Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Candy Candy 1976-1979 ( ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ )


01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91  92 93 94 95 96  97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114  115

Η σειρά έχει ως κεντρική ηρωίδα της την Κάντυ Γουάιτ Άρντλεϋ ή χαϊδευτικά Κάντυ, μιά όμορφη ξανθιά κοπέλα με φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σ'ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. Η κοπέλα αυτή ήταν αγοροκόριτσο που σκαρφάλωνε σε δέντρα και έκανε πολλές σκανδαλίες μα όλοι την αγαπούσαν για την καλή της την καρδιά. Βρέθηκε όταν ήταν μωρό σ'ένα καλαθάκι μαζί με τη φίλη της Άννυ στην είσοδο του ορφανοτροφείου από την κυρία Πόνυ και την αδελφή Μαρία μιά κρύα νύχτα του χειμώνα. Θα ονομαστεί Κάντυ επειδή δίπλα της θα βρεθεί μια κούκλα που απάνω έχει την λέξη "Candy" γραμμένη με κόκκινο.

Καθ'όλη τη διάρκεια της σειράς το ορφανοτροφείο της κυρίας Πόνυ, ή όπως ονομάζεται 'Το Σπίτι του Μικρού Αλόγου' αποτελεί πόλο έλξης για την Κάντυ. Χωρίς οικογένεια, το ορφανοτροφείο θεωρείται το πατρικό σπίτι της Κάντυ, και οι αξίες που πήρε από τους ανθρώπους που την μεγάλωσαν είναι σημείο αναφοράς για κάθε απόφαση και πράξη στη μετέπειτα ζωή της. Μετά από κάθε περιπέτεια, η Κάντυ επιστρέφει στο Σπίτι του Μικρού Αλόγου, όπου η παρουσία της κυρίας Πόνυ και της αδελφής Μαρίας, καθώς και οι λόφοι και η φύση που το περιτριγυρίζουν της επιτρέπουν να νιώσει ασφάλεια και να αναθεωρήσει.
Στα 6 της αναγκάζεται να αποχωριστεί την Άννυ η οποία υιοθετείται απ'τους Μπράιτον μια πλούσια οικογένεια. Οι δυό τους αρχίζουν να επικοινωνούν μέσω αλληλογραφίας μέχρι τη στιγμή που η μητέρα της Άννυ της το απάγορεύει για να μη μαθευτεί ότι είναι υιοθετημένη. Η Κάντυ μετά απ' αυτήν την είδηση τρέχει κλαίγοντας στο λόφο που βρίσκεται πίσω απ' το σπίτι Πόνυ όπου συναντά ένα αγόρι με σκωτσέζικη ενδυμασία. Το αγόρι της λέει ότι είναι πιό όμορφη όταν γελά και ξαφνικά εξαφανίζεται. Η μόνη απόδειξη ότι δεν ήταν όνειρο είναι ένα μενταγιόν που αφήνει στην Κάντυ. Η Κάντυ θα τον αποκαλεί πρίγκηπα του λόφου και θα τον σκέφτεται για όλη της τη ζωή.
Στα 12 της προσλαμβάνεται για να κάνει παρέα σε μιά πλούσια κοπέλα την Ελίζα Ράγκαν η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της Νηλ θα της κάνει τη ζωή κόλαση σκαρώνοντας παγίδες συνεχώς εις βάρος της Κάντυ. Οι πλεκτάνες των δύο αδελφών θα έχουν το αποτέλεσμα η Κάντυ από παρέα της Ελίζα να γίνει υπηρέτρια και να μεταφερθεί απ'το σπίτι των Ράγκαν στο στάβλο. Η Κάντυ συντομα θα γνωρίσει τα ξαδέλφια του Νηλ και της Ελίζα, Άντονυ Μπράουν, Αλιστήαρ (Στήαρ) και Άρτσιμπαλντ (Άρτσι) Κόρνγουελ γόνους της πλούσιας οικογένειας των Άρντλεϋ με τους οποίους θα γίνει φίλη. Τα τρία αγόρια, εκ των οποίων ο Άρτσι και ο Στήαρ είναι αδέλφια, θα ερωτευτούν την Κάντυ. Η Κάντυ θα ερωτευτεί τον Άντονυ, ίσως λόγω της ομοιότητάς του με τον πρίγκηπα του λόφου. Θα γίνει επίσης φίλη με τον Άλμπερτ έναν παράξενο τύπο με γένια που ζει στο δάσος. Μετά από πολλές περιπέτειες θα υιοθετηθεί απ'τον μυστηριώδη αρχηγό της οικογένειας των Άρντλεϋ το μεγάλο θείο Γουίλλιαμ, παρά τις αντιρήσεις της θείας Ελρόυ. Η σχέση της με τον Άντονυ θα διακοπεί απότομα μετά από ένα βίαιο ατύχημα με το άλογο σε ένα κυνήγι αλεπούς που θα κοστίσει τη ζωή του Άντονυ. Η θεία Ελρόυ, που ποτέ δε συμπάθησε πραγματικά την Κάντυ, την κατηγορεί ως υπεύθυνη του ατυχήματος.
Η Κάντυ μετα το θάνατο του Άντονυ αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι των Άρντλεϋ και επιστρέφει στο αγαπημένο της σπίτι Πόνυ με σκοπό να τον ξεχάσει. Όμως τα σχέδια του μεγάλου θείου Γουίλλιαμ, που είναι κηδεμόνας της κι η Κάντυ δεν έχει συναντήσει ποτέ, είναι διαφορετικά γι'αυτήν. Τη στέλνει στο κολλέγιο του αγίου Παύλου στην Αγγλία με σκοπό να γίνει μια σωστή δεσποινίδα. Στο κολλέγιο αυτο που διοικείται από καλόγριες με αυστηρούς κανονισμούς, βρίσκονται ήδη η Έλιζα, ο Νηλ, ο Άρτσι και ο Στήαρ. Στο πλοίο με το οποίο ταξιδεύει άπ'την Αμερική στηνΑγγλία η Κάντυ γνωρίζει ένα παράξενο αγόρι που στο μέλλον θα της σημαδέψει τη ζώη. Το αγόρι αυτό είναι ο Τέρριους (Τέρρυ) Γκράντσεστερ γιός ενός άγγλου δούκα. Η Κάντυ αρχικά βλέποντας τον από πίσω στη γέφυρα του πλοίου τον περνά για τον Άντονυ, πλησιάζοντας όμως καταλάβαινει ότι δεν είναι αυτος. Ο Τέρρυ είναι κλαμμένος και δεν έχει αντιληφθεί την Κάντυ, μολίς αισθάνεται το κορίτσι που βρίσκεται από πίσω του αλλάζει ύφος και προσβάλλει την Κάντυ που προσπάθησε να του μιλήσει, θίγοντας τις φακίδες του προσώπου της, κάτι που την εξοργίζει αφάνταστα.
Η Κάντυ φθάνοντας στο κολλέγιο του αγίου Παύλου στο Λονδίνο συνειδητοποιεί την αυστηρότητα του σχολείου, που της μοιάζει με κελί, μια και δεν της επιτρέπεται να συναντά τον Άρτσι και τον Στήαρ, βιώνει τα πικρόχολα σχόλια και τις παγίδες της Ελίζα και του Νηλ και ξανασυναντά τον Τέρρυ, που είναι μαθητης στο ίδιο σχολείο. Στο κολλέγιο η Ελίζα θα πεί σε όλους ότι η Κάντυ είναι υιοθετημένη και τα περισσότερα κορίτσια θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Κάντυ. Παρόλα αυτά η Κάντυ θα βρει μια πολύ καλή φίλη στο πρόσωπο της Πατρίτσια (Πάττυ) Ο Μπράιαν. Η Άννυ θα'ρθει επίσης να σπουδάσει στο κολλέγιο αλλά αρχικά θα αποφεύγει την Κάντυ, μέχρι τη στιγμή που θα μαθευτεί το γεγονός ότι είναι υιοθετημένη. Οι δυό τους θα ξαναγίνουν φίλες κι όλα θα'ναι όπως παλιά. Η Κάντυ θα ερωτευτεί τον Τέρρυ κι αυτος την Κάντυ. Και οι δυό θα πρέπει να παλέψουν ενάντια στην Ελίζα που θα ερωτεύτει και αυτή τον Τέρρυ και θα κάνει ό,τι περνάει απ'το χέρι της για να τους χωρίσει. Η μοίρα θα παίξει άσχημα παιχνίδια εις βάρος τους.
Μετά από πολλά τεχνάσματα, η Ελίζα καταφέρνει να φέρει την Κάντυ και τον Τέρρυ σε δύσκολη θέση. Η Ελίζα στήνει μια καλά οργανωμένη ενέδρα, και η διευθύντρια του σχολείου πιάνει την Κάντυ μαζί με τον Τέρρυ το βράδυ, έξω από τους κοιτώνες τους. Η διευθύντρια αποφασίζει να αποβάλει την Κάντυ. Ο Τέρρυ, παρ'ότι ατίθασος μαθητής που αψηφά σε γενικές γραμμές τους κανονισμούς, δεν τιμωρείται καθώς ο πατέρας του προσφέρει σημαντική οικονομική ενίσχυση στο σχολείο. Ο Τέρρυ προσφέρεται να αποβληθεί ο ίδιος αντί για την Κάντυ, και αποχωρεί από το σχολείο. Ο Τέρρυ φέυγει για την Αμερική, όπου θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να γίνει ηθοποιός.
Ωστόσο, η Κάντυ μετά από όλα αυτά νιώθει πως δεν ανήκει στο σχολείο αλλά ούτε και στην υψηλή κοινωνία γενικότερα. Αποφασίζει να φύγει από το σχολείο και να επιστρέψει και αυτή στην Αμερική. Σκοπός της είναι να ανακαλέσει την υιοθεσία της από τους Άρντλεϋ και να βρεί μόνη της το δρόμο της στη ζωή. Επιστρέφοντας μετά από ένα μακρύ ταξίδι στο ορφανοτροφείο της κυρίας Πόνυ, όπου αποφασίζει ότι το επάγγελμα που την εκφράζει είναι να γίνει νοσοκόμα και μετά απο λίγο καιρό φεύγει για να πάει στη Σχολή Νοσοκόμων. Εκεί, παρ'όλο που είναι ατίθαση, καταφέρνει να κερδίσει της εντυπώσεις ετσι ώστε να τη στείλουν σε μια ακόμη καλύτερη σχολή στο Σικάγο, όπου θα εργάζεται και σε νοσοκομείο. Στο Σικάγο η Κάντυ θα ξανασυναντήσει τους Στήαρ, Άρτσι, Νηλ, Ελίζα, Άννι και Πάτι, που επιστρέφουν στην ασφάλεια της Αμερικής καθώς στην Ευρώπη λαμβάνουν χώρα τα πρώτα γεγονότα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Καθώς ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεσπά, το νοσοκομείο δέχεται πολλούς Αμερικανούς τραυματίες. Ανάμεσά τους, και ο Άλμπερτ, ο ευγενής 'άγνωστος' που πάντα εμφανίζεται όταν η Κάντυ περνά δύσκολα. Ο Άλμπερτ όμως έχει χάσει τη μνήμη του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα περίθαλψης και έτσι η Κάντυ αναλαμβάνει να τον φροντίζει προσωπικά. Όταν πάρει το δίπλωμα της νοσοκόμας, η Κάντυ και ο Άλμπερτ συγκατοικούν έτσι ώστε η Κάντυ να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Η φρίκη του πολέμου αγγίζει της ψυχές όλων, και περισσότερο από όλους τον Στήαρ, ο οποίος αποφασίζει να καταταγεί στο στρατό.
Παράλληλα, ο Τέρρυ καταφέρνει να γίνει ένας λαμπρός ανερχόμενος ηθοποιός. Για πολύ καιρό η Κάντυ και ο Τέρρυ, παρ'όλο που σκέφτονται συνεχώς ο ένας τον άλλον, και συμπτωματικά θα βρεθούν πολλές φορές πολύ κοντά, δεν καταφέρνουν να συναντηθούν. Η Κάντυ και ο Τέρρυ κανονίζουν να συναντηθούν μετά από πολύ καιρό μετά από μια παράσταση του Τέρρυ. Όμως κατά τη διάρκεια των προβών, μεσολαβεί ένα ατύχημα που τραυματίζει κρίσιμα τη συμπρωταγωνίστρια του Τέρρυ, Σουζάνα, όταν αυτή προσπαθεί να τον σώσει. Η οικογένεια της Σουζάνα βάζει πίεση στον Τέρρυ να μείνει κοντά της, λέγοντας πως αυτός είναι υπεύθυνος για την αναπηρία της Σουζάνα. Αυτό τερματίζει άδοξα τη σχέση του Τέρρυ με την Κάντυ.
Στο μεταξύ ο Άλμπερτ βρίσκει τη μνήμη του, και εξαφανίζεται από το διαμέρισμα της Κάντυ χωρίς κανένα ίχνος. Η Κάντυ, μετά από όλες αυτές της απογοητεύσεις αποφασίζει για ακόμη μια φορά να επισκευθεί το σπίτι της κυρίας Πόνυ. Ο Άλμπερτ και η Κάντυ θα ξανασυναντηθούν εκεί, όταν αυτός είναι έτοιμος να της αποκαλύψει τη πραγματική του ταυτότητα...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha