Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εντυπωσιακή διάσωση σε φλεγόμενο πλοίο





Mέσα από τις φλόγες και τους καπνούς του φλεγόμενου πλοίου τους σώθηκαν το πρωί ναυτικοί του φορτηγού "Konkge" με την καθοριστική συμβολή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας. Το φορτηγό πλοίο, σημαίας Λιβερίας, καιγόταν δέκα (10) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Λήμνου.  Δείτε το βίντεο. 

Στις 08:16, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροδρόμιο Λήμνου, με σκοπό τη διάσωση του πληρώματος. Το ελικόπτερο παρέλαβε συνολικά πέντε (5) άτομα, πακιστανικής υπηκοότητας, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το πλοίο και επέβαιναν σε σωσίβια λέμβο, και τους μετέφερε σώους στην 130 Σμηναρχία Μάχης/ Αεροδρόμιο Λήμνου στις 09:11. 


Και αποστολή στο Μαυροβούνιο 

Στο μεταξύ, σε ανταπόκριση σημερινού αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας του Μαυροβουνίου προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, για την παροχή συνδρομής στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού επιβατών αμαξοστοιχίας που έχει ακινητοποιηθεί λόγω χιονοστιβάδας, βορείως της Ποντγκόριτσας, από την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, η Πολεμική Αεροπορία, απέστειλε ελικόπτερο Super Puma στο Μαυροβούνιο.
Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης / Αεροδρόμιο Ελευσίνας τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:49.
Το ελικόπτερο θα μεταβεί μέσω Κέρκυρας στο Τίβα, όπου θα διανυκτερεύσει και από αύριο θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και παροχής βοήθειας, σε συντονισμό με τις αρμόδιες Αρχές του Μαυροβουνίου.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha