Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τριβές στην κυβέρνηση προκαλεί η εφεδρεία



Τριβές στην κυβέρνηση προκαλεί η εφεδρεία
Εν θερμώ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λόγω της δυσκολίας που συναντά η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας και γενικότερα οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα, που αποτελούν πάγιο, πλέον, αίτημα της τρόικας και των ξένων δανειστών.

Υπουργοί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Μάκης Βορίδης άσκησαν κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα για το μέτρο της εφεδρείας, το οποίο σχεδόν μονοπώλησε τη συνεδρίαση που κράτησε 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ.
Οπως επιβεβαιώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά σχετικά με τη μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στο δημόσιο. Ο αριθμός εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στις 10.000 και υπολείπονται άλλες 20.000 για να συμπληρωθεί ο στόχος που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Ο κ. Ρέππας παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει άλλη δεξαμενή για το συγκεκριμένο μέτρο και σημείωσε ότι θα δουν στη συζήτηση με την τρόικα αν θα επιμείνει σε απολύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 αποχωρήσεων.
Τόσο ο κ.Ρέππας όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος άφησαν αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση για την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών και του απέδωσαν ευθύνες για την αδυναμία εφαρμογής του μέτρου. Πάντως ο κ.Βενιζέλος σημείωσε ότι το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας δεν αποτελεί θέμα μόνο ενός υπουργού.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τους υπουργούς να του αποστείλουν υπομνήματα με τις προτεραιότητες των υπουργείων τους έως τις 20 Ιανουαρίου, οπότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Την προσεχή εβδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει δύο φορές.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha