Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η «κατάρα» των Κένεντι…



alt 
Το i-jukebox καταγράφει την πορεία της διάσημης πολιτικής οικογένειας των ΗΠΑ στον χρόνο, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο της Μέρι Κένεντι, δεύτερης συζύγου του Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου.
Γράφει ο Λεωνίδας Γράβαρης
Η οικογένεια Κένεντι είναι μία μεγάλη πολιτική οικογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών, τα μέλη της οποίας διαπρέπουν ακόμη και σήμερα στην πολιτική. Η οικογένεια είναι ιρλανδικής καταγωγής και το πρώτο μέλος της που εγκαταστάθηκε στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ήταν ο Πάτρικ Κένεντι, το 1848.
Ο γιος του Πάτρικ, Τζόσεφ Κένεντι, ήταν ο ουσιαστικός γενάρχης της πολιτικής δυναστείας, ο οποίος εντάχθηκε στο κόμμα των Δημοκρατικών και εξελέγη αντιπρόσωπος της βουλής της Μασαχουσέτης και γερουσιαστής Μασαχουσέτης.
Ο Τζόσεφ Κένεντι, γιος του Πάτρικ, έθεσε τις βάσεις για την πολιτική άνοδο της οικογένειας. Τις πολιτικές φιλοδοξίες που δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις μετέδωσε στα παιδιά του. Από τα παιδιά του ο Τζον Κένεντι εκλέχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τεντ Κένεντι υπήρξε γερουσιαστής και ο Ρόμπερτ Κένεντι ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκτός όμως από την καταξίωση και την λάμψη η οποία συνοδεύει την εικόνα της όλα αυτά τα χρόνια, την οικογένεια μοιάζει να έχει στοιχειώσει μια «κατάρα», βάσει της οποίας κάποια μέλη έχουν χάσει άδοξα και με περίεργο τρόπο τη ζωή τους.
Το 1941 η Ρόζμαρι Κένεντι, μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η οποία είχε διανοητικά προβλήματα, υποβλήθηκε σε λοβοτομή και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σε ίδρυμα. Πέθανε το 2005.
Το 1944 ο Τζόζεφ Κένεντι Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια, σκοτώθηκε σε ηλικία 29 ετών, ενώ πετούσε πάνω από τη Μάγχη στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το 1948 η Καθλίν Κένεντι Κάβεντις, τέταρτο παιδί της οικογένειας, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη Γαλλία, σε ηλικία 28 ετών.
Το 1963 ο πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονήθηκε σε ηλικία 46 ετών, στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου.
Το 1964 ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι, ο νεαρότερος της οικογένειας, γλίτωσε από θαύμα, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη.
Το 1968, στις 5 Ιουνίου, δολοφονήθηκε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι, στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 42 ετών.
Το 1969 το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Έντουαρντ Κένεντι, έπεσε από γέφυρα στο νησί Τσαπακουιντίκ της Μασαχουσέτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η γραμματέας του, Μέρι Τζο Κόπεσν.
Το 1973, ο Τζο Κένεντι, ο μεγαλύτερος γιος του Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι, ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που άφησε παράλυτη μια γυναίκα επιβάτιδα.
Το 1984 πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ο 28χρονος Ντέιβιντ Κένεντι, γιος του Ρόμπερτ.
Το 1997 ο άλλος γιος του Ρόμπερτ, Μάικλ Κένεντι, σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο σκι, στο Άσπεν του Κολοράντο.
Το 1999 ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ πετούσε με δικό του αεροσκάφος προς το Μάρθας Βίνεγιαρντ της Μασαχουσέτης. Το αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα και ο ίδιος, η σύζυγός του Καρολίν και η αδελφή της, σκοτώθηκαν.
Το 2002 ένας δικαστής καταδίκασε τον Μάικλ Σκάκελ σε 20 χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία της έφηβης γειτόνισσάς του, Μάρθα Μόξλεϊ. Ο Σκάκελ είναι ανιψιός της Έθελ Κένεντι Σκάκελ, χήρας του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι.
Τον Αύγουστο του 2009 πέθανε ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι. Δύο χρόνια αργότερα, η κόρη του Κάρα Κένεντι πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά την καθημερινή της γυμναστική.
Την πεποίθηση αυτή ήρθε να ενισχύσει ο αιφνίδιος θάνατος της Μέρι Κένεντι, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται επιβεβαιώνει πως η «κατάρα» της οικογένειας Κένεντι συνεχίζεται.
Η δεύτερη σύζυγος του Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου, ανιψιού του Προέδρου Κένεντι, Μέρι, βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη (16/5), στο σπίτι της στο προάστιο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες αξιωματικός της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
Σε ανακοίνωση η οικογένειά της, επιβεβαίωσε το θάνατο της 52χρονης Μέρι, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια.
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο της πολυαγαπημένης μας αδελφής Μέρι, της οποίας το λαμπρό και δημιουργικό πνεύμα θα λείψει πολύ σε όσους την αγαπούσαν», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Journal News, η οποία δεν κατονομάζει την πηγή της, η εν διαστάσει σύζυγος του 58χρονου Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου, φέρεται να απαγχονίστηκε.
Η αστυνομία του Μπέντφορντ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ένα πτώμα σε κατοικία που βρίσκεται μέσα στο κτήμα των Κένεντι στην περιοχή Μάουντ Κίσκο, αλλά δεν είχε αναφέρει το όνομα, μέχρι να ειδοποιηθεί η οικογένεια. Η επιβεβαίωση του θανάτου της Κένεντι έγινε από τις ιατροδικαστικές αρχές.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι ο νεότερος είναι ο γιός της Έθελ και του Ρόμπερτ Κένεντι, του γερουσιαστή που δολοφονήθηκε στο Λος Άντζελες το 1968 και ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, που δολοφονήθηκε το 1963.
Η Μέρι και Ρόμπερτ Κένεντι ο νεότερος είχαν κάνει αίτηση διαζυγίου το 2010 ύστερα από 16 χρόνια, και ζούσαν σε διάσταση τα τελευταία δύο χρόνια. Είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.
Σύμφωνα με την Journal News, μερικές ημέρες μετά την αίτηση του διαζυγίου, η Μέρι Κένεντι είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι ο νεότερος είναι παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής, διαπρεπής περιβαλλοντολόγος της Νέας Υόρκης και δικηγόρος ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος.
alt

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha