Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΓΕ: Μεταφορά έδρας στο εξωτερικό…



Την ώρα που κόμματα και δημοσιογράφοι αναλώνονται στα περί επιτυχίας της επίσκεψης της Μέρκελ ή στο αντίθετο, όλα όμως σε επικοινωνιακό επίπεδο, η ουσία είναι αλλού.
Μία μεγάλη ελληνική εταιρεία, η ΦΑΓΕ, έπειτα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, θα μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η δημιουργία της FAGE International, η οποία θα έχει ρόλο μητρικής εταιρείας. Η ΦΑΓΕ Dairy Industry θα είναι πλέον η ελληνική θυγατρική, ενώ τις δραστηριότητες στην αγορά του Λουξεμβούργου θα αναλάβει η FAGE Luxembourg S.a.r.l.

Κι όλα αυτά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς. Με άλλα λόγια το Λουξεμβούργο προφανώς προσφέρει καλύτερο κλίμα για τις επιχειρήσεις, καταφέρνοντας να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις. Για να μην αναφερθούμε στο ότι η εταιρεία θα… προσπεράσει και το καθεστώς τεράστιας επιχειρηματικής αβεβαιότητας για το ποιος θα ξυπνήσει το πρωί και θα αποφασίσει να ρίξει το ένα ή το άλλο χαράτσι.
Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στην επιχειρηματικότητα από το να μην μπορείς στοιχειωδώς να προβλέψεις το επιχειρηματικό περιβάλλοον που καλείσαι να αντιμετωπίσεις… Κι όλα αυτά (η αδυναμία υποστήριξης ελληνικών εταιρειών κι επιχειρήσεων) την στιγμή που η Α. Μέρκελ έχει επαφές με επιχειρηματίες και τραπεζίτες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha