Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζονται τα έργα στο δήμο



daskaepitro
Όπως συμβαίνει οπουδήποτε στην Ελλάδα, ο Αύγουστος δεν αποτελεί τον πιο παραγωγικό μήνα για την εξέλιξη των τεχνικών εργασιών. Παρόλα αυτά σε μία σύντομη συνομιλία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χρήστο Δασκαλόπουλο ενημερωθήκαμε για την πορεία των εργασιών στο δήμο.
Καταρχήν, οι μικροεπισκευές που είχαν καταγραφεί για τα σχολεία του δήμου  ολοκληρώθηκαν ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Δασκαλόπουλος οποιαδήποτε σχετική εκκρεμότητα θα τακτοποιηθεί.
Επιπλέον, προβλήματα προέκυψαν με της στεγανοποιήσεις του Λυκείου Παπάγου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού. Ενώ οι συγκεκριμένες εργασίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το μήνα Αύγουστο υπήρξαν ενστάσεις με αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρές καθυστερήσεις.
Όσο για τις ανακατασκευές των πεζοδρομίων, θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με πρώτη την οδό Βιτάλη και την Εθνικής Αντιστάσεως.  Οι δε ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους του δήμου ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Την άλλη εβδομάδα επίσης,  συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές εργασίες στην οδό Δοϊράνης, στην Κω και σε κομμάτι της Κιλκίς και Καραολή και Δημητρίου προχωρώντας στην πορεία στη Λέρου. Οι εν λόγω εργασίες είναι πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν προκύψουν προβλήματα. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα απελευθερωθεί πλήρως και η οδός Δοϊράνης. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι μονοδρομήσεις στην περιοχή με βάση σχετική κυκλοφοριακή μελέτη.
Ακόμη, στις 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός για την επιλογή του τεχνικού συμβούλου που θα παρακολουθεί και θα οργανώσει το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ (επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ) για τα επόμενα 2μιση χρόνια. Στη συνέχεια θα προκύψει από μία μελέτη εφαρμογής για κάθε κοινότητα και ο δήμος θα προχωρήσει στην προκήρυξη για τον ανάδοχο. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ αφορά στην ανακατασκευή του προαυλίου και την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Λυκείου Χολαργού, στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου και του Δημαρχείου Παπάγου και τοποθέτηση φωτισμών σε οδούς του Παπάγου.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Jessica, καθώς ο δήμος πρόκειται να υποβάλλει φάκελο για τη χρηματοδότηση του κολυμβητηρίου αλλά και οι μελέτες για την ανάπλαση της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως και την Πλατεία Ευρώπης που προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθούν επίσης από το ΕΣΠΑ.


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha