Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το "κόλπο" για να αδειάσει το Δημόσιο


Σχέδιο άμεσης εξόδου από το Δημόσιο για 63.000 υπαλλήλους. Πως θα αδειάσει το Δημόσιο

Σπρώχνουν στη σύνταξη 63.000 δημοσίους υπαλλήλους. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, κλείνει το παράθυρο της 25ετίας και φεύγουν μέσω της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας 30.000 το 2013, άλλοι 30.000 το 2014 και 3.000 ως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 με την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ενός ικανού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και προκειμένου να μην "κλειδωθούν" στα 67, μελετάται να τους προταθεί άμεση έξοδος.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΑ (ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΑ) ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ - «ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ» ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ


Ο Γιάννης Μηλίδης μαζί με Ελληνόπουλα στη Μελβούρνη

Κατερίνα Ροββά

Κινητοποίηση των μεταναστών μετά την απόφαση του κράτους να καταργήσει τα ελληνικά λύκεια από το καλοκαίρι. Κίνδυνος να χάσουν κάθε επαφή με την πατρογονική γλώσσα χιλιάδες Ελληνόπουλα

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει σε μαρασμό τα σχολεία της ομογένειας μετά την απόφαση του κράτους να καταργήσει τα αμιγώς ελληνικά λύκεια από το επόμενο καλοκαίρι. Παράλληλα, η ποιότητα των ελληνόγλωσσων σπουδών υποβαθμίζεται δραματικά λόγω της συρρίκνωσης του αριθμού των αποσπασμένων καθηγητών. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα σχολεία είναι επανδρωμένα μόλις με το ένα τρίτο του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού με αποτέλεσμα το μάθημα να περιορίζεται στις δύο ή τρεις ώρες ημερησίως.
Ο κίνδυνος να χάσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα την επαφή με την πατρογονική τους γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό έχει κινητοποιήσει τις ομογενειακές κοινότητες. Ανθρωποι που εργάζονται με μεράκι για την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, εναντιώνονται στις αποφάσεις του ελληνικού κράτους και εκφράζουν κραυγή αγωνίας για το μέλλον.


Χαλάνε και κλέβουν αγάλματα ηρώων μας!




Μόλις χθές το μεσημέρι αναγνώστης έστειλε την συγκεκριμένη φώτο από το μνημείο του Αθανασίου Πετιμεζά (Γαλατσίου και γ. Χατζηδάκη) στα άνω πατήσια όπου όπως φαίνεται και στη φώτο κάποιοι έκλεψαν την προτομή του ...
Λίγες μόλις ημέρες από την κλοπή της προτομής του Θεόδωρου Τριάντη, στην Πάτρα, το κρούσμα στα Πατήσια έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι οι κλοπές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν είναι μεμονωμένο τοπικό φαινόμενο κάποιων ψυχικά άρρωστων ...αλλά αποτελεί συντονισμένο σχέδιο για κάποιους που είτε, όπως υποστηρίζουν πολλοί λιώνουν τα χάλκινα μέρη των προτομών και τα πωλούν , είτε πρόκειται για ένα σχέδιο ουσιαστικής άλωσης της ιστορίας και του πολιτισμού μας που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την πολιτεία .....


24/9/1908: Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...




24 Σεπτεμβρίου 1908: Η Βουλή της Κρητικής Πολιτείας αποφασίζει την ένωση της νήσου με την Ελλάδα. Θα χρειάζοντας όμως πέντε ολόκληρα χρόνια για να γίνει η απόφαση αυτή πραγματικότητα...

Τον Αύγουστο του 1910 ο Ελευθέριος Βενιζέλος αφήνει την Κρήτη και αρχίζει την ενεργό πολιτική δράση του στην Ελλάδα. Είχε πια εδραία πεποίθηση, ότι το Κρητικό ζήτημα θα λυθεί και οι πόθοι του Κρητικού λαού θα εκπληρωθούν μόνο τότε όταν η Ελλάδα θα ήταν σε θέση να επιβάλει την Ένωση με στρατιωτικά μέσα. Έτσι από τη στιγμή που ανέλαβε την Ελληνική κυβέρνηση αμέσως ξεκίνησε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
Το Μάρτιο του 1912 διεξήχθησαν εκλογές στην ελεύθερη Ελλάδα και την αυτόνομη Κρήτη. Μία αντιπροσωπεία από Κρήτες βουλευτές αποφασίζουν να έλθει στην ελληνική πρωτεύουσα και να συμμετάσχουν στις εργασιές του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελευθέριος Βενιζέλος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ματαιώσει μία τέτοια απόφαση. Γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ποιες συνέπειες για το εθνικό θέμα μπορούσε να έχει μια τέτοια πράξη. Θα έδινε αφορμή στην Τουρκία να απειλήσει πόλεμο κατά της Ελλάδας ή ακόμη ανακατοχή της Κρήτης, ενώ η Ελλάδα δε είχε ολοκληρώσει τις στρατιωτικές προετοιμασίες της. 


Ο Ανδρέας Λόντος (1784-1845) ήταν πολιτικός και στρατιωτικός.


Βιογραφικά στοιχεία


Γεννήθηκε το 1784 στο Αίγιο. Ήταν γιος του Σωτηράκη Λόντου και καταγόταν απο ισχυρή οικογένεια προυχόντων της Βοστίτσας. Σπούδασε στο σχολαρχεί της Βοστίτσας, το οποίο διεύθυνε ο Ευστάθιος Παλαμάς, πρόγονος του ποιητή Κωστή Παλαμά. Μετά τον αποκεφαλισμό του πατέρα του απο τους Τούρκους, ο Ανδρέας Λόντος αναγκάστηκε να καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη. Σύναψε φιλία με τον νέο Μόρα-Βαλεσή Σακήρ Αχμέτ και το 1818 ξαναγύρισε στην Βοστίτσα, αυτή τη φορά με τον τίτλο του καζά. Η αδυναμία του όμως να εξασφαλίσει στην οικογένεια του την παλιά της αίγλη, τον μετέτρεψε σε πραγματικό τύραννο περιοχής. Αργότερα μυήθηκε στην Φιλική εταιρεία, απο τον Πελοπίδα, και εργάστηκε για την προπαρασκευή της επανάστασης. Στις 23 Μαρτίου κήρυξε την επανάσταση στο Αίγιο, εκδίωξε τους Τούρκους χωρίς αντιδράσεις και ύψωσε την πρώτη Ελληνική επαναστατική σημαία. Στη διάρκεια της επανάστασης διοικούσε δικό του σώμα στρατού, με το οποίο πήρε μέρος στην πολιορκία της Πάτρας και του Μεσολογγίου.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha