Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Βρέθηκε το μικρότερο ερπετό στο κόσμο



Πρόκειται για νέο είδος χαμαιλέοντα

Βρέθηκε το μικρότερο ερπετό στο κόσμοΤο είδος του είναι γνωστό για την ικανότητά του να προσαρμόζεται στο περιβάλλον, αλλά αυτό το μικρό πλασματάκι  κατέχει και τον τίτλο του μικρότερου χαμαιλέοντα στο κόσμο.

Τοποθετημένο στην άκρη του νυχιού ενός επιστήμονα στη Μαδαγασκάρη, αυτό το ερπετό τριών εκατοστών είναι μικρότερο ακόμα και από μια μύγα, που αποτελεί το γεύμα ενός κανονικού χαμαιλέοντα.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τέσσερα νέα είδη, τα οποία ονομάζονται Brookesia micra και βρέθηκαν σε ένα νησάκι κοντά στη Μαδαγασκάρη. Οι συγκεκριμένοι χαμαιλέοντες θεωρούνται τα μικρότερα ερπετά του πλανήτη. 

Το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο πραγματοποιεί γενετικές εξετάσεις στα νέα είδη.

«Το μέγεθος τους υποδεικνύει ότι οι χαμαιλέοντες έχουν εξελιχθεί στη Μαδαγασκάρη από τους μικρούς και δυσδιάκριτους προγόνους τους, στους μεγάλους και πολύχρωμους χαμαιλέοντες που γνωρίζουμε σήμερα», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Τα νέα είδη βρέθηκαν σε μια περιοχή μόλις λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων και οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη καταστροφή του φυσικού τους οικοσυστήματος. 






Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha