Popular Post

Blogger Themes

WEB TV HALANDRI ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ! ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ!

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ Σπείρα Γεωργιανών είχε διαρρήξει 218 αποθήκες στην Αττική



Σπείρα Γεωργιανών είχε διαρρήξει 218 αποθήκες στην ΑττικήΣπείρα Γεωργιανών η οποία είχε διαρρήξει μέσα σε οκτώ μήνες 218 αποθήκες διαμερισμάτων και είχε αρπάξει τεράστιο αριθμό από ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, ακόμη και τρόφιμα, ποτά, δοχεία με λάδι και διάφορα είδη διακόσμησης, εξαρθρώθηκε από τις Ασφάλειας Νοτιανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής. Συνελήφθησαν 14 άτομα και όπως διαπιστώθηκε, τα χρήματα από τις διαρρήξεις τα έστελναν, μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων, στο εξωτερικό. Τα χρυσαφικά τα πουλούσαν στο κέντρο της Αθήνας.


Σύμμαχος ο καιρός για τους εκδρομείς του τριημέρου ως… την Κυριακή



Σύμμαχος θα είναι ο καιρός για τους Θεσσαλονικείς το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, καθώς από το πρωί ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, όσο και στις περισσότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Η καλοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, οπότε θα κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων. Αντιθέτως, ο καιρός θα χαλάσει από το βράδυ της Κυριακής, οπότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.
Ψηλά στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων βρίσκονται για άλλη μία χρονιά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη, την Κοζάνη, τη Νάουσα, το Σοχό Θεσσαλονίκης και θα κορυφωθούν, την Κυριακή, με παρελάσεις αρμάτων και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Σάββατο 25-02-2012: Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυξημένη συννεφιά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή 26-02-2012: Αυξημένη συννεφιά το πρωί,  συννεφιά με βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και βροχή τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 14 βαθμούς Κελσίου.
Δευτέρα 27-02-2012 (Καθαρή Δευτέρα): Ασθενής βροχή ή χιονόνερο το πρωί, πιθανή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθαρός καιρός το βράδυ. Ισχυροί άνεμοι, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 6 βαθμούς Κελσίου.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα


HALANDRI NEWS · Τα προβλήματα των σχολείων του Χαλανδρίου: επιστολή στον Δήμαρχο της πόλης



Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Χαλανδρίου

Προς Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Κουράση

Κοιν: Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Χατζηγεωργίου
Αντιδήμαρχο τεχνικών Υπηρεσιών κ.Βάσιο
Προέδρους Σχολικών Επιτροπών Α΄βάθμιας κ.Τσικίνη Β΄βάθμιας κ. Αναστασίου 
Κύριε Δήμαρχε σας υπενθυμίζουμε το αίτημα της Ένωσης Γονέων για άμεση συνάντηση  μαζί σαςκαι εν όψει του ορισμού από σας της ημερομηνίας το συντομότερο δυνατόν, σας επανακοινοποιούμε τα θέματα που η επίλυσή τους αποτελεί  απόλυτη προτεραιότητα για τους γονείς και μαθητές του Χαλανδρίου.

1. Χρηματοδότηση για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων:Γνωρίζετε ότι τα σχολεία έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και πολύ σύντομα σε πλήρη αδυναμία κάλυψης απολύτως βασικών αναγκών θέρμανσης, καθαριότητας, πληρωμής λογαριασμών, χαρτικής ύλης. Η χρηματοδότησή τους τόσο από το Δήμο όσο και η απαίτηση πόρων από την κεντρική διοίκηση είναι επείγουσα καθώς η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική.


HALANDRI NEWS · Γ.Σ. Χαλανδρίου-Α.Ο. Δάφνη Αγίου Δημητρίου



Για τη 15η αγωνιστική του β΄ ομίλου της Γ΄ Ε.Σ.Π.Α.Α.Α.

γυναικών, η ομάδα του Γ.Σ. Χαλανδρίου υποδέχτηκε την ομάδα

του Α.Ο. Δάφνης Αγίου Δημητρίου.  Η γηπεδούχος ομάδα

επικράτησε εύκολα με 3-0 (25-19, 25-14-25-15) σετ, παίζοντας

όσο χρειαζότανε για να κερδίσει. Αν μάλιστα απέφευγε κάποια λάθη,

που είναι πάντοτε στο πρόγραμμα της ομάδας, θα μπορούσε να είχε

επικρατήσει πολύ πιο εύκολα. Στα αξιοσημείωτα είναι η χρησιμοποίηση

μιας ακόμα αθλήτριας απ' την ομάδα των παγκορασίδων του τμήματος. Η

13χρονη Αναστασία Τσινάρη πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα

της γυναικείας ομάδας, αγωνιζόμενη για αρκετή ώρα στα δύο πρώτα

σετ. Είναι η τέταρτη αθλήτρια για φέτος στην οποία ο κ. Γερονίκος δίνει

την ευκαιρία να αγωνιστεί στη γυναικεία ομάδα και που προέρχεται

απ' την ομάδα των παγκορασίδων του τμήματος, και αυτό μόνο

ικανοποίηση και ελπίδα μπορεί να αποτελεί.


Γ.Σ. Χαλανδρίου (Γερονίκος): 1. Χόνδρου (αρχηγός), 

14. Καραχάλιου, 8. Κοκκίνη, 5. Ντόλια, 11. Μπαϊράμι,

 7. Γαρουφάλλη, 18. Ανδριτσογιάννη (λίμπερο)(2. Μαρδάκη,

3. Κουναλάκη, 4. Τσινάρη, 6. Μαυρογόνατου (λίμπερο),

16. Ένεμαρκ)



SOS:ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!!


Τα περισσότερα ιστιολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση. Πριν μερικές μερες(26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος. 
 Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος. Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο. 

Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD". Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.
Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι.


Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;



 Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;

 Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;
Έμετ Ντάλτον
 Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;
Γκρατ Ντάλτον
 Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;
Φρανκ Ντάλτον
Η συμμορία των Ντάλτον ήταν διαβόητη εγκληματική ομάδα που έδρασε στην αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892. Η συμμορία αποτελούταν από τέσσερα αδέρφια, τους Γκράτον (Γκρατ) (γεν. 1861), Γουίλιαμ (Μπιλ) (γεν. 1866), Μπομπ (γεν. 1869) και Έμετ (γεν.1871). Το όνομα τους έγινε ιδιαίτερα γνωστό σε
δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς διέπραξαν πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες, και απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές τις πολιτειακές αρχές.
Η οικογένεια Ντάλτον καταγόταν από το Τζάκσον Κάντρι του Μισούρι. Ο πατέρας τους, Λούις, διατηρούσε σαλούν στη πόλη Κάνσας, μέχρι που παντρεύτηκε την


Συνεχίζονται οι προσπάθειες για προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης του Σώματος Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μέσα στη δίνη των καιρών και στην οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας, το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζει την προσπάθεια, για προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης με την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Στο γραφείο του Σώματος Εθελοντών, Ανδ. Παπανδρέου 28 συλλέγονται φάρμακα που δεν έχουν λήξει και στέλνονται στους Γιατρούς του Κόσμου.
Μοιράστηκαν 50 παπλώματα και κουβέρτες σε ενορίες της περιοχής Χαλανδρίου για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Τα δωρεάν μαθήματα Ισπανικών, Φωτογραφίας και Γαλλικής γλώσσας συνεχίζονται με μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας, ενώ τον Απρίλιο θα ξεκινήσει μάθημα Πλεξίματος.
Επίσης μέλος του Σώματος Εθελοντών Αρχαιολόγος – Ξεναγός θα προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας αρχής γενομένης την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Σε κάθε γειτονιά του Χαλανδρίου οργανώνεται Εθελοντική Ομάδα που πραγματοποιεί συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για κοινή δράση προς επίλυση καθημερινών προβλημάτων.
Η συμμετοχή, η επικοινωνία, η προσφορά και η δράση θα κάνουν την ποιότητα της ζωής μας καλύτερη. Είναι στο χέρι όλων μας.



Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2106811228

Ώρες: 11:00 – 13:00 π.μ. εργάσιμες μέρες.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ



Συμβουλές μαγειρέματος

  • Προτιμήστε να ζεσταίνετε το νερό στον βραστήρα, αντί να χρησιμοποιείτε κατσαρόλα. Ζεσταίνεται ταχύτερα και οικονομικότερα. Μάλιστα, προσπαθήστε να τοποθετείτε μόνο την απαραίτητη ποσότητα νερού.
  • Φροντίστε τα μαγειρικά σκεύη να εφαρμόζουν σωστά στις εστίες της κουζίνας. Σπαταλάτε 20-30% περισσότερη θερμότητα και ρεύμα όταν η βάση του σκεύους είναι 1-2 εκατοστά μικρότερη από την εστία.
  • Όταν βράζετε νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Θα βράσει γρηγορότερα και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
  • Αποφεύγετε τις άσκοπες προθερμάνσεις και το συχνό άνοιγμα-κλείσιμο του φούρνου. Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του φούρνου φεύγει το 20% της εσωτερικής θερμότητας. Καθαρίζετε τακτικά τα ηλεκτρικά μάτια και το φούρνο.
  • Για το ζέσταμα μικρών ποσοτήτων φαγητού προτιμήστε, εφόσον διαθέτετε, το φούρνο μικροκυμάτων γιατί εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και χρόνο.

  • Επίσημο στρώσιμο τραπεζιού



    ImageΕάν αποφασίσετε να κάνετε ένα πιο επίσημο δείπνο, τότε εκτός από τις συνταγές που θα φτιάξετε, καλό είναι να στρώσετε όμορφα και το τραπέζι σας.  Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πως στρώνουμε το επίσημο ή γιορτινό τραπέζι, ποιά είναι η θέση για τα διάφορα μαχαιροπίρουνα και ποτήρια.


    1. Ξεκινήστε βάζοντας το μεγάλο πιάτο (που θα μπει το κυρίως φαγητό) ακριβώς μπροστά στο κάθισμα.  Εάν χρησιμοποιήσετε κάποιο σουπλά τοποθετήστε το σωστά μπροστά στη θέση και πάνω του και ακριβώς στο κεντρο, το πιάτο.
    2. Αποφασίστε τι θα κάνετε με την πετσέτα. Μπορείτε είτε να την έχετε διπλωμένη απλά, είτε να της βάλετε ένα  διακοσμητικό δαχτυλίδι, είτε να τη διπλώσετε  σε κάποιο σχήμα και να τη βάλετε πάνω από το κεντρικό πιάτο. Στην πρώτη περίπτωση (που θα ακολουθήσουμε εδώ), διπλώστε την πετσέτα απλά σε ένα ορθογώνιο και βάλτε την από την αριστερή πλευρά του πιάτου (η διπλωμένη της πλευρά να είναι προς τα αριστερά επίσης). Στη δεύτερη περίπτωση, θα την τοποθετήσετε στα αριστερά, μετά τα πιρούνια (ακόμα πιο έξω δηλαδή). Στην τρίτη περίπτωση θα την τοποθετήσετε στο τέλος του στρωσίματος, πάνω από τα κεντρικά πιάτα. Δείτε ιδέες για το δίπλω


    Tips: το ψήσιμο του κρέατος – Η διαφορά στις λεπτομέρειες είναι μεγάλη!




    Ως παιδί -
    διόλου γενικώς δύστροπο- βαριόμουν και αρνιόμουν την ταλαιπωρία να μασήσω σκληρό κρέας. Ο κόπος των σιαγόνων φάνταζε μεγαλύτερος από την απόλαυση της γεύσης ενίοτε και της πείνας. Όσοι έχουν παιδιά, είμαι σίγουρος ότι έχουν δει το ίδιο έργο σε επανάληψη… Σε όλους μας έχει συμβεί να έχουμε στο πιάτο μας κρέας ανεπιθύμητα σκληρό! Παρότι κάναμε τη δέουσα κοζερί με τον χασάπη, αγοράσαμε το σωστό «καλό» κομμάτι και το μαγειρέψαμε ώρες μέσ’ τη σάλτσα, κάτι κάπου στράβωσε και το αποτέλεσμα συνοψίζεται στις τέσσερις αειθαλείς ηλικιακά λέξεις «είναι σκληρό, έχει …ίνες»! Αξίζει λοιπόν να «σας ψήσω» να δούμε το θέμα …ψήσιμο-μαγείρεμα κρέατος σε μερικές λεπτομέρειες καθώς και τι πρέπει να γίνεται ή μη  ώστε να αποφεύγονται οι «ατυχίες» στις μαγειρικές εκβάσεις.
    sliced rare meat properly cooked

    Οι καλογραμμένες συνταγές επισημαίνουν τα σημεία προσοχής στην εκτέλεσή τους, σπανιότερα δε εξηγούν και τους λόγους. Τις περισσότερες φορές αναφέρονται στα μικρά


    Σάντουϊτς - Κρέπες



    Με κρουασάν - Με ψωμί του τοστ - Με κοτόπουλο - Με μικρό καρβέλι - Με μια γωνία - Με στρογγυλά ψωμάκια - Χοτ ντογκ - Με μπαγκέτα-Με σολωμό - Ντάκος - Σκορδόψωμο - Τηγανόψωμο



    Αγαπημένα μικρογεύματα, ευκολοκατασκεύαστα, χωρίς περιορισμούς, φτιαγμένα με όποιο ψωμί  και υλικά έχουμε, με πρωταγωνιστή τη φαντασία και τη γεύση. Απλώς παραθέτω μερικούς συνδυασμούς που έτυχε να φτιάξω.

    Με κρουασάν: Ανοίγω το κρουασάν στη μέση, στο κάτω τμήμα στρώνω 
    • μαρούλι, κασέρι, ζαμπόν, ρώσικη ή
    •  μαρούλι, τόνο με μαγιονέζα.

    Με ψωμί του τοστ:
    Αλείφω με βούτυρο και τις δυο πλευρές του ψωμιού,ανάμεσά τους βάζω δυο φέτες τυρί ένταμκαι στη μέση μια φέτα ζαμπόν και ψήνω. 
    Ανάμεσα σε 2 ή 3 βουτυρωμένες, ψημένες φέτες στρώνω ψιλές ροδέλες ντομάτας, προσούτομοτσαρέλα, ρώσικη. Κόβω τρίγωνα.

    Με κοτόπουλο: Άν έχει περισσέψει κοτόπουλο 
    • το ψιλοκόβουμε, ανακατεύουμε με μια κουταλιά μαγιονέζα, 1 κουταλιά καλαμπόκι, ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί ή πίκλες αν έχουμε, το στρώνουμε σε μια φέτα  ψωμί μαύρο ή ολικής, με φέτες ντομάτας ή μαρούλι.
    • Ζεσταίνουμε στην τοστιέρα λεπτές φέτες στήθους ανάμεσα σε μπέικον και τις βάζουμε μαζί με λεπτές ροδέλες ντομάτας ανάμεσα από δυο φέτες ψωμί τοστ. 

    Με μικρό καρβέλι:

    Το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε την πολύ ψίχα, στο κάτω κομμάτι τρίβουμε πάνω του μισή ντομάτα,  αλείφουμε με πατέ ελιάς ή ρώσικη, στρώνουμε μαρούλι, μορταδέλα και φέτα ή ζαμπόν και κασέρι2 φύλλα μαρουλιού, ρώσικη ή πατέ, επάνω κομμάτι ψωμιού με τριμμένη ντομάτα. 

    Με μια γωνία:
    Κόβουμε τη γωνία από ένα χωριάτικο καρβέλι, αδειάζουμε την ψίχα, περιχύνουμε με μια κουταλιά αγουρόλαδο, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, ανοιγοκλείνουμε μια δυο φορές να ποτίσει, προσθέτουμε μισή ντομάτα και ένα κομμάτι κεφαλοτύρι.
      Με στρογγυλά ψωμάκια:
      Ταιριάζει το μοσχαρίσιο ψητό κρέας ή μπιφτέκι, μαγιονέζα με κέτσαπ, κρεμμύδια κομμένα λεπτές ροδέλες, ρόκα ή άλλη πράσινη σαλάτα, αγγουράκι τουρσί, κίτρινο τυρί.

      Χοτ ντογκ:
      Γνωστό και αγαπημένο σε πολλούς, φτιάχνεται αν κόψουμε στο μήκος ένα άσπρο ψωμάκι του χοτ ντογκ, βάλουμε ένα βραστό λουκάνικο, ροδέλες κρεμμυδιού, 1 κουταλιά μαγιονέζα και 1 μουστάρδα πικάντικη.

      Με μπαγκέτα:
      Το τρώγαμε στα διαλείμματα στο πανεπιστήμιο. Ανοίγουμε στη μέση, χωρίς να αποχωριστεί,   ένα κομμάτι μπακέτας. Προσθέτουμε μια απλή ομελέτα, αν θέλουμε αλλαντικό, 2 φέτεςκασέρι,ζεσταίνουμε στην τοστιέρα και συμπληρώνουμε με πατατάκια και ντομάτα.


      Εδώ θέλω να κάνω μια στάση και να τονίσω ότι προσπαθώ να σας δώσω ιδέες με υλικά που πιθανόν να έχετε στο σπίτι, αλλά και αν δεν τα έχετε και τα ψωνίσετε θα σας είναι χρήσιμα τις επόμενες μέρες.
      Πολλές φορές απλώς ψήνω στην τοστιέρα δυο φέτες ψωμί, από αυτό που έχω και βάζω ανάμεσα μια φέτα αλλαντικό, κίτρινο τυρί και ντομάτα ή μαρούλι.
      Το πέστο βασιλικού ταιριάζει με τη μοτζαρέλα και το προσούτο, η τριμμένη παρμεζάνα στην μαγιονέζα, το αβοκάντο με το κοτόπουλο ... και μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά...

      Με σολωμό: καπνιστό σε φέτες, ρόκα, αγγούρι και μαγιονέζα με λίγο λεμόνι, φτιάχνουμε μια μερίδα σάντουιτς με φέτες μαύρου ψωμιού ή πολύσπορου ή χωριάτικου.

      Ντάκος:

      Είναι τα χονδρά κρητικά παξιμάδια.
      1.   Τα ραντίζουμε ελαφρώς με νερό για να μαλακώσουν. Σε ένα πιάτο ψιλοκόβουμε λίγη ντομάτα ( χωρίς φλούδια, σπόρια) και κρεμμύδι, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε τριμμένη φέτα ή κατσικίσιο τυρί, ρίγανη, 1 κουταλιά λάδι, ψιλοκομμένες ελιές και ανακατεύουμε. Τα τοποθετούμε πάνω στο ντάκος μαζί με το ζουμί τους. Το αφήνουμε να μαλακώσει. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ψημένες φέτες ψωμιού (μπρουσκέτες).
      2. Τα ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και λάδι για να μαλακώσουν. Τοποθετούμε από πάνω μαρούλιτόνο, αυγόσφικτό σε φέτες, μαγιονέζα, καθαρισμένες ελιές ή κάπαρη.
      Σκορδόψωμο:
      στο αλουμινόχαρτο:

       Γίνεται με όποιο ψωμί έχουμε, αρκεί οι φέτες να  έχουν μικρή επιφάνεια. Κόβουμε το ψωμί φέτες χωρίς να αποχωριστούν, το βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και ανάμεσά τους με κουταλάκι περιχύνουμε το μείγμα που έχουμε φτιάξει στο multi (1 φλιτζανάκι λάδι, 3 σκελίδες σκόρδο,4-5 κλωνάρια μαϊντανό, πιπέρι, 2 κουταλιές ξύδι).Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180β.
      στο γκριλ:
      Σε ένα ταψί βάζουμε χονδρές φέτες ψωμιού προηγούμενης ημέρας, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και λάδι από την μια πλευρά και πιπέρι, ρίγανη, ψιλοκομμένο σκόρδο ή σκόνη σκόρδου και λάδι από την άλλη. Ψήνουμε στο γκριλ, να ροδίσουν και οι δυο πλευρές.
      • Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο μια μπακέτα, λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη τις φέτες και βάζουμε ανάμεσά τους φέτες ντομάτας. Απλώνουμε λίγη μουστάρδα. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180β.για 10 -15 λεπτά. Αν έχουμε άσπρο τυρί το ψιλοκόβουμε, το βάζουμε στα ενδιάμεσα, αφήνοντας άλλα 5 λεπτά μέσα στο σβηστό φούρνο. 
        Τηγανόψωμο:
        Σε βαθύ πιάτο ανακατεύω 1 αυγό, 4 κουταλιές γάλα, 1 κουταλάκι ζάχαρη,  βουτάω στο μείγμα  και από τις δυο πλευρές 2 χονδρές φέτες άσπρο ψωμί. Ζεσταίνω σε αντικολλητικό τηγάνι ένα κουταλάκι μαργαρίνη και τηγανίζω από τις δυο πλευρές τις φέτες με το υπόλοιπο του μείγματος. Σερβίρονται ζεστές με ζάχαρη και κανέλα, μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι (προαιρετικά).

                                 
         ΚΡΕΠΕΣ
        για περισσότερα δες συνταγές με αλεύρι
        Αγοράζω ένα μείγμα σκόνη για κρέπες. Φτιάχνω όσες  χρειάζομαι σύμφωνα με τις οδηγίες και αυτοσχεδιάζω όπως:
        Αλμυρές:
        Τυλίγω ρολό με ζαμπόν και τυρί τοστ. Ζεσταίνω στο φούρνο στους 200β μέχρι να λιώσει το τυρί.


        Label 14

        Followers

        VIDEO

        ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

        RECENT POSTS

        ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

        POPULAR POSTS

        ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
         

        HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha