Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η Ρένα είναι οφ-σάιντ (Βασίλης Τσιβιλίκας)



 Μια μοδίστρα, πηγαίνοντας να παραδώσει μια τουαλέτα σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, βλέπει πολύ κόσμο μαζεμένο. Όταν καταλαβαίνει πως υπαίτιος γι' αυτό το χαμό που την εμποδίζει να εκτελέσει την παραγγελία της είναι ένας νεαρός αλλοδαπός ποδοσφαιριστής, τον πλησιάζει και τον χαστουκίζει. Γίνεται θέμα στις εφημερίδες και λένε πως είναι μητέρα του για να αποδείξουν τη δήθεν ελληνική καταγωγή του. Ο νεαρός ερωτεύεται την κόρη της μοδίστρας, η οποία όμως αντιδρά γιατί δεν θέλει η κόρη της να παντρευτεί ποδοσφαιριστή.


HALANDRI NEWS · Η θεία μου η χίπισσα (Βασίλης Τσιβιλίκας)




Σύνοψη της υπόθεσης:
Μια ξεπεσμένη χήρα που σπουδάζει κόρη στην Αμερική, η κυρα-Λένη (Ρένα Βλαχοπούλου), εργάζεται σαν καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και έχει καταφέρει να κερδίσει την αμέριστη συμπάθεια ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου, του Στέφανου Κριεζή (Ανδρέας Μπάρκουλης). Κάποια μέρα έρχεται η κόρη της Κάθριν (Νόρα Βαλσάμη), με τον μνηστήρα της που είναι χίπης και τον πάμπλουτο ελληνο-αμερικανό πατέρα του, τον Πιτ. Ο Κριεζής βλέποντας την κατάσταση φιλοτιμείται και τη βοηθά να κρατήσει την «αρχοντική της εικόνα». Τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει σουίτα κι αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στο ξενοδοχείο με αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει ενίοτε, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Στη συνέχεια, η Κάθριν με τον μνηστήρα της


Η απελπισμένη κραυγή της Θράκης



thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Η χώρα μοιάζει με ένα κατάξερο λιβάδι. Αν ανάψει μια μικρή φωτιά σε μια γωνίτσα, θα καείολόκληρη». Αυτό εκμυστηρευόταν, πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, ένας πολύ γνωστός πολιτικός, ο οποίος, αν και κάποτε κατείχε κεντρικότατο ρόλο, έχει από χρόνια οικειοθελώς αποσυρθεί και ουδέποτε εκδήλωσε επιθυμία επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η σκοτεινή προφητεία του επαναλήφθηκε χθες με πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο...
«"Σπίθα σε χυμένη βενζίνη" η ανεργία στην Κομοτηνή». Αυτός ο τίτλος συνόδευε το ρεπορτάζτου ηλεκτρονικού «Βήματος» χθες τη νύχτα για την ομηρεία – που έληξε πριν συμβούν πολύ χειρότερα – εργαζομένων από έναν απολυμένο συνάδελφό τους στη Βιομηχανική Περιοχή της ακριτικής πόλης. Το ρεπορτάζ είχε και δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Μερικά αποσπάσματα:
● «Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχει κλίμασύγκρουσης στην περιοχή. Και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες».


Κηδεύτηκε ο Βασίλης Τσιβιλίκας



Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Τσιβιλίκα είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής συγγενείς και φίλοι του γνωστού ηθοποιού. Η κηδεία του πολυαγαπημένου καλλιτέχνη έγινε στο νεκροταφείο Αμαρουσίου. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας πέθανε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 70 ετών. Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο. 

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Τη δεκαετία του '70 πρωτοεμφανίστηκε και στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.

Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες: Ο κύριος σταθμάρχης (1972), Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972), Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972), Ο κατεργάρης (1971) και Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971).

Μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο, στην παράσταση Η Ζωή ποδήλατο.


Ελληνικά Ντοκιμαντέρ




Μετανάστευση, κρίση, αστικό τοπίο, ανεργία, σχέση ανθρώπου – περιβάλλοντος, πολιτικές εξελίξεις και ιστορική μνήμη, κυριαρχούν στα ελληνικά ντοκιμαντέρ που συμμετέχουν στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα (9 με 18 Μαρτίου). Οι Έλληνες δημιουργοί δεν ακολουθούν μόνο τις εξελίξεις, αλλά τις αφουγκράζονται στη γέννησή τους και τις καταγράφουν χωρίς αναστολές και προκαταλήψεις. Κάθε χρόνο και πιο δυναμική, η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με τα πιο δυνατά χαρτιά της. Περισσότερες από 75 ελληνικές ταινίες, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα, αποτυπώνουν με τόλμη μια πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων. Με επίκεντρο την Ελλάδα, οι ντοκιμαντερίστες δε διστάζουν να ακολουθήσουν τα θέματά τους απ’ την Ιταλία ως την Παλαιστίνη και απ’ τη Γκάνα ως την Αργεντινή.


Θεσσαλονίκη: Για έβδομη φορά έρχεται τον Απρίλιο ο διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»



Ο διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», μια διοργάνωση που «γεννήθηκε» το 2006 και συνεχίζει να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, διασχίζοντας μέσα σε 42 χιλιόμετρα πάνω από 2.500 χρόνια ιστορίας της Μακεδονίας και του ελληνισμού, θα πραγματοποιηθεί για έβδομη φορά την Κυριακή 1 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
Η Πέλλα, γενέτειρα και πρωτεύουσα του στρατηλάτη Αλεξάνδρου, αποτελεί την αφετηρία του αγώνα και η Θεσσαλονίκη, τωρινή πρωτεύουσα της Μακεδονίας, φιλοξενεί τον τερματισμό των μαραθωνοδρόμων. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και αγώνες δρόμου 5χλμ, 10χλμ καθώς και 1.000μ μαθητών δημοτικών σχολείων και κοινωνικής προσφοράς.
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει για τους ενδιαφερόμενους και βρίσκονταιεδώ.


Το κίνημα των φθηνών τροφίμων! – Οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους




- Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει πλέον το φαινόμενο
- Και οι δήμοι στον χορό των προσφορών - Αλλοι συνεργάζονται με παραγωγούς και άλλοι γίνονται οι ίδιοι μεταπωλητές φθηνών προϊόντων - Πατάτες Νευροκοπίου θα δώσει ο Δήμος Παλλήνης
- Φθηνές μερίδες φαγητού πουλάει κάθε μέρα σε κιόσκι στην κεντρική πλατεία ο δήμος Αχαρνών
- Φθηνό ρύζι από τις Σέρρες, φασόλια από την Καστοριά
- ΟΛΕΣ οι πρωτοβουλίες θα προβάλλονται μέσω του Newsit.gr - Επικοινωνήστε μαζί μας στοinfo@newsit.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ στις λάμπες οικονομίας! (φωτογραφίες σόκ)



Σχὀλιο Σσστ: Που είναι οι αθώες λάμπες πυρακτώσεως. Τελικά μεγάλη μπίζνα η ¨οικολογία¨.  
Αντί να καίμε λίγο παραπάνω ρεύμα, όπως ισχυρίζονται οι ¨επιστήμονες-μπίζνεσμαν¨, μολύνουμε τον πλανήτη με τον υδράργυρο, την ίδια στιγμή που καταργήθηκε (ο υδράργυρος) από τα θερμόμετρα. 
Έτσι κάθε σπίτι αντί του ενός θερμομέτρου (υδραργύρου) , έχει ας πούμε 5 έως 15 λάμπες (υδραργύρου). Οι σοφοί μπίζνες-οικολόγοι σίγουρα θα τις αντικαταστήσουν με κάτι ακριβότερο και αρχικά οικολογικό, αφού θα μας κρύψουν του κινδύνους του νέου προϊόντος. Επιστήμονες χωρίς συνείδηση και οικολόγοι χωρίς οικολογική ευαισθησία.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2011 κάποιος ανέβηκε σε μια καρέκλα για να αλλάξει μια καμένη λάμπα.


Και την επόμενη χρονιά χωρίς βιβλία τα σχολεία: (ο "Αργός Θάνατος" της Δημόσιας Παιδείας)



Ο κίνδυνος να μην σταλούν και την επόμενη σχολική χρονιά τα βιβλία στα σχολεία είναι ορατός.
Κι αυτό διότι ο ανοιχτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την πρρομήθεια χαρτιού, προυπολογισμού 15,5 εκ ευρώ, για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, κηρύχθηκε άγονος.
Έτσι με το αιτιολογικό «τον επείγοντα χαρακτήρα της προμήθειας εκτυπωτικού χάρτου για την παραγωγή των διδακτικών βιβλίων του σχολικού έτους 2012-13, δεδομένου ότι η ελάχιστη καθυστέρηση στην παραγωγή, εκτύπωση και συνακόλουθα διανομή έστω και μέρους των σχολικών βιβλίων, τα οποία είναι όλα ουσιώδη και απαραίτητα στην σχολική ζωή, θα δημιουργήσει μείζον και ουσιώδες πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία» αποφασίστηκε μετά τον άγονο διαγωνισμό, η προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης.
Ειδικότερα κατά τον ανοιχτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, υποβλήθηκαν τρεις προσφορές εκ των οποίων η μία κρίθηκε απαράδεκτη κατά των έλεγχο των τυπικών προσόντων και των ελάχιστων προϋποθέσεων συμμετοχής, σύμφωνα με την διακήρυξη και το νόμο. Ο αποκλεισθείς δεν αμφισβήτησε τον αποκλεισμό του.
Στη συνέχεια ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές των δύο εναπομεινάντων προσφερόντων, όμως κατά τον έλεγχο τους διαπιστώθηκε ότι οι οικονομικές προσφορές και των δύο προσφερόντων υπερέβαιναν την προϋπολογιζόμενη μέγιστη εκτιμώμενη συνολική δαπάνη της διακήρυξης για την υλοποίηση της προμήθειας, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και ως εκ τούτου αποκλείσθηκαν υποχρεωτικά ως απαράδεκτες.
Ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού απέβη άγονο.
Έτσι αποφασίστηκε μετά τον άγονο διαγωνισμό, η προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης.
Αποφασίστηκε επίσης στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης να κληθούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι υπέβαλαν προσφορές, στο πλαίσιο του προηγηθέντος άγονου ανοιχτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού.
Πηγή: esos

Halandri Pedia Σχόλιο :- Όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, της "προβληματικής δημόσια διοίκησης", πως κατάφερναν να έχουν τα σχολεία πάντα βιβλία, έστω με ελλείψεις και καθυστερήσεις;- Γιατί μόλις τα δυο τελευταία χρόνια, που μας εντάξανε στο μνημονιακό καθεστώς "αναμόρφωσης" της Παιδείας, παρουσιάστηκαν όλες αυτές οι "γραφειοκρατικές" δυσκολίες και το θέμα της ΔΩΡΕΑΝ παροχής σχολικών βιβλίων, έχει καταντήσει αμφισβητούμενο;- Γιατι ενώ πληρώνουμε υπερβολικά περισσότερους φόρους, δεν προσφέρονται πλέον ούτε τα στοιχειώδη;- Γιατί παρότι το κόστος των διαγωνισμών, των υλικών κλπ, έχει εκτοξευθεί συγκριτικά με άλλες χρονιές, το υπ. Παιδείας δεν μπορεί να παρέχει τουλάχιστον τα σχολικά βιβλία, τα οποία έχουν ήδη πληρωθεί;- Δεν οδηγούν όλα αυτά σε μια σταδιακή υποβάθμιση την δημόσια εκπαίδευση;- Δεν την οδηγούν σε έναν "Αργό Θάνατο";...


HALANDRI NEWS · Αγωνιστική δραστηριότητα 29/02-04/03



Αγωνιστική δραστηριότητα για όλες τις ομάδες του τμήματος περιλαμβάνει η προσεχής εβδομάδα.


Την Τετάρτη 29/02, η γυναικεία ομάδα του Γ.Σ. Χαλανδρίου φιλοξενείται απ' τον Α.Σ. Κολλέγιο Ντερή, στις 20:00, στο κλειστό γήπεδο των εγκαταστάσεων του Κολλεγίου Ντερή, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, του β΄ ομίλου, της Γ΄ Ε.Σ.Π.Α.Α.Α

Το Σαββατοκύριακο ξεκινάνε οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις δύο ομάδες παγκορασίδων του τμήματος. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 3 Μαρτίου, στο κλειστό της Ν. Πεντέλης, στις 19:30, όπου ο Γ.Σ Χαλανδρίου Ι υποδέχεται το Φ.Ο. Βριλησσίων, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, της Α΄ φάσης, του Γ΄ ομίλου.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha