Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμητρα και Περσεφόνη, ένας μύθος



Ήταν κόρη του Κρόνου και της Ρέας, αδελφή του Δία. Μαζί του απόκτησε μια κόρη, την Περσεφόνη. Διάφοροι συγγραφείς της αποδίδουν και άλλα παιδιά: τον Πλούτο, μια άλλη κόρη, που αποφεύγουν να αναφέρουν το όνομά της, κι ένα άλογο, τον Αρείονα.

Ήταν θεά των σιτηρών και γενικά της γεωργίας. Αυτή έμαθε στους ανθρώπους να καλλιεργούν  και να σπέρνουν τα χωράφια. Θεωρήθηκε ακόμη προστάτρια της οικογένειας.

Ο κυριότερος μύθος γύρω από τη Δήμητρα είναι αυτός που μιλάει για τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε για την κόρη της Περσεφόνη. Ο Πλούτωνας, δηλαδή ο Άδης, έκλεψε κάποτε την Περσεφόνη. Η Δήμητρα πλανιόταν θλιμμένη πάνω στη γη εννιά ημέρες. Κρατούσε πυρσούς για να βλέπει και ρωτούσε όσους συναντούσε μήπως είχαν δει την κόρη της. Τέλος έφτασε στην Ελευσίνα, μεταμορφωμένη σε γριά(Γραία) και φιλοξενήθηκε στο ανάκτορο του βασιλιά Κελεού. Εκεί ανέλαβε την ανατροφή του γιου του Δημοφώντα, που θέλησε να τον κάνει αθάνατο. Γι' αυτό τον έτρεφε με αμβροσία και έκαιγε το θνητό του σώμα στις φλόγες. Την είδε όμως η Μετάνειρα, μητέρα του παιδιού, και μη ξέροντας ότι πρόκειται για θεά τρόμαξε και άρχισε να φωνάζει. Η Δήμητρα θύμωσε και σταμάτησε τη διαδικασία αυτή. Έτσι ο γιος του Κελεού έμεινε θνητός. Αλλά η Δήμητρα σαν ανταπόδοση της φιλοξενίας, δίδαξε στους κατοίκους της Ελευσίνας την καλλιέργεια της γης και τα Ελευσίνια μυστήρια.Στο μεταξύ επειδή η θεά είχε αγανακτήσει για την αρπαγή της κόρης της, προκάλεσε ακαρπία, δεν άφηνε δηλαδή τίποτε να καρπίσει τη γη. Γι' αυτό το λόγο ο Δίας παρακάλεσε τη θεά να ξαναρχίσει το έργο της , σαν θεά της γεωργίας. Διέταξε παράλληλα και τον Άδη να κρατά την Περσεφόνη τρεις μήνες μόνο στον Κάτω Κόσμο. Τους υπόλοιπους εννιά να της επιτρέπει να μένει πάνω στη γη μαζί με τη μητέρα της. Έτσι κι έγινε.


Το πρωί ήταν “σκληρός”δικαστής το βράδυ τραβεστί που “βολευόταν” με λαθρομετανάστες!



 
Πρωτοφανή ενόχληση και αναστάτωση προκαλεί στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και του αρμόδιου υπουργείου η αποκάλυψη από διαρροή στο διαδίκτυο σοκαριστικών hard-core σεξουαλικών διαλόγων, μεταξύ δύο δικαστικών μεγάλης πόλης της Πελοποννήσου.

Η υπόθεση, την οποία παρουσιάζει η

εφημερίδα «Παραπολιτικά», ήδη διατρέχει τα δικαστικά γραφεία και προκαλεί αντιδράσεις και απογοήτευση στους έντιμους δικαστικούς.
Οι διάλογοι μεταξύ του δικαστή και της δικαστίνας είναι τόσο προκλητικοί που θα έκαναν τους επαγγελματίες των ροζ τηλεφώνων να κοκκινίσουν καθώς και οι δύο παρουσιάζονται με περίεργες σεξουαλικές προτιμήσεις και μετατρέπονται από αξιότιμοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης το πρωί σε τραβεστί το βράδυ ή συμμετέχουν σε όργια με τοπικούς δικηγόρους.
Το περίεργο παράνομο ζευγάρι(καθώς και οι δύο σύμφωνα με τα λεγόμενα τους είναι παντρεμένοι), εμπίπτει στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν ειδικής βοήθειας. Κι αυτό γιατί ο δικαστής παραδέχεται ότι ντύνεται τα βράδια γυναίκα, περπατώντας στους


ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ...!!! (VIDEO)



Τζομάκουα, στο χωριό των Ινδιάνων, στο Ελατοχώρι Πιερίας
   
Πάμε τώρα στο χωριό των Ινδιάνων.

-Μα...υπάρχει στην Ελλάδα χωριό Ινδιάνων;

-Βεβαίως! Δεν το ξέρατε; 

Βρίσκεται ανάμεσα στη Ρητίνη και το Ελατοχώρι, μόλις 2 χλμ. πριν φτάσουμε στο Ελατοχώρι. 

Πρόκειται για το πρώτο και το μοναδικό μέχρι στιγμής ινδιάνικο χωριό στην Ελλάδα. Αποτελεί μια όαση εναλλακτικού τουρισμού, όπου ζωντανεύει το ινδιάνικο πνεύμα και αναβιώνει η ινδιάνικη κουλτούρα. 


Τι γινόταν ακριβώς στα Ελευσίνια Μυστήρια; (VIDEO)




Ο Μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης 
Παρόλο που οι περισσότεροι από τους αρχαίους λαούς φαντάζονταν τους θεούς να κατοικούν στον ουρανό, η θεότητα της γης είναι πολύ παλαιότερη και τα Ελευσίνια Μυστήρια περιστρέφονταν γύρω από αυτή. Στην αρχή την αποκαλούσαν Γαία αλλά με το πέρασμα των αιώνων, απέκτησε το όνομα Δήμητρα, το οποίο κατά μια πιθανότατα σημαίνει «Γη μήτηρ», ενώ κατά μια άλλη «μητέρα του σταχυού». 
Η λατρεία της Δήμητρας ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τους αγρότες, με τον κύκλο των εργασιών από τη σπορά ως τη συγκομιδή. Ξεκινώντας από τις εύφορες πεδιάδες της νότιας Θεσσαλίας, εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και είχε ευρύτατη διάδοση σε όλο τον ελληνισμό από την Μικρά Ασία μέχρι την Ιταλία. 
Ο μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης (κόρη της Δήμητρας και του Δια) που αποτελεί το κέντρο της λατρείας των Ελευσίνιων έχει ως εξής σύμφωνο με τον ομηρικό ύμνο: η Κόρη έπαιζε σε μια πανέμορφη, καταπράσινη περιοχή, το Νυσσιον Πεδίο, μαζί με τις Ωκεανίδες Νύμφες όταν είδε ένα πανέμορφο νάρκισσο και θέλησε να τον κόψει. Τότε εμφανίστηκε ο Άδης (Πλούτωνας) και την έκλεψε, αφού προηγουμένως είχε πάρει την συγκατάθεση του Δια. Η Δήμητρα μάταια έψαχνε να την βρει. Κάποια μέρα μίλησε με τον βασιλιά Ήλιο ο οποίος της εξήγησε τι είχε γίνει, κι αυτή έχοντας θυμώσει παρά πολύ με το Δια που επέτρεψε την αρπαγή της κόρης τους, αντί να γυρίσει στον Όλυμπο, μεταμορφώθηκε σε γριά και άρχισε να περιπλανείται στις πόλεις. Έτσι έφτασε στην Ελευσίνα όπου ζήτησε να της χτίσουν έναν ναό κάτω από την Ακρόπολη.


Πέθανε 3χρονη από λάθος των γιατρών



Το προσωπικό νοσοκομείου του Λονδίνου κατηγορεί μία ιατροδικαστής ως υπευθύνους για τον θάνατο της 3χρονης Isla Taylor.


Η μικρή νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο St George’s  τον Ιούνιο του 2011, προκειμένου να υποβληθεί σε τραχειοτομή, όμως πέντε μέρες μετά πέθανε από υπόταση. Οι γιατροί απέτυχαν να εντοπίσουν το ότι είχε πολύ χαμηλή πίεση αίματος.

Η ιατροδικαστής Fiona Wilcox, τόνισε πως ο θάνατος της Isla, ήταν αναπόφευκτος και ότι το προσωπικό στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας απέτυχε να δώσει την βασική ιατρική θεραπεία η οποία θα «έφτιαχνε» την χαμηλή πίεση αίματος και άρα θα της έσωζαν την ζωή.


ΣΟΚ στα Γιάννενα: Νεαρός αυτοπυρπολήθηκε και έπεσε στο κενό!




Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη, ενώ η ασφάλεια Ιωαννίνων προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση...


Μια ακόμα αυτοκτονία προστίθεται στη μακάβρια λίστα των ανθρώπων που βάζουν τέλος στη ζωή τους το τελευταίο διάστημα, μη αντέχοντας τη σκληρή πραγματικότητα.

Ένας νεαρός άνδρας 34 ετών περιλούστηκε με βενζίνη, έβαλε φωτιά και βούτηξε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων.

Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων όπου διακομίσθηκε με βαριά τραύματα και εγκαύματα, καθώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή αυτό ήταν αδύνατο.


Χαμός με σέξι 50άρα στην Πάτρα




Πρώτο θέμα συζήτησης έχει γίνει μία 50χρονη γυναίκα από την Πάτρα, η οποία της αρέσει να προκαλεί, καθώς 
συχνάζει σε καφετέρια φορώντας φούστες και προσφέρει πλούσιο θέμα στις παρέες που κάθονται απέναντί. 

Σάλος έχει γίνει στη Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα με τη σέξι πενηντάρα που έχει μανία να κάθεται σε καφετέρια του πεζόδρομου προσφέροντας απλόχερα «πλούσιο» «ροζ» θέαμα στους θαμώνες του απέναντι καταστήματος!

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του dete.gr, πρόκειται για γνωστή έμπορο η οποία έχει κάνει στέκι τη συγκεκριμένη καφετέρια στην οποία πηγαίνει πρωινά, προτού ανοίξει το μαγαζί δηλαδή, αλλά και μεσημέρια ή απογεύματα.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΒΟΜΒΑ: ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ...



ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΛΌΓΙΑ ΤΟΥ ΚΊΣΣΙΝΓΚΕΡ (ΑΠΌ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΉ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΆΡΙΟ 2012)
Κι όποιος δεν λέει να πειστεί ότι σε απόσταση αναπνοής καραδοκεί ο χειρότερος πόλεμος της γνωστής ιστορίας - που βεβαίως "Σκοτεινή Κοιλάδα" του θα είναι και η Ελλάδα - με το συμπάθειο αλλά δεν παρέχει και την καλύτερη υπηρεσία ως προς την επιβίωση αυτού του τόπου, αυτού του Λαού κι αυτού του Έθνους...
Απολαύστε λοιπόν τον Κίσσινγκερ να σας λέει : "Θα καταστραφείτε...θα πεθάνετε...θα κυριαρχηθείτε..."

Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. Μία ερμηνεία που είτε προέρχεται από ένα μυαλό που δεν λειτουργεί, είτε προέρχεται από έναν άνθρωπο που ξεδιάντροπα ανακοινώνει την έναρξη μίας τεράστιας καταστροφής μέσω του πολέμου, προκειμένου η Νέα Τάξη να κυβερνήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την απόλυτη εξουσία, την απόλυτη δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη διάθεσή της.


Σε πλήρη εξέλιξη η μουσουλμανοποίηση της Ελλάδος - Διάβασε τι μας περιμένει



Ανήκουστες απαιτήσεις είναι έτοιμοι να εγείρουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στην χώρα μας άμα με τον σχηματισμό νέας – όχι 
υπηρεσιακής – κυβέρνησης. Το σημαντικότερο αιτημά τους αφορά στην δημιουργία...


 ιδιωτικών ισλαμικών σχολείων, όχι μόνο στο Λεκανοπέδιο, αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως π.χ. η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό που έχουν διατυπώσει σε πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου την περίοδο που ήταν στην επικαιρότητα το θέμα της "Υπατίας" τα παιδιά των μουσουλμάνων δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία, καθώς πολλά βιβλία θεωρούνται "βλάσφημα"!

Οι ίδιοι κύκλοι έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν να γίνεται ξεχωριστά για αγόρια και κορίτσια το μάθημα της γυμναστικής. Κάτι που φυσικά προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και των πιο ακραίων υποστηρικτών τους, που αντιπρότειναν την δημιουργία "διαπολιτισμικού σχολείου", όπως αυτό που χτίζεται με έξοδα του ελληνικού κράτους στην οδό Ηπείρου, λίγα μέτρα μόλις από το Μέγαρο της "Υπατίας".


Ηλίας Κασιδιάρης και Λιάνα Κανέλλη τώρα και σε παιχνίδι!



Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι που όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να παίξουν… “Ξύλο στη Βουλή”… Τα χαστούκια του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη έγιναν πηγή έμπνευσης για τους λάτρης του διαδικτύου να δημιουργήσουν αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι.


Δείτε το βίντεο:


Νεπάλ: Εννέα ορειβάτες νεκροί από χιονοστιβάδα (VIDEO)



Παρασύρθηκαν λίγο πριν φθάσουν στην κορυφή Μανασλού.Τουλάχιστον εννιά ορειβάτες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και Ευρωπαίοι, από χιονοστιβάδα στην κορυφή Μανασλού του Νεπάλ, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.
Ομάδα ορειβατών από τη Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία είχε σχεδόν φτάσει ως την κορυφή ύψους 8.156 μέτρων, όταν παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Εννιά πτώματα ανασύρθηκαν και τα δύο αναγνωρίστηκαν, πρόκειται για έναν σέρπα (οδηγό) και έναν Γερμανό ορειβάτη», προσθέτουν οι Αρχές.

Άλλοι τέσσερις ορειβάτες αναζητούνται ενώ οι υπόλοιποι 13 που διασώθηκαν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Κατμαντού.


Μακράς πνοής η κυβέρνηση, υποστηρίζει ο Καραμανλής



Μακράς πνοής η κυβέρνηση, υποστηρίζει ο Καραμανλής
Κυβέρνηση μακράς πνοής θεωρεί την τρικομματική κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής, ενώ εκφράζει την άποψη ότι .....
Βενιζέλος και Κουβέλης θα μπορούσαν να γίνουν αντιπρόεδροι. «Κανείς δεν θέλει τώρα εκλογές, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές λειτούργησαν εκτονωτικά και την πρώτη και τη δεύτερη φορά», λέει σε συνομιλητές του, όπως αναφέρει η Real News, ο Κώστας Καραμανλής. Εκτιμά επίσης ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή καθώς η αλλαγή κλίματος στην Ε.Ε. θα συμπαρασύρει θετικά και την Ελλάδα, υπό την έννοια ότι αν μείνουμε στο «παιχνίδι», θα μπορέσουμε να ανέβουμε στο κύμα των θετικών αποφάσεων για όλη την Ευρώπη. «Το ζήτημα είναι να είμαστε πάνω στο πλοίο όταν ληφθούν οι αποφάσεις» εκτιμά ο Κώστας Καραμανλής αν και


Συγκρούσεις Ισλαμιστών - Αστυνομίας στην Αθήνα


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ



Νέα εστία έντασης αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σημειώνονται μικρής έκτασης επεισόδια στην αρχή της οδού Αθηνάς, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους ισλαμιστές διαδηλωτές.

Νωρίτερα, είχε ....

δημιουργηθεί μία ζώνη «ασφαλείας» ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους διαδηλωτές, ενώ στην πλευρά των ισλαμιστών είχε δημιουργηθεί ανθρώπινη αλυσίδα περιφρούρησης.


Χειροποίητα σπιτικά τορτελίνια



Περιγραφή

Το έχουμε ξαναπεί πόσο μακαρονάδες είμαστε εγώ και ο Νικολίνος μου. Τα τορτελίνια είναι από τα αγαπημένα μας και έτσι αποφάσισα να φτιάξω χειροποίητα με γέμιση του γούστου μου. Δύσκολη συνταγή δεν είναι, απλά θέλει χρόνο και μεράκι για να φτιάξετε αυτά τα απίθανα ζυμαρικά που σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο έτερον ήμισυ όταν θα έρθει κουρασμένος από τη δουλεία και εσείς του σερβίρεται τα δικά σας τορτελίνια!!! Εμπρός λοιπόν σηκώστε μανίκια και φτιάξτε τα ωραιότερα τορτελίνια που έχει φάει ποτέ!!!
Χειροποίητα σπιτικά τορτελίνια

Τι χρειαζόμαστε:


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΧΕΙΑ - DOWNLOAD FREE MOVIES (AND OTHER FILES) WITH GREEK SUBTITLES (RAPIDSHARE LINKS)


Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.


Tα λαζάνια του Garfield




Περιγραφή

Η απολαυστική συνταγή του αγαπημένου φαγητού του διάσημου γατούλη αλλά και των παιδιών μου.
Tα λαζάνια του Garfield

Τι χρειαζόμαστε:

Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις

Πως το κάνουμε:


Τα ονόματα των 24 πρώτων πολιτικών που ελέγχονται για "περίεργο πλουτισμό".




Μια πρώτη λίστα με τα ονόματα πολιτικών που ελέγχονται για "περίεργο πλουτισμό" δημοσιεύει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε με κυβερνητική εντολή.

Για την ιστορία στην λίστα υπάρχουν 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ (!), 1 από το ΚΚΕ, 1 από το ΛΑΟΣ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 5 από το ΠΑΣΟΚ!


Δείτε το βίντεο με τα όργια της καθηγήτρια και τους 7 μαθητές


Σάλο έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ακριτικής πόλης της Ελλάδας τα ερωτικά καμώματα μιας νεαρής καθηγήτριας με μεταπτυχιακό στο... σεξ, η οποία μαθαίνει σε επτά «άτακτους» μαθητές της όλες τις στάσεις του εγχειριδίου του έρωτα! Η απίστευτη ερωτική ιστορία που έχει κάνει τον γύρο της πόλης και του διαδικτύου μέσω ενός καυτού ροζ βίντεο λαμβάνει χώρα -σύμφωνα πάντα με τα πλάνα από το κινητό τηλέφωνο του ενός εκ των μαθητών- στην τάξη ενός σχολικού κτηρίου στην πόλη σε ώρες κενού!


Η καθηγήτρια που διδάσκει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νυχτερινό σχολείο της περιοχής, δείχνει να αφήνεται στις σεξουαλικές της παρορμήσεις με τους μαθητές της και να απολαμβάνει εναλλάξ, σε διαφορετικές κάθε φορά ερωτικές στάσεις, την παρέα των επτά.


Επίσκεψη στελεχών του Yπ. Γεωργίας της Τουρκίας στην Θράκη με την υποστήριξη του Χατζηοσμάν...!!! Έχει και γι'αυτά γνώση ο Αβραμόπουλος;;




Είναι προφανές πως η Τουρκία θεωρεί πλέον την Θράκη δική της περιοχή, και τα υπουργεία της καταρτίζουν προγράμματα για την ανάπτυξή της. Στο Κολωνάκι εξακολουθούν να κοιμούνται…

Οι Τούρκοι του υπουργείου πραγματοποίησαν συνομιλίες με αρμοδίους με θέμα το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, μεταδίδει το τουρκόφρονο περιοδικό Azinlikca. Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής, επεσήμανε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η μεταλαμπάδευση των γνώσεων της Τουρκίας στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην γείτονα, Ελλάδα και δη σε αυτή την περιοχή. Ευχαρίστησε επίσης τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την επίσκεψη!


Το κοινό μέλλον των παιδιών των ακροαριστερών και των παιδιών των ακροδεξιών.





Σε 10-15 το πολύ χρόνια από σήμερα, θα υπάρχουν στην Ελλάδα δύο κόμματα, το ένα θα είναι η τότε ακροδεξιά και το άλλο θα είναι το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων.
Στην μετά 10-15 χρόνια ακροδεξιά της Ελλάδος θα ανήκουν και τα παιδιά του Τσίπρα και τα παιδιά του Κασιδιάρη, που από κοινού θα αντιπολιτεύονται την τότε πλειοψηφία της Βουλής που θα είναι το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων, το οποίο διά των δημοκρατικών θεσμών θα κατεβάζει νομοσχέδια για την μπούργκα, το τσαντόρ και τα άλλα αγαθά του φασιστομουσουλμανισμού, που υπερασπίζονται σήμερα οι αλλοπαρμένοι της αριστεράς.  

Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, ή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα εξαπλωθεί στην ανατολή ή η Σαρία στην δύση, συμβίωση δεν προβλέπω γιατί απλώς δεν την θέλουν οι εκπρόσωποι της Σαρίας, ας μην ξεχνούμε ότι σε κανένα, μα σε κανένα μουσουλμανικό κράτος δεν υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εκτός και αν...
εννοούμε την αλά Τούρκα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Τουρκίας  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Αυτή η γενιά των Ευρωπαίων και Ελλήνων διανοούμενων και πολιτικών, θα γραφτεί στην ιστορία ως η ποιό δειλή και άβουλη.
Ας είμαστε ειλικρινής. Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει το Ισλάμ, ούτε οι αριστεροί ούτε οι δεξιοί γιατί όλοι γνωρίζουν τι τους περιμένει, όταν γίνει το Ισλάμ πλειοψηφία, είναι όμως όλοι υποχρεωμένοι, πριν ακόμη σκλαβωθούν και επίσημα, να το σέβονται, λόγο φόβου φυσικά.


Ο Νίκος Χατζηνικολάου πετάει στα σκουπίδια την κυβέρνηση Σαμαρά!


Στο μεταξύ τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δύο ακόμη ονόματα υπουργών της συγκυβέρνησης Σαμαρά οι οποίοι φυγάδευσαν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό. 


  • 223
     


Sta2 Skoupidia Kuvernisi Samara Ο Νίκος Χατζηνικολάου πετάει στα σκουπίδια την κυβέρνηση Σαμαρά!
Πυρηνική βόμβα στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από τον Νίκο Χατζηνικολάου και την εφημερίδα “Realnews”.
 
Tην ώρα που η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ξεσκίζει τους μισθούς και τις συντάξεις των 300 ευρώ, την ώρα που οι ηλικιωμένοι...


Στο φως ο θησαυρός που έκρυβε η στέγη της Μονής Βατοπεδίου




Τα ευρήματα, τα οποία βρέθηκαν σε μια μάζα χαρτοπολτού, συντηρήθηκαν και σήμερα κοσμούν τις προθήκες στη βιβλιοθήκη της Μονής Βατοπεδίου
Ενας ολόκληρος θησαυρός από σπάνια χειρόγραφα, κώδικες, ευαγγέλια, θρησκευτικά βιβλία, ακόμη και τραγωδίες του Αισχύλου αλλά και σπαράγματα του Ομήρου αποκαλύφθηκε σε μια μάζα χαρτοπολτού, που ήταν καλά κρυμμένη για τουλάχιστον 3 αιώνες στη σκεπή της Μονής Βατοπεδίου, ένα σημείο που στο παρελθόν χρησίμευε ως βιβλιοθήκη.
Κάποια από τα κείμενα ήταν...
σε χαρτί, κάποια άλλα όμως σε περγαμηνή, γεγονός που τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, ενώ βρέθηκε υλικό που χρονολογείται στον 8ο αιώνα.
Ο πολύτιμος θησαυρός που ανακαλύφθηκε στη διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών στη Μονή Βατοπεδίου στο Αγιον Ορος, περιελάμβανε επίσης κώδικες από τον 12ο ως τον 18ο αιώνα, σπάνιες εκδόσεις, όπως ένα αντίτυπο της τραγωδίας του Αισχύλου «Πέρσες», που τυπώθηκε το 1557 στο Παρίσι, αλλά και τμήματα του έργου του Ομήρου που τυπώθηκε το 1488 στο Μιλάνο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ: Τουλάχιστον έως τις 20 Οκτωβρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστικών




Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τους τουλάχιστον έως την 20ή Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Ειδικότερα, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.),ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.  Οι κινητοποιήσεις των δικαστών ξεκίνησαν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους.


23 Σεπτεμβρίου 1821 - Η Άλωση της Τριπολιτσάς |



Zografos-Makriyannis 08.jpg23 Σεπτεμβρίου 1821. Μία ημερομηνία σταθμός για την ιστορία του Ελληνικού γένους. Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς  έγινε από το μεγάλο  Ελευθερωτή του Γένους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη,  που διέψευσε έτσι την πρόβλεψη του παππού του, Γιάννη Κολοκοτρώνη. Όταν του πήγαν τα συχαρίκια για τη γέννηση του εγγονού του δε χάρηκε, γιατί στο πρόσωπό του έβλεπε τη γέννηση ενός ακόμη ραγιά. Απογοητευμένος από την αποτυχία των μέχρι τότε επαναστάσεων και απελπισμένος από τη σκλαβιά, είπε πικραμένος:

  "Τούτο το παιδί θα παντρευτεί και θα κάμει παιδιά κι αγγόνια και πάλι λευτεριά δε θα δούμε,"

Δεν μπορούσε να φανταστεί πως το παιδί αυτό θα έπαιρνε εκδίκηση για τον κατατρεγμό της γενιάς του και του έθνους του και θα έφερνε την ελευθερία.  Τον βάφτισαν Θεόδωρο, καινούριο όνομα στη γενιά του. Ήταν της μόδας εκείνη την εποχή αυτό το όνομα. Ο Θεόδωρος ήταν ένας από τους αδερφούς Ορλώφ, που είχε γίνει αγαπητός, γιατί μιλούσε συχνά για την αρχαία ελληνική δόξα. 

Η πολιορκία της Τριπολιτσάς ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1821 και τελείωσε στις 23 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Ο Κολοκοτρώνης πίστευε πως η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς  ήταν στόχος άμεσης προτεραιότητας. Ήθελε να ξεριζώσει το Τούρκικο στοιχείο από το κέντρο του Μοριά. Και είχε δίκιο. Πολιόρκησε την Τρίπολη και με την εξυπνάδα που τον διέκρινε κατάφερε να την απελευθερώσει. Ο Χουρσίτ πασάς είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Τρίπολη πολεμώντας τον Αλή πασά στην Ήπειρο και τον αντικαθιστούσαν ο Κιοσέ Μεχμέτ και ο Κεχαγιάμπεης Μουσταφάς. 


ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ



Σεπτέμβριος 480 π.Χ
Ο Ξέρξης αφου κατέλαβε τα στενά των Θερμοπυλών βάδισε νότια έχοντας στο πλευρό του τους Θεσσαλούς και Μακεδόνες καθώς και όλες τις φυλές που κατοικούσαν μέχρι την Αττική οι οποίες συνθηκολόγησαν.Μόνο οι Φωκείς αρνήθηκαν να υποταχθούν και κατέφυγαν στον Παρνασσό για να σωθούν.
Ο Περσικός στρατός πέρασε ανεμπόδιστα την Βοιωτία και έφτασε στην Ακρόπολη την οποία υπεράσπιζαν ελάχιστοι Αθηναίοι αφου οι πλειοψηφία των κατοίκων άκουσε την συμβουλή του Θεμιστοκλή και εγκατέλειψε την πόλη καταφεύγοντας άλλοι στην Αίγινα και άλλοι στην Σαλαμίνα.Σε αυτό βοήθησε και η διαβεβαίωση των Σπαρτιατών ότι θα υπερασπίζονταν την πόλη τους.Κάτι όμως που δεν έγινε μιας και οι τελευταίοι προτίμησαν να οχυρωθούν στον Ισθμό της Κορίνθου.
Ετσι αυτοί που απέμειναν ήταν όσοι αρνήθηκαν να φύγουν ή δεν μπορούσαν λογω γηρατειών και είχαν οχυρωθεί στην Ακρόπολη μαζί με τους φροντιστές του ναού.
Οι Πεισιστρατίδες που συνόδευαν τον Ξέρξη φοβούμενοι να μην καταστραφεί ο ιερός χώρος προσπάθησαν να πείσουν τους πολιορκημένους να παραδοθούν χωρίς όμως να τα καταφέρουν με αποτέλεσμα να σφαγιαστούν όλοι και τα κτίρια να λεηλατηθούν. Ταυτόχρονα έφτασε και ο Περσικός στόλος στο Φάληρο.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha