτότητα στο όνομα Άσιμος, με τη «διευκρίνιση» στο σημείο του θρησκεύματος: Άνευ θρησκεύματος.
Το 1973, και χωρίς πτυχίο, κατέβηκε στην Αθήνα. Εμφανίστηκε σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα, σε συνεργασία με τραγουδιστές, ηθοποιούς και συνθέτες, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με μουσική, κείμενα, σκετς και ντοκουμέντα κόντρα στο κατεστημένο: «5η εποχή», «11η εντολή», «Χνάρι», «Μουσικό Θέατρο Φτώχειας», «Σούσουρο». Ανάμεσα στους τότε συνεργάτες του, πολλά και γνωστά ονόματα: Γκαϊφύλιας, Τραντάλης, Πανυπέρης, Φινίκης, Μουζακίτης, Σπυρόπουλος κ.α.


Η εξέγερση της Σκάλας τον Αύγουστο του 1849



του Γιάννη Βλαχούλη
( Από παλιότερη ομιλία του υπογράφοντος ) 
Αργοστόλι 1850
...την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα την 16η Αυγούστου 1849, ξέσπασε νέα ένοπλη εξέγερση.
Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν κυρίως στο νοτιοανατολικό κομμάτι του νησιού, συγκεκριμένα στο χωριό Σκάλα, στην περιοχή του Ελειού και στην κοιλάδα του Ηράκλειου πεδίου, αλλά οι υπάρχουσες ενδείξεις πού κυρίως βασίζονται σε μαρτυρικές καταθέσεις δείχνουν ότι υπήρξε σχεδιασμός για εξέγερση σε ολόκληρο το νησί που όμως δεν πραγματοποιήθηκε.
Εμφανείς αρχηγοί της εξέγερσης αναφέρονται ο ιερέας του χωριού Σκάλα Γρηγόριος Ζαπάντης Νοδάρος ο επονομαζόμενος και Παπα ληστής, ο Θεόδωρος Βλάχος από το χωριό Σπήλια λίγο έξω από το Αργοστόλι και ο Αναστάσης Λαμπρινάτος ή Μπομποτής από τα Ομαλά .
Πρώτη βίαιη ενέργεια των στασιαστών θεωρείται ή εκτέλεση του δασοφύλακα Parker από ομάδα 20 φυγόδικων που είχε επαναφέρει κρυφά στο νησί ο Βλάχος με σκοπό να βοηθήσουν τους εξεγερμένους.
Παρ ότι υπήρξαν υποψίες και κατά διαφόρων άλλων η Αστυνομία επικήρυξε τον Βλάχο αλλά ουδέποτε δραστηριοποιήθηκε για να τον συλλάβει παρ’ ότι ο τελευταίος κυκλοφορούσε ελεύθερα, χωρίς καμιά προφύλαξη.
Τα κυρίως γεγονότα άρχισαν την 15η Αυγούστου στην Σκάλα όταν ομάδα ενόπλων με επικεφαλής τον Παπά Ληστή επιτέθηκε σε αστυνομική περίπολο που ερχόταν από το Αργοστόλι και την διασκόρπισε σκοτώνοντας και τον επικεφαλής.
Την 16η Αυγούστου ξεσηκώνονται οι Βάλτες οι Κορωνιοί, το Αράκλι και ο Ελειός, διακόπτεται η επικοινωνία με το 


Χάρτης της Ευρώπης χωρίς την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα




Χάρτης της Ευρώπης χωρίς της Κρήτη και τα Δωδεκάνησα!!!
Δείτε τα χάλια τους.

 
http://www.navigon.com/portal/int/karten_services/karten/map_of_europe.htmlΕνωμεταξύ, στην παρακάτω σελίδα που συμπεριλαμβάνεται η τουρκία, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι κανονικά χρωματισμένα.
http://www.navigon.com/portal/int/karten_services/karten/turkey_map_of_europe.html
Και τα χαιβάνια του ελληνικού τμήματος δεν έκαναν τίποτα για να το διορθώσουν. 
Στείλτε τους email και ξεχέστε τους....

support το ελληνικό τμήμα λείπει για διακοπές (το μόνο τμήμα σε όλον τον κόσμο!)
Στους Γερμανούς στείλτε email μόνο μέσα από την ειδική φόρμα της ιστοσελίδας της Navigon (συστήματα GPS). Παρεμπιπτόντως, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με το σύστημα – άσε που μπήκα να ανανεώσω τον άθλιο χάρτη και θέλει πάνω από 60 ευρώ…

Με εκτίμηση,
Ο Χειρουργός σας
http://xeirourgeio.blogspot.gr/


Καίγεται η Χίος - Εκκενώθηκαν χωριά


Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η καταστροφική πυρκαγιά αυτή τη στιγμή! - Σπεύδουν προς βοήθεια μονάδες από Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη
Γεώργιος Στεφάνου www.lesvospost.com
aegeantimes.gr






Σε έναν τεράστιο πύρινο κλοιό βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Νοτιοδυτική Χίος με τα χωρία Λιθί και Βέσσα να έχουν εκκενωθεί, ενώ στην Ελάτα απειλήθηκαν δύο σπίτια.

Επίσης ο δρόμος από Αγ. Γιώργη προς Βέσσα και Λιθί έχει διακοπεί στο ύψος του στρατοπέδου "ΚΑΜΠΗ". Η φωτιά αυτή την ώρα κινείται προς τον Αγιο Γιώργη, ενώ οι δυνάμεις στο σημείο είναι περιορισμένες για το μέγεθός της.

Η φωτιά έδειξε τα "δόντια" της από το πρωί, και οι κάτοικοι του νησιού δικαίως διαμαρτύρονται για τις..
ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει αυτή τη στιγμή. 

Στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης και ο αντιδήμαρχος, Ν. Μαρτάκης, καθώς και ο Υπουργός, Κ. Μουσουρούλης.

Ο Κ. Λαμπρινούδης με δηλώσεις του στη ChiosPress έκανε λόγο για καταστροφή, ενώ ο αντιδήμαρχος Μαρτάκης εκτελούσε χρέη ... πυροσβέστη!!!

Στη Χίο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, που δεν επαρκούν κι έτσι σπύδουν πεζοπόρα τμήματα από τη Λέσβο και τη Θεσσαλονίκη, ενώ έρχονται 4 επιπλέον οχήματα από Αθήνα.

Φυσικά η πυρκαγιά μαίνεται ακόμη και στη μάχη έχουν ριχτεί 40 εθελοντές και 79 στρατιώτες.


Υπάρχουν διαθέσιμα 10 αεροπλάνα, αλλά λόγω των ισχυρότατων ανέμων -λένε- ότι δεν μπορούν να κάνουν εύκολα υδροληψίες με αποτέλεσμα να καθυστερούν, ενώ ακόμη επιχειρούν 4 ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Μονής, αφού κατέκαψε την περιοχή πέρασε πάνω από τον Προβατά λόγω των δυνατών ανέμων και κατευθύνθηκε προς τα νοτιοδυτικά, όπου υπάρχουν μέτωπα σε πλήρη εξέλιξη. Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Νοτιοδυτική Χίος με τα χωρία Λιθί, Βέσσα να έχουν εκκενωθεί, ενώ στην Ελάτα απειλήθηκαν δύο σπίτια. Επίσης ο δρόμος από Αγ. Γιώργη προς Βέσσα και Λιθί έχει διακοπεί στο ύψος του στρατοπέδου ΚΑΜΠΗ.





Πηγή


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Αυγούστου Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


1931 - Αποκαθιστάται η οικονομία της Γερμανίας, με την υπογραφή της συμφωνίας περί παγώματος των γερμανικών οφειλών προς τράπεζες του εξωτερικού.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40 ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ!


afriki
  ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ: Έκλεισε σήμερα ο μαγικός κύκλος ,πριν λίγα χρόνια ο γη κοίταζε να σώνονται μεταλλωρύχοι με κομμένη την ανάσα (αρχή κύκλου) σήμερα εκτελούνται για πλάκα (τέλος κύκλου) όποιος κατάλαβε....!!!ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Συνεχίστε την ίδια ανόητη διαδικασία βρίζοντας στα σχόλια ...αποδεικνύοντας τον ύπνο και την πραγματική φυλή σας!!Η εν ψυχρώ εκτέλεση από την αστυνομία 40 απεργών μεταλλωρύχων στη Νότια Αφρική -η πιο αιματηρή επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας μετά το τέλος του καθεστώτος του Απαρτχάιντ- προκάλεσε σοκ στη χώρα, με τους πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης να θέτουν πολλά ερωτήματα για τον ψυχισμό της αστυνομίας μετά το τέλος της κυριαρχίας των λευκών.


ΤΑ 9 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ



Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη     17.08.2012

Τώρα, που οδεύουμε ολοταχώς προς άτακτη χρεοκοπία, τώρα που η αδράνεια των κυβερνήσεών μας έδωσε το δικαίωμα στους εταίρους μας-κυρίως, στους Γερμανούς-να τολμούν  να  ομιλούν περί του ότι θα «μας πετάξουν από το ευρώ», τώρα  που η Ελλάδα από το ένα ως το άλλο άκρο της αιμορραγεί και καταρρέει, τώρα που οποιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωση ή  αναδιαπραγμάτευση του χρέους  δεν έχει πια νόημα, τώρα που ότι κτίσαμε στα 60 τελευταία χρόνια έχει γκρεμιστεί και  η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αμαυρωθεί, ας καταμετρήσουμε  ποια δικά μας, ποια  ασυγχώρητα  εγκλήματά   μας οδήγησαν τη χώρα και το λαό της  σ’ αυτό το οικτρό αποτέλεσμα:

1ο Εγκλημα: Η  -ανεξήγητη;;;- επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου να βάλει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, αν και σαφώς αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί.

2ο Έγκλημα: Η υπογραφή του αρχικού μνημονίου από τους αρμοδίους, ουσιαστικά, με κλειστά μάτια και χωρίς την ελάχιστη διαπραγμάτευση, και στη συνέχεια όλου του υπόλοιπου αποτρόπαιου συρφετού, που έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό, και τον παρέδωσε, έτσι, στους δανειστές του.


Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένη στην Πρέβεζα


Τον τρόμο βίωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στον ....
Παντοκράτορα Πρέβεζας. Δύο αλλοδαποί εισέβαλαν μέσα στο σπίτι της και αφού τη χτύπησαν, την ανάγκασαν να τους αποκαλύψει το μέρος που είχε κρυμμένα χρήματα, τα οποία και αφαίρεσαν πριν τραπούν σε φυγή. Παρά το έντονο σοκ, η ηλικιωμένη ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Πηγή: pamepreveza.gr


ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (1913)




Χάρτης των Βαλκανίων
α) κατόπιν της Συνδιάσκεψης του Λονδίνου (1913) και
β) μετά την Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913)

Η Συνθήκη Βουκουρεστίου (1913) είναι η συνθήκη ειρήνης που συνομολογήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1913 στο Βουκουρέστι, εξ ου και η ονομασία της, μεταξύ των Βασιλείων της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, και του Μαυροβουνίου αφενός και της Βουλγαρίας αφετέρου. Με τη συνθήκη αυτή δόθηκε τέλος στο Β' Βαλκανικό Πόλεμο ακριβώς μετά την ήττα της Βουλγαρίας.

Προηγηθέντα της συνθήκης

Οι διαπραγματεύσεις της διάσκεψης για τη συνομολόγηση της συνθήκης αυτής διεξάχθηκαν στο Βουκουρέστι σ΄ έναν αγώνα προσδιορισμού των νέων συνόρων και ειδικότερα των Σερβο-Βουλγαρικών και των Ελληνο-Βουλγαρικών (στη Θράκη). Πριν όμως της σύγκλησης της διάσκεψης αυτής είχαν προηγηθεί οι ακόλουθες πολιτικές, διπλωματικές και άλλες στρατιωτικές ενέργειες:
  1. Στις 26 Απριλίου (1913) ο Έλληνας Πρωθυπουργός Ε. Βενιζέλος ενημερώνει εγγράφως τον Στογιάν Δάνεφ περί μη ύπαρξης σχετικής συμφωνίας μεταξύ Σερβίας και Ελλάδος δηλώνοντάς του πως γενικά οι Έλληνες επιθυμούν να καταστήσουν την υπό κυριαρχία τους Θεσσαλονίκη ελεύθερο λιμένα και επιπρόσθετα πως αν επιχειρηθεί χωριστή συμφωνία με τη Βουλγαρία οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να παύσουν να ενδιαφέρονται για τις Σερβο-Βουλγαρικές διαφορές που αφορούσαν το Μοναστήρι κ.ά. (Σημειώνεται πως την πρόταση αυτή του Βενιζέλου επικαλέσθηκε αργότερα ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Ιβάν Γκέσωφ σε γαλλόφωνο βιβλίο που εξέδωσε προκειμένου ν΄ αποδείξη ότι η Ελλάδα τότε, στο Βουκουρέστι, δεν απαιτούσε κάνενα ζωτικό συμφέρον στη διανομή της Μακεδονίας).


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (VIDEO)




Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο




Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha