Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

HALANDRI NEWS · «Επίσημη πρώτη» για το βόλεϊ



g.s.-omada-volleyΕπίσημη πρεμιέρα στα αγωνιστικά σαλόνια κάνει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου κόντρα στον Εθνικό, ύστερα από περίπου 15 χρόνια απουσίας.
Η ομάδα του Χαλανδρίου θα αγωνίζεται για φέτος στην Γ’ Τοπική κατηγορία, ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2007.

«Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και τέσσερα χρόνια, με 10 παιδιά γυμνασίου τότε» λέει στην εφημερίδα μας ο επικεφαλής -μαζί με τη  Μαρία Κονετά- του τμήματος βόλεϊ Νίκος Γώγος. Έτσι, όπως επισημαίνει, ο πυρήνας της γυναικείας ομάδας προέρχεται από τις ίδιες της ακαδημίες του συλλόγου, με την προσθήκη βέβαια κάποιων αθλητριών «ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».
Μακροχρόνια συστηματική δουλειά
Όπως σημειώνει ο Ν. Γώγος, από τον Ιούλιο του 2008, όταν τέθηκε επικεφαλής του προπονητικού team ο Ανδρέας Γερονίκος, ξεκίνησε μια συστηματική δουλειά, σταδιακά ανά ηλικιακό επίπεδο, ώστε να φτάσει η ομάδα στο γυναικείο επίπεδο. «Παράλληλα, διατηρούμε τις ακαδημίες, που ξεκινούν από κορίτσια 3ης Δημοτικού», συνεχίζει, θέτοντας ως στόχο της ομάδας να προσελκύσει στην πορεία και αγόρια.
Χαρακτηριστικά, κάθε χρόνο οι ακαδημίες του Συλλόγου γνωρίζουν μεγαλύτερη ανάπτυξη, καθώς από τις 70 αθλήτριες της περυσινής χρονιάς, φέτος «έχουμε συνολικά 100 αθλήτριες».
Μάλιστα, το βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου έχει δημιουργήσει και ένα τμήμα μη αγωνιστικό για ενήλικες, άνδρες και γυναίκες. «Ήδη συμμετέχουν περίπου 25 άτομα, άνδρες και γυναίκες, με τους περισσότερους να είναι ηλικίας 25-30 ετών», σημειώνει ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ομάδα».
Τέλος, αναφορικά με τους στόχους της γυναικείας ομάδας για το φετινό πρωτάθλημα, ο κ. Γώγος επισημαίνει ότι «η γενική φιλοσοφία μας είναι να είναι ανταγωνιστική, να καθιερωθεί στα αγωνιστικά πρωταθλήματα και με όχημα αυτήν να προσελκύσουμε και άλλα παιδιά στον αθλητισμό». Παράλληλα, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι στόχος του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και ευρύτερων κοινωνικών δράσεων -με όχημα πάντα των αθλητισμό, «όπως π.χ. παιδικά και συνεργασίες με πολιτιστικούς συλλόγους».
Αυξημένες προσδοκίες
Με αυξημένες προσδοκίες για τη φετινή πορεία της ομάδας, εμφανίζεται και ο επικεφαλής του προπονητικού teamΑνδρέας Γερονίκος, υπογραμμίζοντας όμως, ότι «ταυτόχρονα πατάμε γερά στα πόδια μας».
Ο ίδιος δηλώνει την αμέριστη εμπιστοσύνη του στις αθλήτριες, με τις περισσότερες από τις οποίες συνεργάζεται από το 2008, επισημαίνοντας ότι «έχουμε φέρει τέσσερις καλές μεταγραφές, κορίτσια και αυτό βοηθάει και τα δικά μας παιδιά». «Έχουμε δώσει φιλικά παιχνίδια με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών και πήγαμε πολύ καλά», εξηγεί ο προπονητής του Χαλανδρίου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ανδρέας Γερονίκος «μετράει» περίπου 30 χρόνια εμπειρίας στα γήπεδα, ως αθλητής και προπονητής, έχοντας περάσει σχεδόν απ’ όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και η Α1 Εθνική Κατηγορία.
«Ανέλαβα την ομάδα του Χαλανδρίου πριν κάποια χρόνια, γιατί είδα εξ αρχής ότι υπάρχουν προοπτικές, υπάρχει ένα όραμα», λέει ο ίδιος, τονίζοντας την πολύ καλή συνεργασία του με τη διοίκηση του Συλλόγου. Παράλληλα, δεν διστάζει να απευθύνει ευχαριστίες στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Ευριπίδης» Ηλία Ντάβαρη για τη «βοήθεια» του Δήμου.
Υψηλοί στόχοι
Όσον αφορά, τέλος, τις φιλοδοξίες της ομάδας ο Α. Γερονίκος είναι ξεκάθαρος: «Είμαστε προσγειωμένοι, πατάμε γερά στη γη και γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά επειδή ξέρω την ποιότητα των παιδιών, στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα», λέει, ενώ αποκαλύπτει ότι στις φιλοδοξίες των διοικούντων «είναι να πάμε στις εθνικές κατηγορίες».
Κλείνοντας, ο επικεφαλής του προπονητικού team εύχεται «καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους, χωρίς τραυματισμούς».

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha