Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Λέσβος: Έγκλημα στο περιβάλλον


Σύμφωνα με καταγγελίες ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για το τι συμβαίνει στη χωματερή της Μυτιλήνης, ο Δήμος Λέσβου παρανομώντας εις βάρος του περιβάλλοντος, αδειάζει μέρος των αποβλήτων από το βιολογικό καθαρισμό, στη χωματερή της Μυτιλήνης.

Η κάμερα του «Αρχιπελάγους» μετά από τις καταγγελίες αυτές, πήγε επί τόπου και κατέγραψε τις εικόνες της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λέσβου, εκτός του ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν το έγκλημα αυτό εις βάρος του περιβάλλοντος, δεν μπορούν και να μιλήσουν…



Ο νόμος της σιωπής, δυστυχώς κρατά κλειστά τα στόματα. Η ζημιά που γίνεται όμως στο περιβάλλον, είναι καταστροφική. Πολλά από τα λύματα είναι τοξικά και ποτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αλλά και ο θαλάσσιος πλούτος του νησιού πλήττεται από τα τοξικά απόβλητα, αφού όταν έχουμε βροχόπτωση, η βροχή τα παρασύρει και αυτά καταλήγουν στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Ένας άλλος δημόσιος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, είναι τα ζώα που βόσκουν στη γύρω περιοχή.
Πολλά από αυτά βόσκουν γύρω από την επικίνδυνη περιοχή και πίνουν από τα ακάθαρτα αυτά απόβλητα.

Ακούστε τι λέει ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Τσιβγούλης, ο οποίος διατηρεί στην περιοχή ποιμνιοστάσιο και έχουν δηλητηριαστεί μέχρι τώρα 150 πρόβατα, από το κοπάδι του. Ο κ. Τσιβγούλης έχει παραπονεθεί κατ’ επανάληψη στο Δήμο Λέσβου.

Όμως ούτε ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ούτε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός, προσπάθησαν να δώσουν λύση στο πρόβλημά του.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο




Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha