Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!



                                                        ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγία Παρασκευή 1/11/2012
Αγαπητοί Συμπολίτες
Σας ενημερώνω ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την (3/10/2012) κατέθεσα   προς το Σώμα Ψήφισμα, προκειμένου  να δηλώσουμε ως οφείλαμε  την συμπαράσταση μας  για την μη κατάσχεση της πρώτης Κατοικίας των Δανειοληπτών από τους Τραπεζίτες..
(Σημ).. (Είναι λάθος να αποκαλούνται  τραπεζικά «Ιδρύματα» …Στα Ιδρύματα βρίσκεις Αγάπη και θαλπωρή..)
Επειδή δεν πρόεκυψε εκ μέρους των συναδέλφων κάποια υποστήριξη στο σοβαρό θέμα των δανειοληπτών , επανήλθα ζητώντας από τους συνάδελφους να το ψηφίσουν στην συνεδρίαση της 10/10/2012 Συνεδρίαση..( Η Προσπάθεια μου ήταν πάλι ανεπιτυχής).
Στην συνεδρίαση της 17/10/2012 επανήλθα και τόνισα την ανάγκη της στήριξης του ψηφίσματος αυτού, λόγο και των δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης για μη ανανέωση της παράτασης κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών. (Πάλι όμως ηαντιμετώπιση ήταν η ιδία από τους συνάδελφους του Δημοτικού Συμβουλίου) .
Έτσι Λοιπόν, και αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα του γεγονότος :
Ως γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος απέστειλα το ψήφισμα  σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων της Χώρας, καθώς και στα Μ.Μ.Ε και  τόνιζα  την ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας δανειοληπτών ,τονίζοντας ότι 300.000 άστεγοι  από το 2013 θα προστεθούν στα ήδη φορτωμένα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκλιπαρώντας σε θετικές αποφάσεις από τα συμβούλια προκειμένου να επιτύχουμε την θεμιτή παράταση μέχρι το τέλος του 2013..(Πολλα δημοτικά συμβούλια ήδη έχουν ψηφίσει το Ψήφισμα Αυτό)…Και είναι προς τιμή τους.
Επειδή κατά τις δηλώσεις του κ. Υπουργού υπήρχαν παρά πολλές ασάφειες σχετικά με το θέμα της παράτασης και επειδή η παράταση λήγει την 31/12/2012 θεώρησα σωστό να επανέλθω  και να καταθέσω το ψήφισμα στην συνεδρίαση της 31/10/2012 στους συνάδελφους δημοτικούς συμβούλους της Αγίας Παρασκευής.. (Τα αποτελέσματα ήταν πάλι τα ιδία).
Έτσι σήμερα ενημερώνω τους Πολίτες της Αγίας Παρασκευής ότι : Kαταγγέλλω τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής ,τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Αγίας Παρασκευής ως πολιτικούς συνεργάτες της Τρόικας και της τρίτο-κομματικής Κυβέρνησης, που σκοπό έχει μέχρι σήμερα να δημιουργήσει μια χώρα Νεόπτωχων..
Καταγγέλλω τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής γιατί, θεωρώ ότι πρώτα πάνω από όλα θα πρέπει να είναι Δήμαρχος των Πολιτών της Πόλης της Αγίας Παρασκευής και μετά Κομματικό Στέλεχος . Εμείς σε διαφορετική κατεύθυνση με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε στην Ιδία κατεύθυνση με τον Κ. Στουρνάρα , ούτε στηρίζουμε τον Ίδιο Πρωθυπουργό .
Παραμένουμε και ζητούμε να δοθεί παράταση στην κατάσχεση της Πρώτης κατοικίας των Δανειοληπτών ανεξάρτητου Χρηματικού Ποσού…
Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Φώτης Αλεξόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίας Παρασκευής

Σας παραθέτω το ψήφισμα προς ενημέρωση σας προκειμένου να βγάλετε τα συμπεράσματα σας..
Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ……….  μετέχοντας ενεργά στο πλευρό των συμπολιτών μας, και σε σχέση με τις διατάξεις του νόμου 3869/2010 ,για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά των συμπολιτών μας ,θέτει ως ζήτημα άμεσης  πολιτικής και κοινωνικής προτεραιότητας την παράταση του μέτρου απαγόρευσης πλειστηριασμού Α κατοικίας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους (2013) και την επέκταση της για όλους τους δημότες-δανειολήπτες μας,  ανεξαρτήτως ύψους χρεών καθώς και  για το σύνολο του περιεχομένου της κατοικίας τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ……….  θεωρεί ότι η  παράταση ισχύος του μέτρου ,κρίνεται απολύτως αναγκαία, δεδομένων των δυσχερειών που έχουν παρουσιαστεί σε όλους τους Δημότες-Δανειολήπτες ,  λόγο αδυναμίας αποπληρωμής των δάνειων που έχουν συνάψει με τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα , αποτέλεσμα της κακής οικονομικής ύφεσης που χτυπά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά ..
Οι τράπεζες σπεύδουν να προσδιορίσουν την διενέργεια χιλιάδων πλειστηριασμών ακίνητων Α κατοικίας εντος του έτους 2013 ,πριν την λήξη της δοθείσας παράτασης που είναι 31/12/2012  ημερομηνία, που δυστυχώς θα βρει πολλούς δημότες μας να μην μπορούν λόγο της οικονομικής δυσκολίας που βρίσκονται να ανακόψουν τους πλειστηριασμούς.
Ένεκα τούτου καθίσταται πλέον σαφές ότι ο μόνος τρόπος ουσιαστικής επίλυσης του προβλήματος που δημιουργείται στους πολίτες μας είναι αυτός της παράτασης του ισχύοντος μέτρου αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι την 31/12/2013.
Τέλος  αναγκαία είναι η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν το περιεχόμενο της Α κατοικίας στον Νόμο 3869/2010   καθώς πρέπει να προστατεύεται και το περιεχόμενο της κατοικίας των πολιτών αφού αποτελεί άσυλο ,αλλά και διότι η πλειονότητα των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στην κατοικία του δανειολήπτη εξυπηρετεί  ουσιώδεις βιοτικές  ανάγκες του πολίτη  και της οικογένειάς   του.
Είναι συνεπώς σαφή και ουσιώδης η αναγκαιότητα παράτασης και επέκτασης του μέτρου αναστολών μέχρι και την 31/12/2013 αλλά και ποιοτικής επέκτασης του..

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha