Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1971 Παναθηναϊκός - Άγιαξ ( VIDEO )


Ο ιστορικός τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ΠΑΟ-ΑΓΙΑΞ στο Γουέμπλεϊ

Η 2η μέρα του Ιουνίου του 1971 είναι αναμφίβολα μία «μεγάλη» ημέρα για τον Παναθηναϊκό. Οσο κοινότοπη και αν ακούγεται σαν έκφραση, είναι γεγονός ότι η αναμέτρηση μιας ελληνικής ομάδας με τον «αήττητο» τότε Αγιαξ στο γήπεδο του Γουέμπλεϊ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης δεν είναι απλή υπόθεση…
Στην πορεία του προς το Γουέμπλεϊ και στην αναμέτρηση της 2ας Ιουνίου του 1971 «το Τριφύλλι» αντιμετώπισε και νίκησε ομάδες όπως η Ζενές Ες, η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η Εβερτον και ο Ερυθρός Αστέρας.
Οδηγός της ομάδας στην ανοδική πορεία της ήταν ο Ούγγρος προπονητής ΦέρεντςΠούσκας ο οποίος ανέλαβε «τα ηνία» στις 2 Ιουνίου του 1970.
Ο επονομαζόμενος και «καλπάζων συνταγματάρχης» Πούσκας εμψύχωνε συνεχώς το ηθικό των παικτών του, τονώνοντας την ψυχολογία της ομάδας. «Εντεκα αυτοί έντεκα εμείς», όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Αργότερα, ο παίκτης του Παναθηναϊκού Μίμης Δομάζος θα πει: «Με αυτό το τροπάριο μας εμψύχωνε συνέχεια και μας έκανε να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας χωρίς το παραμικρό κόμπλεξ».
Στον αγώνα της 2ας Ιουνίου ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι ο νικητής: η ελληνική ομάδα θα ηττηθεί με 2-0 από τον Αγιαξ. Και τι μ’ αυτό; Μήπως άραγε το τελικό αποτέλεσμα ακυρώνει την πορεία; Το ίδιο πιστεύουν και οι 25.000 έλληνες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Γουέμπλεϊ, σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ευρωπαϊκή πορεία του Τριφυλλιού...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha