Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · "Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Χαλανδρίου"



 "Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Χαλανδρίου"έως 16 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπητοί μου μαθητές,
Ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι σας μπορείτε να ανακυκλώνετε άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα.
Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο Δήμο Χαλανδρίου, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί η "Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Χαλανδρίου" έως 16 Δεκεμβρίου 2011.
Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδεσυη των μαθητών, τονίζεται οτι η "Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Χαλανδρίου", όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελούν υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια και είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Έως 16 Δεκεμβρίου 2011, στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου που είναι τοποθετημένα και λειτουργούν σε :
 Πλατεία Αγίου Νικολάου
√ Δουκίσσης Πλακεντίας 25
θα μπορείτε να επιστρέφετε για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες συσκευασίας αλλά και πλαστικές σακούλες.
H "Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Χαλανδρίου" περιλαμβάνει :
√ Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές ΟΛΩΝ των σχολείων του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως 16 Δεκεμβρίου 2011.
 Διοργάνωση happenings στο χώρο του κάθε Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κατά τη διάρκεια της Γιορτής Ανακύκλωσης αλλά και τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές της Γιορτής Ανακύκλωσης.
Σας γνωρίζω επίσης οτι στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης υπάρχουν σημαντικά δώρα για κάθε μαθητή από τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και εκπλήξεις για όλους.
Σας περιμένουμε στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου, έως 16 Δεκεμβρίου 2011, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.
 ... γιατί εσείς και το περιβάλλον
 είστε το μέλλον του κόσμου.

 Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου
 Γεώργιος Κουράσηςwww.halandri.gr


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ ( 1884 - 1970 )


Κωνσταντίνος ΤσαλδάρηςΟ Κωνσταντίνος Τσαλδάρης ήταν πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1884. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Βερολίνο, στο Λονδίνο και στη Φλωρεντία. Άσκησε για μικρό χρονικό διάστημα τη δικηγορία. Νεότατος ασχολήθηκε με την πολιτική. Διατέλεσε νομάρχης Πατρών και Κερκύρας (1915 - 1917) καθώς και Υπουργός γενικός διοικητής Κρήτης (1921 - 1922.
Το 1926 εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Αργολιδοκορινθίας με το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων του Ιωάννη Μεταξά. Το 1928 προσχώρησε στο Λαϊκό Κόμμα, όπου αρχηγός ήταν ο θείος του, Παναγής Τσαλδάρης. Μετείχε στη δεύτερη κυβέρνηση του Παναγή Τσαλδάρη ως


Αλέξανδρος Παπάγος (1883 – 1955)



Στρατιωτικός και πολιτικός. Διετέλεσε Αρχιστράτηγος κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και στο τελευταίο στάδιο του Εμφυλίου Πολέμου, και Πρωθυπουργός από το 1952 έως το θάνατό του.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου 1883. Πατέρας του ήταν ο αντιστράτηγος Λεωνίδας Παπάγος με καταγωγή από τις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας και μητέρα του η Μαρία Καλίνσκυ, ανιψιά του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, το 1901 εγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά την εγκατέλειψε ένα χρόνο αργότερα, προκειμένου ν' ακολουθήσει στρατιωτική εκπαίδευση στο εξωτερικό, καθότι είχε παρέλθει το όριο ηλικίας για την εισαγωγή του στη Σχολή Ευελπίδων. Φοίτησε για μία διετία (1902 - 1904) στη στρατιωτική σχολή των Βρυξελλών και την επόμενη διετία στη σχολή Ιππικού του Ιπρ.
Το 1906 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατετάγη στο στρατό ως Ανθυπίλαρχος στο Όπλο του Ιππικού. Το 1911 παντρεύτηκε τη Μαρία Καλίνσκυ, εγγονή του στρατηγού Τιμολέοντα Βάσσου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Ειρήνη (1914), σύζυγο του γλύπτη Γιάννη Παππά και τον Λεωνίδα (1912), διπλωμάτη και αυλάρχη των ανακτόρων.


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ



Ελληνικός Συναγερμός
To πολιτικό κόμμα Ελληνικός Συναγερμός ιδρύθηκε το 1950 από το στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο, απορρόφησε το μέγιστο μέρος της δύναμης, σε οπαδούς και στελέχη, του Λαϊκού Κόμματος και δέχθηκε τις προσχωρήσεις του Νέου Κόμματος και του Λαϊκού Ενωτικού Κόμματος.
Μετά τις εκλογές του 1951, ο Συναγερμός δέχθηκε τις προσχωρήσεις ορισμένων στελεχών του Κέντρου. Στις εκλογές του 1951 πέτυχε σχετική πλειοψηφία με 114 έδρες. Στις εκλογές του 1952 κέρδισε 247 έδρες και με την επιτυχία αυτή γίνεται το πρώτο κόμμα που θα εξασφαλίσει μεταπολεμικά απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Μετά το θάνατο του Παπάγου, το 1955, το κόμμα διαλύθηκε και το μεγαλύτερο τμήμα των στελεχών και οπαδών του ακολούθησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ).
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


ΤΡΙΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ


ΤΡΙΤΩΝ (Y5)Ιστορικά στοιχεία - Γενικές πληροφορίες
ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΝ

Παρηγγέλθη από την Ελληνική Κυβέρνηση το 1927.
Εναυπηγήθη: στις 4 Απριλίου του 1928 στα Ναυπηγεία At. & Ch. de la Loire στην Nante Γαλλίας.
Παρελήφθη από τον Πλωτάρχη Α. Πρωτόπαπα την 1η Δεκεμβρίου 1930.
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΙΣ


Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου



Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου 1973, όταν ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές της Αθήνας και συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Ζητούσαν την κατάργηση του Ν.1347, ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική στράτευση όσων ανέπτυσσαν συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η αστυνομία, παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, εισήλθε στο χώρο του ιδρύματος, συνέλαβε 11 φοιτητές και τους παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της «περιύβρισης αρχής». Οι 8 καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, ενώ περίπου 100 άλλοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και να ντυθούν στο χακί.


Τιμή στην ηρωίδα του Πολυτεχνείου της 17 Νοεμβρίου 1974 Ηλένια Ασημακοπούλου!


Και να που έφτασε η 36η επέτειος του "ηρωικού" Πολυτεχνείου που ούτε τη... "χούντα" έριξε (μιας και ήρθε η χειρότερη "χούντα" του Ιωαννίδη), ούτε "ήρωες" είχε αφού οι μαλλιάδες και πολλά από τα παιδιά των λουλουδιών που έκαναν την δήθεν... αντίσταση, εξαργύρωσαν και με το παραπάνω τις υπηρεσίες τους στα κομματικά και βουλευτικά έδρανα (βλ. Δαμανάκη, Λαλιώτης, Μπίστης κλπ.), ούτε και φυσικά νεκρούς είχε αφού οι λίγοι περαστικοί που έχασαν την ζωή τους στους γύρω δρόμους, σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες και καμία σχέση δεν είχαν με το όλο καλοστημένο σκηνικό που λάμβανε χώρα εντός του Πολυτεχνείου.


Ο "ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ" ΓΑΠ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ Ο ΓΑΠ πουλάει… τρέλα και παριστάνει τον πρωθυπουργό!



Ο Γιώργος συγκάλεσε χθες άτυπο υπουργικό και τηλεφώνησε σε Ερντογάν - Νετανιάχου

«Τρέλα» εξακολουθεί να πουλάει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει συνειδητοποιήσει την πτώση του και κάνει πως δεν ακούει τους «συντρόφους» του που του φωνάζουν «φύγε», αλλά πιστεύει ότι είναι ακόμη ... πρωθυπουργός. Χαρακτηριστικό της ψυχολογικής κατάστασης... στην οποία βρίσκεται ο «τελειωμένος» από την πρωθυπουργία Γιώργος Παπανδρέου είναι τα τηλεφωνήματα που κάνει σε ξένους ηγέτες, όπως στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Ισραηλινό Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποσχόμενος ότι θα συνεχιστεί η πολιτική του και θα... μεσολαβήσει εκείνος στον κ. Παπαδήμο στην επικοινωνία του μαζί τους.


Ζήτημα ημερών οι απολύσεις στο Δημόσιο - Εγκύκλιος: Έως τις 25/11 στείλτε τις λίστες



- Η τρόικα έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα και πρέπει να δει "αίμα"
- Ποιοί θα δούν την πόρτα της εξόδου από την 01/01/2012
- Η εγκύκλιος έφτασε το πρωί σε όλες τις υπηρεσίες και είναι η εφαρμοστική
- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR


ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;




By:Πόπη Σουφλή/Attika Nea
Κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΛΑΟΣ, που συμμετέχετε στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του μέλους και εκπροσώπου της ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, οι αντιδράσεις της κοινωνίας και των στελεχών σας που καθημερινά διωγκόνονται και σας καταγγέλλουν, φαίνεται πως... δεν σας αγγίζουν.
Δείχνετε αποφασισμένοι, να προχωρήσετε στην υπογραφή της ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, που ΕΚΧΩΡΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.



ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


ΗΡΘΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ


ΣΟΚ από Σταύρου: Η Ελλάδα ανέστειλε τη δημοκρατία





Δείτε τι λέει ο διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Howard των ΗΠΑ κ. Νίκος Σταύρου, στην εκπομπή της ΕΤ3 «ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ» για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. 
Σας πληροφορούμε πως όσοι είναι ευαίσθητοι και δεν μπορούν να ακούσουν τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα, καλύτερα να μην διαβάσουν το κείμενο που ακολουθεί καθώς και να μην δουν το σχετικό βίντεο.

Ο κ. Σταύρου λέει περίπου, αυτό...
που και εμείς από προχθές λέμε στο άρθρο μας με τον τίτλο Παραβίαση του Συντάγματος, σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας; Συγκεκριμένα ο κ. Σταύρου λέει ότι από την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα εκλήθη να αναστείλει την δημοκρατία της τουλάχιστον για ένα χρόνο, ώστε να μην επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ και του Σαρκοζί στη Γαλλία. Με πρώτη την Ελλάδα οι κοινωνίες μετατρέπονται σε κοινωνίες δουλοπάροικων και οι κυβερνήσεις σε αστυνόμους για να φυλάνε τα πλούτη της παγκόσμιας ανώτερης τάξης. 

Η Ελλάδα χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ ως εργαλείο για την διάσπαση του ΕΥΡΩ!! Για το λόγο αυτό η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη να αποκτήσει την Εθνική Νομισματική της Κυριαρχία, διαφορετικά θα είναι συνεχώς υπό επίβλεψη. Έχει δημιουργηθεί μια τάξη διεθνώς συστηματικών κλεπτών δημοσίου πλούτου. Έχουν μετατρέψει τους πολίτες σε φορολογούμενους και τις κυβερνήσεις σε αστυνομικούς για να προστατεύουν τον (κλεμμένο) πλούτο τους.   .

Η κρίση στην Ελλάδα θα γίνει μεγαλύτερη, όσο παραμένει με την ελπίδα ότι θα την σώσουν οι ευρωπαίοι και οι μεγάλοι παράγοντες. 
Η Ελλάδα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία πριν ένα χρόνο. Δεν χρωστάει ούτε πεντάρα σε Έθνη Κράτη, στη Γαλλία στη Γερμανία κ.λ.π.. 
Χρωστάει σε τραπεζίτες και οι τραπεζίτες που επένδυσαν σε ομόλογα έπρεπε να αναλάβουν οι ίδιοι το ρίσκο της επένδυσης, όπως γίνεται στο χρηματιστήριο. 
Οι τραπεζίτες έχουν τους οίκους αξιολόγησης και αξιολογούν τους λαούς, αλλά και όταν πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις τους δεν θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο της εκτίμησης.

Στην πραγματικότητα σήμερα δεν έχουμε ανοικτή (ελεύθερη) αγορά, αλλά έχουμε σοσιαλισμό των ανωτέρων και ανωτάτων οικονομικών στρωμάτων. Τα ανώτερα στρώματα παίρνουν τα κέρδη και ο πολίτης πληρώνει τους φόρους. .
Όλοι οι πολίτες μετατρέπονται σε καταναλωτές επί πιστώσει σε μια κοινωνία υψηλής τεχνολογίας και το κράτος έχει χάσει πλέον τον έλεγχο αυτών των τεράστιων συμφερόντων.
Γι’ αυτό υπάρχει  άμεση για την Ελλάδα να ανακτήσει την Εθνική της Κυριαρχία, διαφορετικά θα μιλάμε για μεγαλύτερες καταστροφές. Η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να διαιωνιστεί. Δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μετατραπεί σε αστυνόμο των τραπεζών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

ΥΓ. Μια απορία. Όλα αυτά περί αναστολής της δημοκρατίας στην Ελλάδα κ.λ.π., τα έχουν πει άραγε στον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαλαλεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το χαρτί της υποτέλειας της χώρας, καθώς και το ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 19-2-2012; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην εκτίθεται ο άνθρωπος…

Δείτε περισσότερα στο βίντεο...


HALANDRI NEWS -ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΖΗΚΟΓΙΑΝΝΗ






Με φορτηγό  μπήκαν τη νύχτα - κυριολεκτικά - μέσα στο πρατήριο χονδρικής του κ. Ζηκογιάννη, στην Βασ. Γεωργίου, στο Χαλάνδρι  και του άδειασαν τα τσιγάρα.


HALANDRI NEWS · Εξώδικο Δημάρχου Χαλανδρίου κ.Γιώργου Κουράση προς τη ΔΕΗ και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος



ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Χαλάνδρι, 15 Νοεμβρίου 2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023926, Fax. 2132023925

Χαλάνδρι, 15 Νοεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξώδικο Δήμου Χαλανδρίου για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης απέστειλε εξώδικο στις 14 Νοεμβρίου 2011 προς τη ΔΕΗ και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.
Το εξώδικο κοινοποιήθηκε προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και το περιεχόμενο του επισυνάπτεται παρακάτω.
Επίσης, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης) ενημερωτική ημερίδα για τις νομικές ενέργειες, στις οποίες μπορούν να προβούν οι δημότες με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.
Τέλος, αποφασίστηκε και η λειτουργία γραφείου ενημέρωσης για το θέμα αυτό.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία του γραφείου θα δοθούν σε Δελτίου Τύπου που θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Δείτε την ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΕΗ (σε μορφή .pdf )

πηγή : http://www.halandri.gr/, 15/11/2011


Ζωντανεύουν τα πάθη της μικρασιατικής καταστροφής...



Διχάζει ακόμη και σήμερα, 88 χρόνια μετά, με την αναψηλάφησή της στον  Άρειο Πάγο, η περιβόητη "δίκη των έξι", πρωταίτιων της μικρασιατικής καταστροφής σε έκτακτο στρατοδικείο που συγκρότησαν οι βενιζελικοί αξιωματικοί της Επανάστασης του 1922. Στο εδώλιο κάθισαν επτά πολιτικοί και ένας στρατιωτικός, από τους οποίους οι έξι καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέσθηκαν στου Γουδή. Από τον αριθμό των εκτελεσθέντων η δίκη έμεινε στην ιστορία ως “η δίκη των έξι”, παρότι οι κατηγορούμενοι ήταν οκτώ. 



Τον Ιανουάριο του 2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαπαδάκης, εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, που είχε καταδικαστεί και εκτελεστεί το 1922 ως ένοχος εσχάτης προδοσίας για τη μικρασιατική καταστροφή, υπέβαλε στον  Άρειο Πάγο αίτηση επανάληψης της περίφημης “δίκης των έξι” σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί ηθικά ο παππούς του.


Συνθήκη του Νεϊγύ



Η Συνθήκη του Νεϊγύ υπογράφτηκε στις 27 Νοεμβρίου 1919 στην κωμόπολη Νεϊγύ (Neuilly) επί του Σηκουάνα μεταξύ της Βουλγαρίας και των νικητριών δυνάμεων του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, και συγκεκριμένα με τις Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ιταλία ως «Προέχουσες Δυνάμεις», και με τη συμμετοχή των Βέλγιο, Κίνα, Κούβα, Ελλάδα, Χετζάτζη (μεταγενέστερα Σαουδική Αραβία), Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Ταϋλάνδη και Τσεχοσλοβακία, ως συμμάχων και συμβαλλομένων δυνάμεων των πρώτων.
Με τη συνθήκη αυτή, που από τη βουλγαρική ιστοριογραφία έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη εθνική καταστροφή, η Βουλγαρία υποχρεώθηκε τα ακόλουθα:
Την παραίτησή της υπέρ των «Προεχουσών Δυνάμεων» όλων των κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί της μεσημβρινής δυτικής Θράκης και με την υποχρέωση


Σαν σήμερα, 15 Νοεμβρίου



Σαν σήμερα, 15 Νοεμβρίου

1315
στη μάχη του Μοργκάρτεν, η Ελβετική Συνομοσπονδία νικά το Λεοπόλδο της Αυστρίας.

1492
ο Χριστόφορος Κολόμβος σημειώνει στο ημερολόγιο του τη χρήση καπνού από τους Ινδιάνους. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά για τον καπνό.

1532
οι Κονκισταδόρες υπό την αρχηγία του Φρανσίσκο Πισάρο συναντιούνται για πρώτη φορά με τον βασιλιά των Ίνκας, Αταχουάλπα έξω από την πόλη Καχαμάρκα.

1533
ο Φρανσίσκο Πισάρο φτάνει στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, Κούσκο.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha