Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Παπαδοπούλου, πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ και της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης




 
Χτυπημένη από την επάρατο νόσο, με την οποία πάλεψε για χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου έφυγε σήμερα από τη ζωή στο σπίτι της στη Στουτγάρδη της Γερμανίας όπου έζησε από τα 18 της χρόνια.

Για χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπηρέτησε τον ελληνισμό και ιδιαίτερα τον ποντιακό ελληνισμό, αφού διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, ενώ η μεγάλη της αγάπη, ήταν ο ποντιακός ελληνισμός, μιας και για χρόνια τον υπηρέτησε από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη από διάφορες θέσεις, και τελικώς ως πρόεδρος της κορυφαίας οργάνωσης της Ομογένειας στην Ευρώπη, που συγκεντρώνει στις τάξεις της περισσότερους από 40 συλλόγους.

Στα δεκαοχτώ της, η Δήμητρα Παπαδοπούλου άφησε το χωριό της, τη Λεκάνη Καβάλας και μετανάστευσε στη Γερμανία για να σπουδάσει Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες. Ακτιβίστρια, ενθουσιώδης υποστηρίκτρια των ανθρωπιστικών κινημάτων, μοίραζε την δραστηριότητά της σε πολλούς τομείς. Στο πλευρό της ο Μπέρνυ, ο ελληνολάτρης Γερμανός σύζυγός της, και οι δύο της κόρες.


ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες έφυγαν για ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και μένουν σε ξενώνες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης, που όμοιό του είχε να γνωρίσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60, βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Χιλιάδες Έλληνες φεύγουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία.
Όμως, η φυγή δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλοί συμπατριώτες μας καταλήγουν σε ξενώνες με τους ντόπιους να τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρομετανάστες.
Όπως αναφέρει στο κύριο θέμα του το «Πρώτο Θέμα»,μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, περίπου 1000 Έλληνες έχουν φθάσει στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν μια δουλειά για να καταφέρουν να μείνουν στη χώρα. Όλοι τους έφυγαν κατά την περίοδο της μεγάλης πολιτικής αστάθειας, του προηγούμενου μήνα.
Πολλοί ταξίδεψαν υπό καθεστώς πανικού, χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή προεργασία ή προετοιμασία.


Τραγωδία στην Κίνα: Νεκροί 18 μαθητές από κατολίσθηση (VIDEO)


Συνολικά 18 μαθητές δημοτικού σχολείου έχασαν τη ζωή τους. Λόφος καταπλάκωσε σχολείο


Δεκαοκτώ μαθητές ενός Δημοτικού σχολείου της νοτιοδυτικής Κίνας, οι οποίοι συμπλήρωναν στη διάρκεια σχολικών διακοπών τα μαθήματα που είχαν χάσει έπειτα από ένα πρόσφατο σεισμό, σκοτώθηκαν από μια κατολίσθηση.
Η καταστροφή σημειώθηκε χθες στις 08:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Ζενέ, στην ορεινή επαρχία Γιουνάν, τη στιγμή που οι μαθητές έφθαναν στο σχολείο, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το πτώμα του τελευταίου παιδιού ανασύρθηκε από τα ερείπια από τους διασώστες σήμερα το πρωί, ανέφερε στον ιστότοπό του ο δημόσιος κινεζικός ραδιοσταθμός. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός χωρικού, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, ενώ ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Εκτός από το σχολείο του Ζενέ, τρία κτίρια αγροκτήματος θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη στο ίδιο χωριό στην περιφέρια Γιλιάνγκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Εξαιτίας της κατολίσθησης σχηματίσθηκε επίσης ένα φράγμα σε γειτονικό ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια λίμνη και να απομακρυνθούν 800 άνθρωποι που οι κατοικίες τους απειλούνταν να πλημμυρίσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Στο Περού ο στρατός έχει συλλάβει κάτι πραγματικά τρομακτικό (VIDEO)



Capture
Στο Περού ο στρατός έχει συλλάβει κάτι
πραγματικά τρομακτικό...


ένα τεράστιο σε μέγεθος ζώο, που όπως μπορείτε να δείτε στο 
VIDEO εμφανίζεται να είναι ένα δεμένο σε ένα τεράστιο ξύλο ανάμεσα σε κορμούς δέντρων .Προφανώς αυτό το ζώο ήταν αρκετά τρομακτικό για τους ντόπιους που ζουν κοντά στη ζούγκλα του Αμαζονίου που συνορεύει με το Περού. Πρόσφατες εκθέσεις αναφέρουν ότι το ζώο αυτό επιτέθηκε αρκετές φορές σε ανθρώπους που περπατούσαν μέσα στη ζούγκλα και σε άλλα σημεία της Λατινικής Αμερικής. Πολλοί λένε ότι αυτό το πλάσμα είναι η Chupa Cabra, ένα ζώο που αναφέρεται για τις επιθέσεις του σε διάφορα είδη ζώων στα οποία πιπιλίζουν το αίμα τους, αλλά αυτό το πλάσμα δεν είναι η Chupa Cabra, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μία τεράστια (Flying Fox) ένα από τα μεγαλύτερα είδη νυχτερίδας στον κόσμο, με άνοιγμα φτερών από 1.5 έως 1.7 μέτρα.Το άνοιγμα των φτερών του συγκεκριμένου είναι κοντά στα 3.5 μέτρα. Αυτό το πλάσμα υπερβαίνει όλα τα μεγέθη.


Το μυστήριο της άσβεστης φλόγας




Σε πολλές γραπτές μαρτυρίες αλλά και ευρήματα που βρέθηκαν σε ανασκαφές , δείχνουν ότι οι αρχαίοι είχαν λυχνάρια και λάμπες που έκαιγαν για αιώνες χωρίς κανένας να προσθέτει καύσιμο!

Το 1401 ανακαλύφθηκε ο τάφος του Πάλλα, γιου του βασιλιά της Τρωικής περιόδου Evander. Μέσα στον τάφο βρέθηκε λάμπα να καίει. Αυτό από μόνο του είναι εκπληκτικό καθώς ο Πάλλας πέθανε τον 12ο αιώνα προ Χριστού.

Εκπληκτικότερο το γεγονός ότι δεν μπορούσαν αυτοί που βρήκαν τον τάφο να σβήσουν τη λάμπα. Ούτε το νερό την επηρέαζε και μόνο όταν την αδειάσανε από το υγρό που περιείχε έσβησε. Έκαιγε επί 2.600 χρόνια !!!

Τέτοιο λυχνάρι βρέθηκε στον τάφο της κόρης του Κικέρωνα κοντά στην Αππία οδό της Ρώμης. Το άνοιγμα του τάφου της Tullia, κόρης του Μάρκου Κικέρωνα το περιέγραψε ο Guido Pancirolli, στις αρχές του 16ου αιώνα. Παρά την παρέλευση 1550 χρόνων η λάμπα που βρέθηκε στον τάφο, συνέχιζε να καίει.


Γνώση, σχεδιασμός η Προφητεία ?




Όσα θα διαβάσετε παρακάτω, ανήκουν στην κορυφή της Γνώσης λίγων μόνον ατόμων, στη σφαίρα της υποψίας αρκετών και στον ωκεανό της άγνοιας των πολλών. Η απογείωση έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και κάμποσες δεκαετίες. Είμαστε περίπου στα μέσα της...

διαδρομής και η επιτάχυνση του χρόνου είναι απίστευτη ! Οι ενέργειες που προσλαμβάνει η –προσαρμοσμένη για τον σκοπό αυτό- Γαία δεν έχουν προηγούμενο !


 Ένας καινούργιος κόσμος αναδύεται και ο παλιός γίνεται στάχτη ! Όλα, μα όλα καταρρέουν με απίστευτη συνέπεια ως προς το Σχέδιο και συμβαίνουν προς Δόξα του Ανθρώπινου Γένους. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος φόβου ή ανησυχίας, πιστέψτε το... αντίθετα, πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας ευτυχείς που ζούμε τέτοιες ιστορικές στιγμές!!!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ


H μεγάλη απάτη με την λίστα Λαγκάρντ



Γιατί η λίστα, ΔΕΝ είναι προϊόν υποκλοπής!!! Γιατί την παρουσιάζουν ως τέτοιο!!! Τι διαβεβαιώνουν έγκριτοι νομικοί στους AegeanTimes!!!
Παναγιώτης Αποστόλου
aegeantimes.gr 




Κατά το παρελθόν πολλές φορές έχω αναφερθεί μέσω των άρθρων μου, πως μετά την μεταπολίτευση στην πατρίδα μας κυριάρχησε η κομματοκρατία και το ποδοπάτημα της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Σήμερα, ενισχύεται περισσότερο από ποτέ ο παραπάνω ισχυρισμός μου, ειδικά μετά το τεράστιο πολιτικό ζήτημα που προέκυψε και την μπόχα που ήδη αποπνέει η πολύκροτη, πλέον, υπόθεση του ηλεκτρονικού δίσκου Lagarde, ο οποίος περιέχει ονόματα 1.991 Eλλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες. Αυτόν τον ηλεκτρονικό δίσκο, παρέδωσε στον τότε Υπουργό Οικονομικών, τον Οκτώβριο του 2010, κ. Παπακωνσταντίνου, η τότε γαλλίδα ομόλογός του και νυν Πρόεδρος του ΔΝΤ, κ. Lagarde. 


Εθνικό έγκλημα: 500.000 Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα...






Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια βιώνει το μέλλον της Ελλάδας, τα παιδιά. Η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας που συνεργάζονται με την τρόϊκα για να "διασώσουν" την Ελλάδα, υποτίθεται, έχουν δημιουργήσει το πρωτοφανές για τα κοινωνικά δεδομένα της χώρας: 500.000 Ελληνόπουλα να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.  
Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με τηην πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.


ΣΟΚ: Κατσίκα με ανθρώπινο πρόσωπο και 8 πόδια (vid)



Στο βίντεο που τραβήχτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2012 στη Παλαιστίνη και συγκεκριμένα στη Λωρίδα της Γάζας θα δείτε ένα περίεργο πλάσμα που μοιάζει με κατσίκα. Το ζώο... 
...πάσχει πιθανότατα από γενετική διαταραχή γιατί γεννήθηκε με οχτώ πόδια και πρόσωπο με ανθρώπινα χαρακτηριστικά.


Ενεργοποίηση του ηφαιστείου Μπρόμο στην Ινδονησία



Индонезия вулкан извержение

Το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Περιορισμού των Γεωλογικών Κινδύνων της Ινδονησίας αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού στο ηφαίστειο Μπρόμο, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του κύριου ινδονησιακού νησιού Ιάβα στο δεύτερο επίπεδο (συναγερμός), και απαγόρευσε το πλησίασμα στον κρατήρα του σε απόσταση μικρότερη από ένα χιλιόμετρο.

 Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Jakarta Post.
Το Μπρόμο είναι σχετικά μικρό ηφαίστειο και βρίσκεται μακριά από τα πλησιέστερα μεγάλα κατοικημένα σημεία - στο κέντρο της καλντέρας, που παρέμεινε από την έκρηξη του αρχαίου υπερηφαιστείου στο οροπέδιο Τένγκερ.


Τραγωδία στην Κίνα: Νεκροί 18 μαθητές από κατολίσθηση (VIDEO)


Συνολικά 18 μαθητές δημοτικού σχολείου έχασαν τη ζωή τους. Λόφος καταπλάκωσε σχολείο


Δεκαοκτώ μαθητές ενός Δημοτικού σχολείου της νοτιοδυτικής Κίνας, οι οποίοι συμπλήρωναν στη διάρκεια σχολικών διακοπών τα μαθήματα που είχαν χάσει έπειτα από ένα πρόσφατο σεισμό, σκοτώθηκαν από μια κατολίσθηση.
Η καταστροφή σημειώθηκε χθες στις 08:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Ζενέ, στην ορεινή επαρχία Γιουνάν, τη στιγμή που οι μαθητές έφθαναν στο σχολείο, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το πτώμα του τελευταίου παιδιού ανασύρθηκε από τα ερείπια από τους διασώστες σήμερα το πρωί, ανέφερε στον ιστότοπό του ο δημόσιος κινεζικός ραδιοσταθμός. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός χωρικού, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, ενώ ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Εκτός από το σχολείο του Ζενέ, τρία κτίρια αγροκτήματος θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη στο ίδιο χωριό στην περιφέρια Γιλιάνγκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Εξαιτίας της κατολίσθησης σχηματίσθηκε επίσης ένα φράγμα σε γειτονικό ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια λίμνη και να απομακρυνθούν 800 άνθρωποι που οι κατοικίες τους απειλούνταν να πλημμυρίσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ένα μεγάλο τμήμα ενός δενδρόφυτου λόφου κατρακύλισε προς το μικρό σχολείο και τα κτίρια του αγροκτήματος όπου εργάζονται τώρα τα σωστικά συνεργεία.
Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να επιτρέψουν στο νερό να κυλήσει κανονικά και πάλι στην κοίτη του ποταμού καθώς και για τις επιχειρήσεις διάσωσης, υπογράμμισε το Νέα Κίνα.
Αυτή η νότια περιφέρεια είχε πληγεί στις 7 Σεπτεμβρίου από ένα σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 81 ανθρώπους. Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν σημειωθεί στην περιοχή της τελευταίες ημέρες, δήλωσαν αυτόπες μάρτυρες, πράγμα που πιστεύεται ότι συνέβαλε στο να προκληθεί η κατολίσθηση.
Αυτή η εβδομάδα είναι εθνική γιορτή και αργία στην Κίνα και τα παιδιά έχουν κανονικά διακοπές. Όμως τα παιδιά του Ζενέ προσπαθούσαν ακριβώς να συμπληρώσουν τα μαθήματα που είχαν χάσει μετά το σεισμό.
"Περισσότεροι από 30 μαθητές έπρεπε να έρθουν σήμερα για μάθημα και 18 ήταν ήδη παρόντες πριν αρχίσει το μάθημα", δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Γιάνγκ.


ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες έφυγαν για ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και μένουν σε ξενώνες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες έφυγαν για ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και μένουν σε ξενώνες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης, που όμοιό του είχε να γνωρίσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60, βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Χιλιάδες Έλληνες φεύγουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία.
Όμως, η φυγή δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλοί συμπατριώτες μας καταλήγουν σε ξενώνες με τους ντόπιους να τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρομετανάστες.
Όπως αναφέρει στο κύριο θέμα του το «Πρώτο Θέμα»,μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, περίπου 1000 Έλληνες έχουν φθάσει στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν μια δουλειά για να καταφέρουν να μείνουν στη χώρα. Όλοι τους έφυγαν κατά την περίοδο της μεγάλης πολιτικής αστάθειας, του προηγούμενου μήνα.
Πολλοί ταξίδεψαν υπό καθεστώς πανικού, χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή προεργασία ή προετοιμασία.

Ο γραμματέας της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, Κ.Μάρκου προειδοποιεί τους επίδοξους μετανάστες, ότι η υπόθεση «Αυστραλία» δεν είναι εύκολη. «Όσοι μεταναστεύουν θεωρούν ότι ερχόμενοι στην Αυστραλία, θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο».
Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει δώσει οδηγία στην πρεσβεία στην Αθήνα, να περιορίσει δραστικά την έκδοση βίζας για Έλληνες πολίτες, ιδίως για όσους δεν μπορούν να τεκμηριώσουν το λόγο του ταξιδιού τους.
ΠΗΓΗ: thebest.gr


Ετοιμάζει χερσαία εισβολή η Τουρκία



image
Έτοιμα για χερσαία εισβολή είναι τα τουρκικά στρατεύματα σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, το οποίο επικαλείται τουρκικές πηγές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Κυβέρνηση της χώρας θα ζητήσει σήμερα την έγκριση της Βουλής για να προχωρήσει στην επέμβαση μετά το χθεσινό βομβαρδισμό συριακών θέσεων στην παραμεθόριο περιοχή.

Εν τω μεταξύ, τη στήριξή του στην Τουρκία εξέφρασε το ΝΑΤΟ, που συνεδρίασε εκτάκτως στις Βρυξέλλες, μετά από αίτημα της Άγκυρας.
Σε ανακοίνωσή του αξιώνει από τη Συρία να παύσει τις βιαιότητες σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου.
Χθες η Τουρκία ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε συριακούς στόχους, σε αντίποινα για την επίθεση με οβίδα που δέχθηκε στα σύνορά της με τη Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε Τούρκοι άμαχοι.
Η Άγκυρα δε θα αφήνει αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις από το συριακό καθεστώς δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεδρίαζε, όταν η Τουρκία έκανε γνωστή την επίθεσή της, ανακοίνωσε ότι αναμένει επιστολή από την Άγκυρα για το επεισόδιο, πριν εξετάσει τις πιθανές του κινήσεις.
Σε αυτοσυγκράτηση κάλεσε την Άγκυρα ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο ΓΓ του ΟΗΕ  προέτρεψε τη συριακή κυβέρνηση να σεβασθεί την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της και προειδοποίησε πως η 18μηνη σύρραξη στη χώρα έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά τις άλλες χώρες στην περιοχή.

Ο Λευκός Οίκος, εξάλλου, καταδίκασε τη φονική επίθεση της Συρίας, εκφράζοντας σαφή δήλωση στήριξης προς την Τουρκία.
Σε μια άλλη εξέλιξη, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Αγκυρα.
Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση της Συρίας, εκφράζοντας σαφή δήλωση στήριξης προς την Τουρκία. "Είμαστε στο πλευρό της συμμάχου Τουρκίας" αναφέρεται στη δήλωσε του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου και προστίθεται ότι «όλα τα υπεύθυνα έθνη πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι είναι πλέον καιρός για τον Ασαντ να παραιτηθεί, να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να αρχίσει η πολύ-αναμενόμενη διαδικασία πολιτικής μετάβασης", σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ.
Και το αμερικανικό Πεντάγωνο καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη φονική επίθεση της Συρίας, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.


από: Palmografos.com - Ετοιμάζει χερσαία εισβολή η Τουρκία 


Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Παπαδοπούλου, πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ και της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης



 
Χτυπημένη από την επάρατο νόσο, με την οποία πάλεψε για χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου έφυγε σήμερα από τη ζωή στο σπίτι της στη Στουτγάρδη της Γερμανίας όπου έζησε από τα 18 της χρόνια.

Για χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπηρέτησε τον ελληνισμό και ιδιαίτερα τον ποντιακό ελληνισμό, αφού διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, ενώ η μεγάλη της αγάπη, ήταν ο ποντιακός ελληνισμός, μιας και για χρόνια τον υπηρέτησε από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη από διάφορες θέσεις, και τελικώς ως πρόεδρος της κορυφαίας οργάνωσης της Ομογένειας στην Ευρώπη, που συγκεντρώνει στις τάξεις της περισσότερους από 40 συλλόγους.

Στα δεκαοχτώ της, η Δήμητρα Παπαδοπούλου άφησε το χωριό της, τη Λεκάνη Καβάλας και μετανάστευσε στη Γερμανία για να σπουδάσει Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες. Ακτιβίστρια, ενθουσιώδης υποστηρίκτρια των ανθρωπιστικών κινημάτων, μοίραζε την δραστηριότητά της σε πολλούς τομείς. Στο πλευρό της ο Μπέρνυ, ο ελληνολάτρης Γερμανός σύζυγός της, και οι δύο της κόρες.

Το πρώτο χτύπημα από τον καρκίνο ήρθε το 1993. Δύο επεμβάσεις στο στήθος την καθήλωσαν αρχικά. Επανακάμπτει όμως δριμύτερη, συμμετέχει σε ελληνικούς συλλόγους της Γερμανίας, ηγείται ποντιακών σωματείων στη Στουτγκάρδη, αναλαμβάνει πολύπλευρη κοινωνική δράση με πλατύ χαμόγελο για ζωή και διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο.

Τέσσερα χρόνια μετά, έπειτα από δυνατούς πόνους, οι γιατροί εντοπίζουν πρόβλημα στο συκώτι και το πάγκρεας. Στο νοσοκομείο της Στουτγκάρδης την αναλαμβάνει ο γυναικολόγος και παθολόγος Χρήστος Μέμος. Ξεκινά θεραπεία και παράλληλα την επιβλέπουν ο καθηγητής Βάγκνερ και η ογκολόγος Σβίγκα. Ακολουθούν επίπονες πολυήμερες θεραπείες για να δυναμώσουν τα αντισώματα.

Για αρκετά χρόνια παλεύει τον καρκίνο, και στο διάστημα αυτό εκλέγεται πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ. Όμως από τις αρχές του χρόνου, πάλι ο καρκίνος την ξαναχτυπά. Νοσηλεύεται σε κλινική μέχρι να επιστρέψει πάλι πίσω στο σπίτι της στη Στουτγάρδη, όπως σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 στις 4 το απόγευμα στο χωριό που αγάπησε, την Λεκάνη του νομού Καβάλας.

Ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη επισημαίνει: «Η Δήμητρα Παπαδόπουλου-Schickel, ένα σύμβολο του ποντιακού χώρου της Στουτγκάρδης και όλης της Γερμανίας, απεβίωσε στις 03.10.2012. Η μεγάλη αγωνίστρια και πρώην Πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, έχασε τον αγώνα με τον θάνατο. Συνέβαλλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχία των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, προάγοντας το συλλογικό πνεύμα. Ήταν ένας άνθρωπος, αγωνιστής, με ευαισθησίες που ήξερε να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, μια άξια τιμονιέρης. Έντιμη, χαμογελαστή, με όραμα και διάθεση για δουλειά. Θρηνούμε την απουσία της γιατί ήταν ανιδιοτελής και ακούραστη στο ποντιακό στίβο. Θα μας λείψουν το χαμόγελα της, η αγωνιστικότητά, η μεθοδικότητά και η τυφλή αφοσίωσή της μέχρι θυσίας στα ποντικά θέματα. Οι αγώνες της Δήμητρα Παπαδόπουλου - Schickel αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας,, της υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να κρατάμε την Ιδέα του Πόντου ψηλά», καταλήγει η ανακοίνωση.


Εξαπατούν τον λαό στην Ελλάδα και διασύρουν την Ομογένεια



 
Εξαπατούν τον λαό στην Ελλάδα και διασύρουν την Ομογένεια

Xωρίς αξία τα έγγραφα που παρουσίασαν στην Αθήνα οι ''εθνοσωτήρες'' της END με τα... 600 δισ. δολάρια. Είναι οι ίδιοι με το παραμύθι της...''Τράπεζας της Ανατολής''...(Tα αποδεικτικά στοιχεία)
( Αγανακτισμένοι οι μόνιμοι προεδροπαράγοντες-ψώνια των διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων στις ΗΠΑ:
Το ζήτημα με τα ανύπαρκτα...600 δισ. δολ. τους έκανε μεγάλη ζημιά, γιατί τώρα δεν θα μπορούν να πάνε στην Αθήνα και να πουλάνε ''φύκια για μεταξωτές κορδέλες'' σε υπουργούς, βουλευτές κ.ά. )
Μην παίζετε με τον πόνο και την εξαθλίωση του λαού της Ελλάδας

Αθλιότητες... Αφήστε την ''σωτηρία'' της Ελλάδας και END τις μ@λ@κίες σας

Η Ομογένεια στις ΗΠΑ, δεν έχει σχέση με ''βαρεμένους'' προεδροπαράγοντες του ''γκέττο'' μας στην Αστόρια Νέας Υόρκης, που πάνε στην Ελλάδα και Κύπρο, βρίσκουν ''βήμα'' σε χαζοΜΜΕ και λένε ότι παλαβωμάρα θέλουν, περί δήθεν κατοχής αμερικανικών ομολόγων... 650 δισεκατομμυρίων δολ., που θα ''σώσουν'' τις δύο χώρες. Το... χρήμα, υποτίθεται ότι ήταν μετοχές μιάς ανύπαρκτης σήμερα τράπεζας (''Ανατολής'') και μετά έγιναν ανύπαρκτα ομόλογα του αμερικάνικου Δημόσιου, που... κατατέθηκαν σε ανύπαρκτη τράπεζα στον Καναδά. Πρόκειται περί αθλιότητας εις βάρος του δοκιμαζόμενου λαού της Ελλάδας και η Ομογένεια την καταδικάζει. MHN μπερδεύουμε την Ομογένεια ΗΠΑ με τους ''βαρεμένους'' του ''γκέττο''.

Βασικός στόχος των ''εθνοσωτήρων'' ήταν να προσελκύσουν αφελείς-απελπισμένους, γιά την δημιουργία πολιτικού ΚΟΜΜΑΤΟΣ στην Ελλάδα.

Το ''σενάριο'' απλό: Λένε οι ''εθνοσωτήρες'' ότι δήθεν έχουν ''το χρήμα'', αλλά βάζουν ''όρους'' αλλαγής Συντάγματος και ελέγχου περιουσιακών στοιχείων πολιτικών από 1974. Γνωρίζοντας ότι οι όροι δεν θα γίνουν ποτέ δεκτοί, ''ποντάρουν'' στην αγανάκτηση-απελπισία του κόσμου, με την λογική ''εμείς είχαμε το χρήμα να ξεχρεώσουμε την Ελλάδα, αλλά οι πολιτικοί, το κράτος, αρνήθηκαν. Αφού αρνήθηκαν τους 2 όρους, δεν δίνουμε το χρήμα, αλλά ψηφίστε μας στις επόμενες εκλογές, γιά να δώσουμε το (ανύπαρκτο) χρήμα και να σωθείτε''.




Διαμαρτυρία των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων της NRW στο Προξενείο Ντίσελντορφ (Φωτογραφίες)


Διαμαρτυρία των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων της NRW στο Προξενείο ΝτίσελντορφΜαθητές και μαθήτριες από τα Ελληνικά Λύκεια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν τα σχολεία τους σε καθηγητές και βιβλία. Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν μαθητές και μαθήτριες από τα ελληνικά Λύκεια του κρατιδίου και συγκεκριμένα από τα Λύκεια των πόλεων του... Ντίσελντορφ, του Βούπερταλ, της Κολωνίας, του Μπίλεφελντ, του Ντορτμουντ. Κρατώντας πλακατ με συνθήματα που έγραφαν τις απαιτήσεις τους οι νέοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση αλλά και τους φόβους τους για το μέλλον
τους.
Τα σχολεία της περιοχής έχουν σήμερα μεγάλα προβλήματα από ελλείψεις καθηγητών. Όπως είπαν στο Provoles τα παιδιά, είναι ελάχιστες οι διδακτέες ώρες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη σοβαρότατο πρόβλημα στην κάλυψη της ύλης. Το πρόβλημα αυτό μάλιστα, είναι τεράστιο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ Λυκείου οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν την τεράστια ύλη των μαθημάτων κατεύθυνσης κάνοντας αργότερα περισσότερες ώρες, ίσως ακόμα και τα Σάββατα οι κάποιες γιορτές και φυσικά μόλις (και εάν) το Υπουργείο καλύψει τις κενές θέσεις των εκπαιδευτικών.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών βρέθηκαν και ορισμένοι γονείς υποστηρίζοντας τους μαθητές στην κινητοποίησή τους, ενώ, εκτός από το Provoles.de, καλύφθηκε επίσης και από τον γερμανικό τύπο Express Düsseldorf και The News Hunter.com. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών.


Αντιδράσεις για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στην Ομογένεια


 
Αντιδράσεις στην ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει προκαλέσει η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο χώρο της Ομογένειας της Νέας Υόρκης.
Ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την ιδεολογία και τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής. Επίσης, στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «επικίνδυνο φαινόμενο».

Η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", σε δημοσίευμά της την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε ότι η "ακροδεξιά οργάνωση", όπως επισήμανε, άνοιξε πρόσφατα γραφείο στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας την παρουσία της μέσω Διαδικτύου.Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Χρυσή Αυγή δεν λειτουργεί δικό της γραφείο στην Αστόρια. Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες με μέλη της Χρυσής Αυγής έχει παρθεί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει "καμία συνεργασία" με την Χρυσή Αυγή και ότι το οίκημά της, το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, "δεν χρησιμοποιείται" από τη Χρυσή Αυγή.

Τέλος, η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή της εκφράζει την "έντονη αποδοκιμασία" των μελών της για την εγκατάσταση συνδέσμου και την έναρξη δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, σημειώνοντας επίσης ότι "η Χρυσή Αυγή λυμαίνεται την ανέχεια και την απόγνωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή ψήφων και οπαδών".


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha