Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τι θα φάμε σήμερα; Ιδέες για όλη την εβδομάδα...


ΔΕΥΤΕΡΑ

Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι



Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ γίγαντες
1 κιλό σπανάκι
1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια (ή φρέσκα)
2 κρεμμύδια
ρίγανη
ελαιόλαδο


Πως το κάνουμε:

  1. Βράζετε τους γίγαντες που έχετε αφήσει να φουσκώσουν σε νερό όλη νύχτα - 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή τουλάχιστον μία ώρα σε κανονική κατσαρόλα. 
  2. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει το σπανάκι (ή ξεπαγώσει, εάν πρόκειται για κατεψυγμένο) και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρίγανη και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνετε να βράσουν λίγο όλα μαζί.
  3. 'Οταν ετοιμαστούν οι γίγαντες τους ρίχνετε σε ένα ταψί, ρίχνετε από πάνω και το σπανάκι, ανακατεύετε αν θέλετε και με λίγο ακόμα λάδι και το βάζετε στο φόυρνο για καμία ακόμα ώρα.
  4. Πολύ ωραίο είναι να βάλετε κανένα εικοσάλεπτο πριν γίνει το φαγητό λίγη τριμμένη φέτα από πάνω και ξανά στο φούρνο.

ΤΡΙΤΗ

Καρμπονάρα

Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας που το αγαπάνε όλοι. Εύκολο και γρήγορο θα ενθουσιάσει ολόκληρη την οικογένεια.



Τι χρειαζόμαστε:

1πακετο μακαρονια νουμερο 3
1 κρεμα γαλακτος 250ml
200γρ παρμεζανα τριμμενη
10 φετες μπεικον ψιλοκομμενο
ελαιολαδο για λιγο σοταρισμα
αλατι και πιπερι



Πως το κάνουμε:


Βραζουμε τα μακαρονια μας για 5 λεπτα σε αλατισμενονερο,σουρωνουμε και βαζουμε στην κατσαρολα μας την ιδια λιγο ελαιολαδο και σοταρουμε το μπεικον,προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και την μιση ποσοτητα απο την παρμεζανα.Αδειαζουμε τα μακαρονια στην κατσαρολα και ανακατεουμε ελαφρα.Σερβιρουμε και βαζουμε λιγο πιπερακι και το υπολοιπο τυρι!!

ΤΕΤΑΡΤΗ



Ριζότο με ντομάτα και φέτα


Τι χρειαζόμαστε:


  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1  ντομάτα ώριμη κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 10 ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 150 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 1 φλ.τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε:









  • Σερβίρουμε το ρύζι και γαρνίρουμε το κάθε πιάτο με τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σωτάρουμε την πιπεριά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τις ελιές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε την φρέσκια και την ξερή ρίγανη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά για να μη διαλυθεί και λιώσει εντελώς και αποσύρουμε.
  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθεί το υγρό από το ρύζι.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις (περίπου 1 φλ.τσαγιού τη φορά) το ζωμό και ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει το ρύζι να κολλάει στην κατσαρόλα που σημαίνει ότι χρειάζεται και άλλο υγρό, προσθέτουμε κι άλλο ζωμό. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.
  • Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

  • ΠΕΜΠΤΗ

    Πικάντικα σουβλάκια κοτόπουλο
    Είναι εύκολα, είναι γρήγορα και είναι πεντανόστιμα. Δεν θα σου κοστίσουν περισσότερα από 3 € το πιάτο

    Τι χρειαζόμαστε:


    • 4 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
    • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ στο ίδιο μέγεθος με το κρέας
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε αντίστοιχα καρε
    • Για τη μαρινάδα: Το χυμό από 1 λεμόνι
    • 2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
    • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
    • 1 κ.γ κύμινο
    • ½ κ.γ πιπέρι καγιέν
    • 1 μεγάλο μαρούλι

    Πως το κάνουμε:








  • 1
    Αλάτισε το κοτόπουλο και άφησέ το μέσα στο χυμό λεμονιού για δέκα λεπτά
  • 2
    Στη συνέχεια πρόσθεσε όλα τα υλικά της μαρινάδας ανακάτεψε καλά και άφησε για τουλάχιστον 1 ώρα
  • 3
    Πέρασε τα κομμάτια του κοτόπουλου, της πιπεριάς και το κρεμμύδι διαδοχικά στα καλαμάκια
  • 4
    Ψήσε στο γκριλ ή σε σχάρα να πάρουν χρώμα (10 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά είναι συνήθως αρκετά)
  • 5
    Σέρβιρε με πίτες κομμένες, γιαούρτι και σαλάτα μαρούλι, αγγούρι


    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Κριθαράκι, μπρόκολο, ντομάτα και ελιές σε ζεστή σαλάτα

    Τι χρειαζόμαστε:

    200 γρ. Κριθαράκι Μέτριο
    3 φούντες μπρόκολο
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    ¼ κγ φρεσκοκομμένο μαϊντανό
    2 μεγάλες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
    4 ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
    Σως
    1 κγ ελαιόλαδο
    1 κγ χυμό λεμονιού
    1 κγ ξύδι βαλσάμικο
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ¼ κγ φρέσκο βασιλικό

    Πως το κάνουμε:

    Βράζετε το κριθαράκι al dente και το στραγγίζετε.
    Σε νερό που ήδη βράζει, ζεματίζετε το μπρόκολο.
    Παράλληλα, σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σως.
    Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύετε το μπρόκολο, το κριθαράκι, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τις ελιές.
    Περιχύνετε με τη σως.

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    ιταλική πίτσα μαργαρίτα 


    Τι χρειαζόμαστε:
    500 γρ. αλεύρι σκληρό
    300 χλιαρό νερό (30° -35° C)
    13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
    1 κ.σ. ζάχαρη
    1 κ.γ. αλάτι
    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για τη πίτσα
    πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρι ξεφλουδισμένες (ή 400 γρ. χυμό ντομάτας)
    μια σκελίδα σκόρδο
    αλάτι, πιπέρι
    3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης
    4 φρέσκιες μοτσαρέλλες κομμένες σε φέτες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα
    1 κ.σ. ελαιόλαδο για τα ταψιά

    Πως το κάνουμε:
    Σε μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι. Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.
    Σημείωση: Εάν υπάρχει συσκευή multi-mix, η διαδικασία είναι ίδια ξεκινώντας από την ταχύτητα 2. Όταν βάλετε το ελαιόλαδο ανεβάζετε σε ταχύτητα 3 για 1 λεπτό περίπου.
    Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
    saltsa ntomatas gia syntagi italikis pitsasasyntagi italikis pitsasitaliki pitsa sto spitipizza italiki syntagiΕτοιμάζετε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο απ’ το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει, μέχρι να είναι έτοιμη η βάση από τις πίτσες.
    Φτιάχνετε τις πίτσες: Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C. Θα πρέπει να έχει πιάσει την θερμοκρασία 20-30 λεπτά πριν ψήσετε τις πίτσες.
    Ρίχνετε στη ζύμη το αλάτι και την δουλεύετε ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας, Την χωρίζετε σε 4 ίσα μπαλάκια, ένα για την κάθε πίτσα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου, ανοίγετε τη ζύμη με ξύλο ώστε να γίνει κυκλική. Την βάζετε στο ειδικό ταψάκι για πίτσες (αν δεν έχετε μπορείτε να τη βάλετε σε κάποιο κυκλικό ταψί), αφού πρώτα το λαδώσετε ελαφρά. Απλώνετε αν χρειαστεί τη ζύμη με το χέρι να φτάσει στις άκρες του ταψιού.
    Σε κάθε πίτσα απλώνετε με φειδώ την σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιώντας μια κουτάλα (όχι πάνω από μισό φλυτζάνι ανά πίτσα, περίπου) χωρίς να βάλετε την μοτσαρέλα ακόμη από πάνω για να μην παραψηθεί.
    Τοποθετείτε μια-μια ή δυο-δυο τις πίτσες στο φούρνο, σε μεσαίο και χαμηλό ράφι, ανάλογα με το φούρνο και πόσα ταψάκια έχετε. Εκεί θα μείνουν περίπου 12 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ψηθεί πλήρως από κάτω. Τρία – τέσσερα λεπτά πριν είναι έτοιμη η ζύμη, την βγάζετε στιγμιαία από τον φούρνο, απλώνετε πάνω της τα κομμάτια από μια μπάλα μοτσαρέλα και την ξαναβάζετε μέσα.
    pizza me mozzarela spitikiitaliki pizza spitikiΠροσοχή: Σε τέτοιου είδους φαγητό ο χρόνος ποικίλει κάπως ανάλογα με τον φούρνο. Ειδικά σε κάποιους φούρνους (σαν τον δικό μου) ο μόνος τρόπος να ψηθεί καλά από κάτω είναι να ακουμπήσετε το ταψί στον πάτο του. Σε άλλους φούρνους στους 250° με αέρα, σε μεσαίο ράφι, ψήνεται τέλεια. Γι’ αυτό δεν είμαστε απόλυτοι στο χρόνο ή στην τοποθέτηση μέσα στο φούρνο και σας καλούμε για τη συγκεκριμένη συνταγή να πειραματιστείτε στο φούρνο σας, ώστε να βγει η πίτσα σας τραγανή από κάτω και ταυτόχρονα όχι παραψημένη από πάνω.
    pizza margarita italiki syntagiΣερβίρισμα: Μόλις βγει απ’ τον φούρνο. Ρίξτε από πάνω λίγο απ’ το φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη, βάλτε τη πίτσα πάνω σε ξύλο και κόψτε την με το ειδικό εργαλείο-ρόδα. Σε κάθε κομμάτι μπορείτε να ρίξετε μια-δυο σταγόνες ελαιόλαδο, πριν την απολαύσετε.

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    Μοσχάρι με πάρπικα και γιαούρτι

    Τι χρειαζόμαστε:




  • 1.200 γραμμ. μοσχάρι (ποντίκι, νουά ή χτένι σπάλας)
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ.γλ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
    2 κόκκινες πιπεριές
    1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
    1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ αλάτι
    1 κεσεδάκι γιαούρτι

    Πως το κάνουμε:


    1. Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές. Σε πλασοτέ (ρηχή και φαρδιά) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
    2. Αφού πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν, σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια.
    3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατίζουμε και αφού σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
    4. Σ' ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
    5. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    6. Σερβίρουμε με ρύζι. Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).


    Η ΓΛΥΚΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



    Υλικά συνταγής «Τρουφάκια» (για 50 τεμάχια)


    01_Simple_chocolate_truffles
    • 30 μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ
    • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
    • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
    • ½ κούπας  γάλα
    • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
    • 1/3 κούπας καρύδι τριμμένο
    • 1 ποτήρι τρούφα (για την επικάλυψη)


    Εκτέλεση


    • Σε ένα μπρίκι τοποθετείτε το βούτυρο,  την κουβερτούρα και ¼ κούπας γάλα
    • Τοποθετείτε το μπρίκι στο ματάκι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συχνά μέχρι  το μίγμα να γίνει ρευστό.
    • Σπάτε τα μπισκότα σε ένα μπολ
    • Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα στο μπολ με τα μπισκότα
    • Προσθέτετε το μίγμα λιωμένης κουβερτούρας-βουτύρου
    • Προσθέτετε το τριμμένο καρύδι και την άχνη
    • Ανακατέψετε καλά  με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
    • Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για  μερικές ώρες για να κρυώσει
    • Σχηματίστε μικρά μπαλάκια  αποσπώντας μικρές ποσότητες μίγματος
    • Ρίξτε τα μπαλάκια στην τρούφα και κυλήστε τα ώστε να καλυφθούν γύρω γύρω με την τρούφα
    • Τοποθετήστε τα μπαλάκια σε μικρές χρωματιστές χάρτινες θήκες  και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε


    Κέικ καρότο



    DSC_0065Υλικά
    4 αβγά
    1 1/2 κούπας σπορέλαιο
    2 κούπες ζάχαρη
    3 κούπες αλεύ
    ρι
    1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
    ξύσμα από 2 πορτοκάλια
    1 φακελάκι baking powder ( 20 γρ. ή 2 κ.σ.)
    3 κούπες καρότα τριμμένα στον τρίφτη
    1 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα

    για το σιρόπι
    1 κούπα χυμό πορτοκάλι
    το ξύσμα  από 3 πορτοκάλια
    1 κούπα ζάχαρη
    1 κ.γ. σόδα μαγειρική

    Εκτέλεση
    Χτυπάμε με το μίξερ μέσα σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
       

    Προσθέτουμε το σπορέλαιο,το χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα και χτυπάμε
    λίγο ακόμη.
    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking  powder  και τα προσθέτουμε
    στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.

    Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα το τρμμένο καρότο και τα καρύδια.
    Ανακατεύουμε και πάλι απαλά να ενωθούν τα υλικά.

    Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ.
    ή ένα στρογγυλό με διάμετρο 36 εκ.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C  με
    αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά ή 50 -60 λεπτά,
    αντίστοιχα για το ταψί που θα επιλέξουμε, στη μεσαία θέση.


    Αφού ψηθεί αφήνουμε το κέικ να σταθεί και να κρυώσει.
    Στο μεταξύ,βράζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί,για 5 λεπτά
    (μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

    Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.

    Αφήνουμε να σταθεί για λίγο να το τραβήξει όλο και να κρυώσει.


    Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.  

    Δοκιμάστε το και απολαύστε το υπέροχο άρωμα και τη φίνα γεύση του.
    Ένα κέικ από τα λίγα!!!



    Related Articles :


    Stumble
    Delicious
    Technorati
    Twitter
    Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

    Label 14

    Followers

    VIDEO

    ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

    RECENT POSTS

    ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

    POPULAR POSTS

    ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
     

    HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha