Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

"Από το 1982 δάνειζε Κοσκωτά ο Ρουμελιώτης"!


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης; Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχει αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή. Διατέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων και ήταν μέλος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1981-1989, και συγκεκριμένα: υφυπουργός Συντονισμού, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εμπορίου και υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχτηκε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το πλήρες βιογραφικό του Π. Ρουμελιώτη στο newsit.


«Το βράδυ υπήρξε συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεν έγινε γνωστό το αντικείμενο της συνάντησης.» in.gr

Μια και το όνομα του Π. Ρουμελιώτη έχει αναφερθεί μεταξύ των υποψηφίων για την πρωθυπουργία της μεταβατικής κυβέρνησης, αξίζει να δούμε το ρόλο του στη σκοτεινή εποχή Κοσκωτά.
Παραθέτω αποσπάσματα από άρθρο του Γ. Μαύρου στην Ελευθεροτυπία, στις 4 Νοεμβρίου του 1989:

«Από το ’82 “δανείζει” Κοσκωτά ο Ρουμελιώτης.
Από το 1982 χρηματοδοτούσε τον Κοσκωτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα για εταιρείες φαντάσματα και με τεράστια ποσά. Τούτο προκύπτει από έγγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα σε κάποια από τις κρύπτες του Κοσκωτά στην Ελλάδα και έχει στην κατοχή της η "Ε".

Ιούλιος του 1982 ο τότε νέος υφυπουργός Συντονισμού Παν. Ρουμελιώτης χορήγησε στην εταιρεία-φάντασμα “Θρακομακεδονική” του Γ. Κοσκωτά, τότε απλού υπαλλήλου της Τράπεζας Κρήτης, 158 εκ. δραχμές, από τα οποία ούτε δραχμή δεν επενδύθηκε, έστω και για ένα απλό τούβλο…
(…) Ο ίδιος ο Κοσκωτάς εμφανίζεται πότε ως απλός σύμβουλος, πότε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανύπαρκτης“Θρακομακεδονικής, εταιρείας επεξεργασίας, διατήρησης και τυποποίησης ειδών… διατροφής.”

(…) Η εγκληματική αδιαφορία, όμως, των μηχανισμών του τότε Υπουργείου Συντονισμού να ελέγξουν αν η "δανειακή ενίσχυση" των 158 εκ. επενδύθηκε κάπου, προϋποθέτει ασφαλώς προσβάσεις του Κοσκωτά και, αντίστοιχα, παρεμβάσεις κάποιων στις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου του Υπουργείου Συντονισμού, ώστε η “Θρακομακεδονική” να παραμείνει μόνο στα χαρτιά.

Συμπίπτει δε, περιέργως, η δανειακή αυτή ενίσχυση του Παν. Ρουμελιώτη προς τον Κοσκωτά με το χρόνο αγοράς του περίφημου 2% των μετοχών της Τράπεζας Κρήτης στην οποία ήταν απλός υπάλληλος. (…)
Τρία χρόνια αργότερα, στις 24 Δεκεμβρίου του 1984, και αφού μόλις είχε αγοράσει την Τράπεζα Κρήτης από τον Γ. Καρρά, τη μετονομάζει σε ΓΕΚΟ, αλλά αντί συντηρήσεως και τυποποιήσεως ειδών διατροφής τη μετατρέπει σε εταιρεία “κτηνοτροφικών, εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων”, με έδρα της πλέον την οδό Βουκουρεστίου 15, όπου και τα γραφεία της Τράπεζας Κρήτης. Νέο και το διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον Σταύρο Κοσκωτά και μέλη τους (…).

Το δάνειο όμως που συνάπτει ο Κοσκωτάς τον Ιούλιο του 1982, δια του αχυρανθρώπου του Γ. Κλουκινιώτη, με τον ίδιο τον υφυπουργό Συντονισμού Παν. Ρουμελιώτη, προσδίδει νέες διαστάσεις στις μέχρι τώρα κρατούσες αντιλήψεις περί τις πολιτικές προσβάσεις του Κοσκωτά και την απαρχή τους.

Διότι από αυτές τις κρατούσες πεποιθήσεις εκτελέστηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, ενώ με τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα η “Ε” αποδεικνύεται ότι (ακόμα κι αν ευσταθεί η λογική της 17 Νοέμβρη) είχαν προηγηθεί άλλοι που χρηματοδότησαν τον απατεώνα και μάλιστα με τετραπλάσια ποσά από αυτά της “Γραμμής”. (…)»

Έχει άραγε καμία σχέση η μετακόμιση του Παν. Ρουμελιώτη από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Ευρωβουλή, το 1989, παραμονές του Ειδικού Δικαστηρίου;


seferou.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha