Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Συρία: εντολή στους στρατιώτες να πυροβολούν διαδηλωτές


Συρία: εντολή στους στρατιώτες να πυροβολούν διαδηλωτέςΟι διοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας έδωσαν στους στρατιώτες τους εντολή «να χρησιμοποιήσουν κάθε απαραίτητο μέτρο» για να σταματήσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, καταγγέλλει η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση μίλησε με δεκάδες στρατιώτες που αυτομόλησαν, οι οποίοι είπαν ότι κατάλαβαν πως η εντολή αυτή σημαίνει ότι τους δόθηκε το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιήσουν βία, ακόμα και να σκοτώσουν.

Μάλιστα, οι μισοί από τους 60 ερωτηθέντες λιποτάκτες στρατιώτες δήλωσαν ότι είχαν λάβει ρητή εντολή να ανοίξουν πυρ κατά διαδηλωτών ή περαστικών.

Σε έκθεσή του, το Παρατηρητήριο αναφέρει περιστατικά βασανισμών και μαζικών εκτελέσεων.


Τρομακτικό άλμα της ανεργίας το γ’ τρίμηνο



Στο 17,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας κατά το γ’ τρίμηνο του 2011. Πρόκειται για αλματώδη αύξηση σχεδόν πέντε ποσοστιαίων μονάδων από το 12,4% του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των ανέργων σε επίπεδο τριμήνου, διαμορφώθηκε στα 878.266 άτομα. Πρόκειται για αύξηση κατά 41,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2010. Αντίστροφη πορεία ακολούθησε ο αριθμός των απασχολούμενων που έπεσε κατά 7,4%. 
Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία μεταξύ των νέων καθώς μέσα σε έναν μόλις χρόνο το ποσοστό αυξήθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 35,3% στις ηλικίες μεταξύ 15 – 29 ετών. 


Τριβές στην κυβέρνηση προκαλεί η εφεδρεία



Τριβές στην κυβέρνηση προκαλεί η εφεδρεία
Εν θερμώ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λόγω της δυσκολίας που συναντά η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας και γενικότερα οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα, που αποτελούν πάγιο, πλέον, αίτημα της τρόικας και των ξένων δανειστών.

Υπουργοί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Μάκης Βορίδης άσκησαν κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα για το μέτρο της εφεδρείας, το οποίο σχεδόν μονοπώλησε τη συνεδρίαση που κράτησε 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ.
Οπως επιβεβαιώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά σχετικά με τη μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στο δημόσιο. Ο αριθμός εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στις 10.000 και υπολείπονται άλλες 20.000 για να συμπληρωθεί ο στόχος που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.


Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης



Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, στις 19.00, οι χορωδοί της γαλλόφωνης χορωδίας cHoralia και της Ιταλικής χορωδίας InCanto, θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Αίθριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Κεντρική είσοδος) με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha