Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012



ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ...



Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, χωρίς να απειλεί μέχρι αυτή τη στιγμή κατοικημένη περιοχή, όπως υποστηρίζει το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, ... 
με 17 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα canadair που κάνουν ρίψεις από τον αέρα προσπαθώντας να ενισχύσουν τα επίγεια μέσα.


Παραιτήθηκε ο καπετάνιος του «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ». γιατί δεν ήθελε να κάνει το «σωφεράκι» του Γιώργου Παπανδρέου.




AEGEANDOLPHINΉτανε Σάββατο 21 Ιουλίου και με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» της εταιρείας AEGEAN FLYING DOLPHINS που κάνει το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος Κάλυμνος Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, υπέβαλε την παραίτηση του στην εταιρεία, επειδή στο δρομολόγιο από Σάμο μετέφερε επιβάτη τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
«Έκανα την αντίσταση μου μας είπε, διότι δεν δέχομαι  να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. Πληροφορήθηκα από το λοστρόμο μου ότι στο δελφίνι λίγο πριν αναχωρήσουμε από Σάμο, είχαμε μια καθυστέρηση εκείνη την ημέρα, μπήκε επιβάτης ο κ. Παπανδρέου.
Όταν όμως μπήκα στην αίθουσα επιβατών διαπίστωσα ότι μεταξύ των επιβατών ήταν και 5 φρουροί αλλά όπως συνηθίζεται ο καπετάνιος δεν είχε ενημερωθεί. Το θεώρησα πολύ ...
προσβλητικό και ένοιωσα ότι είμαι το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου. Μου πέρασε από το μυαλό προς στιγμήν να δηλώσω ασθένεια αλλά σκέφθηκα τους 70 επιβάτες κυρίως αλλοδαπούς τουρίστες που ήθελαν να πάνε στον προορισμό τους.
Στη συνέχεια δήλωσα την παραίτηση μου την οποία έστειλα και γραπτή για λόγους επαγγελματικής ευθυξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε  στην αίθουσα επιβατών πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του».
Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη μετά από αυτό, διότι ενώ η πληροφορία μας ήταν πως η εταιρεία τον απέλυσε γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ. Παπανδρέου,  ομολόγησε ότι  εκείνος παραιτήθηκε για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση.
Ο καπτάν Νίκος Χατζηνάκης με καταγωγή από την Ικαρία είναι καπετάνιος καριέρας. Προερχόμενος από τα ποντοπόρα πλοία τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι στην ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα στα υδροπτέρυγα της AEGEAN FLYING DOLPHINS.
Προτιμήσατε να μείνετε χωρίς δουλειά τον ρωτήσαμε;
"Ακριβώς μας απάντησε. Αυτό προτίμησα".




Πηγή


Μαύρο Καλοκαίρι




Κάποτε τα μπάνια του λαού ξεκινούσαν μέσα στην τρελή χαρά. Ο κόσμος, έχοντες και μη έχοντες, ξεχύνονταν στις παραλίες, άλλος στις βιλάρες του, άλλος στα rooms to let κι άλλος στα κάμπινγκ αφού δεν είχε για να πληρώσει για δωμάτιο.
Όλοι όμως περνούσαν ανέμελες τις καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς πολύ άγχος για την επόμενη ημέρα. Όλα κυλούσαν όμορφα, οι άνθρωποι είχαν τις δουλειές τους, πλήρωναν τους φόρους τους, τους λογαριασμούς τους, τα δάνειά τους. Και δε μιλάμε για τους πλουτοκράτες που από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο έκαναν βόλτες με τα κότερα στα νησιά περιμένοντας να γεμίσει χιόνι η Αράχοβα για να περάσουν το χειμώνα με σκι.
Μιλάμε για τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης ή ακόμη και τους φτωχούς οι οποίοι πριν από πέντε χρόνια ήταν λιγότερο φτωχοί απ’ ότι είναι οι σημερινοί.
Εν πάση περιπτώσει, τα περίφημα μπάνια του λαού που πρώτος καθιέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου (για να ξεγελά τους πολίτες φυσικά), ήταν αδιατάρακτα. Ούτε τα μελτέμια του Αυγούστου δεν επηρέαζαν τη βόλτα στην παραλία.
Για να μην πούμε ότι τέτοιες ημέρες η Αθήνα ήταν τόσο άδεια που έπαιζες μπάλα στην Πανεπιστημίου και κανείς δε σε ενοχλούσε.
Σήμερα, όλα είναι τόσο διαφορετικά και αυτό το καλοκαίρι ίσως είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών. Δεν είναι όμως και η χειρότερη εποχή του χρόνου. Έρχεται το «μαύρο» φθινόπωρο και ο ακόμη πιο «μαύρος» χειμώνας όταν η νιρβάνα του καλοκαιριού θα έχει περάσει και θα έρχονται οι λογαριασμοί και τα μπιλιετάκια της εφορίας.
Όμως, ακόμη και τώρα που ο ήλιος καίει και οι περισσότεροι ξεκλέβουν χρόνο για καμιά βόλτα στη θάλασσα, το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η απόγνωση. Σε όλους τους τόνους και με όλες τις μορφές της. Όπου κι αν πας, ακόμη και κάτω από τις ομπρέλες θα ακούσεις να μιλάει ο κόσμος για το πώς θα πληρώσει τις δόσεις, τα δάνεια, τους φόρους, τα χρέη και πώς θα «καβατζώσει» κι αυτό το χειμώνα.
Δεν πάει άλλο, όμως.  Την ίδια ώρα που ακούμε ότι θα μας κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, ταυτόχρονα περιμένουμε να μας πέσουν στο κεφάλι όλα τα δεινά του κόσμου.
Τις επόμενες ημέρες έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ οι οποίοι θα είναι φωτιά αφού θα περιλαμβάνουν τόσο το χαράτσι στα ακίνητα (την πρώτη δόση) όσο και την ..αύξηση στο τέλος ΑΠΕ που θα πάει 3-4 ευρώ σε κάθε λογαριασμό.
Θα μας έρθει και η πρώτη δόση της πληρωμής των φόρων για τα εισοδήματα του 2011. Όποιοι έκαναν τη δήλωσή τους και ακούνε το λογιστή τους να τους λέει τι θα πληρώσουν δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους. Έως και πέντε φορές περισσότεροι φόροι για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Για παράδειγμα, οικογένεια με 2 παιδιά που πλήρωσε πέρυσι 400 ευρώ φόρο, φέτος θα κληθεί να καταβάλει 2.400 ευρώ. Μειώσεις στα αφορολόγητα, τεκμήρια για το σπίτι ή το αυτοκίνητο, μειώσεις στις εκπτώσεις κ.λπ. οδηγούν σε έναν φορολογικό Αρμαγεδδώνα.
Από πού βρε αθεόφοβοι θα βρεθούν τόσα λεφτά να πληρωθούν οι φόροι, ειδικά τώρα που η τρόικα πιέζει να μη δοθεί η δυνατότητα των 7 και 10 δόσεων; Φυσικά θα έρθουν και τα μπιλιετάκια για το ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ των προηγούμενων ετών ενώ από Οκτώβριο θα βρεθούμε όλοι προ εκπλήξεως όταν θα πρέπει να πληρώσουμε πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,40 ευρώ. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει το 1,70 ευρώ και οδεύει προς το 1,80 ευρώ ενώ στα νησιά μπορεί να αγγίζει τα 2 ευρώ.
Αυτά κι άλλα πολλά την ώρα που κόπηκαν οι μισθοί για τους περισσότερους πάνω από 30% και κάποιοι απεργάζονται νέο ψαλίδι. Τι να πουν βέβαια και οι συνταξιούχοι αλλά και το 23% των Ελλήνων που δεν έχουν δουλειά;
Πώς λοιπόν να μην έχουμε εθνική κατάθλιψη; Πώς να μη φοβάται το ίδιο το κράτος για κίνημα «δεν έχω να πληρώσω;». Είναι τόσο δραματική η εικόνα των Ελληνικών νοικοκυριών που πλέον πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αυτό τον χειμώνα ο οποίος θα μοιάζει στη μαυρίλα με τον δραματικό χειμώνα του 1941.
Όλα αυτά ασφαλώς τα βλέπουν όλοι, και οι τροικανοί και η κυβέρνηση και όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση του νέου Μνημονίου. Ίσως να μην πιστεύουν ότι είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της κρίσης. Ίσως να νομίζουν ότι υπάρχει υπερβολή στην ελληνική κοινωνία.
Κάποιοι είναι ίσως μακριά νυχτωμένοι. Τους το λέμε, τους το φωνάζουμε όλοι εμείς που βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, που αφουγκραζόμαστε την απόγνωση, που μυρίζουμε την εθνική κατάθλιψη. Θα κάνουν λάθος αν δώσουν μια ακόμη σπρωξιά στο γκρεμό.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας έφερε στο χείλος της καταστροφής, ας μην κάνει το λάθος η κυβέρνηση Σαμαρά να μας ρίξει στην άβυσσο (ΣΧΟΛΙΟ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: Ρητορική η παράκληση, αφού η "ανανεωμένη" ψευδοκυβέρνηση των άχρηστων και επικίνδυνων μνημονιόδουλων μάς έχει ήδη ρίξει στην άβυσσο). Γιατί η απόγνωση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οργή.
Αριστερός Ψάλτης


ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ(VIDEO)



Επειδή ο …μύθος που συντηρούν οι διάφοροι συμπαθούντες του ναζί -γνωστοί και εώς νεοναζί- είναι ότι οι εγκληματίες του Γ΄Ράϊχ σέβονταν τον ελληνικό πολιτισμό,δείτε το βίντεο.Στο κινηματογραφικό υλικό από την εποχή της κατοχής Γερμανοί αξιωματικοί γλεντάνε μέσα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια βανδαλίζουν το χώρο καταστρέφοντας αγάλματα.

Τόσος σεβασμός…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Αλυτα μυστήρια της Αρχαιότητας


Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις
Πού είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Πού να βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα;... 

Φανταστική εικονογράφηση της βυθισμένης Ατλαντίδας. Το πλούσιο νησί που αναφέρει ο Πλάτωνας έχει κατά καιρούς τοποθετηθεί από την Κρήτη και την Κύπρο ως το Μεξικό, ενώ οι ορθολογιστές επιμένουν ότι δεν είναι άλλο από τη Θήρα

Πού είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Πού να βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα; Ποια ήταν η Ιθάκη του Οδυσσέα; Γιατί δεν έχει αναγνωσθεί ακόμη ο Δίσκος της Φαιστού; Μερικά μυστικά παραμένουν πεισματικά κρυμμένα. Οσο κι αν αρχαιολόγοι, ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, ακόμη όμως και ερασιτέχνες ερευνητές, αναζητούν απαντήσεις, αυτές δεν έρχονται. Είναι σαν να υπάρχουν κάπου, αλλά να είναι απαγορευμένες για τους θνητούς, παρά τις προσπάθειές τους να τις φέρουν στο φως.

Και όσο ο χρόνος μακραίνει, πρόσωπα και καταστάσεις μυθοποιούνται και ερμηνείες συσσωρεύονται, άλλες σοβαρές και άλλες διάτρητες επιστημονικώς. Προσφέρουν ωστόσο στον εμπνευστή τους τη δημοσιότητα, έστω και στιγμιαία, έστω κι αν ακολουθείται από τη χλεύη των ειδικών. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τραγικά λάθη δεν έχουν διαπράξει και σοβαροί επιστήμονες, είτε παρερμηνεύοντας ευρήματα και στοιχεία είτε απλώς από τη μέθη της επιτυχίας.

Ο Σπυρίδων Μαρινάτος ανακάλυψε το Ακρωτήρι της Θήρας, τη χαμένη στην ηφαιστειακή στάχτη πόλη της Προϊστορικής εποχής κυνηγώντας τη χαμένη Ατλαντίδα του Πλάτωνα, με την οποία άλλωστε την ταύτισε αμέσως. Ο προσφάτως εκλιπών αρχαιολόγος Γιάννης Σακελλαράκης με το τεράστιο ανασκαφικό έργο στη Μινωική Κρήτη έλεγε ότι κάθε εβδομάδα έφθανε στο γραφείο του μια διαφορετική ερμηνεία του Δίσκου της Φαιστού και μάλιστα από διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο «πόλεμος» μεταξύ Ιθάκης και Κεφαλλονιάς καλά κρατεί όσον αφορά την ομηρική πατρίδα του Οδυσσέα, δεδομένου ότι πειστικά αρχαιολογικά ευρήματα δεν υπάρχουν. (Παρόμοια διαμάχη είχε ξεσπάσει παλαιότερα με τη Λευκάδα, η οποία επίσης διεκδικούσε τον Οδυσσέα και την Ιθάκη του.) Οσο για τον εντοπισμό του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υστερία έχει προκαλέσει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, κυρίως ανάμεσα σε ερασιτέχνες, που διατυπώνουν αναπόδεικτες θεωρίες. Αλλωστε το κυνήγι της χίμαιρας που φέρνει την πολυπόθητη δόξα έχει παρασύρει πολλούς, ακόμη και σε ηθελημένη πλάνη. Με απώτερο σκοπό βεβαίως την πλάνη των άλλων.

Στην Κρήτη, στην Κύπρο, στον Ατλαντικό ωκεανό, ακόμη και στο Μεξικό έχει «τοποθετηθεί» η χαμένη Ατλαντίδα, ενώ υπάρχουν πάντα οι ορθολογιστές που επιμένουν ότι δεν είναι άλλη από τη Θήρα. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των βιβλίων που έχουν γραφεί για το θέμα, ενώ το Διαδίκτυο βρίθει ανάλογων καταθέσεων. Παρ' όλα αυτά, το πλούσιο νησί, που αναφέρεται στους πλατωνικούς Διαλόγους (Τίμαιος και Κριτίας), κρύπτεται επιμόνως. Οσο για την επιστημονική άποψη ότι οι αναφορές του Πλάτωνα ήταν παραβολικές και μόνο, δεν είναι ικανή να πείσει τους ευφάνταστους, οι οποίοι αρνούνται να αποδεχθούν μια τόσο πεζή ερμηνεία. Πού είναι οι σεισμοί και οι πλημμύρες, πού ο καταποντισμός της νήσου μέσα «σε μία μόνο ημέρα και νύχτα ατυχίας»;


Ο τάφος του Αλεξάνδρου
Κανένας τάφος κανενός ηγεμόνα ή θρησκευτικού ηγέτη δεν έχει αναζητηθεί με τόση ένταση και πάθος όσο αυτός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν και πάντα με μηδενικά αποτελέσματα. Στη Μέμφιδα, στη Σίουα της Αιγύπτου, στις Αιγές της Μακεδονίας και φυσικά σε διάφορα σημεία της Αλεξάνδρειας, από το μουσουλμανικό τέμενος του Νάμπι Ντανιάλ ως τα υπόγεια ενός καφενείου της πόλης και από το αρχαίο λιμάνι της ως το υπόγειο σύστημα υδροδότησης και αποχέτευσης της ελληνορωμαϊκής εποχής, τον ψάχνουν επιστήμονες και μη. Γιατί δεν είναι μόνο οι αρχαιολόγοι, είναι και ερευνητές πάσης φύσεως, εργάτες, υπάλληλοι, μία νοσοκόμα, ακόμη και μέντιουμ.

Ο πλέον γραφικός υπήρξε ένας σερβιτόρος της Αλεξάνδρειας, ο Στέλιος Κουμούτσος, ο οποίος επί 40 χρόνια ισχυριζόταν ότι κατείχε μυστικό χάρτη με τη θέση του τάφου. Πριν από μερικά χρόνια εξάλλου μια ελληνίδα αρχαιολόγος δήλωνε απολύτως βέβαιη ότι τον είχε βρει στην όαση της Σίουα, για να αποδειχθεί όμως σύντομα - έχοντας προλάβει ωστόσο η είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου - ότι τα ευρήματά της δεν είχαν καμία χρονολογική σχέση με την εποχή του θανάτου του στρατηλάτη.

Τελευταία σοβαρή κατάθεση, χωρίς απόδειξη όμως ακόμη, ήταν εκείνη του γάλλου ανασκαφέα της Αλεξάνδρειας Ζαν Υβ Αμπερέρ, ο οποίος θεωρεί πλέον πιθανή θέση του τάφου τον χώρο των Λατινικών νεκροταφείων: «Πρέπει να αναζητήσουμε τον Αλέξανδρο κοντά στον χώρο όπου ο ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του Ελληνορωμαϊκού Μουσείου, Τζιουζέπε Μπότι, τάφηκε μέσα σε μια αρχαία σαρκοφάγο από γρανίτη του Ασουάν και που απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από τον απέριττο τάφο στον οποίο αναπαύεται ο ποιητής Καβάφης, συγκινητικό σύμβολο της δισχιλιόχρονης ελληνικότητας της Αλεξάνδρειας».

Από την άλλη, ο Αλεξανδρινός την καταγωγή ιστορικός ερευνητής κ. Χάρης Τζάλας πιστεύει ότι ο τάφος δεν θα βρεθεί ποτέ. «Πιστεύω ότι το μνημείο καταστράφηκε κατά τους χριστιανικούς διωγμούς στα τέλη του 4ου ή αρχές του 5ου μ.Χ. αιώνα» λέει. Το ζήτημα είναι όμως ότι ο Μέγας Αλέξανδρος 2.300 χρόνια μετά τον θάνατό του εξακολουθεί να ακτινοβολεί τη δύναμη και τον πλούτο που τον συνόδευαν στην αρχαιότητα. Μυστήριο εξάλλου αποτελεί και η θέση και ενός άλλου τάφου, στην Αθήνα αυτή τη φορά. Πρόκειται για τον τάφο του σπουδαίου άνδρα Περικλή, που είναι γνωστό μεν ότι βρίσκεται στον Κεραμεικό, το Δημόσιο Σήμα της πόλης, αλλά δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.


Αναζητώντας τα παλάτια
Αγνωστο πού βρίσκονται τα παλάτια του Οδυσσέα, του Μενελάου, ακόμη και εκείνα του Νέστορα, αφού σήμερα αμφισβητείται η ταύτισή τους με τον ομηρικό βασιλιά της Πύλου. Στις αρχές του 20ού αιώνα ο γερμανός αρχιτέκτονας και αρχαιολόγος Βίλελμ Ντέρπφελντ, συνεργάτης του Ερρίκου Σλήμαν, διατύπωσε την άποψη για την ταύτιση της προϊστορικής Ιθάκης με τη Λευκάδα, κάτι όμως που δεν αποδείχθηκε από τις ανασκαφές που ο ίδιος διεξήγαγε στην περιοχή Στενό κοντά στο Νυδρί, καθώς τα ευρήματα είναι πρωιμότερα της εποχής του Ομήρου.

Η αναζήτηση της ομηρικής Ιθάκης εξάλλου δεν είναι σημερινό θέμα καθώς απασχολεί από τον 19ο αιώνα τους ιστορικούς, με την άποψή τους πολλές φορές να συγκλίνει ότι επρόκειτο για την Κεφαλλονιά. Τελευταίως μάλιστα βρετανική διεπιστημονική ομάδα υπό τον ερασιτέχνη αρχαιολόγο Ρόμπερτ Μπλιτστόουν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ανάκτορο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης βρισκόταν στη χερσόνησο Παλλική της Κεφαλλονιάς. Αντιθέτως, δύο έλληνες αρχαιολόγοι, ο κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και η κυρία Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου, ισχυρίζονται ότι το ανακάλυψαν στην Ιθάκη, κάτι ωστόσο που δεν έχει γίνει αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα. Ανάλογη δήλωση, όσον αφορά όμως το παλάτι του Μενελάου, είχε κάνει προ καιρού ο αρχαιολόγος κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος θεωρεί ότι το εντόπισε στην Πελάνα, ένα χωριό της Σπάρτης - και πάλι, όμως, χωρίς να διαθέτει πειστικά στοιχεία. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, σοβαρή υποψηφιότητα θέτει μια άλλη θέση, επίσης πλησίον της Σπάρτης, στον Αγιο Βασίλειο Ξηροκάμπου, όπου οι εν εξελίξει ανασκαφές της αρχαιολόγου κυρίας Αδαμαντίας Βασιλογάμβρου έχουν φέρει στο φως πινακίδες της Γραμμικής Β γραφής (πρώτη φορά στη Λακωνία), καθώς και μυκηναϊκές τοιχογραφίες, ενώ έχουν ήδη επισημανθεί μεγάλα κτίρια! Είναι σαφές, δηλαδή, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διοικητικό ανακτορικό κέντρο, που μένει όμως να αποδειχθεί αν πρόκειται για τα παλάτια του Μενελάου.


Μυστήριο για δυνατούς λύτες
Χρονολογείται τον 18ο π.Χ. αιώνα. Περιέχει μια γραφή που δεν έχει διαβαστεί ακόμη. Και επιπλέον, θεωρείται το πρώτο δείγμα τυπογραφίας. Πρόκειται για τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού, η ανάγνωση του οποίου έχει αποβεί ως τώρα άκαρπη. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα μοναδικό αντικείμενο καθώς το κείμενο είχε τυπωθεί πάνω σε νωπό πηλό με κινητές σφραγίδες, που κινήθηκαν σπειροειδώς από την περιφέρεια προς το κέντρο. Η γλώσσα του όμως είναι άγνωστη. Το μόνο που ξέρουν οι μελετητές είναι αυτό που βλέπουν: 241 ιερογλυφικά σημεία (122 στη μία πλευρά και 119 στη δεύτερη), 45 διαφορετικών τύπων, διαταγμένα σε 61 ομάδες χωρισμένες μεταξύ τους με κάθετες γραμμές, που ενδεχομένως αποτελούν λέξεις ή φράσεις.

Ως χετιτικά, πρωτοϊωνικά, αιολικά, βασκικά (!), κολχικά και σημιτικά έχουν ερμηνευθεί μεταξύ άλλων τα σύμβολα του δίσκου δημιουργώντας, όπως είναι φανερό, τεράστια σύγχυση. Η φαντασία επιστημόνων και ερασιτεχνών οργιάζει όσον αφορά το περιεχόμενο του κειμένου αλλά και τη χρηστικότητα του δίσκου. Πρόκειται για έναν ύμνο στη θεότητα; (Κάτι στο οποίο συνηγορεί η επανάληψη ορισμένων σημείων ή φράσεων ως επωδός.) Μήπως είναι γεωμετρικό θεώρημα ή ένα ημερολόγιο; 'Η τελικά δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παιχνίδι;

Κάθε πρόταση ερμηνείας δίνει και επιχειρήματα - κάποιοι εξάλλου διαβάζουν κανονικές φράσεις -, πλην όμως ουδεμία έχει γίνει αποδεκτή. Δεν λείπουν άλλωστε και ορισμένοι μελετητές που έχουν διατυπώσει την άποψη ότι πρόκειται για εισαγόμενο αντικείμενο, ενώ πριν από μερικά χρόνια, στην επέτειο των 100 χρόνων από την ανακάλυψή του το 1908, κάποιος άλλος ισχυρίστηκε ότι ο δίσκος είναι πλαστός. 
tovima


Το εθνικό σύμβολο των Τούρκων είναι Ελληνικό!! Έχουν τίποτα οι πίθηκοι που δεν το έχουν κλέψει απο εμάς;;



Ἡ Τούρκικη σημαία, καὶ τὸ ἀντίστοιχο "ἐθνικὸ σύμβολο" τῶν Τούρκων, προέρχεται ἀπὸ ἕνα σύμβολο τοῦ Βυζαντίου, τῆς ἀρχαιοελληνικῆς δηλαδή πόλης Βυζάντιον, ποὺ ὑπῆρχε στὴν θέση τῆς Κωνσταντινούπολης.


Αὐτὸ τὸ σῆμα, ποὺ εἶναι πανάρχαιο καὶ ἀπαντᾶται ὡς λατρευτικὸ σύμβολο τῆς θεᾶς Ἑκάβης, ἔγινε... σύμβολο τῆς πόλης τοῦ Βυζαντίου ὅταν ὁ Φίλιππος, πατέρας τοῦ Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε νὰ καταλάβει αὐτὴ τὴν πόλη, καὶ μία νύχτα μὲ συννεφιά, ἔστειλε πολεμιστὲς (σὰν καταδρομικὴ ἐπιχείρηση) νὰ περάσουν τὰ τείχη, γιὰ νὰ ἀλώσουν τὴν πόλη. Ξαφνικά, ἐμφανίστηκε τὸ φεγγάρι, οἱ εἰσβολεῖς ἔγιναν ἀντιληπτοί, καὶ ἀποκρούστηκε ἡ ἐπίθεση....


Ἀπὸ τότε, καὶ ἐπειδὴ θεωρήθηκε ὡς θεϊκὴ βοήθεια πρὸς τὴν πόλη, ἔγινε σύμβολο τῆς πόλης τοῦ Βυζαντίου. Ἀπὸ ἐκεῖ ἔμεινε ὡς σύμβολο παραδοσιακὰ καὶ στὴν Κωνσταντινούπολη, τὸ βρῆκε καὶ ὁ Μωάμεθ ὁ πορθητὴς (καὶ οἱ ἑπόμενοί του), καὶ ὅπως χρησιμοποίησε τὰ πάντα ποὺ βρῆκε ἀπὸ τὴ Βυζαντινὴ Αὐτοκρατορία, γιὰ νὰ δώσει αὐτοκρατορικὴ χροιὰ στὴν πλιατσικολογικὴ Ὀθωμανικὴ κατάκτηση, τὸ ἔκανε ἕνα σύμβολο τῆς Ὀθωμανικῆς κυριαρχίας, καὶ ἔτσι ἔμεινε ὡς.... μουσουλμανικὸ σύμβολο....




Ἡ παραπάνω φωτογραφία δείχνει κέρματα τῶν Βυζαντίων καὶ ἂν προσέξετε, τὸ γράφει: ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ


Ἂν ξέραμε τὴν ἱστορία μας, τουλάχιστον δὲν θὰ ἀνεχόμασταν τὰ σημερινὰ ξεφτιλίκια... Θὰ εἴχαμε τὶς ἀπαιτούμενες ἀπαντήσεις γιὰ ὅλες αὐτὲς τὶς ἀθλιότητες ποῦ μᾶς σερβίρουν καθημερινά... 


infognomon 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


Πυροβόλησε 16χρονο για μία θέση πάρκινγκ



31χρονος  χθες στις 4 το απόγευμα στhν περιοχή του Εύοσμου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από λογομαχία για θέση στάθμευσης, πυροβόλησε και τραυμάτισε 16χρονο στο δεξί χέρι. Ο 16χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε από οικεία του πρόσωπα σε νοσοκομείο. Ο δράστης διέφυγε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε -επίσης 31χρονος- συνεργός του. Ύστερα από αναζητήσεις, στις 7 το απόγευμα οι δράστες συνελήφθησαν στην περιοχή των Διαβατών ενώ βρέθηκε και το όχημα διαφυγής τους. Στο σημείο που έλαβε χώρα το συμβάν, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάλυκας πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 22 χιλ.
madata.gr


ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ;‏



Τα εξουσιαστικά
ιερατεία που
υπογείως κινούν
τα νήματα του
κόσμου και
κατευθύνουν
σε πολύ μεγάλο...
βαθμό την Γνώση, προσπαθούν εδώ και πολλούς αιώνες – πλαστογραφώντας τις πηγές ή αποκρύπτοντάς τες – να φέρουν σε σύγκρουση τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό.
Ξέρουν ότι η σύνδεση αυτών των δύο δυνάμεων είναι το ισχυρότερο εμπόδιο για την υλοποίηση των
υποχθόνιων σχεδίων τους, ξέρουν ότι αν οι λαοί γαντζωθούν πάνω σ’ αυτά, θα είναι αδύνατο να εφαρμόσουν την Νέα Τάξη πραγμάτων. Αυτός είναι ο λόγος πού αποκρύπτονται οι προφητείες των Αρχαίων Ελλήνων οι οποίες μιλούν ξεκάθαρα για την έλευση του Χριστού…


Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Χριστιανισμό ως εβραιογενή θρησκεία και όλους τους Αρχαίους Έλληνες ως ειδωλολάτρες. Ωστόσο έχουν διασωθεί αρχαία κείμενα πού αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.
Στην Πολιτεία του Πλάτωνα (B, V , 362) – βιβλίο πού το σύστημα το αποδέχεται – περιέχεται μία προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης: «Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείτε άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει».
Στο έργο Προμηθεύς Δεσμώτης του Αισχύλου, ο Προμηθέας όντας φυλακισμένος στον Καύκασο προλέγει ότι ο λυτρωτής του θα γεννηθεί από την παρθένο `Ιώ και τον Θεό(στ.772,834,848) θα είναι δηλαδή υιός Θεού και υιός Παρθένου. Αυτός ο Θεάνθρωπος θα καταλύσει την εξουσία των παλαιών θεών και θα αφανίσει αυτούς και την δύναμή τους (908,920). Ο Ερμής τότε σταλμένος από τον Δία προαναγγέλλει στον Προμηθέα τα εξής: «Τοιούδαι μόχθου τέρμα μη τί προσδόκα πριν αν θεός τις διάδοχος των σων πόνων φανή, θελήση τ’ είς αναύγητον μολείν ‘Άιδην , κνέφαια τ’ άμφί Ταρτάρου βάθη» μετάφραση «μην περιμένεις να λυτρωθείς από τους πόνους προτού θεός πάρει τα πάθια τα δικά σου πάνω του και με τη θέλησή του κατέβει στον ‘Άδη τον ανήλιαγο, στους άφεγγους του Ταρτάρου βυθούς» (στ. 1041-1043).
Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρει τα ακόλουθα: «Θα μείνετε κοιμισμένοι σε όλη σας τη ζωή εάν δεν σας λυπηθεί ο Θεός να σας στείλει κάποιον άλλον» (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 18{31α}).
Στο Άγιο Όρος υπάρχουν χειρόγραφα που διασώζουν προφητείες της Σίβυλλας – της ιέρειας του Απόλλωνα – για την έλευση του Χριστού π.χ σε χειρόγραφο με την ονομασία «Υπόμνημα εις τον Άγιον Απόστολον Φίλιππον» πού φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρείου αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από πολύ καιρό θα φθάσει κάποιος εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια ώς Θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπον από την φθοράν των ανίατων παθών. Και θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμασθεί ψηλά ώς κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υποφέρει με πραότητα».
Στο ίδιο χειρόγραφο αναφέρεται μία ανατριχιαστική προφητεία για την θεανθρώπινη φύση του Χριστού, για το εκούσιον πάθος Του, αλλά και για την Ανάστασή Του «Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ό οποίος είναι φως τριλαμπές. Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε ή Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τά πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν».
Οι παραπάνω προφητείες αναφέρονται και σε άλλα χειρόγραφα πού βρίσκονται σε άλλες Μονές του Αγίου Όρους η αλλού(π.χ Μονή Σινά). Παρατίθενται ακόμη σε σύγχρονο βιβλίο, στον Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αρχιμανδρίτη Βίκτωρος Ματθαίου.
Και γι’ αυτούς που ίσως αμφισβητήσουν ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν πράγματι από την Σίβυλλα και ισχυριστούν ότι είναι επινοήσεις κάποιον Χριστιανών Μοναχών, αρκεί το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός: Από διάφορες πηγές έχει διασταυρωθεί πώς τις προφητείες αυτές αλλά και άλλες –είτε της Σίβυλλας είτε άλλων σοφών Ελλήνων- χρησιμοποίησε η Αγία Αικατερίνη. Συγκεκριμένα, το 305 η Αγία Αικατερίνη η Αλεξανδρινή έλεγχε τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο για την ειδωλολατρική του πολιτική. Ό τελευταίος συγκέντρωσε τότε τους σοφότερους ειδωλολάτρες της αυτοκρατορίας για να την μεταπείσουν και να την κάνουν παγανίστρια. Στο διάλογο που ακολούθησε, αυτή η πάνσοφη και σπουδαγμένη στην Ελληνική παιδεία γυναίκα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός ανέφερε – μεταξύ άλλων - και τις προφητείες της Σίβυλλας.
Και για να προληφθεί η κάθε απερίσκεπτη “σκέψη”, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έπλασε αυτές τις προφητείες η ίδια η Αγία για τους εξής βασικότατους λόγους: Δεν θα μπορούσε να πει ένα τόσο μεγάλο ψέμα σχετικά με την ιέρεια του Απόλλωνα μπροστά στους σοφότερους εκπροσώπους της αρχαίας θρησκείας, διότι αμέσως όλοι θα διαπίστωναν το ψέμα της. Όμως, όχι μόνο δεν την κατηγόρησε κανείς για αναλήθειες, αλλά αντιθέτως οι σοφοί ειδωλολάτρες παραδέχτηκαν την λεκτική τους ήττα και όλοι αμέσως ασπάστηκαν με τη θέληση τους τον Χριστιανισμό με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να τους θανατώσει. Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητήσει την αδιάσειστη αλήθεια ότι τα προφητικά αυτά λόγια βγήκαν από το στόμα της Σίβυλλας.
Σε άλλο χειρόγραφο που βρίσκεται στην Αγιορείτικη Μονή Διονυσίου, αναφέρεται μια άλλη προφητεία της Σίβυλλας «Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας . Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα αυτής».
Βλέπουμε λοιπόν ότι η Θεία Πρόνοια μέσω του “σπερματικού λόγου” (όπως τον ονόμασαν οι Πατέρες της Εκκλησίας) φώτισε κάποιους Έλληνες της Αρχαιότητας και έτσι άφησαν εκατοντάδες χρόνια πρίν τον Χριστό προφητείες για την έλευσή Του. Και άλλοι αρχαίοι λαοί έδωσαν τέτοιες προφητείες χωρίς να πλησιάζουν σε καμία περίπτωση την ακριβολογία των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης περιοριζόμενες αποκλειστικά και μόνο στην αναφορά για τον ερχομό κάποιου Σωτήρα πού θα λυτρώσει τον κόσμο.
Οι προφητείες όμως των αρχαίων Ελλήνων δίνουν λεπτομερέστατα στοιχεία για τον Χριστό (γέννηση Του από την Παρθένο Μαρία, θεανθρώπινη φύση Του, θαύματα Του, Σταύρωση, Κάθοδος στον Άδη και Ανάσταση Του, τρείς υποστάσεις του Θεού). Έτσι, πολλές απ’ αυτές καθίστανται ισάξιες με τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ κάποιες άλλες τις ξεπερνούν κιόλας.
Αυτό ακριβώς αναγνωρίζει και ο μεγάλος μας εκκλησιαστικός συγγραφέας Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (2ος αιώνας μ.Χ), ο οποίος στο έργο του Στρωματείς (5,13) δηλώνει απερίφραστα: «Ούκ οίμαι υπό Ελλήνων σαφέστερον προσμαρτυρήσεσθαι τόν Σωτήρα ημών» δηλαδή«δεν είναι δυνατόν, νομίζω, να προαναγγελθεί σαφέστερα από τους Έλληνες ό Σωτήρας μας». Και μόνο αυτές οι λίγες προφητείες πού αναφέρθηκαν (σε σχέση με το πλήθος που υπάρχει αλλά βρίσκεται κρυμμένο εδώ και αιώνες) αρκούν να καταρρίψουν την γελοιότητα εκείνη που δυστυχώς παρασέρνει πολλούς και πού ψευδώς κηρύττει ότι ό Χριστιανισμός είναι ένα εβραϊκό κατασκεύασμα, όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ειδωλολάτρες και ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός δύο εντελώς αντικρουόμενοι κόσμοι. Για να τελειώνουν τα ψέματα, ο Χριστιανισμός δεν είναι εβραιογενής θρησκεία. Δεν είναι κατασκεύασμα των Εβραίων ούτε κανενός άλλου λαού… Είναι η αληθινή θρησκεία που αποκαλύπτεται ανεξαιρέτως σε όλους τους λαούς της γης. Το ότι αποκαλύφθηκε πρώτα στους Εβραίους δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι εβραιογενής θρησκεία. Άλλωστε, λίγες δεκαετίες μετά την Ανάληψη του Χριστού, ό Χριστιανισμός πέρασε στα χέρια των Ελλήνων (αυτό δηλαδή σημαίνει πως έγινε θρησκεία Ελληνογενής; Εννοείτε πώς όχι) και άρχισε να απομακρύνεται από τα Εβραϊκά στεγανά για να απλωθεί σε όλη τη γή.
Από την άλλη βλέπουμε ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν σε ένα Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για την τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του. Προσπαθούσαν να αποδεσμευτούν από την δυναστεία των θεών και να πλησιάσουν τον ένα και αληθινό Θεό. Αποδεικνύεται πώς περίμεναν καρτερικά την έλευση του Χριστού για αιώνες. Γι’ αυτό και όταν έγινε η συνάντηση Χριστού και Ελλήνων, ο Χριστός είπε: «Ελήλυθεν η ώρα ‘ινα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου»(Κατά Ιωάννην -12,23) δηλαδή «έφτασε ή ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου (=ο Χριστός)» Και έτσι έγινε…
Όλα τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά, σε χέρια Ελλήνων πέρασε άπ’ την πρώτη στιγμή ή Εκκλησία, Έλληνες Πατέρες διατύπωσαν τις αιώνιες αλήθειες στο αίμα χιλιάδων Ελλήνων μαρτύρων στερεώθηκε τους πρώτους αιώνες η Εκκλησία, Έλληνες αυτοκράτορες και κληρικοί ανέλαβαν επί Βυζαντίου την διάδοση του Ευαγγελίου και τον εκχριστιανισμό των ως τότε βάρβαρων λαών. Επομένως, όχι μόνο δεν συγκρούονται ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός αλλά αντιθέτως συνδέονται τόσο στενά, σε σημείο ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως να γράψει στο έργο του «Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν» τα εξής: «Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα έθνη (…) Ναι, ό Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας (…) Αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμά του μεταξύ των εθνών (…) Από καταβολής κόσμου, το Ελληνικό Έθνος ήταν πλασμένο διά τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός (…) διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητας». Ακόμη, οι αρχαιοελληνικές προφητείες αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός…
Πολλοί ανόητοί κατά καιρούς λένε πώς οι Εβραϊκές προφητείες γράφτηκαν από Χριστιανούς μετά Χριστόν για να ισχυροποιήσουν την πίστη τους. Ψέμα μεγάλο μιας και έχουν βρεθεί χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης γραμμένα στα Ελληνικά (από την μετάφραση των εβδομήκοντα) πού χρονολογούνται τον 2ο με 1ο αιώνα πριν τον Χριστό.
Τι μπορεί όμως να πει κανείς για τις προφητείες του Πλάτωνα και του Αισχύλου (4ος και 3ος αιώνας π.Χ) που είναι καταγεγραμμένες σε επίσημα βιβλία («Πολιτεία» και «Προμηθεύς Δεσμώτης») - άσχετα αν κανείς δεν τις δίνει σημασία; Χωρίς αμφιβολία, ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός, η Ορθοδοξία η κιβωτός της Αλήθειας, και το Γένος των Ελλήνων επιφορτισμένο με το ιερό χρέος να κρατά την δάδα της αληθινής Πίστης άσβεστη μέχρι τα έσχατα.


http://www.okloios.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9254.html


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν... 
στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στις περιοχές γύρω από την πλατεία Ομονοίας, στο Μοναστηράκι και στην Βάθη, καθώς και στην πλατεία Λαυρίου, στο Πεδίον του 'Αρεως.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» , ενώ παράλληλα, ζήτησε από όλους να εξαλειφθούν οι σκηνές που προσβάλλουν τον πολιτισμό στο κέντρο της πρωτεύουσας και σταδιακά στα κέντρα των πόλεων και στις περιφέρειες των πόλεων όλης της χώρας.


Οπως ανέφερε ο υπουργός, η επιχείρηση στοχεύει και στην αποκατάσταση της δικής τους ανθρώπινης αξιοπρέπειας. «Για εμάς δεν υπάρχει το παραμικρό φυλετικό κριτήριο δράσης. Δεν μας νοιάζει το χρώμα, το έθνος, η θρησκεία των παρανόμων. Το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση της νομιμότητας με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου»
.


http://fimotro.blogspot.gr 


Ακυρώθηκαν πρόστιμα 80 εκατομμυρίων ευρώ στα καρτέλ!!!




Όλως τυχαίως, όλες οι μεγάλες εταιρείες δεν θα πληρώσουν τα πρόστιμα, επειδή υπήρξε λάθος σύνθεση δικαστηρίου!!!

Χαρίζουν εκατομμύρια στα καρτέλ και πίνουν το αίμα των Ελλήνων πολιτών

Αξιότιμοι Έλληνες Καταναλωτές

Επειδή οι υπεύθυνοι «σας δουλεύουν» για την «σκληρή» μάχη κατά των καρτέλ και για τα «μεγάλα» πρόστιμα που καταλογίζουν, επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα θέμα το οποίο θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνει και να μην έχει κανείς ευθύνη για αυτό. Με απλά λόγια δύο αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού που καταλόγισε συνολικά πρόστιμα 82.790.618€ ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Και ο λόγος;

Η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν λάθος!!!! Καλά διαβάσατε, ακυρώθηκαν επειδή η σύνθεση της Επιτροπής δεν ήταν σύννομη.

Και ρωτάμε: ποιος έχει ευθύνη για αυτό; Ποιος θα πληρώσει την ζημιά του Δημοσίου που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ;

Πιο συγκεκριμένα.


ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ : BP HELLAS - SHELL HELLAS

Με την απόφαση 421 του 2008 η Επιτροπή Ανταγωνισμού τιμώρησε τις BP HELLAS και SHELL HELLAS για το σοβαρότατο αδίκημα της εναρμονισμένης πρακτικής με συνολικό πρόστιμο 49.731.473€.

Προεδρεύων της διαδικασίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος, ο οποίος διορίστηκε το 2003 από τον τότε υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Οι δυο εταιρείες προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο με τις αποφάσεις 1495/2011 και 1494/2011 (15ο τμήμα) ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το σκεπτικό το ακόλουθο:

«11. Επειδή, ενόψει των ανωτέρω, η προσβαλλόμενη απόφαση, κατά τη γνώμη που πλειοψήφησε, είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα, δεδομένου ότι (προκειμένης λήψης της) η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεδρίασε δύο φορές με μη νόμιμη σύνθεση, λόγω συμμετοχής της Δ. Κλαβανίδου και μία φορά ενώ η Επιτροπή δεν είχε δυνατότητα λειτουργίας, λόγω παρόδου τριμήνου από της παραιτήσεως δύο τακτικών μελών αυτής.»

Προς απόδειξη της αλήθειας η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και οι δυο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.epant.gr/apofasi_details.php?Lang=gr&id=284&nid=531

ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ

Με την απόφαση 460/2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταδίκασε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές επιχειρήσεις της χώρας ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ και GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ με πρόστιμο 33.059.000€ για σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας τα έτη 2002-2008.

Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το διάστημα αυτό ο Σπύρος Ζησιμόπουλος.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (16ο τμήμα) με τις αποφάσεις 2132/2010, 2133/2010, 2134/2010 και 2135/2010 ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ΕΠΕΙΔΉ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ.

Προς απόδειξη της αλήθειας η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και οι τέσσερις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.epant.gr/apofasi_details.php?Lang=gr&id=289&nid=590

Η ΖΗΜΙΑ (= το όφελος των εταιρειών που παραβίαζαν τον νόμο)

Με βάση τον νέο νόμο 3959/2011 ισχύει η 5ετία για τον καταλογισμό των προστίμων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις εμπλεκόμενες εταιρείες. Απορίας άξιο είναι αν πλέον, εφόσον οι υποθέσεις επανέλθουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για νέα κρίση, υπάρχει δυνατότητα να τιμωρηθούν οι επιχειρήσεις με πρόστιμα.

Η απώλεια από τόκους για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Για το ποσό των 82.000.000€ κάθε έτος απώλειας τόκων είναι (με μέσο επιτόκιο 5%) 4.100.000€, δηλαδή για απώλεια 3-4 ετών η οικονομική ζημιά του Δημοσίου ξεπερνάει τα 12.000.000€-15.000.000€.

Επιπλέον παραγράφονται πλήρως τα ποινικά αδικήματα των φυσικών προσώπων που διοικούσαν τις εταιρείες αυτές το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Τέλος είναι αυτονόητη η ζημιά για τον Ανταγωνισμό, ζημιά που σημαίνει ακριβότερες τιμές στα προϊόντα.

Και ρωτάμε: δεν έχει κανείς ευθύνη για αυτά;

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

Σε περίπτωση που ουδείς έχει ευθύνη και ουδείς θα τιμωρηθεί τότε πολύ εύκολα θα συμβαίνει το ακόλουθο στο μέλλον: «τυχαία» η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε κρίσιμες υποθέσεις θα είναι άκυρη με αποτέλεσμα τα καρτέλ να έχουν «σίγουρη» την απαλλαγή τους. Άρα γιατί να παιδεύονται τα καρτέλ να συμμορφωθούν με την νομοθεσία αφού με μια «τυχαίως» άκυρη σύνθεση θα αθωωθούν με βεβαιότητα;

Να θυμίσουμε ότι όποιος έχει την ευθύνη για την σωστή σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πληρώνεται πανάκριβα από τα χρήματα των ελληνικού λαού (ιδιαιτέρως των επιχειρήσεων) για να κάνει σωστά την δουλειά του, δεν το κάνει από την καλή του την καρδιά.

Με εκτίμηση για όλους και καμία εκτίμηση για τα καρτέλ και τους προστάτες τους

Φλωράς Γιώργος
Επιχειρηματίας
Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα
Τηλ. 2105232621






Πηγή


Μας ταΐζουν ζουμί από κόκκινα σκαθάρια!



Τρώμε εν αγνοία μας έντομα; Ναι, αφού μας τα σερβίρει αθόρυβα, χρόνια τώρα, η βιομηχανία των τυποποιημένων προϊόντων. Βέβαια, ως καταναλωτές ενημερωνόμαστε για τα προσθετικά (συντηρητικά, βελτιωτικά, χρωστικές) των τυποποιημένων τροφίμων, τα λεγόμενα «Ε», αλλά πού να γνωρίζουμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την χρωστική Ε120 που δίνει ελκυστικό κόκκινο χρώμα σε τροφές, καλλυντικά και φάρμακα… Χρειάζεται γερή φαντασία για να μαντέψουμε ότι πρόκειται για σκόνη από αποξηραμένα, βρασμένα κόκκινα σκαθάρια, καθώς η προέλευσή της απαγορεύεται να αναφέρεται στις ετικέτες. Είναι επιβλαβής για την υγεία; Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, δημιουργεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και σοκ αναφυλαξίας σε ευαίσθητα άτομα, ενώ έχει κατηγορηθεί για πρόκληση υπερκινητικότητας σε παιδιά.

Χρωματίζει χιλιάδες προϊόντα
Τo πορφυρό κέλυφος, τα φτερά και τα αυγά του θηλυκού εντόμου κοχενίλλη δίνουν ένα λαμπερό, κόκκινο χρώμα σε χιλιάδες τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά και φάρμακα. Συχνά χρωματίζουν ένα λαχταριστό παγωτό φράουλα, έναν ροζ χυμό γκρέιπ φρουτ, μια κόκκινη γρανίτα, ένα κατακόκκινο προκλητικό κραγιόν, ένα μοβ σαμπουάν, απολαυστικές βάφλες με σιρόπι κεράσι, γιαούρτια με κόκκινα φρούτα, ροζ λουκάνικα, κόκκινες κάψουλες. Το προϊόν της χημικής κατεργασίας των εντόμων ονομάζεται καρμίνιο. Μελέτες του Τμήματος Αλλεργίας του πανεπιστημίου του Michiganαποκάλυψαν ότι οι περιπτώσεις αναφυλαξίας που προέρχονται από το καρμίνιο είναι αξιοσημείωτες. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η σκανθαρούχα χρωστική προξένησε σε κάποιους ανθρώπους αναφυλαξία (ορτικάρια), δερματικές ενοχλήσεις ( κνησμό, ερύθημα), πονοκέφαλο, άσθμα, ναυτία, πρήξιμο των ματιών ή της γλώσσας, ταχυκαρδία, υπόταση, αγγειοοίδημα και διάρροια.
Κρύβεται με πολλά ονόματα
Ο μακρύς κατάλογος των προϊόντων στα οποία προστίθεται το καρμίνιο περιλαμβάνει παγωτά, γρανίτες, γιαούρτια, χυμούς, ποτά, γλυκά, μπισκότα, κέικ, καραμέλες, τσίχλες, γέμιση φρούτου σε τυποποιημένα τρόφιμα, σιρόπια, μαρμελάδες, κομπόστες, γαλακτοκομικά με φράουλα, κοκτέιλ φρούτων, παιδικές τροφές, τυριά τσένταρ, αποξηραμένα ψάρια, σάλτσες ντομάτας, επιδόρπια με ζελατίνη (ζελέ), κερασάκια ζαχαροπλαστικής (μαρασκίνο), προϊόντα με αστακό και καβούρι, λικέρ, ξίδια, πουτίγκες, χαβιάρι, επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικα), βιταμίνες, φάρμακα, αλοιφές, παστίλιες για τον βήχα, προϊόντα μαλλιών και περιποίησης του δέρματος, σκιές ματιών, ρουζ, πούδρες, κραγιόν, λιπ γκλος, βερνίκια νυχιών. Το χρώμα που προσφέρει ποικίλλει από έντονο ροζ, πορτοκαλί και βαθύ κόκκινο έως σκούρο μωβ. Στις ετικέτες συναντάται επίσης με το όνομα CI Natural Red no.4, Carmine, Crimson Lake, Cochineal, Carminic acid, C.I. 75470. Όμως, όπως ισχυρίζεται το Ινστιτούτο Βελονισμού του Michigan, ο χρωματισμός των τροφίμων και των καλλυντικών συχνά αποτελεί προστατευμένο εμπορικό μυστικό των εταιρειών, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιβεβαίωση της ύπαρξης καρμινίου σε ένα προϊόν.
Η παγίδα του ανώνυμου σκαθαριού
Μέχρι τώρα, το καρμίνιο αναφερόταν στις ετικέτες σαν πρόσθετο χρώμα, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Όμως, από τις 5 Ιανουαρίου 2011 η αμερικανική Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποχρεώνει τις εταιρείες που χρησιμοποιούν σκόνη σκαθαριού στα προϊόντα τους να αναγράφουν καθαρά τη λέξη «καρμίνιο». Ωστόσο, απέρριψε το αίτημα για την επισήμανση της προέλευσης της χρωστικής ουσίας. Έτσι το σκαθάρι θα συνεχίσει να καταλήγει ανώνυμο στο στομάχι ή το δέρμα των καταναλωτών. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που δεν θέλουν ή δεν τους επιτρέπει η θρησκεία τους να τρώνε ζωικά προϊόντα (και δη έντομα); Αυτοί, μαζί με όλους τους καταναλωτές, στερούνται το δικαίωμα γνώσης και, άρα, επιλογής.
Πατρίδα του η Λατινική Αμερική
Κύριος προμηθευτής του καρμινίου είναι το Περού, διαθέτοντας είτε έτοιμη σκόνη είτε αποξηραμένα σκαθάρια με το κιλό, για να φτιάξει ο καθένας το δικό του χρώμα. Τα θηλυκά έντομα και τα αυγά τους συλλέγονται με παραδοσιακό τρόπο από τους κάκτους της ερήμου των Άνδεων, αποξηραίνονται, βράζονται και φιλτράρονται, για να αποδώσουν το καρμινικό οξύ, τη δηλητηριώδη ουσία που παράγει το σκαθάρι για να απωθεί τους εχθρούς του. Τα έντομα ζουν επίσης στη Βολιβία, τη Χιλή, τα Κανάρια Νησιά και το Μεξικό. Το καρμίνιο αποτελεί την πιο γνωστή από τις διάφορες χρωστικές που παράγονται από έντομα, ενώ η χρήση του απαγορεύεται στη Σαουδική Αραβία.
Κάποτε ήταν πολύτιμο σαν το χρυσάφι
Λέγεται πως ο Κορτέζ ανακάλυψε ότι οι Αζτέκοι του Μεξικού χρησιμοποιούσαν το καρμίνιο για να χρωματίσουν το φαγητό, το σώμα και τα ρούχα τους. Έτσι, η ρουμπινένια χρωστική ταξίδεψε στην Ευρώπη σαν πολύτιμο αγαθό, ακριβό σχεδόν όσο το χρυσάφι και το ασήμι. Στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκε ως μελάνι, ως χρώμα για τη βαφή των ρούχων των βασιλέων, των ευγενών, των κληρικών και των στολών των Βρετανών στρατιωτικών, καθώς και στη ζωγραφική και τις ταπετσαρίες.
Και τώρα τι κάνουμε;
Και ενώ αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές, ποια είναι η λύση σήμερα για όσους/ες δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να χρωματίζεται το γιαούρτι τους με χυμό από έντομα ή να βάφουν τα χείλη τους με ζουμί από σκαθάρια; Μάλλον να διαγράψουν από τη ζωή τους τα τυποποιημένα, ψεύτικα χρωματισμένα προϊόντα.



http://www.okloios.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7795.html 


Πως φτιάχτηκε η τούρκικη σημαία?..Τι σημαίνει η λέξη Γιουνάν?




(επαναδημοσιευση αναρτησής μας  8/12/11 επίκαιρη όσο ποτέ για να μαθουν ιστορία τα "γειτονάκια¨" μας )


Αν δεν ξέρετε, ορίστε η απάντηση:




Μάθημα Ιστορίας 1

Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.

Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.

Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.

Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χροιά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, το έκανε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και έτσι έμεινε ως μουσουλμανικό σύμβολο....

Η διπλανή φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων και αν θα προσέξετε, το γράφει: ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ

Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τα σημερινά ξεφτιλίκια...

Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για όλες αυτές τις μα..... ..που μας σερβίρουν καθημερινά...

Μάθημα Ιστορίας 2Όσοι γνωρίζουν τουρκικά ή έχουν επαφές με Τούρκους, ας τους ενημερώσουν!...

Να τους κάνουν επίσης γνωστό ότι, ενώ μας αποκαλούν Γιουνάνηδες (δηλαδή, Ίωνες) εξακολουθούν να κατέχουν την Ιωνία!!!!!


Αξίζει να το διαδώσετε!!!!!!!!!!!



http://logia-tou-aera.blogspot.gr 


Ποιος καραγκιόζης έβαλε την τούρκικη σημαία δίπλα στην Ελληνική στο δημαρχείο (φώτο)



Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να ντύσετε τη δημαρχία Σκοπέλου με την τουρκική σημαία;...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Έβαλαν την τούρκικη σημαία δίπλα στην Ελληνική στο δημαρχείο
Ο κόσμος αγανάκτησε καθώς και οι επισκέπτες του νησιού. Αλήθεια, στην Τουρκία θα το έκαναν αυτό;
Περιμένουμε την απάντηση του Δήμαρχου καθώς και τον λόγο για τον οποίο αναρτήθηκε η τουρκική σημαία

skopelos-news.blogspot.gr 


Χάλκινο στην κωπηλασία για Γιαζιτζίδου - Τσιάβου



Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Χάλκινο στην κωπηλασία για Γιαζιτζίδου - ΤσιάβουΟι Γιαζιτζίδου και Τσιάβου από την αρχή του τελικού πήραν κεφάλι στην κούρσα περνώντας πρώτες τα 500μ σε 1:45.89, συνέχισαν να προηγούνται στα 1.000μ (3:35.77), αλλά στα επόμενα 500μ βρέθηκαν στην 3η θέση (5:24,61), με το πλήρωμα της Κίνας υπερτερεί με πολύ μικρή διαφορά (5:24.61).
Συγχαρητήρια από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία
«Σας συγχαίρω θερμά για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μία επιτυχία που έκανε όλους μας ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους και αποτελεί επιστέγασμα των σκληρών σας προσπαθειών» αναφέρει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην Χριστίνα Γιαζιτζίδου και την Αλεξάνδρα Τσιάβου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
«Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρωθυπουργός.
«Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα, σε μία στιγμή που όλοι μας χρειαζόμαστε ένα χαμόγελο. Ευχαριστούμε τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για την υπερπροσπάθεια τους που φέρνει τη χώρα μας και πάλι στο βάθρο των νικητών», δήλωσε για το χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την σειρά του απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για την κατάκτηση του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας.
«Βάλατε πλώρη για μετάλλιο και το κατακτήσατε με απαράμιλλο σθένος και πείσμα. Η προσήλωση στο στόχο σας και η μοναδική δυναμική που επιδείξατε μέχρι την τελευταία στιγμή του αγώνα, αποτελούν για όλους τους Έλληνες έμπνευση. Το ολυμπιακό μετάλλιο σας, ανεβάζει όλη την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών και γεμίζει όλους μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εθνική υπερηφάνεια και αισιοδοξία. Παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και στους Έλληνες αθλητές μας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θερμά συγχαρητήρια!», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο κ.Μεϊμαράκης.
«Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη αυτή επιτυχία στις δύο αθλήτριες που μας έφεραν το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της γυναικείας ελληνικής κωπηλασίας. Μας έκαναν όλους υπερήφανους» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.
Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων-Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην κωπηλατική ομοσπονδία για το χάλκινο μετάλλιο των Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και την επιτυχημένη, γενικότερα, παρουσία των ελλήνων κωπηλατών στη διοργάνωση.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Οι έλληνες κωπηλάτες, με περίσσια θέληση και ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις, ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των ελλήνων φιλάθλων και δικαιώθηκαν για τους κόπους τους. Να μεταφέρετε, σας παρακαλώ, τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Αλεξάνδρα Τσιάβου και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν, όπως και στους Παπαχρήστου, Τσίλη, Τζιάλλα και Χρήστου, οι οποίοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου για τη χώρα μας. Η εμφάνιση και των έξι, αλλά και των υπολοίπων κωπηλατών μας, οι οποίοι μετείχαν στους τελικούς κατάταξης, ήταν άψογη.
Συγχαρητήρια και στον ομοσπονδιακό προπονητή και φυσικά στην ίδια την ομοσπονδία και σε σας, καθώς η σκληρή και οργανωμένη δουλειά των τελευταίων χρόνων και παρά τις αντίξοες συνθήκες, αποδίδει καρπούς κι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια, αν κρίνω κι από τις επιτυχίες που είχαμε πρόσφατα από τους νεαρούς έλληνες κωπηλάτες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης:
«Αγαπητές Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Η νίκη σας έρχεται σε μία στιγμή που η Ελλάδα το έχει μεγάλη ανάγκη. Πειθαρχία, πολύ δουλειά, ταλέντο.Αλλά κυρίως η μαχητικότητά σας έφεραν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία. Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας».
ethnos


Απέκλεισαν τις εισόδους της Ξάνθης αντιδρώντας στην έλευση μεταναστών




Συμβολικός αποκλεισμός των τριών δυτικών εισόδων της Ξάνθης φορείς και πολίτες της Θράκης αντιδρώντας στην έλευση των λεωφορείων με τους παράνομους μετανάστες στην περιοχή Στέλιος Μπαμιατζής 

Έκλεισαν συμβολικά τις τρεις δυτικές εισόδους της πόλης της Ξάνθης, από τις εννέα το βράδυ ......
του Σαββάτου, φορείς και πολίτες της Θράκης. Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στην έλευση 15 λεωφορείων τα οποία και μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στην περιοχή. Τρεις Μητροπολίτες της Θράκης, από την Ξάνθη, το Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ αλλά και Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι κομμάτων και τοπικών φορέων, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και

μεμονωμένοι πολίτες έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στη νέα γέφυρα του ποταμού Νέστου. Επιτρέπουν κανονικά τη διέλευση τον οχημάτων αλλά ξεκαθαρίζουν συγχρόνως πως δεν θα επιτρέψουν στα 15 λεωφορεία να εισέλθουν στην περιοχή μεταφέροντας λαθρομετανάστες στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Ροδόπης.


ΗΠΑ: 65χρονη γυναίκα κυνηγά και διώχνει με το όπλο της 5 ένοπλους ληστές (VIDEO)




The American Dream / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Στο Γκάρντεν Γκρόουβ της Καλιφόρνια, πριν δύο ημέρεςμιαγυναίκα 65 ετών με ένα όπλο κυνήγησε και έδιωξε από το κοσμηματοπωλείο της ένοπλους κακοποιούς. Το βίντεο αυτούτου περιστατικου (δείτε το παρακάτω) μοιάζει αστείο, αλλά δείχνει επίσης ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Οι δρόμοι πολλών από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες πόλεις(προσθέστε και ελληνικές)αργά αλλά σταθερά μετατρέπονται σε κόλαση, καθώς η κοινωνία σαπίζει. Οι εγκληματίες πάντα πρόκειται να έχουν αφθονία όπλων. Αν δεν έχουμε κανένα τρόπο να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τότε πολλοί από εμάς θα είναι στο «έλεος» των εγκληματιών. Για παράδειγμα, φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν αυτοι οι 5 ένοπλοι  ληστές είχαν εισβάλλει στο σπίτι της τη νύχτα; Χωρίς όπλο, τι θα μπορούσε μια 65χρονη ηλικιωμένη γυναίκα να κάνει; Το καλύτερο που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε είναι ότι οι εγκληματίες θα έπαιρναν ό, τι ήθελαν και δεν θα ασκούσαν βίαστην ίδια ή την οικογένειά της. Φυσικά, η αστυνομία θα εμφανιστεί αργότερα και «να κάνει μια έκθεση», αλλά η αστυνομία δεν θα είναι σε θέση να προλάβει οποιαδήποτε από τις ζημιές που οι κακοποιοί θα έχουν ήδη κάνει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βία κατά των γυναικών. Μπορείτε να αντικαταστήσετε πάντα τα υπάρχοντά σας, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να αναιρέσετε μια σεξουαλική επίθεση ή ένα βιασμό. ΣτηνΑμερική αλωνίζουν οι εγκληματίες και οι κάθε είδους ψυχάκηδεςκαι αν δεν έχετε ένα όπλο πως θα καταφέρετε να φυλαχτείτε από εγκληματίες που έχουν στόχο εσάς ή μέλη της οικογένειάς σας; Σε κανέναν «φιλήσυχο πολίτη» δεν αρέσει η ιδέα να οπλοφορεί, αλλάέχουμε μπει σε πολύ σκοτεινούς καιρούς και καθώς η κοινωνία συνεχίζει να καταρρέει πρόκειται να δούμε εισβολές από καοποιούς σε σπίτια πιο διεστραμμένες και πιο τρομακτικές από ποτέ.

Χωρίς ένα όπλο, η ηλικίας 65 ετών γυναίκα στο βίντεο που ακολουθεί και οι εργαζόμενοιι στο κατάστημα θα ήταν στο έλεος των εγκληματιών.

Θα έλπιζαν ότι οι εγκληματίες θα άρπαζαν ένα μάτσο από κοσμήματα και θα έφευγαν από το κατάστημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Το παρακάτω είναι μια περιγραφή αυτού του περιστατικού από τους Los Angeles Times....

Η απόπειρα ληστείας σημειώθηκε την Κυριακή στο κοσμηματοπωλείο Continental Jewelry Continental στο μπλοκ 12000 στην οδό Brookhurst. Η κάμερα του καταστήματοςπαρουσιάζει ένα λευκό SUV να παρκάρει στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και πέντε άνδρες να βγαίνουν έξω, με μαξιλαροθήκες στο χέρι.

Οι άνδρες τρέχουν μπροστά στο ταμείο και το σημαδεύουν μεπερίστροφα τους υπαλλήλους και έναν πελάτη. Δευτερόλεπτα αργότερα, ακούγονται πυροβολισμοί και οι άνδρες τρέχουν βιαστικά προς την πόρτα, προσπαθώντας να βγούν έξω ενώ η γυναίκα τρέχει πίσω τους.

Δείτε το βίντεο :


Δυστυχώς, στον απόηχο των πρόσφατων πυροβολισμών στο κινηματογράφο Aurora στο Κολοράντο σε όλα τα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνονται συζητήσεις σχετικά με την ανάγκη να απαγορευθούν τα όπλα.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι το έγκλημα φαίνεται καλπάζει σε πόλεις των ΗΠΑ, όπου τα όπλα απαγορεύονται.

Απλά κοιτάξτε στο Σικάγο, Ιλλινόις.

Οι αυστηροί νόμοι για τα όπλα έπρεπε να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό την εγκληματικότητας στο Σικάγο, αλλά σήμερα το Σικάγοονομάζεται «η πιο θανατηφόρος πόλη στον κόσμο».

Αν κοιτάξετε έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα δείτε παρόμοια αποτελέσματα.

Ένα πρόσφατο άρθρο από τον Mac Slavo του shtfplan.comπαραθέτει ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πώς τοέγκλημα έχει αυξηθεί στην Αυστραλία από τότε που τα όπλα απαγορεύτηκαν....

  • Οι ένοπλες ληστείες αυξήθηκαν κατά 69%
  • Οι επιθέσεις με όπλα 28%
  • Οι δολοφονίες από όπλα κατά 19%

Λοιπόν, τι γίνεται με περιοχές όπου η οπλοχρησία επιτρέπεται;

Το παρακάτω είναι από ένα πρόσφατο άρθρο από τον J. Vanne J. στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς πώς τα όπλα συνέβαλαν στη μείωση της εγκληματικότητας σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών ....

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ‘Gun Owners of America’ (Ιδιοκτήτες Όπλων της Αμερικής)με στατιστικά στοιχεία που παραθέτουν,  δείχνουν ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν 2,5 εκατομμύρια φορές το χρόνο σε αυτοάμυνα, ή περίπου 80 φορές την ημέρα. Αυτό περιλαμβάνει 200.000 γυναίκες το χρόνοπου χρησιμοποίησαν όπλα για να αμυνθούν κατά μιας σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον τους. Μάλιστα, από το 2008, οι ένοπλοιπολίτες σκότωσαν περισσότερους βίαιους κακοποιούς από την αστυνομία (1.527 έναντι 606)!

Στατιστικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν, δείχνουν ότι όπου επετράπηκε το όπλο (concealed carry / κρυφή οπλοφορία)μειώθηκαν οι δολοφονίες κατά 8,5%, οι βιασμοί κατά 5% και οιληστείες κατά 3%. Η Φλόριντα, η οποία το επέτρεψε το 1987, είδετα υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών να πέφτουν κατά 52% τα επόμενα 15 χρόνια, κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Οι εγκληματίες πάντα θα είναι σε θέση να πάρουν όπλα.

Αυτό έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά και ξανά.

Αλλά εάν οι εγκληματίες ξέρουν ότι είναι πιθανό ναπυροβοληθούν, τότε αυτό θα τους κάνει πολύ πιο διστακτικούς να το πράξουν.
  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha