Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιάννης Δελόγλου


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης επί σειρά ετών της εφημερίδας «Ελληνικής Γνώμης», της Γερμανίας, Γιάννης Δελόγλου.

«Σε όλους μας θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα το κουράγιο του, η όρεξη για ζωή, το καθαρό του βλέμμα, η αγάπη του για τους φίλους και την οικογένειά του, αλλά και τον απόδημο ελληνισμό, που για δεκαετίες υπηρέτησε δημοσιογραφικά με κύρος, υπευθυνότητα και απαράμιλλο επαγγελματισμό και πάθος», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της «Ελληνικής Γνώμης».

Ο Γιάννης Δελόγλου γεννήθηκε το 1947 στη Νέα Ζίχνη, Σερρών, από γονείς πρόσφυγες από την Αργυρούπολη του Πόντου. Μετανάστευσε στη Γερμανία στη δεκαετία του 1960, όπου έζησε στην περιοχή της Στουτγάρδης. Με τη σύζυγό του Στέλλα απέκτησε τρεις κόρες.

Είχε πολύπλευρη κοινωνική παρουσία ανάμεσα στους συλλόγους και τα σωματεία της ομογένειας της Γερμανίας, ως ιδρυτικό μέλος, ως πρόεδρος, Γραμματέας ή απλό μέλος. Διετέλεσε ανταποκριτής του εθνικού ιδρύματος ραδιοφωνίας, ενώ ήταν μέλος των εκδόσεων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσιογράφων, καθώς και καθηγητής διαιτησίας Ποδοσφαίρου.


Τιμήθηκε πάμπολλες φορές από σωματεία και συλλόγους της Ομογένειας και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας, για την ανεκτίμητη προσφορά του στα δρώμενα του ελληνισμού ως δημοσιογράφος και συγγραφέας,

Άνθρωπος με βαθιά γνώση και μελέτη της ιστορίας μας και υπερασπιστής της ελληνικότητας της Μακεδονίας, διοργάνωσε ημερίδες για την ιστορία και την παράδοση για την τόνωση του πατριωτικού αισθήματος των συμπατριωτών μας στη Γερμανία. Υπήρξε πάντα κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον αρχιεπίσκοπο Γερμανίας, στηρίζοντας κάθε πτυχή του έργου τους, ενώ χωρίς να λογαριάζει κόπους και έξοδα διέσχιζε όλη τη Γερμανία και την Ελλάδα, προκειμένου να βρεθεί κοντά στα προβλήματα και τις εκδηλώσεις των ομογενών μας.

Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιάννη Δελόγλου εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ), όπου-μεταξύ άλλων-επισημαίνεται: «το πέρασμά από την ζωή ήταν μια φωτεινή προσφορά στους ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Ο Γιάννης Δελόγλου μας άφησε την κληρονομιά του, που πλουτίζει και αναβαθμίζει την ποντιακή αρθρογραφία στο χώρο της Ελλάδος και της Ευρώπης».

Το στερνό αντίο στο Γιάννη Δελόγλου είπαν την περασμένη Πέμπτη εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς του, που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στα νεκροταφεία «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θεσσαλονίκη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha