Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Οι Σουλιώτες (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ)


Σύνοψη της υπόθεσης: Οι Σουλιώτες μαθαίνουν από τη θαρραλέα Βαγγελή (Κάτια Δανδουλάκη) ότι ο Αλή Πασάς (Φερνάντο Σάντσο) σκοπεύει να τους επιτεθεί και να τους θέσει υπό το ζυγό του. Η επίθεσή του όμως θα αποτύχει μπροστά στη γενναία άμυνα που θα προβάλουν οι Σουλιώτες, με αρχηγό τους τον Φώτο Τζαβέλλα (Χρήστος Καλαβρούζος). Η Βαγγελή αγωνίζεται μαζί με τους υπόλοιπους συντοπίτες της και ερωτεύεται τον καπεταν-Κόγκα Δράκο (Γιάννη Κατράνη). Ωστόσο, η προδοσία του Πήλιου Γούση θα φέρει την καταστροφή. Οι Σουλιώτες μάχονται ηρωικά, το Κούγκι ανατινάζεται και οι γυναίκες στο Ζάλογγο, για να αποφύγουν την ατίμωση, αφού στήσουν χορό, ρίχνονται στο βάραθρο κρατώντας τα παιδιά στην αγκαλιά τους.

 Ηθοποιοί: ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.   ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΙΑ.  ΚΑΤΡΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΛΕΚΑ.  ΔΙΑΝΕΛΛΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ.  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ.  SANCHO FERNANDO.  ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.  ΑΝΟΥΣΑΚΗ ΜΑΛΑΙΝΑ.  ΑΝΟΥΣΑΚΗ ΕΛΕΝΗ.  ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ.  ΤΣΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.  ΠΕΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ.  ΚΕΔΙΚΟΣ ΧΑΡΗΣ.  ΜΑΣΑΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ.  ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.  ΧΟΪΔΑΣ ΠΕΤΡΟΣ.  ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.



ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ)


Παπαφλέσσας
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Πολίτης, Χρήστος Νάτσιος, Χρήστος Καλαβρούζος, Στέφανος Στρατηγός, Σταύρος Φαρμάκης, Σταύρος Ξενίδης, Μάνος Κατράκης, Μάκης Ρευματάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Λάκης Γκέκας, Λάζος Τερζάς, Κάτια Δανδουλάκη, Θόδωρος Μορίδης, Ηλίας Λογοθέτης, Έλενα Τσαλδάρη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Δημήτρης Μπισλάνης, Γρηγόρης Βάφιας, Γιώργος Οικονόμου, Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Κυριακίδης, Γιάννης Χειμωνίδης, Γιάννης Κοντούλης, Γιάννης Κατράνης, Αλέκος Αλεξανδράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Fernando Sancho Έτος Παραγωγής: 1971


Η ζωή και η δράση του ήρωα του 21 Παπαφλέσσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, έως και τη μάχη στο Μανιάκι που του στοίχισε τη ζωή...







ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ)



Σύνοψη της υπόθεσης:
Στα τέλη του 19ου αιώνα, η υπό τουρκική κατοχή Μακεδονία και οι ελληνικοί πληθυσμοί της υποφέρουν διπλά, μιας και οι βούλγαροι κομιτατζήδες δρουν στην περιοχή παράλληλα με τις τουρκικές δυνάμεις. Ο Πάυλος Μελάς (Λάκης Κομνηνός), μέλος της Εθνικής Εταιρείας από τα χρόνια του στην Σχολή Ευελπίδων, αποφασίζει το 1904 να αναλάβει την ηγεσία του αγώνα στη Μακεδονία. Μαζί με τους άνδρες του θα φέρουν σε πέρας τρεις αποστολές, αλλά στο τέλος θα παγιδευτούν, κατόπιν προδοσίας, και ο Μελάς θα σκοτωθεί στο χωριό Σιάτιστα.

Χρονιά Παραγωγής: 1973
Σκηνοθέτης: ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ


Πώς καθιερώθηκε ο μπακαλιάρος σκορδαλιά




Το εθνικό μας φαγητό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος υγράλατος με σκορδαλιά. Πως, όμως, καθιερώθηκε αυτό το έθιμο και πως ενσωματώθηκε στις διατροφικές μας συνήθειες ο μπακαλιάρος ή αλλιώς βακαλάος;
Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινά με την εποχή των Βίκινγκς, όπου πρωτοεμφανίστηκε σαν εμπορικό προϊόν περί το 800 μ.Χ..

Μάλιστα, λέγεται ότι κυνηγώντας βακαλάους οι Βίκινγκς ανακάλυψαν κατά λάθος τον «νέο κόσμο». Τη σκυτάλη από αυτούς πήραν οι Βάσκοι ψαράδες, οι οποίοι ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από το Μεσαίωνα και οδηγήθηκαν στο πάστωμα του, μέσα από το οποίο πέτυχαν πρώτον, να έχουν φαγητό που διατηρείται στα μακρινά τους ταξίδια και δεύτερον, βρήκαν μια τροφή νηστίσιμη, αλλά και φθηνή για το λαό της Ισπανίας.


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ



ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρου παστού (1 κιλό, περίπου)
Για το κουρκούτι: 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 πρέζα ζάχαρη άσπρο πιπέρι
νερό όσο πάρει
Για την σκορδαλιά: 4 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
2 - 4 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το πόσο δυνατή τη θέλετε
Αλάτι
πιπέρι
3 - 4 κουταλιές ξίδι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
λίγο ζωμό από τον μπακαλιάρο


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Συναγερμός στο κέντρο ερευνών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" για το μυστηριώδες Αμερικάνικο πλοίο



Κλιμάκιο του ινστιτούτου πυρηνικών ερευνών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" πήγε να ελέγξει το πλοίο.
Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο "ALLIANCE NORFOLK" που βρίσκεται στα ναυπηγεία Ελευσίνας,μετά από φωτιά που έπιασε κατά τη διάρκεια ελέγχου 5,5 ναυτικά μίλια ανοικτά του Πειραιά.Όπως σας αποκάλυψε το planet-greece με φωτογραφίες-ντοκουμέντα, το πλοίο είναι γεμάτο με 

στρατιωτικό υλικό,άρματα μάχης, άρματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα τυπου Hammer, ενώ είχε δηλωθεί πως μεταφέρει οχήματα πολυτελείας τύπου Jeep και είχε προορισμό τη Σαουδική Αραβία.(διαβάστεεδώ και εδώ). 


ΣΟΚ! Ελεύθεροι σκοπευτές στις 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα!



Ελεύθερους σκοπευτές θα αναπτύξει στις ταράτσες γύρω από την πλατεία Συντάγματος η Αστυνομία κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο, προβλέπεται στον σχεδιασμό που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων» της εξέδρας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.


Πόλεμος το 1821 (απελευθερωτικός) και όχι Επανάσταση!





Του Δημήτρη Βαρδίκου – συγγραφέα, ιστορικού ερευνητού.  
                                        
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Όριον, τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012                                                                             

«Γι’ αυτά τα Μάρμαρα πολεμήσαμε...» (Μακρυγιάννης)


Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ τον εφευρέτη που εδώ και 16 χρόνια δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ και τα καύσιμα!



Για 16 χρόνια δεν έχει πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και δεν του έχει έρθει λογαριασμός της ΔΕΗ, φυσικά ούτε χαράτσι!
 Ο 50χρονος ερασιτέχνης ερευνητής κατάφερε να φτιάξει στο σπίτι του τη δική του μονάδα παραγωγής ενέργειας…
Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο»ερασιτέχνη ερευνητή, Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του, στις Γούρνες Ηρακλείου, τη δική του μονάδα παραγωγής ενέργειας, το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμων, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. 


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου

Γιώργος Σ. Κουράσης

και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού της  Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή   23 Μαρτίου 2012: Σημαιοστολισμός Πόλης

Παρασκευή   23 Μαρτίου 2012 : Εορταστικές Εκδηλώσεις στα σχολεία


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha