Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

HALANDRI NEWS · ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΟΕ ΟΤΑ : Συμφώνησαν να αναστείλουν τον αγώνα



Στην αναστολή των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων προχώρησε χτες η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αποφασίζοντας ουσιαστικά να στείλει τους εργαζόμενους στο σφαγείο της κυβερνητικής πολιτικής και με μοναδικό αντάλλαγμα την άρση της πολιτικής επιστράτευσης.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας έβαλε τέλος στον αγώνα παρά το γεγονός ότι το σύνολο των εργαζομένων έδειξε αποφασιστικά την αγωνιστική του διάθεση, αποκρούοντας την άγρια κυβερνητική επίθεση με εκβιασμούς και απειλές, για να αντισταθούν στη πολιτική που τους στέλνει στην εφεδρεία - απόλυση και στην οικονομική εξαθλίωση.
Η εξέλιξη αυτή προδιαγράφτηκε νωρίς το μεσημέρι στη συνάντηση μεταξύ ΠΟΕ - ΟΤΑ, προεδρείου ΑΔΕΔΥ, πρόεδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη. Εκεί δήμαρχοι και ΑΔΕΔΥ πρότειναν να μεσολαβήσουν στον υπουργό Εσωτερικών, να ζητήσουν την άρση της πολιτικής επιστράτευσης της κυβέρνησης με τον όρο να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις.
Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν από κοινού ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αργότερα το απόγευμα στην Εκτελεστική Επιτροπή για να συναντηθούν στη συνέχεια με τον υπουργό Εσωτερικών Χ. Καστανίδη, στην αίρεση της επιστράτευσης και στο σταμάτημα των κινητοποιήσεων.
Την κάθετη άρνησή της να συναινέσει σε αυτή την απόφαση δήλωσε η παράταξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ και οι συνδικαλιστές της δεν συμμετείχαν στη συνάντηση στο υπουργείο. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν, ότι τη στιγμή που οι εργαζόμενοι που με μαζική ανυπακοή κατήργησαν στην πράξη ακόμα και την επιστράτευση, η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ τους στέλνει στη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο. Την ίδια στιγμή πρότεινε τη συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις, με καταλήψεις σε κάθε υπηρεσία που θα επιδιώξουν να απολύσουν εργαζόμενους ή να ιδιωτικοποιήσουν.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 22/10/2011

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha