Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · ΣτΕ-χαράτσι: Στις 19 Ιανουαρίου η εκδίκαση των φακέλων.


Με μόνο δύο δήμους, τους δήμους Περιστερίου και Γλυφάδας, από τις συνολικά 12 αιτήσεις ακύρωσης, να έχουν επίσημη νομιμοποίηση, συζητήθηκε σήμερα στο ΣτΕ οι προσφυγές ενάντια στο χαράτσι. Την τελευταία στιγμή αίτηση ακύρωσης κατέθεσε και ο Δήμος Ικαρίας, αλλά δεν έγινε αποδεκτή επειδή ήταν εκπρόθεσμη.

Το ΣτΕ παρέπεμψε την υπόθεση για τις 19 Ιανουαρίου και ζήτησε από τους αιτούντες να καταθέσουν πλήρεις φακέλους-υπομνήματα με τις θέσεις τους που να δικαιολογούν τη νομιμότητα της προσφυγής και τη νομιμότητα της αντισυνταγματικότητας.

Οι καθ' ου, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, ισχυρίστηκαν πως το ειδικό τέλος «ισορροπεί» τη μείωση που στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, και αναλαμβάνουν έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ένα μέρος των ευθυνών και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.


HALANDRI NEWS · Τραγική η κατάσταση στο Δήμο Χαλανδρίου όσον αφορά τον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών



Σκοπεύουμε να αναφερθούμε αναλυτικότερα σαν Στάση, για την κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (το νομικό πρόσωπο που απορρόφησε τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και το ΣΚΕΠΙ). Όμως μερικές πρόσφατες ειδήσεις, νομίζουμε ότι αποδίδουν πλήρως την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί

Όσον αφορά τους Παιδικούς σταθμούς.
Η σταδιακή αποψίλωσή τους από συμβασιούχους (και σε βοηθητικό προσωπικό) κάνει προβληματική τη λειτουργία τους. Παρόλα αυτά ανακαλύπτονται "κενές" θέσεις παιδιών και συνεχίζεται η εγγραφή κάποιων κατ εξαίρεση, προκειμένου να "εξυπηρετηθούν" οι πολίτες και να "βγάλουμε και κάποια χρήματα" όπως δήλωσε ευθαρσώς ο πρόεδρος κ. Λαδόπουλος.
Για να μπορούν λοιπόν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς έγινε μετακίνηση 4 ατόμων από τις άλλες υπηρεσίες του νομικού προσώπου προς τους παιδικούς σταθμούς.
Περιττό να προσθέσουμε ότι εάν αρρωστήσουν άτομα από το προσωπικό ή αποχωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ εκκρεμεί άδεια εγκυμοσύνης) το πρόβλημα λειτουργίας θα επιδεινωθεί.
Αποτέλεσμα;
Σταμάτησε η "βοήθεια στο σπίτι"
Η οικογενειακή βοηθός μεταφέρθηκε για να καλύψει τα κενά της μετακίνησης στο ΚΑΠΗ της Τούφας. Έτσι 20 άτομα που φρόντιζε η οικογενειακή βοηθός έμειναν στο κενό. Να σημειωθεί ότι αυτό σημαίνει πρόβλημα σε καθαριότητα , διατροφή κλπ ενώ καμία εγκύκλιος του δήμου δεν υπάρχει όσον αφορά την κάλυψη άλλων αναγκών τους πχ στήριξη ώστε να μην καταβάλουν το χαράτσι της ΔΕΗ κλπ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κοινωνικής λειτουργού υπάρχουν και άλλα άτομα που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα αλλά δεν υπάρχει προσωπικό.
Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι καλύπτεται από προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για επέκτασή του από συμβασιούχους αφού ήδη υπήρχε αλλά και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τη συνέχιση του προγράμματος.
Εμφανίζεται δυσλειτουργία στα ΚΑΠΗ.
Το Κεντρικό ΚΑΠΗ δεν λειτουργεί το απόγευμα.
Το ΚΑΠΗ της Τούφας λειτουργεί το απόγευμα μετά την πίεση στην υπάλληλο να αποδεχτεί το "σπαστό" ωράριο λειτουργίας.
Το ΚΑΠΗ του Κάτω Χαλανδρίου λειτουργεί από ιδιώτη που ανοίγει έχοντας πάρει τα κλειδιά με ευθύνη του προέδρου. (αυτοδιαχείριση στην πράξη!!!!)
Μετατίθεται το πρόβλημα στους εργαζομένους
Προκειμένου να συνεχιστεί η "απρόσκοπτη" (ο θεός να την κάνει τέτοια) λειτουργία των ΚΑΠΗ οι εργαζόμενοι πιέζονται να αποδεχθούν το σπαστό ωράριο εργασίας. Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί οικογενειακά και όχι μόνο προβλήματα στους ίδιους αλλά και στους φορείς που θα γίνουν αποδέκτες των «σπαστών» υπηρεσιών τους.
Ειδικότερα για το χαράτσι της ΔΕΗ.
Όπως είναι γνωστό η διοίκηση του δήμου έχει στραφεί νομικά ενάντια στο χαράτσι αλλά υποτίθεται ότι παράλληλα συμπαρίσταται σε κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του τέλους. Όμως ουσιαστικά δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα στα ΚΑΠΗ δεν έχει σταλεί καμία εγκύκλιος έστω και για διερεύνηση του προβλήματος.
Όμως στο τέλος του καλοκαιριού και λόγω της συμμετοχής των μελών στην ετήσια εκδρομή ζητήθηκαν αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων -από όσους δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετάσχουν -ώστε να υπάρξει κάποια κατανομή στο ατομικό κόστος της συμμετοχής τους.
Δήλωσαν συμμετοχή 244 άτομα δηλαδή το 10% περίπου των εγγεγραμμένων μελών.
Από αυτά, τα μοναχικά άτομα που δήλωσαν συμμετοχή ήταν 92 και με εισόδημα από 0 - 10.000 ευρώ ήταν τα 40 δηλαδή ποσοστό 44%.
Τα ζευγάρια που δήλωσαν ήταν 152 και με εισόδημα από 0-15.000 ευρώ ήταν 42 δηλαδή ποσοστό 28%
Αν και είναι παρακινδυνευμένη μία γενίκευση, (ποια κοινωνικά στρώματα συμμετέχουν στα ΚΑΠΗ, εάν υπάρχουν εισοδήματα εκτός φορολογικής δήλωσης κλπ) εάν τα συγκεκριμένα ποσοστά έχουν, έστω και με αποκλίσεις, κάποια σχέση με το σύνολο των ηλικιωμένων και συνταξιούχων της πόλης (ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 40% του πληθυσμού σύμφωνα με την απογραφή του 2004) καταλαβαίνουμε όλοι την οξύτητα του προβλήματος και την αδιαφορία του δήμου και σε αυτόν τον τομέα.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha