Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κουτρουμάνης: Για κατώτατο μισθό και δώρα αποφασίζουν οι κοινωνικοί εταίροι



Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει ή να αλλάξει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ έχει πείσει την τρόικα ότι δεν πρέπει να καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.

Κουτρουμάνης: Για κατώτατο μισθό και δώρα αποφασίζουν οι κοινωνικοί εταίροι
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Τρίτη και εμφανίστηκε και πάλι καθησυχαστικός όσον αφορά τις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα.
Παραδέχθηκε ότι η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα, αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό.
Ειδικά για τον κατώτατο μισθό και τις πιέσεις της τρόικας να καταργηθεί, ο κ.Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση και παραμένει στην γραμμή ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά την διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και συνδικάτων), στην οποία δεν παρεμβαίνει.
Η κατάργηση για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα είχε στο παρελθόν τεθεί στο τραπέζι, αλλά η τότε κυβέρνηση έπεισε τους ελεγκτές της τρόικας ότι δεν συμφέρει η κατάργησή τους, σύμφωνα με τον κ.Κουτρουμάνη. Για το λόγο αυτό, κατά τον ίδιο, δεν έχει τεθεί τώρα αντίστοιχο αίτημα και δεν εκτιμά ότι πρόκειται να ανοίξει στο μέλλον αντίστοιχο θέμα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha