Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΣΑΛΑΤΕΣ


ΣΑΛΑΤΕΣ
Απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και του μεταβολισμού μας.Από μόνες τους (εμπλουτισμένες) ισοδυναμούν με ένα πλήρες  γεύμα.Σε όλες προσθέτουμε ελιές , αν έχουμε βραστά αυγά, στις κόκκινες τυρί φέτα και στις πράσινες σκληρό τυρί.Αν μας περίσσεψε ψωμί προηγούμενων ημερών το κόβουμε λεπτές φέτες το στρώνουμε στο πιάτο,από πάνω κόβουμε τη σαλάτα,την αλατίζουμε, προσθέτουμε λάδι, λεμόνι ή ξύδι, την αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά.
Μια γρήγορη σάλτσα πράσινης σαλάτας είναι η εξής: ανακατεύουμε 1 φλιτζανάκι λάδι,1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι,  1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό για ωμές ή 1 χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο σκόρδο για βραστές σαλάτες.


Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι



Μαγειρεύεται όπως η αυγοκομμένη κρεατόσουπα με υλικά 1-2 μερίδες μοσχάρι και τις φτερούγες, τον λαιμό και τα πόδια της γαλοπούλας.
Τα κρέατα και τα λαχανικά σουρώνονται, τοποθετούνται σε διαφορετικές πιατέλες, πασπαλίζονται με αλάτι χονδρό και πιπέρι. Σκεπάζονται για να διατηρηθούν  ζεστά και μαλακά. Στον ζωμό βράζουμε ρύζι και αυγοκόβουμε.


Πατάτες στρογγυλές φούρνου


Στον σούγο της γαλοπούλας ή του χοιρινού ψήνω στους 180β στον αέρα για 1 ½ ώρα αλατοπιπερωμένες  στρογγυλές πατάτες. Προσθέτω λίγο νερό αν χρειάζεται και στο τέλος λεμόνι.


ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ



Υλικά
  • 1 χοιρινό μπούτι 3-5 κιλά

  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού

  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

  • 1/2 κούπα χυμό ανανά

  • ολόκληρα γαρύφαλλα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Ατομα: 20-30 (για μπουφέ)
    Χρόνος προετοιμασίας: 30'
    Χρόνος ψησίματος: 7 ώρες
    Εκτέλεση
    Πλύντε καλά το μπούτι με νερό, στρ


    Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες


    Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες
    Υλικά: 
    • 2 κ  ιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος του μας αρέσει)
    • 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι- πιπέρι
    • ρίγανη
    • 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
    • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
    • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
    Εκτέλεση: 
    Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.


    Label 14

    Followers

    VIDEO

    ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

    RECENT POSTS

    ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

    POPULAR POSTS

    ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
     

    HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha