Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

HALANDRI NEWS · ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ




Το πρώτο Ελληνικό πολιτικό-ιστορικό ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία της χώρας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. 
Η ταινία παρακολουθεί την πορεία του Ελευθερίου Βενιζέλου από το ξεκίνημα του στην Κρήτη μέχρι τον θάνατο του στο Παρίσι, σκιαγραφώντας τη σημασία του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. 
Η ταινία είναι πρωτοποριακή γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ντοκιμαντέρ ενσωματώνονται δραματοποιημένα στοιχεία. Χρησιμοποιεί αρχειακό κινηματογραφικό υλικό , «ζωντανές λήψεις» και αφήγηση από αξιόλογους ανθρώπους, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό πολιτικό πορτρέτο.

Σκηνοθέτης: Λίλα Κουρκουλάκου, 1966Αφήγηση: Στέφανος Ληναίος, Γιώργος Κάρτερ, Γιώργος Νέζος, Χρήστος Τσάγκας, Δημήτρης Ντουνάκης


HALANDRI NEWS · Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ



Κρήτη 1920. Μια ομάδα ξεριζωμένων φτάνει στο χωριό που έχουν έθιμο να κάνουν την αναπαράσταση των παθών κάθε Μεγάλη Εβδομάδα με ήρωες κατοίκους του χωριού. Υπάρχει ο Χριστός, υπάρχει ο Ιούδας όπως κι η Μαγδαληνή. Μόνο που στον μικρόκοσμο της Ελληνικής εσχατιάς, οι ρόλοι μπερδεύονται με την πραγματικότητα για να ξεπηδήσει μια πανανθρώπινη αλληγορία για την ανάγκη μας να κρατηθούμε από κατασκευασμένα σύμβολα ξεχνώντας την ουσία της ύπαρξής μας.


Αιματηρή ληστεία στον Αγ. Παντελεήμονα



Αιματηρή ληστεία στον Αγ. Παντελεήμονα
Αιματηρή ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στον 'Άγιο Παντελεήμονα και δυο ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, σημειώθηκαν χτες το βράδυ.

Λίγο πριν τις 20.00, άγνωστοι επιτέθηκαν σε αλλοδαπό στην οδό Αδμήτου 17 στον 'Άγιο Παντελεήμονα, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και του άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Ο τραυματίας διακομίστηκε στον "Ερυθρό Σταυρό", όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στις 19.00, άγνωστος αλλοδαπός, ο οποίος είχε επιβιβαστεί ως πελάτης σε ταξί, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Ταύρο, κοντά στο γήπεδο του "Φωστήρα", ακινητοποίησε τον οδηγό και του άρπαξε τις εισπράξεις.
Μία ώρα αργότερα, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός απείλησαν με μαχαίρι άλλον οδηγό ταξί και του άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.


HALANDRI NEWS · Ανακοίνωση-διευκρίνιση από τον Π. Βάσιο για παιδική χαρά στην Τούφα



Με ανοιχτή επιστολή στους κατοίκους των οδών Τυμφρηστού, Ιωαννίνων και Ταϋγέτου ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Βάσιος διαψεύδει φήμες που κυκλοφορούν-ακόμη και με τη μορφή εγγράφου-στην περιοχή και αναφέρονται σε πρόθεση του δήμου να κτίσει ακίνητο μεγάλων διαστάσεων στον εν λόγω χώρο και μάλιστα με έγκριση συντελεστή δόμησης 0,8!
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνει ο κ. Βάσιος, ανακοινώθηκε την 1η Φεβρουαρίου από την Τεχνική Υπηρεσία η απόφαση 374/2011 του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στην τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 720 επί των οδών Τυμφρηστού και Ιωαννίνων για τον χαρακτηρισμό από χώρο πλατείας και παιδική χαρά σε χώρο πλατείας, παιδική χαρά και χώρο άθλησης,Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, η Διεύθυνση Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής, μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής, έκανε έλεγχο για τη νομιμότητα των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, των κερκίδων και των αποδυτηρίων του αθλητικού χώρου και διαπιστώθηκε ότι αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές και επιβλήθηκε στον δήμο πρόστιμο ανέγερσης 10.234,95 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 1.086,16 ευρώ.Για τον παραπάνω λόγο η Τεχνική Υπηρεσία προέβη στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου αφενός να νομιμοποιήσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, δηλαδή το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, τις κερκίδες και τα αποδυτήρια 32 τ.μ. και αφετέρου να ακυρωθεί η επιβολή προστίμου διατήρησης των αυθαίρετων κατασκευών. Για την πληρέστερη ενημέρωση των περίοικων τονίζεται ότι η τροποποίηση του σχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενη πράξη για ένταξη του κοινόχρηστου χώρου σε ισχύουσα πρόσκληση του ΕΣΠΑ που αφορά αναπλάσεις αστικών περιοχών.«Πιστεύουμε ότι η διατήρηση του αθλητικού αυτού χώρου είναι υποχρέωση όλων μας, γιατί συμβάλλει στην άθληση και την υγεία των παιδιών της γειτονιάς», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα τεχνικά έργα.


Το έθιμο του Αγά στα Μεστά της Χίου


Το έθιμο του «Αγά» στα Μεστά της Χίου, όπως προδίδει και το όνομα έχει τις ρίζες του από την Τουρκοκρατία κατά το οποίο ο Αγάς μπαίνει στην πόλη και δικάζει στην κεντρική πλατεία όλους όσους βρίσκονται εκεί επιβάλλοντας τους και πρόστιμο. Οι ντόπιοι φαίνεται να το διασκεδάζουν και τα λεφτά που μαζεύονται ενισχύουν το ταμείο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.



Έθιμα της Καθαρής Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα!


Βλάχικος Γάμος Θήβας





Ένα άλλο έθιμο που προέρχεται από τη Θήβα είναι ο «Βλάχικος γάμος».  Το συγκεκριμένο έθιμο έμεινε ζωντανό στην παράδοση του τόπου πάνω από ενάμιση αιώνα και σατιρίζει ένα γάμο με νύφη έναν άντρα, ο οποίος υποδύεται τη γυναίκα.



Έθιμα της Καθαρής Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα!


Handelsblatt: Τόσο καλός πελάτης όσο η Ελλάδα δε βρίσκεται


Handelsblatt: Τόσο καλός πελάτης όσο η Ελλάδα δε βρίσκεταιΣτέλιος Μπαμιατζής

Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία θησαύρισε κατά το παρελθόν από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt. 
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:
"Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να....
επισκεφτεί την Ελλάδα. Ακόμη και το 2008 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο.
Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρίες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209".
Και αν αυτά ακούγονται κάπου φυσιολογικά, η συνέχεια είναι διαφορετική, προς το χειρότερο, ενώ γίνεται λόγος και για την Ελλάδα η οποία δεν πρόκειται αλλά έχει ήδη χρεοκοπήσει.
"Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. "Το πάρτι τελείωσε", έτσι εξέθεσε την κατάσταση Γερμανός μάνατζερ στα εξοπλιστικά ζητήματα.


Έθιμα της Καθαρής Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα!



Μουντζούρηδες
Στην Ελλάδα έχουμε πολλά έθιμα και παραδόσεις, τα οποία όσα χρόνια κι αν περάσουν αναβιώνουν και μένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο. Όπως και σε πολλές άλλες χρονικές περιπτώσεις έτσι και για την Καθαρή Δευτέρα τα έθιμα δεν λείπουν από τον εορτασμό της συγκεκριμένης μέρας.


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ



Το τραγούδι από τη ταινία "Το κοροιδάκι της δεσποινίδος". Ντίνος Ηλιόπουλος, Τζένη Καρέζη
Χρυσόψαρο
Στίχοι-Μουσική: Μάνος Χατζηδάκις


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha