Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο Βαρέλα... έβαλε πάτο στο πορτογαλικό βαρέλι! ( VIDEO )



Ο Βαρέλα... έβαλε πάτο στο πορτογαλικό βαρέλι!

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Γερμανία, η Πορτογαλία ήξερε ότι αν δεν έπαιρνε τους 3 βαθμούς απέναντι στη Δανία, θα έμπαινε σε σοβαρές περιπέτειες για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Euro. Η ισοφάριση του Μπέντνερ σε 2-2 στο 80' έβαλε… φωτιά στους Ιβηρες, αλλά ο Βαρέλα, που είχε μπει στο 84', τρία λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ-λύτρωσης, με το οποίο η Πορτογαλία επικράτησε 3-2 της Δανίας στο Λβιβ, για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2012.

Ένα αποτέλεσμα που κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, η οποία έφτασε τους 3 βαθμούς, όσους έχει και η Δανία μετά τη νίκη-έκπληξη 1-0 στην πρεμιέρα επί της Ολλανδίας. Στους 3 βαθμούς είναι και η Γερμανία (1-0 τους Πορτογάλους την 1η αγωνιστική), η οποία παίζει με την Ολλανδία στις 21:45, στον όμιλο «φωτιά» που επιβεβαιώνει το χαρακτηρισμό του.

Μετά το πρώτο 10λεπτο, στο οποίο οι Δανοί ήταν πιο «ζωηροί» και απείλησαν με τον Ερικσεν στο 4', οι Πορτογάλοι ανέλαβαν σταδιακά τα ηνία του αγώνα, βγήκαν στην επίθεση και άρχισαν να απειλούν, αξιοποιώντας και την αποχώρηση, λόγω τραυματισμού, του Ζίμλινγκ στο 16'. Εχασαν ευκαιρίες (13' Βελόσο, 18' Ρονάλντο, 24' Πόστιγκα) και πέτυχαν το γκολ με τον Πέπε στο 24'.
Μάλιστα, οι Ιβηρες δεν έριξαν το ρυθμό, αλλά έψαξαν και δεύτερο γκολ για να μην έχουν το άγχος. Το «άγγιξαν» με Πόστιγκα (29'), Ρονάλντο (34') πριν το πετύχουν, τελικά, με τον Πόστιγκα στο 36'. Και ενώ οι Δανοί έδειχναν παθητικοί, μετά το 0-2 αποφάσισαν να βγουν μπροστά. Απείλησαν με τον Ερικσεν στο 38' και μείωσαν, τελικά, με τον Μπέντνερ στο 41', δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τη μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία της Πορτογαλίας στο 44' (Πόστιγκα-Κριστιάνο Ρονάλντο).
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πορτογαλία επέλεξε να μείνει πίσω προασπίζοντας το 2-1 και να δώσει χώρο στους Δανούς, έχοντας ως κύρια επιθετική λειτουργία της τις αντεπιθέσεις. Στο ίδιο διάστημα η Δανία έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει, αν και σταδιακά ανέβαζε ρυθμό και μετέφερε όλο και περισσότερο την μπάλα έξω από την περιοχή των Πορτογάλων.
Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 49' για την Πορτογαλία με τον Ρονάλντο, ο οποίος είχε και δεύτερο χαμένο τετ-α-τετ στο 78', «φλερτάροντας» με το ρόλο του μοιραίου. Ο Μπέντνερ, που ισοφάρισε σε 2-2 με ωραία κεφαλιά στο 80' αξιοποίησε την επιθετικότητα της Δανίας, που είχε απειλήσει νωρίτερα με τον ίδιο (72') αλλά και τον Κβιστ (62').
Πλέον, μετά το 2-2 οι Πορτογάλοι… έτρεχαν, ο Μπέντο έβαλε τον Βαρέλα στο 84' και αυτός «λύτρωσε» την ομάδα του στο 87' με το εντυπωσιακό γκολ, που διαμόρφωσε το τελικό 3-2 υπέρ των Ιβήρων και τους κράτησε «ζωντανούς» στην υπόθεση πρόκριση.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 41', 80' Μπέντνερ - 24' Πέπε, 36' Πόστιγκα, 87' Βαρέλα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56' Γ. Πόουλσεν, 81' Γιάκομπσεν - 29' Μεϊρέλες, 90'+2' Κρ. Ρονάλντο
ΔΑΝΙΑ: Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Σ. Πόουλσεν, Κιάερ, Άγκερ, Κβιστ, Ζίμλινγκ (16' Γ. Πόουλσεν), Ρόμενταλ (60' Μίκελσεν), Κρον-Ντέλι (90' Σένε), Έρικσεν, Μπέντνερ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Περέιρα, Κοεντράο, Άλβες, Πέπε, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (84' Βαρέλα), Βελόσο, Νάνι (89' Ρολάντο), Ρονάλντο, Πόστιγκα (64' Ολιβέιρα).




sentragoal.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha