Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

«Έφυγε» η Μαρίκα Μητσοτάκη.



8:09 πμ
Την τελευταία της πνοή άφησε στις τρεις τα ξημερώματα η Μαρικα Μητσοτακη,σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία νοσηλευόταν από τις 17 Απριλίου στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. 

Η Μαρίκα Μητσοτάκη, 82 ετών, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας λόγω παθήσεων που της είχαν προκαλέσει και κινητικά προβλήματα.
Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί σημαντικά.
Η κόρη της Μαρίκας Μητσοτάκη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη, όπου βρίσκεται για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.
Η Μαρία Μητσοτάκη, είναι γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου.
Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη, καθώς θεωρήθηκε ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν και σε θεσμικά θέματα, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών.
Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουσή της το 1991 με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον και τότε Υπουργό Βιομηχανίας Σταύρο Δήμα.
Η Μαρίκα Μητσοτάκη υπήρξε υποδειγματική μητέρα 4 παιδιών (μεταξύ αυτών της Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη), καλή σύζυγος και εξαιρετική μαγείρισσα.
Έζησε μια γεμάτη ζωή και αφήνει πίσω της μια πολυμελή οικογένεια με πολλά εγγόνια και δισέγγονα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha