Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΚ - Δόξα Δράμας 0-0


Στο χειρότερο της παιχνίδι από την έναρξη του αγώνα, η ΑΕΚ έμεινε ισόπαλη χωρίς σκορ με την ουραγό του πρωταθλήματος, Δόξα Δράμας. Καλή εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους.





Ίσως στο χειρότερο παιχνίδι της από την έναρξη της σεζόν, η ΑΕΚ έχασε πολύτιμους βαθμούς απέναντι στην σκληροτράχηλη Δόξα, απογοητεύοντας τον κόσμο της ομάδας. Καμία δικαιολογία για τους κιτρινόμαυρους απέναντι σε μια ομάδα που ίσως να είναι σε χειρότερη θέση σε πολλά ζητήματα.


HALANDRI NEWS · Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ [1980]


Ο Εμφύλιος Πόλεμος που ρήμαξε τη χώρα τελείωσε και ένας απ' τους πολλούς φυγάδες αγωνιστές της Αριστεράς, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο άνθρωπος με το αφοπλιστικό χαμόγελο και το γαρύφαλλο, πρώην λοχαγός του ΕΛΑΣ, επιστρέφει στην Ελλάδα... Με το συνθηματικό όνομα Κώστας κρύβεται στο σπίτι ενός συντρόφου κι έρχεται σ' επαφή με τον Νίκο Πλουμπίδη, καθώς και με άλλα μέλη του παράνομου Κομμουνιστικού Κόμματος. Η κυβέρνηση Πλαστήρα, θέλοντας να εδραιώσει τη γαλήνη και να βοηθήσει την ανασυγκρότηση του τόπου, αντιμετωπίζει τους κομμουνιστές με σχετική επιείκεια..


ΕΛΣΤΑΤ: Το 20,1% του πληθυσμού της Ελλάδας απειλείται από τη φτώχεια



Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης του 2010 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, προκύπτει ότι το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Επίσης, το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 24.224,38 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800.
Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται στο 23% και είναι υψηλότερος κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3% και είναι μειωμένος κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


HALANDRI NEWS · Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Αετοπούλειο



Μα ήλθε η διαμαρτυρία δύο αξιόλογων δημοτικών υπαλλήλων που εργάζονται στο Αετοπούλειο σαν διοικητικοί υπάλληλοι. Πρόκειται για την κ.Ψαρροπούλου Δέσποινα απόφοιτο του Εθνικού Ωδείου με ειδίκευση στην Διεύθυνση Χορωδίας και την κ.Αρθούνα Δέσποινα απόφοιτο Ωδείου Αθηνών στην σχολή Φλάουτο με ειδίκευση στην Μουσικοκινητική. Μέχρι πρότινος οι συγκεκριμένοι οργάνωσαν και λειτουργούσαν μια παιδική χορωδία που με απόφαση του Διευθυντή του Αετοπούλειου σταμάτησε να λειτουργεί. 
Τα ερωτήματα που θέτουμε εμείς είναι

1)Γιατί σταμάτησε η λειτουργία της παιδικής χορωδίας

2) Γιατί υπάλληλοι με προσόντα για παιδικούς σταθμούς και την Φιλαρμονική χρησιμοποιούνται σαν διοικητικοί.

3)Αν ελέγχτηκαν από την Διοίκηση τα καταγγελλόμενα για την συμπεριφορά του Διευθυντή του Αετοπούλειου που φέρουν υπογραφές και από άλλους εργαζόμενους

4)Ερευνήθηκε απο τον σύλλογο η καταγγελία αφού ο καταγγελόμενος είναι και μέλος του Δ.Σ των εργαζομένω



pantazisnikos.blogspot.com/


HALANDRI NEWS · Νέο γκρουπ προσχολικής ηλικίας


Μια νέα ομαδούλα πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες απ' το τμήμα

βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου. Πρόκειται για μια ομάδα προσχολικής ηλικίας,

για παιδάκια 4-8 ετών, το οποίο θα προπονείται τα απογεύματα, 2 φορές

την εβδομάδα και θα εισάγει μέσω παιγνιώδους μορφής γυμναστικής,

 τα παιδιά στον κόσμο των αθλοπαιδιών και παράλληλα στο βόλεϊ. Παρόμοια

συστήματα εκμάθησης εφαρμόζονται και από άλλους συλλόγους βόλεϊ,

όπως είναι ο Α.Σ. Περιστερίου και ο Δ.Α.Σ. Δραπετσώνα, αλλά και στο 

εξωτερικό, και έχουν ανταπόκριση και βοηθάνε σημαντικά στην εισαγωγή

των παιδιών στο χώρο του αθλητισμού και του βόλεϊ.


Πληροφορίες/εκδήλωση ενδιαφέροντος: info@gsh-volley.gr

και στο 6945756869 (κ. Γώγος)


23.000 χρήστες ενώπιον της δικαιοσύνης για download της ταινίας ''The Expendables''



Θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε ότι ολοένα και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους χρήστες που προβαίνουν σε παράνομο download αρχείων. Αυτή τη φορά στην Αμερική, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 23.000 χρήστες βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης για παράνομο download της ταινίας The Expendables.

Συγκεκριμενα το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο διέταξε να βγούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία των προσωπικών λογαριασμών των χρηστών από 23.000 διευθύνσεις IP. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί την μεγαλύτερη υπόθεση παράνομου download στην Ιστορία των Ηνωμένω Πολιτειών Αμερικής. Οι κατηγορούμενοι εκτιμάται ότι μπορεί να αντιμετώπισουν μάλιστα υψηλά πρόστιμα.

Ενώ στην Αμερική συμβαίνουν αυτά, στην Ευρώπη εξετάζεται η δημιουργία ενός firewall που θα εμποδίζει την πρόσβαση σε sites που προβαίνουν σε συστηματική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και γενικώς σε ιστοσελίδες παράνομου διαμοιρασμού περιεχομένου.


HALANDRI NEWS · Αγαπάς το Βόλλευ έλα στον Γυμναστικό






Οι εξελίξεις στη Χαλυβουργία


Σύμφωνα με πληροφορίες από παρευρισκόμενους στη σημερινή συγκέντρωση των χαλυβουργών, στη τριμερή υπήρξε αδιέξοδο, εξ αιτίας της αδιαλλαξίας και της προκλητικότητας της εργοδοσίας. Ήδη από χθες άρχισε να "στέλνει" τα μηνύματά της προειδοποιώντας τους απεργούς ότι η στάση τους θα οδηγήσει σε "αναδιάρθρωση" του εργοστασίου με απολύσεις, αν όχι σε κλείσιμο. 
Τα ίδια επανέλαβαν και σήμερα στη τριμερή. Οι εκπρόσωποι - νομικοί σύμβουλοι του Μάνεση προσήλθαν χωρίς πρόταση, ενώ το υπουργείο τους πρότεινε επαναπρόσληψη των 50 με κρατική επιδότηση χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις για 18 μήνες. Δεν απάντησαν με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν ενήμεροι και ακολούθησε μια προκλητική τοποθέτηση σε σχέση με την απεργία όπου κατηγόρησαν τους εργάτες ότι θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο.
Αυτό εξόργισε τους απεργούς οι οποίοι έλεγαν ότι ενώ προσπάθησαν να είναι διαλλακτικοί η εργοδοσία σκληραίνει τη στάση τους. Δεν τους μένει πλέον κανένας άλλος δρόμος από τα να συνεχίσουν απαιτώντας 5νθήμερο - 8ωρο και επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων τους. 
Αυτό ήταν το κλίμα σήμερα στη Πειραιώς, φυσικά τις αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα τους θα τις πάρει η γενική τους συνέλευση.


HALANDRI NEWS · 1962 Εγκαινιάζεται το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τον αγώνα ΑΕΚ -Μπαρτσελόνα (0-6) (ΠΟΛΥΜΕΣΑ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)


1962 Εγκαινιάζεται το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τον αγώνα ΑΕΚ -Μπαρτσελόνα (0-6) μπροστά σε 38.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ισπανός πρίγκιπας και μετέπειτα βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Το κόστος των εισιτηρίων είναι 40 δραχμές το απλό και 60 δραχμές το αριθμημένο. Θα κατεδαφισθεί 41 χρόνια αργότερα. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη στο Facebook με δωρεάν κάρτα



13Μια νέα απάτη έχει κάνει την εμφάνισή της στο Facebook και αυτή τη φορά προσφέρει 50 δολάρια...
σε μια κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων...


Αυτού του είδους απάτες χρησιμοποιούνται συνήθως από κακόβουλους χρήστες για τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων όπως όνομα, διεύθυνση και πληροφορίες επικοινωνίας. 

Έπειτα, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους κακόβουλους σκοπούς. Κάποιοι άλλοι scammers ξεγελούν τους χρήστες ώστε να κάνουν λήψη εργαλείων, παιχνιδιών και λογισμικού με malware. 


Δείτε πόσο τρομακτικά πολλά γνωρίζει το Facebook για τις ζωές μας!


Γνωρίζετε ότι η Facebook κρατά αρχείο όλης -μα όλης- της δραστηριότητάς μας στο κοινωνικό δίκτυο ανεξάρτητα με το πόσος καιρός έχει περάσει ή του τι έχουμε διαγράψει; Τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του 24χρονου Αυστριακού Max Schrems που έστειλε επίσημη αίτηση στη Facebook για να...



Το 2012 φέρνει και πρεμιέρες


Το 2012 φέρνει και πρεμιέρες
Ο θίασος του «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ,
ετοιμάζεται για την πρεμιέρα
 Eξι νέες θεατρικές παραστάσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες



Τέσσερις και δύο είναι οι πρεμιέρες του Ιανουαρίου 2012 που ξεχωρίζουν, καθώς το νέο κύμα παραστάσεων παραμένει ισχυρό κι έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες θεατρικές παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν.
Αρχής γενομένης με την γλυκόπικρη κομεντί «Θα'σαι' δω ξανά του χρόνου» του Μπέρναρντ Σλέιντ που ανεβαίνει στο θέατρο Βρετάνια στις 11 Ιανουαρίου. Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Γωγώ Μπρέμπου μοιράζονται τους ρόλους του Τζορτζ και της Ντόρις στο γνωστό θεατρικό «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» που έχει γίνει και ταινία _με την Ελεν Μπέρστιν και τον Αλαν Αλντα σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Μάλιγκαν: Θέμα του η παράνομη σχέση δύο παντρεμένων, που συναντιούνται μία φορά τον χρόνο σε ένα απόμερο ξενοδοχείο. Η σκηνοθεσία είναι του Θ. Αθερίδη, η μετάφραση της Μαριαλένας Κωτσάκη και η σκηνογραφία της Ελένης Μανωλοπούλου. Πρόκειται για ένα γλυκό και τρυφερό έργο που υμνεί τον έρωτα και την αγάπη.


Αναψαν 4.000 κεριά για τους Ναδάλ και Φέντερερ


Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ


Αναψαν 4.000 κεριά για τους Ναδάλ και Φέντερερ


Περίπου 4.000 αναμμένα κεριά είχαν τοποθετηθεί στις κερκίδες του γηπέδου της Ντόχα αλλά και στις γραμμές του, αντικαθιστώντας τους προβολείς προκειμένου να φωτογραφηθούν Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ εν όψει της έναρξης της σεζόν στην ΑTP Tour από το Κατάρ.


Μπάσα φωνή, αδύναμο σπέρμα



Η μπάσα φωνή σχετίζεται με πλήθος ανδροπρεπών χαρακτηριστικών, όπως η κυριαρχική προσωπικότητα, η δύναμη, το μέγεθος του σώματος και η ελκυστικότητα. Μια νέα μελέτη όμως αφαιρεί ένα χαρακτηριστικό από αυτή τη λίστα: τη γονιμότητα.
Αυστραλοί ερευνητές εξέτασαν την χροιά της ανδρικής φωνής και την ποιότητα του σπέρματος σε 54 άνδρες, ενώ ζήτησαν από 30 γυναίκες να αξιολογήσουν την φωνή των εθελοντών τους, βαθμολογώντας την ως προς την ανδροπρέπεια και την ελκυστικότητά της.
Το πρώτο εύρημα της μελέτης ήταν το αναμενόμενο: οι μπάσες φωνές ακούγονταν πολύ πιο ελκυστικές στις εθελόντριες, οι οποίες τις χαρακτήρισαν και πιο ανδροπρεπείς.
Το δεύτερο εύρημα της μελέτης, όμως, εξέπληξε τους ερευνητές: οι άντρες με μπάσα φωνή δεν διαθέτουν καλύτερης ποιότητας σπέρμα. Αντιθέτως, σε έναν δείκτη της ποιότητάς του - την συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων κατά την εκσπερμάτωση - οι άντρες με την πιο μπάσα φωνή απεδείχθη ότι μειονεκτούσαν.
Το εύρημα αυτό προξενεί έκπληξη διότι τα θηλυκά – τόσο στους ανθρώπους, όσο και σε άλλα είδη – πιστεύεται ότι συγκεντρώνουν πληροφορίες για τον ανδρισμό από τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του φύλου. Τέτοια χαρακτηριστικά στους άνδρες είναι η τριχοφυΐα του προσώπου, η μυϊκή μάζα και η χροιά της φωνής.

Ο ρόλος της τεστοστερόνης


Δηλώσεις Βαλβέρδε για την επιστροφή Ντιόγο


 Το βατό πρόγραμμα του Ολυμπιακού στο μήνα που διανύουμε όχι μόνο δεν εφησυχάζει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, θα μπορούσε να πει κανείς ότι τον προβληματίζει ακόμη περισσότερο. Μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Nova, ο τεχνικός του Ολυμπιακού χαρακτήρισε πολύ δύσκολα όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Ντιόγο, τονίζοντας ότι εξαρτάται από τον ίδιο εάν θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας, ενώ απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο για τα μεταγραφικά.


Γκαζάκια σε σύνδεσμο του Αρη



Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο συνδέσμου φιλάθλων του Άρη, στην οδό Κοντοσόγλου, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν έναν μηχανισμό, αποτελούμενο από μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και τέσσερα γκαζάκια. Από την έκρηξη θρυμματίστηκε η τζαμαρία της πόρτας, αλλά η φωτιά δεν επεκτάθηκε στον εσωτερικό χώρο του συνδέσμου.


Μια φαινομενικά «άσχετη ιστορία»: ονοματολάτρες, βατοπεδινά δικαιώματα, ισλανδικές βόλτες



ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
petefris@otenet.gr
Η Ελλάδα, ελευθερώνοντας το Αγιον Ορος το 1912, βρίσκει τους πολυάριθμους Ρώσους μοναχούς σε αναστάτωση. Είναι χωρισμένοι σε «ονοματολάτρες» (Imiaslavtsy) και «ονοματοδιώκτες» (Imiabortsy). H ελληνική επικράτηση στο Αιγαίο τούς ενοχλεί. Μισού αιώνος αγώνες, διπλωματικές και στρατηγικές κινήσεις πάνε στράφι. Αγωνίστηκαν να γεμίσουν τον Αθωνα πεπαιδευμένους, αφοσιωμένους καλόγερους, ξόδεψαν τεράστια ποσά σε χρήματα, υπηρεσίες και εξοπλισμό (ακόμη και ειδική ταχυδρομική υπηρεσία διέθεταν στον Αθω από το 1910) και τώρα, ένα βιβλίο με τίτλο Na Gorakh Kavkaza («εκ του Ορους Καυκάσου»), που έγραψε ένας μεγαλόσχημος μοναχός που έζησε ως στάρετς στα βουνά, δημιούργησε μέγα σχίσμα στη Ρώσικη Εκκλησία.

Ονοματολάτρες
Ο συγγραφέας του βιβλίου Ιλαρίων υποστήριζε, απλά, αυτό που περιείχε τόσο ο πλατωνισμός όσο και η Καμπάλα, ακόμη και επιστημολογικές θεωρίες συνδεδεμένες με τα μαθηματικά: ο Θεός είναι το όνομά του.
Η θεωρία δεν ήταν πρωτοφανής, αλλά αγρίεψε, και άρχισαν συζητήσεις και εντάσεις στη Ρώσικη Ιερά Σύνοδο. Ο επιφανέστερος ονοματολάτρης ήταν ένας ευγενής Ουσάρος, ο Αλέξανδρος Μπουλάτοβιτς, αργότερα μοναχός Αντώνιος, που έζησε ένα διάστημα στην Αιθιοπία, βοηθώντας τους εντόπιους εναντίον των Ιταλών και νωρίς έγινε καλόγερος και ήρθε στο Ρωσικό.


HALANDRI NEWS · 1951 πεθαίνει, σε ηλικία 94 ετών, ο ποιητής Γεώργιος Δροσίνης.




Τιτλος τραγουδιου: Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά
Ποίηση-Μουσική: Γεώργιος Δροσίνης
Τραγούδι: Σταύρος Τσέλιος (τενορος) Ελιζα Αθανασοπουλου (σοπρανο)
Μαντολίνο: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, Μαρία Σπυράτου
Κιθάρα: Άγγελος Γαβριήλ
Μπάσο: Μαρί Χασάπη



HALANDRI NEWS · Σαν σήμερα, 3 Ιανουαρίου


 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ - Γεώργιος Δροσίνης


HALANDRI NEWS · ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ &
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. "ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ"

Σας προσκαλούν στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων
που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο
"Ν.Πέρκιζας" (Λεωφ. Πεντέλης 150)

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012
Ώρα : 12.00 π.μ.

Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη συγχρονισμένης Κολύμβησης
από την ομάδα Νηρέα του Χαλανδρίου.

Τηλ. "Ευρυπίδη" : 210 6819350/210 6821975

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΝΤΑΒΑΡΗΣ


stinplatia.blogspot.com


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha