Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε εκρήξεις σήμερα σε εκκλησίες στη Νιγηρία


Θύμα σε εκκλησία της Νιγηρίας από βόμβα που τοποθέτησαν Ισλαμιστές.Πέντε εκρήξεις σημειώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε εκκλησίες της Νιγηρίας, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους αρκετοί χριστιανοί και πολλοί να υποστούν σοβαρά τραύματα. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.


Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μέσα στον καθολικό ναό της Αγίας Θηρεσίας, κοντά στην πρωτεύουσα Αμπούζα, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 27 πιστοί.
Την επίθεση καταδίκασε το Βατικανό που έκανε λόγο για τυφλή και παράλογη «τρομοκρατική βία».

Λίγο αργότερα σημειώθηκε νέα έκρηξη σε εκκλησία στην πόλη Τζος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός. Εκπρόσωπς της επαρχίας Πλατό, πρωτεύουσα της οποία είναι η Τζος δήλωσε ότι κάηκαν τρία οχήματα και ότι ένας τοίχος της εκκλησίας έχει κατασραφεί.


Η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε σε εκκλησία στη Γκαντάκα, στα βορειοανατολικά της χώρας, με συνέπεια να τραυματιστούν πολλοί πιστοί.
Δύο ακόμη εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Νταματούρου στη βόρεια Νιγηρία.
Την ευθύνη για την τοποθέτηση των βομβών ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, περιλαμβανομένης αυτής κατά της εκκλησίας της Μαντάλα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις επιθέσεις στα βόρεια της χώρας μέσα στις επόμενες ημέρες», είπε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha