Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Καίγεται η Χίος - Εκκενώθηκαν χωριά


Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η καταστροφική πυρκαγιά αυτή τη στιγμή! - Σπεύδουν προς βοήθεια μονάδες από Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη
Γεώργιος Στεφάνου www.lesvospost.com
aegeantimes.gr






Σε έναν τεράστιο πύρινο κλοιό βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Νοτιοδυτική Χίος με τα χωρία Λιθί και Βέσσα να έχουν εκκενωθεί, ενώ στην Ελάτα απειλήθηκαν δύο σπίτια.

Επίσης ο δρόμος από Αγ. Γιώργη προς Βέσσα και Λιθί έχει διακοπεί στο ύψος του στρατοπέδου "ΚΑΜΠΗ". Η φωτιά αυτή την ώρα κινείται προς τον Αγιο Γιώργη, ενώ οι δυνάμεις στο σημείο είναι περιορισμένες για το μέγεθός της.

Η φωτιά έδειξε τα "δόντια" της από το πρωί, και οι κάτοικοι του νησιού δικαίως διαμαρτύρονται για τις..
ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει αυτή τη στιγμή. 

Στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης και ο αντιδήμαρχος, Ν. Μαρτάκης, καθώς και ο Υπουργός, Κ. Μουσουρούλης.

Ο Κ. Λαμπρινούδης με δηλώσεις του στη ChiosPress έκανε λόγο για καταστροφή, ενώ ο αντιδήμαρχος Μαρτάκης εκτελούσε χρέη ... πυροσβέστη!!!

Στη Χίο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, που δεν επαρκούν κι έτσι σπύδουν πεζοπόρα τμήματα από τη Λέσβο και τη Θεσσαλονίκη, ενώ έρχονται 4 επιπλέον οχήματα από Αθήνα.

Φυσικά η πυρκαγιά μαίνεται ακόμη και στη μάχη έχουν ριχτεί 40 εθελοντές και 79 στρατιώτες.


Υπάρχουν διαθέσιμα 10 αεροπλάνα, αλλά λόγω των ισχυρότατων ανέμων -λένε- ότι δεν μπορούν να κάνουν εύκολα υδροληψίες με αποτέλεσμα να καθυστερούν, ενώ ακόμη επιχειρούν 4 ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Μονής, αφού κατέκαψε την περιοχή πέρασε πάνω από τον Προβατά λόγω των δυνατών ανέμων και κατευθύνθηκε προς τα νοτιοδυτικά, όπου υπάρχουν μέτωπα σε πλήρη εξέλιξη. Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Νοτιοδυτική Χίος με τα χωρία Λιθί, Βέσσα να έχουν εκκενωθεί, ενώ στην Ελάτα απειλήθηκαν δύο σπίτια. Επίσης ο δρόμος από Αγ. Γιώργη προς Βέσσα και Λιθί έχει διακοπεί στο ύψος του στρατοπέδου ΚΑΜΠΗ.





Πηγή

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha