Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο ΑΤΣΙΔΑΣ - ΕΛΛΑΔΑ Για την έκπληξη Όπως στο Μουντιάλ το 94


116 ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 


Για την έκπληξη Όπως στο Μουντιάλ το 94


Ξεκινάει η τρίτη αγωνιστική στο EURO με τον Α΄ομίλο, στον οποίο η Ελλάδα καλείται να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει τη Ρωσία για να περάσει στα προημιτελικά. Στο άλλο ματς, την ίδια ώρα, συγκρούονται Τσεχία και Πολωνία με τους οικοδεσπότες να θέλουν νίκη ενώ η Τσεχία περνάει και με ισοπαλία. αν δεν κερδίσει η Ελλάδα1 - 5,00


117. ΤΣΕΧΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ  



Σε σύνολο πέντε αγώνων στο παρελθόν ανάμεσα στην Πολωνία και την Τσεχία, οι Πολωνοί μετρούν τρεις νίκες και δύο ήττες. Τελευταία φορά συναντήθηκαν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2010 (όμιλοι), με τους Πολωνούς να κερδίζουν με 2-1 στην έδρα τους και να χάνουν με 3-2 επί τσέχικου εδάφους. Οι Πολωνοί έχουν να προκριθούν σε «νοκ-άουτ» φάση μεγάλου θεσμού εδώ και 26 χρόνια (προκρίθηκαν στη «φάση των 16» του Μουντιάλ του 1986). Από τότε έχουν συμμετάσχει μόλις σε τέσσερα μεγάλα τουρνουά (Μουντιάλ και EURO), του φετινού συμπεριλαμβανομένου. Χ1  3,25-1,60


Nυχτερινό θρίλερ στο λιμάνι


Nυχτερινό θρίλερ εκτυλίχτηκε το βράδυ της Παρασκευής γύρω στις 22:30, όταν δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι δυνάμεις της αστυνομίας κινήθηκαν προς την κατοικία του εκδότη και ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου για να τον συλλάβουν, μετά την υποβολή μήνυσης εναντίον του από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση που υπέβαλε ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών αφορούσε σχόλιο, το οποίο μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, και το οποίο συνέδεε την αποφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου, που κατηγορείται για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων, με τον μεγαλομέτοχο των «ερυθρόλευκων».
Ως γνωστόν ο Αχιλλέας Μπέος αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους την Πέμπτη, μετά από ένα περίπου χρόνο παραμονής του στις φυλακές Ναυπλίου. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον άλλοτε παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του «σκανδάλου» για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς θεωρούν ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη υπόθεση απάτης στον αθλητικό χώρο τις τελευταίες δεκαετίες.
Η ανάμειξη λοιπόν, του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των στημένων αγώνων προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα την υποβολή μήνυσης κατά του Γιάννη Αλαφούζου και τωνΧρήστου Παναγόπουλου και Μπάμπη Παπαδημητρίου, ως υπευθύνων του ΣΚΑΪ.
Κατόπιν τούτου ήταν φυσικό η αστυνομία να κινηθεί για τη σύλληψη του καναλάρχη, Γιάννη Αλαφούζου.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΩΝ - (Α` όμιλος-3η ημέρα): Πολωνία-Τσεχία (Προαγγελία)



Τσεχία - Πολωνία (EURO 2012): Όποιος εκ των δύο κερδίσει, προκρίνεται αυτόματα στους "8" της διοργάνωσης

117. (21:45) Τσεχία – Πολωνία

* Ο προπονητής της Τσεχίας, Μίκαλ Μπίλεκ, έχει αγωνιστεί ως παίκτης τόσο με τη φανέλα της ενωμένης Τσεχοσλοβακίας, όσο και με αυτή της Τσεχίας.

* Οι Τσέχοι συμμετέχουν ανελλιπώς στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το 1996 και εντεύθεν, παίρνοντας τη 2η θέση στη διοργάνωση του 1996 και την 3η θέση στο EURO 2004.

* Σε σύνολο πέντε αγώνων στο παρελθόν ανάμεσα στην Πολωνία και την Τσεχία, οι Πολωνοί μετρούν τρεις νίκες και δύο ήττες.

* Τελευταία φορά συναντήθηκαν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2010 (όμιλοι), με τους Πολωνούς να κερδίζουν με 2-1 στην έδρα τους και να χάνουν με 3-2 επί τσέχικου εδάφους.

* Οι Πολωνοί έχουν να προκριθούν σε «νοκ-άουτ» φάση μεγάλου θεσμού εδώ και 26 χρόνια (προκρίθηκαν στη «φάση των 16» του Μουντιάλ του 1986). Από τότε έχουν συμμετάσχει μόλις σε τέσσερα μεγάλα τουρνουά (Μουντιάλ και EURO), του φετινού συμπεριλαμβανομένου.

* Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός της νίκης συνιστά αυτόματα αποκλεισμό της Πολωνίας.

Γήπεδο:
 «Stadion Miejski» (Βρότσλαβ)


ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Προτεινόμενη τριάδα για 16/6/2012


EUR
21:45
116
ΤΣΕΧΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
2
2,1

 H Πολωνία θα κάνει τα πάντα για να πάρει τους τρεις βαθμούς στο φινάλε και να δώσει το παρών στην επόμενη φάση. Με την ώθηση του κοινού και τη διακριτική εύνοια της διαιτησίας μπορεί να φτάσει στην επικράτηση που πέρα από επιτυχία για τη χώρα θα είναι και για την ίδια τη διοργάνωση καθώς οι Πολωνοί γεμίζουν τα γήπεδα στα ματς της Εθνικής


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ



1750 π.Χ πεθαίνει ο Χαμουραμπί, βασιλιάς των Βαβυλωνίων και μέγας νομοθέτης. [γεν. 1792 π.Χ.]

371 π.Χ συνάπτεται συνθήκη ειρήνης μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών. Αμέσως μετά, οι Σπαρτιάτες υπό το βασιλιά Κλεόμβροτο εισβάλλουν στη Βοιωτία, όπου κυριαρχούν οι Θηβαίοι του Επαμεινώνδα.

1313 γεννιέται ο Βοκκάκιος, Ιταλός συγγραφέας και ποιητής. («Δεκαήμερο») [θαν. 21/12/1375]

1464 πεθαίνει ο Φλαμανδός ζωγράφος, Ρότζερ βαν ντερ Βάιντερ

Πολέμου των Ρόδων
1487 λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φίλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου, που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στους οίκους των Λάνκαστερ και των Γιορκ για τη διαδοχή του Θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.\


Άρης Βελουχιώτης: Γεννήθηκε και πέθανε επαναστάτης ( VIDEO )




Ο λόγος για τον Θανάση Κλάρα, που άφησε την άνετη ζωή του στη Λαμία και πήρε τα βουνά, γράφοντας το όνομα του, ή μάλλον το ψευδώνυμο του «Άρης Βελουχιώτης» στην ιστορία, σαν ίσως την πιο εμβληματική φιγούρα της Αντίστασης. Σήμερα συμπληρώνονται 65 χρόνια από το θάνατο του. Ιδρυτής του ΕΛΑΣ και ηγετική μορφή του αντάρτικου σώματος του ΕΑΜ, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ΚΚΕ. Ο Βελουχιώτης έρχεται σε ρήξη με το ΚΚΕ μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, καθώς αρνείται να παραδώσει τα όπλα και επιλέγει τον δρόμο της ένοπλης δράσης. Ο δρόμος που διαλέγει τον οδηγεί τελικά στον θάνατο.
Ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ, την ίδια μέρα που το ΚΚΕ τον διαγράφει από τις τάξεις του, βάζει τέλος στη ζωή του στις 16 Ιουνίου του 1945, καθώς είχε περικυκλωθεί από ομάδες της Εθνοφυλακής που είχαν σταλεί για να τον συλλάβουν, στη Μεσούντα του Αχελώου. Το πτώμα του αποκεφαλίζεται και την επομένη κρεμάται στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Η πορεία προς τον θάνατο Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, που υπογράφτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945, από την κυβέρνηση Πλαστήρα και το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο και προέβλεπε δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τη διεξαγωγή εκλογών και δημοψηφίσματος για τη μοναρχία στην Ελλάδα, διάλυση των ανταρτικών οργανώσεων, παράδοση των όπλων του ΕΛΑΣ μέσα σε δύο εβδομάδες και παραχώρηση αμνηστίας στους στρατιώτες του ΕΛΑΣ, ο Άρης καταγγέλλει τη συμφωνία ως προδοτική και αποδοχή της αγγλικής κατοχής.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913 αρχίζει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος, με την επίθεση της Βουλγαρίας εναντίον της Σερβίας και της Ελλάδας. ( VIDEO )



Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΔΩΝΗΣ 

ΠΡΟΒΟΛΗ  ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΣΤΙΣ 4 το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 1912 έφτανε στην Αθήνα η πρώτη είδηση για την έναρξη του πολέμου των Βαλκάνιων συμμάχων κατά της Τουρκίας, και την προέλαση τής υπό τον διάδοχο τότε Κωνσταντίνο ελληνικής στρατιάς στη Μακεδονία. Είκοσι μόλις μέρες μετά, η ελληνική σημαία κυμάτιζε στη Θεσσαλονίκη. Τη θυελλώδη αυτή εξόρμηση, αλλά και τον ελληνοβουλγαρικό πόλεμο ―τον Β’ Βαλκανικό― παρακολούθησε βήμα προς βήμα ο δημοσιογράφος Νικόλαος Σπανδωνής, κορυφαία και γραφική μορφή της δημοσιογραφίας και της πολιτικής τής εποχής. Οι γλαφυρές ανταποκρίσεις του, δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη» του Βλάση Γαβριηλίδη και στους «Καιρούς» του Π. Κανελλίδη, και αργότερα, με φωτογραφίες μοναδικές από τα πρώτα πολεμικά φωτορεπορτάζ, κυκλοφόρησαν σε ένα καλλιτεχνικό λεύκωμα. Το λεύκωμα αυτό κυκλοφόρησε ξανά πρόσφατα σε πανομοιότυπη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Πανόραμα του Πολέμου 1912-13».

Το «Πανόραμα» αυτό είναι γεμάτο γλαφυρές, συγκινητικές, ακόμη και στατιστικές λεπτομέρειες από την εξόρμηση της μικρής Ελλάδας της Μελούνας, που αποζητούσε την εθνική της ολοκλήρωση. Κι οι φωτογραφίες του, σπάνιες και πολλές ανέκδοτες, συγκινούν και συναρπάζουν.
Ας ακολουθήσουμε λοιπόν κι εμείς τον πολεμικό ανταποκριτή, κι ας δούμε μέσα από τα γραπτά του και τον φακό των πρώτων φωτορεπόρτερ τους Βαλκανικούς Πολέμους, καθώς φέτος κλείνουν ενενήντα χρόνια από τη λήξη τους.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 1487 Ο πόλεμος των Ρόδων


Για τους λάτρεις της ιστορίας και μιας και έζησα για ένα διάστημα στην Βόρεια Αγγλία, σας παρουσιάζω τον Πόλεμο των Ρόδων που οδήγησε στην πιο αιματηρή μάχη στην ιστορία της Αγγλίας. Παντού στις δύο πόλεις υπάρχουν σύμβολα, αναπαραστάσεις και εικόνες που αναβιώνουν την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο περιοχών ενώ κάθε χρόνο, από το 1965, πραγματοποιείται το λεγόμενο Τουρνουά των Ρόδων ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και το Πανεπιστήμιο της Υόρκης στην Αγγλία.
 


Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο Πόλεμος των Ρόδων ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στην Αγγλία για τη διαδοχή στο θρόνο και διήρκεσε 30 χρόνια, από το 1455 μέχρι το 1485. Το όνομα του οφείλεται στα εμβλήματα των δυο αντιμαχόμενων Οίκων, το λευκό ρόδο του Οίκου της Υόρκης και το κόκκινο ρόδο του οίκου των Λάνκαστερ. Κατά τη διάρκεια αυτών των 30 χρόνων, επικρατούσε άλλοτε η μια κι άλλοτε η άλλη πλευρά, πράγμα που είχε ως συνέπεια συχνές αλλαγές στη διαδοχή του θρόνου. Ο Ριχάρδος Γ’ της Αγγλίας υπήρξε ο τελευταίος Βασιλιάς της Αγγλίας από τον Οίκο της Υόρκης. Το 1485, νικήθηκε από τα στρατεύματά του Ερρίκου Τυδώρ, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο ως Ερρίκος Ζ’ της Αγγλίας, βάζοντας τέλος στον πόλεμο των Ρόδων και εγκαινιάζοντας τη δυναστεία των Τυδώρ, η οποία θα βασιλεύσει συνεχώς σε Αγγλία και Ουαλία για 116 χρόνια.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha