Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · Σαν σήμερα, 5 Δεκεμβρίου


1360: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στη Γαλλία νόμισμα με την ονομασία φράγκο. Θα παραμείνει στην κυκλοφορία μέχρι την είσοδο του ευρώ το 2002.

1403
Ο Ταμερλάνος και οι Μογγόλοι του νικούν τούς Τούρκους καί καταλαμβάνει τήν Σμύρνην.



Κανάρης
1827 Ο Κανάρης δια του στόλου του., προσεπάθησε να καύση τον Τουρκικόν στόλον στον λιμένα του Τσεσμέ αλλ’ απέτυχε.


1936 Θεμελίωσις τού Σισμανογλείου Φυματιολογικού Ινστιτούτου εις τα Μελίσσια.


1901: Γεννιέται ο αμερικανός καρτουνίστας Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο δημιουργός του Μίκι Μάους και του Ντόναλντ Ντακ.

1912 Ο ελληνικός στρατός μάχεται σκληρώς εναντίον των Τούρκων εις Αλβανίαν, Ιωάννινα, Μυτιλήνη. Εις τον τομέα Ιωαννίνων δια πολυαρίθμων δυνάμεων οι Τούρκοι αναγκάζουν τους Έλληνες να συμπτυχθούν.

1912: Οι Έλληνες χρησιμοποιούν για πρώτη φορά παγκοσμίως τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς, στο Μπιζάνι.


HALANDRI NEWS · Πυρκαγιά σε σπίτι στο Χαλάνδρι


Πυρκαγιά σε σπίτι στο Χαλάνδρι

Στις φλόγες τυλίχθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι διώροφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά στο διαμέρισμα που βρίσκεται επί της οδού Διονυσίου Σολωμού στο Χαλάνδρι. με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το ισόγειο.
Από την φωτιά υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα χέρια η  ιδιοκτήτρια, ενώ η πυρκαγιά κατεσβέσθη  από την Πυροσβεστική.


HALANDRI NEWS · 10ο Φιλανθρωπικό Bazaar Ελληνοελβετικής Σχολής για την ενίσχυση της «Φλόγας» (11/12)


Ένα bazaar, που αξίζει την προσοχή μας και φυσικά την επίσκεψή μας. Έτσι, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού της Ελληνοελβετικής Σχολής οργανώνουν το 10ο Φιλανθρωπικό Bazaar και με τα έσοδά του θα ενισχύσουν το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (www.floga.org.gr).
Το 10ο Φιλανθρωπικό Bazaar της Ελληνοελβετικής Σχολής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 από τις 10:30 έως τις 17:00 στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στο Χαλάνδρι, οδός Μακεδονίας 33.
Φιλοδοξία των οργανωτών είναι οι επισκέπτες του Bazaar, μεγάλοι και μικροί, να περάσουν μια ευχάριστη μέρα και να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους σε πάρα πολύ καλές τιμές με την ικανοποίηση ότι το ποσό που θα ξοδέψουν θα διατεθεί στον ιδιαίτερα πολύτιμο Σύλλογο «Φλόγα».
Στο Bazaar της Ελληνοελεβετικής Σχολής θα διατίθενται, μεταξύ άλλων, πρωτότυπες κατασκευές από τους μαθητές, σπιτικά γλυκά, χειροποίητα γούρια και κοσμήματα από μαμάδες, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και γλυκά, πλήθος από αντικείμενα, ρούχα και παιχνίδια από 2ο χέρι σε εξαιρετική κατάσταση και σε τιμές που σπάνια θα ξεπερνούν το ένα ευρώ, θα υπάρχει βιβλιοπωλείο, άφθονο


HALANDRI NEWS · Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Πώς να φτιάξετε έναν περήφανο βυζαντινό δρόμωνα


Εφέτος σας καλούμε να στολίσετε έναν περήφανο βυζαντινό δρόμωνα, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας παρέχουμε
Αϊ-Βασίλη, πάρε «δρόμων»!
Ο Δρόμων που μπορείτε να κατασκευάσετε κι εσείς με το υλικό που σας παρέχουμε στο site μας tovima.gr, στην υποκατηγορία Science


 «Τελειώσαμε και μ’ αυτό το σύμβολο του καπιταλισμού! Του δώκανε πασαπόρτι για “εφεδρεία” κι έγινε μπουχός ο τύπος!». «Τι λες μωρέ; Μίλα ξεκάθαρα!». «Για τον χοντρό με τα κόκκινα μιλάω. Τον ροδαλό και γαλανομάτη γερούλη... που φέρνει από τον Βορρά, από τα ελατάκια, δώρα στα παιδάκια... Ε, λοιπόν, δεν θα τον ξαναδούμε. Τώρα, με την κρίση, επιστρέφει στη χώρα που ξεφύτρωσε». «Μπα; Κι εμείς τι θα έχουμε πια για Αϊ-Βασίλη και χριστουγεννιάτικο έλατο;». «Τα εγχωρίως αυτοφυή και αειθαλή: Τον Καραγκιόζη και το Κολλητήρι!».


Αη Βασίλης και Αη Νικόλας


Τα µυστικά σκάνδαλα της χούντας


Μια αναδροµή στα έργα και στις ηµέρες των Απριλιανών µε αφορµή την υπόθεση των «σταγονιδίων»
Τα µυστικά σκάνδαλα της χούντας



Ηταν µια µεγάλη έκπληξη. Περιµέναµε αντιδράσεις για την αποκάλυψη περί χουντικών σταγονιδίων στη Σχολή Ευελπίδων. ∆εν περιµέναµε όµως χιλιάδες γραπτά σχόλια για το ρεπορτάζ του «Βήµατος» και το άρθρο του κ. Σταύρου Π. Ψυχάρη


Λιγοστεύουν επικίνδυνα τα κύματα του Δουνάβεως


φωτορεπορτάζ:Λιγοστεύουν επικίνδυνα τα κύματα του ΔουνάβεωςΗ ξηρασία δεν χαρίζεται ούτε στον αγαπημένο ποταμό της Κεντρικής Ευρώπης. Τα νερά του Δούναβη έχουν πέσει σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της ανομβρίας που πλήττει περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου από τις οποίες διέρχεται το ποτάμι. Εκεί όπου άλλοτε έσκαγαν τα κύματα του Δούναβη έχουν απομείνει άμμος και πέτρες. Περισσότερα από εκατό πλοία που μεταφέρουν αγαθά μέσω του θρυλικού ποταμού κόλλησαν στην άμμο περιμένοντας μια βροχή για να ανεβεί η στάθμη των υδάτων κι εκείνα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η ανομβρία έρχεται σε μια στιγμή που τα βλέμματα των Ευρωπαίων είναι στραμμένα στην οικονομική κρίση. Οι περιπέτειες του κοινού νομίσματος έκανε πολλούς να ξεχάσουν ότι η μάχη για τη σωτηρία του περιβάλλοντος δεν έχει κερδηθεί ακόμη. Τα παρατημένα πλοία στις όχθες του Δούναβη, το ποτάμι που στεγνώνει από τα νερά του είναι ένα καμπανάκι που πρέπει να ηχήσει στα αυτιά όλων μας


HALANDRI NEWS - ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμεινε από... λάμπες ο δήμος Θεσσαλονίκης


Βυθισμένες στο σκοτάδι μένουν εδώ και μήνες γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης. Η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού έχει ξεμείνει από λάμπες και ηλεκτρολογικό υλικό, με αποτέλεσμα όσοι πολίτες τηλεφωνούν στην αρμόδια υπηρεσία για να ζητήσουν την αντικατάσταση ενός λαμπτήρα   http://halandrinews.blogspot.com/2011/12/blog-post_2201.html#.TtsnxWO5PXo




Το θεατρικό μενού των γιορτών


ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Θέματα επίκαιρα -διαρκείς πληγές μιας κοινωνίας που μοιάζει αδίδακτη από την Ιστορία- όπως η γενοκτονία των Αρμενίων και η δοκιμασία της μετανάστευσης, ο ρατσισμός

Πόλη των Χριστουγέννων


«Ντυμένη» στα γιορτινά, η Θεσσαλονίκη αποκτά χαρούμενη ατμόσφαιρα και με εντυπωσιακά σκηνικά και δρώμενα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να την αφουγκραστούν.




Η σκοτεινή τετραετία 1971 - 1974


Η ατομική μνήμη ενάντια στη συλλογική λήθη: ο δημοσιογράφος Χρίστος Ζαφείρης στο καινούργιο βιβλίο του «Αντεθνικώς δρώντες...» (εκδόσεις «Επίκεντρο») εκκινεί από το πεδίο της προσωπικής μαρτυρίας και σταδιακά ανασυνθέτει μια κρίσιμη ιστορική περίοδο, την τετραετία 1971- 1974, που στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης διατήρησε πολλές σκοτεινές γωνίες.


Η σκοτεινή τετραετία 1971 - 1974



Η ατομική μνήμη ενάντια στη συλλογική λήθη: ο δημοσιογράφος Χρίστος Ζαφείρης στο καινούργιο βιβλίο του «Αντεθνικώς δρώντες...» (εκδόσεις «Επίκεντρο») εκκινεί από το πεδίο της προσωπικής μαρτυρίας και σταδιακά ανασυνθέτει μια κρίσιμη ιστορική περίοδο, την τετραετία 1971- 1974, που στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης διατήρησε πολλές σκοτεινές γωνίες.
Το βιβλίο «είναι κυρίως η προσωπική μαρτυρία ενός δημοσιογράφου που δούλεψε αυτά τα χρόνια της χούντας ως επαγγελματίας σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ζώντας τον κοινωνικό και πολιτιστικό περίγυρο της πόλης, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα της εποχής και γράφοντας κάποιες ανταποκρίσεις με τα εδώ γεγονότα για την ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης», σημειώνει ο Χ. Ζαφείρης στα προλεγόμενα της έκδοσης.
Στο κεφάλαιο «Η πολιτιστική Αντίσταση» ανακαλεί και συγκεντρώνει εκδηλώσεις έμμεσης ή απροκάλυπτης αντίδρασης στη χούντα, μέσα από κινηματογραφικές ή θεατρικές αίθουσες, την εκδοτική δραστηριότητα της περιόδου, κοινές προσπάθειες και ατομικές διαδρομές καλλιτεχνών. Ο «ΑτΚ» διαλέγει αποσπάσματα από τη συγκεκριμένη ενότητα για να συστήσει στους αναγνώστες το βιβλίο με το οποίο καλύπτεται σημαντικό ερευνητικό κενό στη νεότερη Ιστορία της Θεσσαλονίκης.


Πόλη των Χριστουγέννων



«Ντυμένη» στα γιορτινά, η Θεσσαλονίκη αποκτά χαρούμενη ατμόσφαιρα και με εντυπωσιακά σκηνικά και δρώμενα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να την αφουγκραστούν.
Επί 44 ημέρες η πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους και επί 39 ημέρες οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης με το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο ξετυλίγουν το μαγικό τους κουβάρι φιλοξενώντας λαμπερές εικόνες και δράσεις.
Η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη από τις 26 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ώς τις 8 Ιανουαρίου. Αντίστοιχα, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο άνοιξε τις πύλες του την 1η Δεκεμβρίου και θα έχει διάρκεια, και αυτό, ώς τις 8 Ιανουαρίου.
Πολλές είναι οι δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στη ΔΕΘ, όπως η Γιγάντια Χιονόσφαιρα όπου χιονίζει κάθε µέρα, όλη µέρα, το στεγασμένο παγοδρόμιο, όπου όλοι μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον πάγο και να απολαύσουν θέαµα από επαγγελµατίες παγοδρόµους, το Fun Park µε Carousel, το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη, συγκρουόµενα και άλλα αγαπηµένα παιχνίδια, γνωριμία με τον Αϊ-Βασίλη στο φιλόξενο σπίτι του, το Μαγικό Μονοπάτι µε την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, οι παραµυθάδες στη Μαγική Σκηνή.


Το θεατρικό μενού των γιορτών



ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Θέματα επίκαιρα -διαρκείς πληγές μιας κοινωνίας που μοιάζει αδίδακτη από την Ιστορία- όπως η γενοκτονία των Αρμενίων και η δοκιμασία της μετανάστευσης, ο ρατσισμός. Αλλά και η θεατρική εκδοχή ενός νεοελληνικού δημοφιλέστατου μυθιστορήματος, το ντεμπούτο ενός «απελπισμένου» κομμωτή στο σανίδι και μια ιουδαϊκή εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας από το ξένο ρεπερτόριο. Αυτά περιλαμβάνονται στα θέματα των θεατρικών παραστάσεων ανάμεσα στα οποία θα έχει να επιλέξει το κοινό κατά τη διάρκεια των φετινών γιορτών.
Πρώτο καταφτάνει στη Θεσσαλονίκη ένα... κτήνος. Οσοι είχαν πρωτοδεί το έργο του Ρίτσαρντ Καλινόσκι «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» -θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Δεκεμβρίου, στο θέατρο «Εγνατία» (Π. Ιωακείμ 1, πλ. Αγίας Σοφίας, τηλ. 2310/225.172)- πριν από περίπου μια δεκαετία μιλούν ακόμα για ξεχωριστή παράσταση, οι μνήμες της οποίας τους συντροφεύουν ακόμα. Πρόκειται για την παράσταση-σταθμό του θεάτρου «Πορεία» που σήμανε την αφετηρία του θεατρικού σχήματος «Δόλιχος» και ξαναπαρουσιάστηκε από τους ίδιους συνεργάτες, αλλά από μία νέα σκοπιά το 2009. Στη φετινή εκδοχή -που επί δυο θεατρικές σεζόν ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα- παίζουν οι Γιώργος Μπινιάρης, Δημήτρης Τάρλοου, Ταμίλα Κουλίεβα και Ρωμανός Μπολώτας. Το έργο, που θίγει την αρμενική γενοκτονία και τη μετανάστευση, μας ταξιδεύει στην Αμερική του 1920, όπου ο Αράμ κι η Σέτα αναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους και ανακαλύπτουν την ουσία της ύπαρξης μέσα από την αποδοχή της ανεπάρκειάς τους. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Τάρλοου, η σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, τα σκηνικά –κοστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου και η μουσική του Haig Yazdjian.


Εμεινε από... λάμπες ο δήμος Θεσσαλονίκης



Βυθισμένες στο σκοτάδι μένουν εδώ και μήνες γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης. Η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού έχει ξεμείνει από λάμπες και ηλεκτρολογικό υλικό, με αποτέλεσμα όσοι πολίτες τηλεφωνούν στην αρμόδια υπηρεσία για να ζητήσουν την αντικατάσταση ενός λαμπτήρα που έχει καεί στο δρόμο, να παίρνουν την αποστομωτική απάντηση ότι το αίτημά τους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχουν... λάμπες. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και σε γραφεία αντιδημάρχων, λαμπτήρες που καίγονται δεν αντικαθίστανται. Αρχικά, οι ανάγκες καλύπτονταν από το στοκ που υπήρχε στις αποθήκες του δήμου, το οποίο όμως έχει πλέον εξανεμιστεί.


Χριστουγεννιάτικες κατασκευές - Πώς να φτιάξετε Χιονάνθρωπος με βαμβάκι



Μην περιμένετε να χιονίσει για να φτιάξετε τον δικό σας χιονάνθρωπο! Φτιάξτε τον με βαμβάκι και απλά υλικά σε αυτή την κατασκευή και στολίστε το παιδικό δωμάτιο!

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

Υλικά
  • Βαμβάκι
  • Χαρτί γκοφρέ (διάφορα χρώματα)
  • Κουμπιά μικρά
  • Χαρτόνι για φόντο
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι


HALANDRI NEWS · To Χαλάνδρι 2-1 τον Κένταυρο Βριλησσίων



Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται το Χαλάνδρι, το οποίο στα πλαίσια της 11η αγωνιστικής επικράτησε έκτος έδρας του Κένταυρου Βριλησσίων με 2-1. Οι ποδοσφαιριστές του Σπύρου Παπακανέλου μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 9′ με τον Σαμοθράκη. Έντεκα λεπτά αργότερα ο Σταύρακας σημείωσε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 92′ χάρις σε τέρμα του Νικολαϊδη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 30′ με τον Δαβουρλή. Την αναμέτρηση διηύθυνε ο Ιωσηφίδης με βοηθούς τους Σαμοϊλη και Μεϊντάνα

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: Θεοδωρίδης Θ., Μιχαλόπουλος, Παπαδόπουλος, Πετρόπουλος (52′ Δαραμούσκας), Τούντας, Γκούμας, Μανίκας, Μπότση (60′ Ροΐδης), Καζάκος (69′ Θεοδωρίδης Γ.), Κούκαρης Νικολαΐδης

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Ζέρβας, Πετρόπουλος (21′ Ντούτσουλης), Διγενής, Λυμπερόπουλος, Χαραλαμπίδης, Ξαγοράρης (58′ Γεργίνης), Σταύρακας, Δαβουρλής, Σαμοθράκης, Τελλίδης, Ζαφειρόπυολος (32′ Μαυραγάνης)


HALANDRI NEWS · ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ







Στίχοι: Τάκης Σιμώτας

Μουσική: Νίκος Παπάζογλου
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Παπάζογλου

Μόλις ξυπνήσω το πρωί
τα βλέπω όλα μαύρα,
θέλω μια κούπα με καφέ
και τέσσερα τσιγάρα

Τι νόημα έχουν όλα αυτά;
Τι τρέχω να προλάβω;
Πέρασε η μισή ζωή
δίχως να καταλάβω.
Τασάκι κι αποτσίγαρα,
φλιτζάνι κατακάθι,
όλα μαζί στον τενεκέ
κι απάνω το καπάκι.

Μα φτάνω στην εξώπορτα,
κοιτάζω τον καθρέφτη
κι αντί να ρίξω μια μπουνιά,
χαμογελώ στον ψεύτη.


Φως στη δολοφονία του πρώην συζύγου της Αλέκας Κανελλίδου


Φως στη δολοφονία του πρώην συζύγου της Αλέκας ΚανελλίδουΤον φερόμενο ως ‘δολοφόνο’ του πρώην συζύγου της Αλέκας Κανελλίδου έπιασαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου οι Αρχές. Ο λόγος για τον Σόλωνα Μάμα, γνωστό στον κόσμο της νύχτας για την ανεξέλεγκτη μυϊκή του δύναμη ο οποίος φέρεται την 1η Νοεμβρίου του 2011 στο Χαλάνδρι να πυροβόλησε κατά ενός 44χρονου, ονόματι Μακρυγιάννη. Με τη σύλληψή του, όμως, αναβιώνει και ο τραγικός θάνατος μετά από άγριο ξυλοδαρμό τον Μάρτιο του 2009 που βρήκε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Γιαννουσάκης, πρώην σύζυγος της Αλέκας Κανελλίδου.
Το χρονικό του ξυλοδαρμού του επιχειρηματία
Μάρτιος 2009. Ο Μιχάλης Γιαννουσάκης μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», ο οποίος δείχνει να έχει ξυλοκοπηθεί άγρια. Ο 63χρονος τότε επιχειρηματίας βρισκόταν στο κλαμπ ιδιοκτησίας του με τη επωνυμία «Mike’s Irish Bar» στους Αμπελοκήπους όταν μπήκε, λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ, και κάθισε μαζί του ένας 26χρονος, γνωστός στους κύκλους της νύχτας ως μέλος ομάδας μπράβων.


HALANDRI NEWS · 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Ανακοίνωση για 5-12-2011



HALANDRI NEWS · Πορεία στο Χαλάνδρι 6 Δεκέμβρη με πρωτοβουλία μαθητών-μαθητριών από πρωτοβουλία μαθητών μαθητριών




Ο θρύλος του Αινεία (1962)



Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha