Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS - Όλες οι κυριότερες ειδήσεις 18/12/2011



ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανοίγουν τα σύνορα για τους Τούρκους


Μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα με τη βοήθεια της Ξενογιαννακόπουλου.

Οδηγίες προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας στις αρμόδιες προξενικές αρχές σύμφωνα με την αποκαλυπτική απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. 
http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/blog-post_5013.html#.Tu5NGWO5PXo

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βυθίστηκε πλωτή πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου - Δεκάδες αγνοούμενοι


Αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αγνούνται 51 εργαζόμενοι, ενώ έχουν διασωθεί 14.
Το έργο των διασωστών δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες. http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/blog-post_5449.html#.Tu5MKGO5PXo

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Τριγυρνώντας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνιμοι κάτοικοι και μη, «κλέβουμε» λίγο από την εορταστική ατμόσφαιρα στα δυο χριστουγεννιάτικα πάρκα  http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/blog-post_18.html#.Tu5Lo2O5PXo

Θεσσαλονίκη: Βούλιαξε το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο


Οι ισχυροί άνεμοι βούλιαξαν το Σάββατο το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, που βρισκόταν στο λιμάνι στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.  http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/blog-post_1929.html#.Tu5MzWO5PXo


ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγχρονοι «Αθλιοι» ψάχνουν τροφή και καταφύγιο στα νοσοκομεία


ΑΝΉΜΠΟΡΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΔΙΏΚΟΥΝ ΜΕ ΚΆΘΕ ΤΡΌΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ. ΣΤΗΝ ΑΠΌΓΝΩΣΉ ΤΟΥΣ ΦΘΆΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΘΟΎΝ ΤΟΥΣ ΠΆΣΧΟΝΤΕΣ, ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΆ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΈΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΝ ΟΛΙΓΟΉΜΕΡΗ ΝΟΣΗΛΕΊΑ 
http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/blog-post_6672.html#.Tu5NjWO5PXo

47 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ


ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Σχεδόν ενάμιση μήνα οι 400 εργάτες της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο της Αθήνας, δίνουν μια τεράστια μάχη. Μια μάχη όχι μόνο για τα δικαιώματά τους που χτυπιούνται βάναυσα, αλλά και για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας, που συνθλίβεται στις μυλόπετρες των κερδών των βιομηχάνων και των ντόπιων και ξένων αφεντικών.


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...



Μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις την ώρα που ο κόσμος πεινάει – Τι δείχνουν έγγραφα ντοκουμέντα





- Κανείς δεν ξέρει που πήγαν τόσα λεφτά - Πάρτι εκατομμυρίων με 431 ΜΚΟ
- Πρώτη στη λίστα η ΜΚΟ της μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτας Παπανδρέου
- Οι φάκελοι με τα στοιχεία επί κυβέρνησεως Σημίτη πολτοποιήθηκαν
- Δείτε τι λίστα με όλες τις ΜΚΟ και τα λεφτά που πήραν!

Εκατομμύρια ευρώ μοίραζε το υπουργείο Εξωτερικών στις ΜΚΟ το 2010 την... ώρα που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλεγε στον ελληνικό λαό ότι λεφτά δεν υπάρχουν τελικά. Και μάλιστα την ώρα που οι πολίτες ασφυκτιούσαν από το μνημόνιο και ο έβαζε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Στο ALTER έτρωγαν με χρυσά κουτάλια!!!



Νομίζετε ότι οι Γιαννίκος και Κουρής ευθύνονται αποκλειστικά για την κατάρρευση του Alter; Κι όμως, υπήρχαν δίπλα τους μία στρατιά από golden boys - δημοσιογράφους και στελέχη που λάμβανουν μισθούς, που ίσως να ζήλευαν ακόμη και... εφοπλιστές. 
Διαβαστε πόσα έπαιρνε ο Αυτιάς, ο Ρομπέν... της Εκάλης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Χαρδαβέλλας με τα UFO του, o χρυσός Νίκος Χατζηνικολάου (τα λεφτά του είναι... Real!!!), η Miss Marple... Νικολούλη, ο χαφιές της ΕΥΠ (ο ίδιος το παραδέχθηκε) Γιώργος Τράγκας και πολλά μεγαλοστελέχη στο πρόγραμμα κτλ. Δείτε τα νούμερα και ζαλιστείτε:...
Στέλνουμε αυτή την επιστολή για να ενημερώσουμε πως έγινε το μεγάλο φαγοπότι στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Οι αληθινές αιτίες της χρεοκοπίας του ALTER δεν είναι όλα αυτά που δημοσιεύτηκαν και διέρρευσαν από τον Γ. Κουρή για τις σπατάλες του καλού του


Μόνο ένα επίδομα ως «κίνητρο επίτευξης στόχων» Διαψεύδει η Βουλή τα περί χορήγησης «ειδικού μπόνους»



Διαψεύδει το γραφείο Τύπου της Βουλής τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χορήγηση ειδικού μπόνους στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθούν εν μέρει οι απώλειες από τις περικοπές στα εισοδήματά τους. 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης επισημαίνεται ότι πέραν των μειώσεων που οι υπάλληλοι είχαν υποστεί στις αποδοχές τους το 2010 με την περικοπή 20-30% επιδομάτων τους, με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται και για τους υπαλλήλους της Βουλής όλα τα επιδόματα των οποίων την κατάργηση προβλέπει το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως π.χ. το κίνητρο απόδοσης, προσωπική διαφορά, επίδομα γάμου, επίδομα πληροφορικής, επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών, επίδομα αποφοίτων Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.


Γιορτές με βιβλία



Η πιο θερμή εποχή της εκδοτικής παραγωγής βρίσκεται στην καρδιά του κρύου Δεκέμβρη.
Καταξιωμένοι έλληνες συγγραφείς όπως ο Μένης Κουμανταρέας, ο Σωτήρης Δημητρίου, η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Ευγενία Φακίνου επιστρέφουν με μυθιστορήματα κοινωνικού προβληματισμού. Διεθνώς αναγνωρισμένοι λογοτέχνες (Κάρλος Φουέντες, Τζούλιαν Μπαρνς, Πίτερ Κάρεϊ, Ιρβιν Γιάλομ, Τζον Ιρβιν, κ.ά.) γράφουν για τα σημεία των καιρών μας με αφορμή ένα ιστορικό γεγονός ή ένα υπαρκτό πρόσωπο. Ασφαλώς δεν λείπουν οι ενδιαφέρουσες μαρτυρίες και οι βιογραφίες, ωστόσο ανάρπαστες γίνονται οι επίκαιρες μελέτες που αναλύουν τα πώς και τα γιατί της κρίσης. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των μικρών: πλήθος από βιβλία για παιδιά και εφήβους κυκλοφορούν, γεμάτα συναισθήματα και γνώσεις, με πρωταγωνιστές τον Αϊ-Βασίλη, ξωτικά και... βαμπίρ.


Σύγχρονοι «Αθλιοι» ψάχνουν τροφή και καταφύγιο στα νοσοκομεία



Ανήμποροι άνθρωποι επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εισαγωγή τους σε κάποιο νοσοκομείο. Στην απόγνωσή τους φθάνουν να υποκριθούν τους πάσχοντες, ακόμα και τους ψυχικά διαταραγμένους, για να πετύχουν ολιγοήμερη νοσηλεία

Σύγχρονοι «Αθλιοι» ψάχνουν τροφή και καταφύγιο στα νοσοκομεία
Μοιάζει απίστευτο, αλλά η συχνότητα των περιστατικών καταδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα: Εκατοντάδες άστεγοι «υποδύονται» τους αρρώστους στις γενικές εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο να βρουν στέγη και φαγητό, έστω και για μία νύχτα.


Νύχτα ξανάρχισαν οι παράνομες ταφές στον Υμηττό



Η προσπάθεια Δήμου Γλυφάδας και Εκκλησίας να δημιουργηθεί «με το έτσι θέλω» νεκροταφείο στους πρόποδες του βουνού, έστειλε δύο ακόμη εκκλιπόντες σε... αυθαίρετη «τελευταία κατοικία», το βράδυ του Σαββάτου.

Οπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις 22.15 χτες πραγματοποιήθηκε ταφή δύο νεκρών στο χώρο που έχει καταπατηθεί από το Δήμο μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, στα όρια της επικράτειας του Δήμου Γλυφάδας.
Ακολούθησε την Κυριακή νέα κινητοποίηση πολιτών στην περιοχή και παρέμβαση της Αστυνομίας στο χώρο, προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις.
Το θέμα προέκυψε τον Αύγουστο, όταν έγιναν οι πρώτες τρεις παράνομες ταφές, με την αγαστή συνεργασία της τοπικής μητρόπολης, ενώ τοποθετήθηκε στο χώρο και λυόμενη εκκλησία, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Την Παρασκευή πριν το τριήμερο, ο δήμαρχος Γλυφάδας με τη συμβολή του μητροπολίτη Γλυφάδας κατέλαβαν χώρο στον Υμηττό μέσα σε αναδασωτέα περιοχή.
Η δημοτική Αρχή ήδη από τότε με δηλώσεις εκπροσώπων της είχε κάνει σαφές ότι επιδιώκεται η δημιουργία τετελεσμένου. «Ο μόνος τρόπος για να ταφούν οι νέοι νεκροί είναι στο νέο αυθαίρετο. Δεν υπάρχει χώρος πλέον στο παλιό νεκροταφείο», έλεγαν χαρακτηριστικά στα κανάλια.
Τότε η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη είχε τονίσει ότι «πρόκειται για κραυγαλέα αυθαιρεσία. Έπρεπε να γίνει κουβέντα του δημάρχου επίσημα με το ΥΠΕΚΑ και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας για τη χωροθέτηση νεκροταφείου».
Ο Δήμαρχος Κ.Κόκκορης από την άλλη απέρριπτε «την έννοια της παρανομίας, όταν αυτοί που έχουν την ευθύνη της νομιμότητας δεν κινούνται όταν πρέπει», λέγοντας στο «Εθνος» πως ο δήμος αντιμετωπίζει «τραγικό πρόβλημα, απερίγραπτο, με 6 αναμονές στο ψυγείο».


470 άποροι μέσα σε μόλις 25 μέρες !





ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ
Στις γειτονιές της φτώχειας στη Θεσσαλονίκη ο πόνος και η απόγνωση περισσεύουν. Ανθρωποι ψυχολογικά ερείπια, που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με 300 ευρώ το μήνα κι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν... Η έρευνα του δήμου Θεσσαλονίκης εντόπισε συνολικά 470 άτομα και τους κατέγραψε στη λίστα απόρων μέσα σε μόλις 25 μέρες από την έναρξη της διαδικασίας. Ο πραγματικός αριθμός όμως όλων αυτών που ζουν στο οικονομικό περιθώριο της πόλης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος...
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και παρουσιάζει σήμερα ο «ΑτΚ», οι περισσότεροι από τους μισούς αναγκάζονται να ζουν, στην καλύτερη περίπτωση, με 300 ευρώ το μήνα, ενώ το 80% αυτών εκπροσωπούν οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά!


HALANDRI NEWS · Σαν σήμερα, 30 Δεκεμβρίου



39 γεννιέται ο Τίτος (Φλάβιος Σαβίνος Βεσπασιανός), ρωμαίος αυτοκράτορας. Έμεινε στην ιστορία για την κατάληψη της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. και την καταστροφή του Ναού του Σολομώντα. [θαν. 13/9/81]

1824 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραδίδεται στην κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

1894 προσωπική επιστολή στον Δημήτριο Βικέλα, φοιτητής δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και δεσμεύεται να συνεισφέρει 10 δρχ από το υστέρημά του, από τις 1/1/1895 έως τον Ιούνιο του 1896, ώστε να συμβάλλει και αυτός στον κοινό στόχο.

1934 μονογραφείται η σύμβαση για την ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα.

1957 γεννιέται ο τραγουδοποιός, Νίκος Πορτοκάλογλου.

1959 γεννιέται η Αμερικανίδα μουσικός, ηθοποιός και παραγωγός Τρέισι Ούλμαν.


196 μία ομάδα 83 νέων -Φίλοι της Μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη- αποστέλλουν στον Τύπο επιστολή διαμαρτυρίας «δια την άδικον και αντιπνευματικήν στάσιν των Ραδιοφωνικών μας Σταθμών, έναντι των τραγουδιών του, δια του αποκλεισμού από τας εκπομπάς των». Το όνομα Μανώλης Λοΐζος (Μάνος Λοΐζος) είναι το δεύτερο στη σειρά.

1966 εκδίδεται η απόφαση για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Καταδικάζονται για θανατηφόρο σωματική κάκωση - συνέργεια ο Σπύρος Γκοτζαμάνης (11 χρόνια), ο Εμμανουήλ. Εμμανουηλίδης (8,5 χρόνια) και για διατάραξη οικιακής ειρήνης άλλα 8 άτομα (ποινές κάτω του έτους).

1975 λήγει η Δίκη του Πολυτεχνείου. Ιωαννίδης, Βαρνάβας και Ντερτιλής καταδικάζονται σε ισόβια. 17 κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης, ανάμεσά τους και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. 13 αθωώνονται.

1980 πεθαίνει, σε ηλικία 54 ετών, ο δημοσιογράφος Χρήστος Φιλιππίδης, γενικός διευθυντής της "Ακρόπολης".

1981 για την αντιμετώπιση του νέφους στο κέντρο της Αθήνας αποφασίζεται η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στην αγορά και η εναλλάξ κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά-ζυγά).

2010 πεθαίνει σε ηλικία 61 ετών ο τραγουδιστής των Boney M, Μπόμπι Φαρέλ.


HALANDRI NEWS · ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΛΙΝΚ



Θέλετε να συνδέσουμε τα site μας και να ανταλλάξουμε επισκέπτες?

Αν θέλετε να σας βάλω στα φιλικά blogs που έχω στην αριστερή στήλη (μόνο εκεί μπορώ να σας βάλω), απλά 
http://halandrinews.blogspot.com/2011/11/halandri-news_5219.html#.Tu3-i2O5PXr

Απαραίτητη προϋπόθεση να εμφανίζεται το  
halandrinews.blogspot.com κάπου στη σελίδα σας, στην αρχική σας σελίδα!

Το link μου, τα rss μου και τα banners μου, μπορείτε να τα δείτε στο 
http://halandrinews.blogspot.com/2011/11/halandri-news_5219.html#.Tu3-i2O5PXr

Αν βάλετε ένα από αυτά στο site σας, τότε μπορείτε να μου ζητήσετε να σας βάλω και εγώ. Βάλτε με και μετά στείλτε μου e-mail, ώστε να το τσεκάρω αμέσως.
Υ.Γ.: Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα ελέγχω μόνος μου αν όντως εμφανίζομαι οπουδήποτε στην αρχική σας σελίδα και θα πράττω ανάλογα.


HALANDRI NEWS · Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου-Γ.Σ. Χαλανδρίου


Ο 2ος εξ αναβολής αγώνας του γ΄ ομίλου του πρωταθλήματος νεάνιδων

διεξήχθη την Κυριακή 18/12, για την ομάδα του Γ.Σ. Χαλανδρίου που

αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου. Η γηπεδούχος

ομάδα επικράτησε με 3-1 (25-16, 12-25, 25-23, 25-19) σετ. Για μια ακόμα

φορά φάνηκε ότι οι πρωινοί αγώνες δεν ταιριάζουν σε αυτή την ομάδα, αφού

οι περισσότερες αθλήτριες δεν βρίσκονταν στο γήπεδο. Και πώς να 


Ανοίγουν τα σύνορα για τους Τούρκους


Μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα με τη βοήθεια της Ξενογιαννακόπουλου.

Οδηγίες προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας στις αρμόδιες προξενικές αρχές σύμφωνα με την αποκαλυπτική απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Η υπουργός μάλιστα εξηγεί απροκάλυπτα ότι αρκεί η «καλή πίστη» των ταξιδιωτών και τα «εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία» 
προκειμένου να παρακαμφθεί ακόμα και η αυτοπρόσωπη παρουσία στο ελληνικό προξενείο των Τούρκων που θέλουν να εισέλθουν στην χώρα μας!

Συγκεκριμένα, το έγγραφο – απάντηση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου προς απάντηση σχετικής ερώτησης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη αναφέρει ότι «έχουν δοθεί οδηγίες εφ όσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν για τη χρήση δυνατότητας εξαίρεσης από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας των αιτούντων, προκειμένου περί ταξιδιωτών καλής πίστης ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία καθώς και οδηγίες για την συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 24 ωρών».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το υπουργείο «εφηύρε» «κάρτες ελευθέρας εισόδου» 5ετούς διάρκειας!
newscode 


Η Ελλάδα επιστρέφει στην εποχή του συσσιτίου


Θα μοιράζουν κουπόνια σε απόρους και παιδιά που πεινάνε.Στην εποχή του συσσιτίου επιστρέφει η Ελλάδα. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια για παιδιά που ζουν μέσα στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, αλλά και για οικογένειες ανέργων, σχεδιάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.
Οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος επισπεύδονται για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά ασιτίας που έχουν παρουσιαστεί σε σχολεία.
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν .........
άστεγοι, άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μπει σε καθεστώς εφεδρείας.
Όλοι αυτοί, όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» θα λαμβάνουν κουπόνια αξίας 3-5 ευρώ, τα οποία θα εξαργυρώνουν σε σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, γαλακτοπωλεία και φούρνους.
Οι μαθητές θα μπορούν να εξαργυρώσουν τα κουπόνια τους στα κυλικεία των σχολείων.
newsbeast.gr


Θεσσαλονίκη: Βούλιαξε το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο



Οι ισχυροί άνεμοι βούλιαξαν το Σάββατο το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, που βρισκόταν στο λιμάνι στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. 

Οι κάβοι που κρατούσαν δεμένο το δέντρο έσπασαν, με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει στην προβλήτα και να βυθιστεί.
Η κατασκευάστρια εταιρία του δέντρου θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάσυρσης του δέντρου, προκειμένου να το επισκευάσει.
Το δέντρο αποτελείτο από «αχινούς», κάποιοι από τους οποίους έπεσαν στη θάλασσα, ενώ άλλοι χάλασαν.
Το πλωτό δέντρο είχε σχεδιαστεί να αντέχει ανέμους έως 7 μποφόρ.


Βυθίστηκε πλωτή πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου - Δεκάδες αγνοούμενοι



φωτογραφία αρχείουΑξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αγνούνται 51 εργαζόμενοι, ενώ έχουν διασωθεί 14.
Το έργο των διασωστών δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες.
Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής εν μέσω ισχυρών ανέμων και με θερμοκρασίες που έφταναν τους -17 βαθμών Κελσίου.
Οπως ανέφερε ο αξιωματούχος, τα φινιστρίνια της πλωτής πλατφόρμας καταστράφηκαν από τον πάγο και τα κύματα, με συνέπεια το νερό να εισέλθει μέσα στο σκάφος.
Η πλατφόρμα Kulskoye, την οποία λειτουργούσε η ρωσική εταιρεία Arktikmorneftegazrazvedka, αναποδογύρισε εξαιτίας καταιγίδας που έπληττε την περιοχή.


Στα χριστουγεννιάτικα πάρκα



Τριγυρνώντας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνιμοι κάτοικοι και μη, «κλέβουμε» λίγο από την εορταστική ατμόσφαιρα στα δυο χριστουγεννιάτικα πάρκα που έχουν στηθεί, στην πλατεία Αριστοτέλους και στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Τρενάκια με Αγιους Βασίληδες, πολύχρωμα καρουζέλ, το ταχυδρομείο του Αϊ - Βασίλη, ξύλινα σπιτάκια με αναμνηστικά από φιλανθρωπικά σωματεία, μουσική σκηνή όπου παρελαύνουν καλλιτεχνικά σχήματα και μας παρασύρουν να τραγουδήσουμε τα κάλαντα και άλλες αγαπημένες γιορτινές μελωδίες, παγοδρόμια και χριστουγεννιάτικα δέντρα σκορπίζουν γιορτινή ατμόσφαιρα και λάμψη! Πρωτοτυπία φέτος αποτελεί το χριστουγεννιάτικο πλωτό δέντρο από φωτεινά αστέρια που φωτίζεται στα νερά του Θερμαϊκού καθώς και η μεγάλη ρόδα στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου όπου απολαμβάνουμε το μοναδικό θέαμα της φωταγωγημένης Αριστοτέλους.
Πολλές είναι και οι δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης και στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της ΔΕΘ με 60 μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις, 20 δημιουργικά εργαστήρια-διαδραστικά παιχνίδια και 15 θεατρικές παραστάσεις-θεάματα. Εκεί λοιπόν θα διασκεδάσουμε με τη Γιγάντια Χιονόσφαιρα, το στεγασμένο παγοδρόμιο, το τρενάκι του Αϊ - Βασίλη, το Fun Park με καρουζέλ


47 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ



ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Σχεδόν ενάμιση μήνα οι 400 εργάτες της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο της Αθήνας, δίνουν μια τεράστια μάχη. Μια μάχη όχι μόνο για τα δικαιώματά τους που χτυπιούνται βάναυσα, αλλά και για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας, που συνθλίβεται στις μυλόπετρες των κερδών των βιομηχάνων και των ντόπιων και ξένων αφεντικών.
Σε μια από τις πιο δύσκολες και βαριές δουλειές, όπου οι εργάτες λιώνουν το σίδερο και το ατσάλι, σε εξοντωτικές συνθήκες, όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο, νέα σειρά μέτρων χτύπησε τη πόρτα των εργατών. Εκ περιτροπής εργασία ή 5ωρο με 40% μειώσεις των αποδοχών. Για όσους διαφωνούν η απόλυση είναι δεδομένη. Μέχρι στιγμής 50 εργάτες έχουν ήδη απολυθεί.
Η απάντηση των εργατών ήταν άμεση και αποφασιστική «σκλάβοι για τα κέρδη των βιομηχάνων δε θα γίνουμε. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ». Απεργία για 47 συνεχόμενες μέρες. Ατσαλωμένοι μέσα στη φωτιά και το σίδερο είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη πιο σκληρή ταξική μάχη. Δε θα μπουν στις δουλειές τους αν δε παρθούν πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε ο εργοδότης, αν δε παρθούν πίσω οι 50 απολύσεις.
«Δε γυρνάμε για 500 ευρώ στη φωτιά»


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha