Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησαν πρόστιμα σε διαφημιστικές




kapodistrioukifisias200Την επιβολή προστίμων σε διαφημιστική εταιρεία για την τοποθέτηση διαφημιστικών μέσων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης -ένα γενικευμένο φαινόμενο κατά τη μειοψηφία- αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στη συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου.
Ρεπορτάζ: Αρετή Κοτσολάκου
Ωστόσο, το γεγονός ότι η εισήγηση της διοίκησης αφορούσε περιορισμένο αριθμό διαφημιστικών μέσων και μάλιστα συγκεκριμένης εταιρείας προκάλεσε την αντίδραση παρατάξεων της μειοψηφίας που έκαναν λόγο για γενικευμένη κατάσταση αυθαιρεσίας και ζήτησαν την επιβολή προστίμων σε όλες τις εταιρείες που αυθαιρετούν και για το σύνολο των παράνομων διαφημιστικών μέσων. «Αυτή είναι μόνο η αρχή» ήταν η απάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Κρίστης Αγαπητού, που διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσουν και νέοι έλεγχοι και πρόστιμα.
«Θα γίνουν και νέες αυτοψίες»
Πιο συγκεκριμένα, κατά την εισήγηση του θέματος, η κ. Αγαπητού εξήγησε ότι «κατόπιν αυτοψιών από τη δημοτική αστυνομία του Δήμου Χαλανδρίου διαπιστώθηκε η τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών μέσω σε “ρακέτες” σε κεντρικούς δρόμους της πόλης». Η ίδια ενημέρωσε το Σώμα ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, τα πρόστιμα αυτά επιβάλλονται με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου ενώ το ύψος τους μπορεί να ανέρχεται από 1.467,35 ευρώ έως και 29.347 ευρώ. «Δεδομένου ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος για την υπολογισμό των προστίμων, που εξαρτώνται από την περίσταση, η διοίκηση προτείνει το πρόστιμο να ανέλθει στα 12.000 ευρώ».
«Γενικευμένη κατάσταση αυθαιρεσίας»

Ωστόσο, στις τοποθετήσεις τους σύμβουλοι της μειοψηφίας επισήμαναν με έμφαση ότι ο αριθμός των παράνομων μέσων στον Δήμο Χαλανδρίου είναι πολύ μεγάλος, διερωτώμενοι γιατί δεν επιβάλλονται πρόστιμα για όλα αυτά τα μέσα. «Που είναι τα πρόστιμα για τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν σύμβαση με την Φλύα Α.Ε.;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λούλα Καρατζά, ζητώντας να μάθει εάν ο Δήμος εισπράττει έσοδα απ’ όλες τις νόμιμες διαφημιστικές πινακίδες.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Ανδρεόπουλος σημείωσε ότι «εμείς έχουμε φέρει επανειλημμένα στο συμβούλιο το θέμα ότι υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυθαίρετα διαφημιστικές πινακίδες, με την ανοχή της δημοτικής αρχής» και συμπλήρωσε: «Όλοι βλέπουμε ότι δεν  ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες και ότι υπάρχουν πολλά μέσα από τα οποία δεν εισπράττονται έσοδα για τον Δήμο. Αυτά δεν είναι διαφυγόντα κέρδη;».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι «δεν μπορεί η διοίκηση ενός Δήμου να δίνει εντολές για να τοποθετεί ιδιώτης αστικό εξοπλισμό χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο τοπογραφικό από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου», υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν ιδιώτες που με το πρόσχημα του αστικού εξοπλισμού τοποθετούν μπάρες, παγκάκια και ότι άλλο θέλουν μέσα στην πόλη και τα μετατρέπουν σε διαφημιστικά μέσα. Αυτά πρέπει να προσέξετε γιατί τίθεται θέμα τόσο νομιμότητας όσο και αισθητικής αρτιότητας».
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λάζαρος Παναγιώτου διερωτήθηκε αν η δημοτική αστυνομία έχει την εκπαίδευση που απαιτείται για να ασκεί τους απαραίτητους ελέγχους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Φλύα Α.Ε. (η οποία έχει την αρμοδιότητα της εκχώρησης διαφημιστικών μέσων) Αθανάσιος Μπαλέρμπας ενημέρωσε το Σώμα ότι από την εταιρεία «έχει σταλεί στον Δήμο αναλυτική κατάσταση των μέσων που βρίσκονται σε σύμβαση και έχουμε ζητήσει από τον Δήμο εάν οι συγκεκριμένες εταιρείες κάνουν διαφημιστική πράξη κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο ή όχι (διαστάσεις κλπ)».
Αντίστοιχα, η αντιδήμαρχος Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεση της διοίκησης οι έλεγχοι και τα πρόστιμα να επεκταθούν άμεσα σε όλα τα παράνομα μέσα.
Τελικά, ο συνδυασμός ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποχώρησε από τη διαδικασία «σε ένδειξη διαμαρτυρίας».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έθεσε προς ψήφιση την πρόταση για επιβολή του ανώτερου δυνατού προστίμου, «γιατί όλες αυτές οι εταιρείες έχουν κερδοφορήσει εις βάρος του Δήμου από το 2002 μέχρι σήμερα», με τη σημείωση, όπως είπε «να επισπευτούν οι έλεγχοι σε όλα τα μέσα και τους αστικούς εξοπλισμούς». Την πρόταση του κ. Ανδρεόπουλου στήριξε η παράταξή του και ο κ. Παναγιώτου.
Τέλος, την πρόταση της διοίκησης στήριξε, εκτός από τη δημοτική αρχή, και ο συνδυασμός ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha