Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Κινδυνεύουν τα παιδιά μας!»



2o_lykeio_3Αγανακτισμένοι από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που έφεραν πρόσθετη κυκλοφοριακή κίνηση μπροστά από τα σχολεία, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου, του 3ου Δημοτικού, του 2ου Γυμνασίου, του 2ου Λυκείου, αλλά και μέλη της Ένωσης Γονέων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης πρόκειται να κλείσουν συμβολικά την οδό Κορίνθου, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στις 7.30 το πρωί.
Στη συνέχεια παρατίθεται το κάλεσμα:
«Αγαπητοί γονείς,
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες σε κατ' ιδίαν συνάντηση, αλλά και σε τηλεφωνικές επαφές μας, με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Δημήτριο Φωκιανό, δεν καταφέραμε να τον μεταπείσουμε να τροποποιήσει την κυκλοφοριακή εκτροπή, λόγω έργων της οδού Βύρωνος, προς την Κορίνθου, όπου ως γνωστόν λειτουργούν (4) τέσσερα σχολεία (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο).

Καθημερινώς, περίπου 1.100 μαθητές όλων των ηλικιών διέρχονται την Κορίνθου. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι στην εκτέλεση του έργου, αλλά είναι απορίας άξιο γιατί επελέγη να μετατραπεί σε λεωφόρο η Κορίνθου κατά τη διάρκεια των έργων, (περίπου ένα μήνα κατά δήλωση του Δημάρχου), ενώ όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη εκτροπή εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας και ενώ έχουν προταθεί εναλλακτικές διαδρομές από τους τέσσερις συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Επίσης η δημιουργία απίστευτης κυκλοφοριακής συμφόρησης στο συγκεκριμένο σημείο και τα συνεχή κορναρίσματα δυσχεραίνουν το έργο μαθητών, καθηγητών και δασκάλων.
Επειδή κατά το πρόσφατο, αλλά και απώτερο παρελθόν έχει επιχειρηθεί με θεμιτά και συνήθως αθέμιτα μέσα, να μονοδρομηθεί η Βύρωνος και να μετατραπεί η Κορίνθου σε λεωφόρο, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σ' αυτό το θέμα και βάζουμε επάνω από τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα κάποιων, την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
Σήμερα κλείσανε τη Βύρωνος, χωρίς να αρχίσουν τα έργα, διοχέτευσαν όλη την κίνηση στην Κορίνθου, είδαμε το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε, παρά τις δεσμεύσεις του Δήμαρχου "μας" περί σχολικών φυλάκων, σε ρόλο σχολικών τροχονόμων, στένεμα του δρόμου για αποφυγή ατυχημάτων και άδειασμα των πεζοδρομίων της Κορίνθου από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Καμία απολύτως μέριμνα για την ασφάλεια των παιδιών.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη συγκεκριμένη, επιεικώς απαράδεκτη κυκλοφοριακή εκτροπή, και απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να επιλέξει οποιαδήποτε άλλη λύση, εκτός από το να διέρχονται δεκάδες χιλιάδες οχήματα ημερησίως, όλων των κατηγοριών, μπροστά από τα τέσσερα σχολεία.
Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί.
Για αυτό σας καλούμε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2010 στις 7.30 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.
Όλοι μπροστά στα σχολεία Ελ. Βενιζέλου και Κορίνθου.
Θα μας βρουν όλους μπροστά τους σε ένα συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.
Υ.Γ.
Η οδός Κορίνθου στο κομμάτι μπροστά από τα σχολεία έχει εδώ και καιρό χαρακτηριστεί πεζόδρομος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν προγραμματιστεί και ανακοινωθεί έργα ανάπλασης, αλλά ουδέποτε έγιναν και εξαφανίστηκε και η σχετική ταμπέλα... τα συμπεράσματα δικά σας».

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha