Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή - Φτιάχνουμε πατρόν σε δικά μας σχέδια για κουλουράκια



Όλα γίνονται για 15 ευρά αγαπητοί μου αναγνώστες. Τόσο είχαν τα κουπ-πατ που μου γυάλισαν αλλά τσιγγουνεύτηκα να τα αγοράσω τελικά διότι από τα 6 σχέδια του σετ ήθελα μόνο τα δύο. Βάλε και τον παράγοντα αντρα-θέλω-τώρα-τον-θέλω στο παιχνίδι οπότε καταλαβαίνεις γιατί ξύπνησε και πάλι ο κύρος γρανάζης μέσα μου.
Και τι κάνουν τα κουπ-πατ σάμπως; κόβουν. Ε και το μαχαιράκι μου κόβει και τα χέρια μου πιάνουν και ο σκοπός δεν είναι να φτιάξω σε χρόνο ντετέ ένα εκατομμύριο ίδια κουλουράκια λες και ειμαι κανένα εργοστάσιο αλλά να έχω πολλά διαφορετικά και όμορφα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που μετά θα στολίσω με χρωματιστά γλάσα για να ζηλεύουν οι οχτροί μου και να χαίρονται οι φίλοι μου.
Πάμε όμως να δουμε παρεούλα τι έκανα!
xmas cookies patron 1 Φτιάχνουμε πατρόν σε δικά μας σχέδια για κουλουράκια
Καταρχήν ήθελα σχήματα από παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Για να μη ζορίζομαι να τα βγάλω ίδια και απο τις δυο πλευρές τσάκισα ένα χαρτί στη μέση και σχεδίασα με μολύβι τα μισά τους. Στη συνέχεια έκοψα τα σχήματα με ψαλιδι.


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ... ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ!!


ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ... 


 Προκλητική εμφάνιση του Συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Γκάρυ Ριντ στη Βουλή. Αποκάλεσε τα Σκόπια «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», προκαλώντας την έκρηξη του βουλευτή της Ν.Δ. Γρηγόρη Αποστολάκου. 


 Σε ομιλία του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα «Θεσμικές μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η Ελλάδα έξω από τη κρίση» ο Γκ. Ριντ – τυχαία άραγε (;) – αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια, σε μια αποστροφή του λόγου του για την οικονομική κατάσταση στις χώρες των Βαλκανίων. 


 Το… ανιστόρητο λάθος του οικονομολόγου και Συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον βουλευτή της Ν.Δ. Γρηγόρη Αποστολάκο, ο οποίος παρενέβη λέγοντας… «Οφείλατε να γνωρίζετε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει με το όνομα αυτό την χώρα στην οποία αναφέρεστε» είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος «πριν από 2 χρόνια απορρίφθηκε η είσοδος της στο ΝΑΤΟ με ομόφωνη απόφαση». Κατόπιν αυτού ο κ. Γκάρυ Ριντ αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη.




newsit.gr






Δ. ΛΙΘΟΞΌΟΥ - ΟΙ ΑΡΒΑΝΊΤΕΣ (ΠΑΛΑΙΟΊ ΑΛΒΑΝΟΊ) - ΤΑ ΧΩΡΙΆ ΤΟΥΣ (ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΏΡΙΑ) ΣΤΗΝ ΝΌΤΙΑ ΕΛΛΆΔΑ



Πληθυσμός και οικισμοί των Αρβανιτών

1879 - 1907




Η ελληνική κρατική διανόηση, πέρα από το πρόβλημα της αντιπαράθεσης στο σλαβικό ζήτημα με τον Φαλμεράυερ (υπερασπιζόμενη τον εθνικό μύθο που κατασκεύασε), αντιμετώπισε εξ αρχής, ένα σοβαρότερο, μη λόγιο, αλλά ζωντανό πρόβλημα: την ύπαρξη των Αρβανιτών.
Η Αθήνα, η πρωτεύουσα του νέου βασιλείου, βρισκόταν γεωγραφικά, στο κέντρο μιας αλβανόφωνης ανθρωποθάλασσας, καθώς ήταν περικυκλωμένη από δεκάδες αρβανιτοχώρια.
Κάποιος που θα  αποφάσιζε να ταξιδέψει, τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, από τη Μαλεσίνα και το Μαρτίνο της Λοκρίδας, μέχρι το Καστρί (Ερμιόνη) και το Κρανίδι της Πελοποννήσου, μία απόσταση που με το μοναδικό μεταφορικό μέσο της εποχής, τα υποζύγια, θα χρειαζόταν 75 ώρες συνεχούς πορείας [Gell 1827, σ. VII] & [Μολοσσός 1878], ή με τις αναγκαίες στάσεις, μία ολόκληρη βδομάδα [Λιθοξόου 1983, σ. 57 – 58], ήταν ενδεχόμενο εκτός της Θήβας και των Μεγάρων, να μη συναντούσε άνθρωπο από τα χωριά που θα περνούσε, που να μπορούσε να κουβεντιάσει μαζί του ελληνικά.


Βιετνάμ: Διακόσια νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου


Μια θηλυκή σαύρα που αναπαράγεται με κλωνοποίηση, ένας πίθηκος που φτερνίζεται όταν βρέχει : περισσότερα από 200 νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου εντοπίστηκαν το 2010 στην περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ, αλλά ήδη τα περισσότερα από αυτά απειλούνται, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση. 

"Κατά μέσο όρο, ένα νέο είδος ανακαλύπτεται από τους επιστήμονες κάθε δύο ημέρες σε αυτή τη ζώνη που εντείνεται στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Λάος, την Ταϊλάνδη, τη Μιανμάρ και την κινεζική επαρχία Γιουνάν, σύμφωνα με την έκθεση "Άγριος Μεκόνγκ". 

Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς ανακαλύφθηκαν 145 φυτά, 28 ερπετά, 25 ψάρια, 7 αμφίβια, δύο θηλαστικά και ένα πτηνό, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 1.345 είδη που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή από το 1997.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Προτάσεις γάμου στον Νορβηγό μακελάρη!



Προτάσεις γάμου στον Νορβηγό μακελάρη!

Ποιος θα περίμενε ότι ο Αντερς Μπρέιβικ, ο Νορβηγός δολοφόνος που σκότωσε 77 άτομα τον περασμένο Ιούλιο στη νήσο Ουτόγια, θα ήταν... περιζήτητος γαμπρός!

Ποιος θα περίμενε ότι ο Αντερς Μπρέιβικ, ο Νορβηγός δολοφόνος που σκότωσε 77 άτομα τον περασμένο Ιούλιο στη νήσο Ουτόγια, θα ήταν... περιζήτητος γαμπρός!
Κι όμως, σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, στο γραμματοκιβώτιο του 32χρονου μακελάρη ανάμεσα στα δεκάδες γράμματα, που περιείχαν λογαριασμούς και απειλητικά μηνύματα, βρίσκονταν και πολυάριθμες... προτάσεις γάμου!
Την περασμένη εβδομάδα ο Μπρέιβικ απέκτησε πρόσβαση για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του σε ένα μέρος της αλληλογραφίας του, ενώ επίσης για πρώτη φορά είδε ειδήσεις και διάβασε εφημερίδες για τις μαζικές δολοφονίες που διέπραξε στις 22 Ιουλίου και πληροφορήθηκε ότι ο Τύπος είχε ασχοληθεί με την παιδική και εφηβική του ηλικία. Υπενθυμίζεται ότι η γνωμάτευση των ψυχιάτρων που τον παρακολουθούν ανέφερε πριν από δύο εβδομάδες ότι πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια.


Κουτρουμάνης: Για κατώτατο μισθό και δώρα αποφασίζουν οι κοινωνικοί εταίροι



Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει ή να αλλάξει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ έχει πείσει την τρόικα ότι δεν πρέπει να καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.

Κουτρουμάνης: Για κατώτατο μισθό και δώρα αποφασίζουν οι κοινωνικοί εταίροι
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Τρίτη και εμφανίστηκε και πάλι καθησυχαστικός όσον αφορά τις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα.
Παραδέχθηκε ότι η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα, αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό.
Ειδικά για τον κατώτατο μισθό και τις πιέσεις της τρόικας να καταργηθεί, ο κ.Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση και παραμένει στην γραμμή ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά την διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και συνδικάτων), στην οποία δεν παρεμβαίνει.
Η κατάργηση για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα είχε στο παρελθόν τεθεί στο τραπέζι, αλλά η τότε κυβέρνηση έπεισε τους ελεγκτές της τρόικας ότι δεν συμφέρει η κατάργησή τους, σύμφωνα με τον κ.Κουτρουμάνη. Για το λόγο αυτό, κατά τον ίδιο, δεν έχει τεθεί τώρα αντίστοιχο αίτημα και δεν εκτιμά ότι πρόκειται να ανοίξει στο μέλλον αντίστοιχο θέμα.


Θεσσαλονίκη: Με πρωινή επιχείρηση, εκκενώθηκε η κατάληψη στην οδό Φράγκων



Επιχείρηση για την απομάκρυνση των ατόμων που είχαν καταλάβει το κτίριο του πρώην νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στην οδό Φράγκων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε νωρίς το πρωί από δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν όμως ειδική εντολή να μη φέρουν όπλα.
Πρόκειται για την κατάληψη «Επιβίωση», στην οποία βρίσκονταν 27 άτομα, εκ των οποίων οι 20 αλλοδαποί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι διέθεταν ακόμη και... ομάδα περιφρούρησης.
Με πρωτοβουλία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ήδη όλοι οι άστεγοι από το συγκεκριμένο κτίριο έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της πόλης και τα έξοδα ανέλαβε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha