Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!



 

Αντιγράφουμε από το blog του προέδρου του ΓΣΧ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ - και βέβαια υποψηφίου δημάρχου Χαλανδρίου - την είδηση αυτολεξή:

Τα όνειρα πραγματοποιούνται


Ο Γυμναστικός Σύλλογο Χαλανδρίου στην Γ’ Εθνική Μπάσκετ Ανδρών


Σύσταση παιδικής χορωδίας απο το Ν.Π.Δ.Δ. "Δ.Βικέλλας" και το Δήμο Κηφισιάς



Στη σύσταση ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ προχωρά το Ν.Π.Δ.Δ. "Δημήτριος Βικέλας" του ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ τη φετινή χρονιά.
Γι' αυτό το σκοπό καλεί σε ακρόαση παιδιά, μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄εως τη ΣΤ΄τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Κηφισιάς, της Ν.Ερυθραίας και της Εκάλης.

Οι ακροάσεις θα γίνουν στη Βίλλα Δροσίνη στην Κηφισιά (Αγ.Θεοδώρων & Κυριακού) και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 22/9/2012  (10.30 - 12.30)
- 1ο , 2ο, 3ο, 4ο, 5ο & 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Σάββατο 29/9/2012  (10.30 - 12.30)


Δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια στο Μαρούσι



Τη δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, παράλληλα με τη διάθεση σχολικών ειδών, προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζοντας την προσπάθεια για την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης για όλους τους πολίτες.
Με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, η οποία έχει ήδη οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες και οδηγεί ομάδες συμπολιτών μας σε αποκλεισμό από παροχές και υπηρεσίες, ο Δήμος Αμαρουσίου παρέχει τη δυνατότητα σε μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών τους αναγκών.


Mαρούσι: Ομηροι ληστών ένα ζευγάρι και τα ανήλικα παιδιά του



Στιγμές τρόμου και αγωνίας για μια τετραμελή οικογένεια στο Μαρούσι. Αδίστακτοι ληστές κράτησαν ομήρους για περισσότερο από μία ώρα ένα νεαρό ζευγάρι και τα ανήλικα παιδιά του κι έφυγαν μόνο όταν πήραν αυτά που ζητούσαν.

Η απίστευτη περιπέτεια που έζησε ο επιχειρηματίας, ο οποίος ακόμα προσπαθεί να συνεφέρει τα παιδιά του, ηλικίας 6 και 9 ετών, από το σοκ που υπέστησαν, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Ηταν λίγο μετά τις 3.00 χθες τα ξημερώματα όταν οι τέσσερις ληστές έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Αφού μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του επιχειρηματία, παραβίασαν την πόρτα του υπογείου και μπήκαν στο εσωτερικό της μονοκατοικίας.


ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9/2012 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΠΑΖΑΡΙ!



Σάββατο 15/9 στην πλατεία Αγ. Ιωάννη
   
18:00 Χαριστικό - Ανταλλακτικό παζάρι {φέρνουμε ρούχα, είδη σπιτιού, παιχνίδια, cd, dvd, βιβλία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν}  
+ δραστηριότητες για τα παιδιά
  
20.30 Προβολή ταινίας : Το Κύμα ( Die Welle, 2008)           
                                                                   
 Απέναντι στην παγίδα του ρατσισμού, την ποινικοποίηση της φτώχειας και τα αστυνομικά - φασιστικά  πογκρόμ, ντόπιοι και μετανάστες μαζί, να μετατρέψουμε τις γειτονιές μας σε κοινότες αντίστασης και αλληλεγγύης.

Επίσης Μπροσούρα που μοιράζεται στα σχολεία, από μαθητές - εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής


http://agiaparaskevinea.blogspot.gr 


Δ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ 300.000 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ



fokianos_grafeioΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗ ΝΕΑ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης ενημερώνει για τις ενέργειες του δημάρχου σχετικά με την εξασφάλιση κονδυλίων από την πολιτεία για τους αθλητικούς χώρους του δήμου:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ



stergiou2011-3Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου ενημερώνει τους δημότες:
Αγαπητοί Δημότες,
Σας ενημερώνουμε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και μετακίνηση των Δημοτών μας από/προς το Κοιμητήριο Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων,
από το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και κάθε Σάββατο θα λειτουργήσουν πιλοτικά δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Πεντέλης από την εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής έως το Κοιμητήριο Μελισσίων(δείτε τον συνημμένο πίνακα)
Επισημαίνουμε ότι η λειτουργία των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα είναι πιλοτική και θα συνεχιστεί ανάλογα με την ανταπόκριση των Δημοτών.
Στους συννημένους πίνακες, περιγράφονται αναλυτικά οι ακριβείς διαδρομές και τα ωράρια του νέου δρομολογίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 


"ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..."



13_9_12_Dianomi_Sxolikon_1
13_9_12dianomiSxolikon2Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο Πεντέλης: «Ακόμα μια δράση του ηγέτη-εμπνευστή Δημάρχου μας με τους Εθελοντές του.
Ένας τόνος σχολικών ειδών μοιράστηκαν σήμερα σε παιδιά και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πεντέλης, που κατέκλυσαν το χώρο της Εστίας του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης.


Ψωμί πολυτελείας (Η ιστορία του ψωμιού)


Ανακατεύοντας δύο από τα στοιχειώδη γήινα υλικά, αλεύρι και νερό, παράγεται η βασική τροφή του ανθρώπου, ο άρτος. Το ψωμί ως πρώτη τροφή αποτέλεσε κοινή συνήθεια των ανθρώπων μέσα στους αιώνες όπου και να τους συναντούσες. Ανάλογα με τα προϊόντα του κάθε τόπου, την ιστορία, τις κοινωνικές και τις θρησκευτικές τους θέσεις, αλλά και τις ανάγκες τους εξελίχθηκε και η ιστορία του ψωμιού. Το ψωμί θεωρείται προϊόν που χορταίνει, που θρέφει και που «συντροφεύει» όλα τα γεύματα της ημέρας.
bread-history-1.jpgΔιάφορα εργαλεία καλλιέργειας αλλά


Σταύρος Παράβας (1937 – 2008) (VIDEO)



Σταύρος ΠαράβαςΟ μεγάλος μας κωμικός Σταύρος Παράβας γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1935 από γονείς Μικρασιάτες και ήταν ο μικρότερος από τα πέντε αδέλφια του. Μεγάλωσε στα Προσφυγικά, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά γεμάτα από αγάπη, ανεμελιά και όνειρα, όπως έλεγε...


Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος 1946-1949 (VIDEO)


ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ

H δεκαετία του '90 σηματοδότησε την ανάπτυξη νέων τάσεων στην έρευνα του εμφυλίου πολέμου. Οι νέες αυτές τάσεις συνδέονται αναμφίβολα με την εμφάνιση μιας νεώτερης γενιάς επιστημόνων, ιστορικών, πολιτικών επιστημόνων, κοινωνικών ανθρωπολόγων, η οποία έπαψε πια να ενδιαφέρεται - ή σε τελική ανάλυση μειώθηκε το ενδιαφέρον της - για ερωτήματα τύπου «ποιος έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το ξέσπασμα του εμφυλίου» ή «τι έφταιξε για το τελικό αποτέλεσμα»

Έλληνες ασυρματιστές προσπαθούν να έρθουν
σε επαφή με τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια
του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου.
(Φωτογραφία: Bert Hardy / Δημοσίευση Εικόνα / Εικόνες Getty).
 22 Μαΐου, 1948
O Άρης Βελουχιώτης εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με όρους ήρωα στην ελληνική βιβλιογραφία. Ωστόσο οι σύγχρονες αναζητήσεις στην Ιστορία, αρνούνται σθεναρά τόσο τις ηρωοποιήσεις όσο και τις δαιμονοποιήσεις

H απομάκρυνση από επιστημονικά στείρες ανησυχίες συνδέεται αναμφίβολα με την ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής, την εξασθένηση της πολιτικής και ιδεολογικής πόλωσης, τη βιωματική απομάκρυνση της νεώτερης γενιάς από τις τραυματικές εμπειρίες των προηγούμενων δεκαετιών, την κατάρρευση του κομμουνισμού, κ.ά.

H εμφάνιση αυτού του νέου κύματος δεν έγινε δεκτή πάντοτε με ενθουσιασμό. Αρκετές και συχνά έντονες αντιδράσεις ξέσπασαν, άλλοτε από «ιδεολογική εχθρότητα», άλλοτε από ανασφάλεια για το πού οδηγούν όλα αυτά, κι άλλοτε - συχνά - απλώς από παρεξήγηση ή και άγνοια. Κάποιοι αισθάνθηκαν το «φάντασμα» του ρεβιζιονισμού να πλανάται πάνω από το κεφάλι τους και να τους απειλεί.

Αξίζει λοιπόν να αναφερθούμε εν συντομία στα καινοτόμα στοιχεία που συνεισφέρουν οι έρευνες αυτές και που συνδέονται: α) με σύγχρονες μεθόδους (διεπιστημονική προσέγγιση, συστηματική εμπειρική έρευνα), β) με μια φρέσκια ματιά, καινούργιες ευαισθησίες και γόνιμα ερωτήματα, γ) με νέα πορίσματα. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε στα εξής δέκα σημεία:


Κίνημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1922


Η ηγεσία της επανάστασης: στρατηγοί
Γονατάς (κέντρο), Πλαστήρας (δεξιά) και ο
πολιτικός σύμβουλος της επανάστασης
Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος
(αριστερά), κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη
 γενέτειρα του Αθανασίου Διάκου, Μουσουνίτσα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 1922, ξέσπασε Κίνημα του Στρατού και του Ναυτικού στη Χίο και τη Λέσβο και σχηματίστηκε Επαναστατική Επιτροπή από τους πρωτεργάτες της, τους Συνταγματάρχες Νικόλαο Πλαστήρα, ως εκπρόσωπο του στρατού της Χίου, και Στυλιανού Γονατά, ως εκπρόσωπο του στρατού της Λέσβου, και τον Αντιπλοίαρχο Δημήτριο Φωκά, ως εκπρόσωπο του Ναυτικού.


Το Παλαμήδι είναι φρούριο στο Ναύπλιο (VIDEO)


 Το ξακουστό κάστρο στεφανώνει την πόλη του Ναυπλίου με την έντονα μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Ο απόκρημνος λόφος, που έδωσε το όνομά του στο κάστρο, οχυρώθηκε από τους Βενετούς, αφού ο Φραγκίσκος Μοροζίνης απέσπασε την πάλη (1686) από τους Τούρκους. Τα οχυρωματικά έργα στη σημερινή τους μορφή ανήκουν στη β' περίοδο της βενετσιάνικης κυριαρχίας. Την κατασκευή τους ανέλαβε ο Γάλλος Λα Σαλ για λογαριασμό των Βενετών, ο ίδιος που σε λίγο τους πρόδωσε αχρηστεύοντας τα κανόνια τους για χάρη των Τούρκων. Στην κορυφή του λόφου, σε ύψος 216 μέτρων και πάνω σε ίχνη προϊστορικού φρουρίου, δεσπόζουν τα ερείπια εφτά οχυρών, έξι από τα οποία έχουν τα ονόματα αρχαίων πολεμιστών (Θεμιστοκλής, Μιλτιάδης, Αχιλλεύς, Φωκίων, Επαμεινώνδας, Λεωνίδας). Εάν ανέβει κανείς με τα πόδια τα 857 απότομα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Παλαμήδι, σκαλιστά στο βράχο, πιθανόν θα κουραστεί, αλλά θα ανακαλύψει το θαυμάσιο θαλάσσιο φόντο που πλαισιώνει το Ναύπλιο, περνώντας κάτω από


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha