Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου… στη θάλασσα θα ανάψουν την Κυριακή



Με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο… μέσα στη θάλασσα, παγοδρόμιο και καρουζέλ υποδέχεται φέτος τα Χριστούγεννα η Θεσσαλονίκη, φιλοδοξώντας να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από τις βαλκανικές αγορές. Τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην διαφορετική, από άλλες χρονιές, πλατεία Αριστοτέλους, θα ανάψουν την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα.
Φέτος, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της πόλης διαφέρει από τις προηγούμενες χρονιές, κάτι που ο δήμαρχος αποδίδει σε «διαφορά στην αισθητική». Στην πλατεία Αριστοτέλους, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν παγοδρόμιο, καρουσέλ και ρόδα που λειτουργούν έναντι αντιτίμου. Επιπλέον, τοποθετούνται δέντρα στην πλευρά του «Ηλέκτρα Πάλας», ένα δέντρο με φωτεινά αστέρια στη θάλασσα, σπιτάκια που θα δοθούν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, μουσική σκηνή κ.α.
Στόχος των δράσεων είναι η ανάκαμψη της αγοράς του κέντρου, μέσω του κόσμου που θα επισκεφθεί την «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους» αλλά και η μετατροπή των δράσεων αυτών σε θεσμό της πόλης. Μακροπρόθεσμα, οι φορείς ελπίζουν και προσδοκούν πως η Θεσσαλονίκη θα γίνει διεθνής χριστουγεννιάτικος τουριστικός προορισμός. Οι δράσεις, φέτος, εφαρμόζονται πιλοτικά, ενώ από του χρόνου αναμένεται να διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρξουν.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, σχολιάζοντας δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα πληρώνουν ακριβά το ...πνεύμα των Χριστουγέννων, σημείωσε ότι το κόστος είναι λιγότερο σε σχέση με πέρυσι και οι τιμές πολύ χαμηλότερες, σε σύγκριση με άλλες πόλεις. Ο ίδιος επισήμανε ότι μέσω του προγράμματος, η εμπορική και τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη θα τονωθεί για περίοδο ενός μηνός (ήδη, την προηγούμενη Κυριακή η πλατεία προσήλκυσε -σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη- 5.000 επισκέπτες) κι όχι μόνο για μία ημέρα, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι με τη Γιορτή των Αγγέλων. «Είδα τους επαγγελματίες, λίγο να χαμογελάνε», είπε χαρακτηριστικά. Τις δράσεις στην πλατεία Αριστοτέλους ανέλαβε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Helexpo, ενώ συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος.
Η ύπαρξη μικροπωλητών στο χώρο της πλατείας είναι πρόβλημα, σύμφωνα με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου. Ως λύση, οργανώνεται ομάδα περίπου 40 ατόμων, που θα «περιφρουρεί το χώρο με ήπιο τρόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Μάλιστα, υπάρχει σκέψη για «διαγωνισμό ιδεών» ώστε να παραχωρηθούν πάγκοι στους μικροπωλητές σε συγκεκριμένα σημεία που θα ελέγχονται (κυρίως ως προς την υγιεινή), ενώ ο δήμος θα τους παρέχει ρεύμα.
Στις δημοτικές κοινότητες
Μεγάλα χριστουγεννιάτικα έλατα τοποθετούνται και θα στολιστούν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, μετά από μια συνεργασία του δήμου με ιδιώτη που αποφάσισε να δωρήσει τα δέντρα αυτά. Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κάνει λόγο για μικρές και εφαρμόσιμες παρεμβάσεις οι οποίες, όμως, θα αλλάξουν την καθημερινότητα της πόλης και θα δημιουργήσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα σε όλες τις γειτονιές.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha