Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σκηνικό Θράκης στήνουν προσεκτικά οι Τούρκοι στη Ρόδο!



Απίθανα κι όμως… ελληνικά συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στη πανέμορφη Ρόδο με πρωταγωνιστές έναν ψευδο-ιμάμη και έναν… Τούρκο υπήκοο οι οποίοι χειροδίκησαν κατά του εκλεγμένου ιμάμη ο οποίος διορίστηκε στην υπηρεσία της μουσουλμανικής κοινότητας του νησιού.
 Τουρκικά ΜΜΕ ανέλαβαν να καλύψουν τους ενόχους, θέτοντας εμμέσως θέμα παρόμοιο με αυτό της Θράκης, την μη εμπλοκή δηλαδή του ελληνικού κράτους και την εκλογή των μουφτήδων από τη μειονότητα, δηλαδή με απλά λόγια, την ανάδειξη των εκλεκτών του παρακράτους της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ…
Ωστόσο, η ελληνική Δικαιοσύνη επιλήφθηκε, καταδικάζοντας – έστω συμβολικά – τους ενόχους του ξυλοδαρμού σε 21 μήνες φυλάκιση.

Τη δίκη παρακολούθησαν μάλιστα δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Τουρκία, όπως επίσης και τηλεοπτικά συνεργεία από τη γειτονική χώρα. πρόκειται για τα ΜΜΕ της γείτονος που τα τελευταία χρόνια διάστημα επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα μουσουλμανικής μειονότητας… στη Ρόδο και την Κω, ακόμα και μέσω αποφάσεων που περνάει από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC), ο Τούρκος επικεφαλής του, Δρ. Ιχσάνογλου…

Πριν προχωρήσουμε σε έναν σύντομο σχολιασμό ας μεταφέρουμε την ιστορία απείρου κάλλους – η οποία όπως θα αντιληφθούν οι αναγνώστες μας είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένη – όπως καταγράφεται αυτή τη στιγμή χώρα στη Ρόδο, μέσω αποσπασμάτων που διαβάσαμε στο «ethnos.gr»:
«Η μουσουλμανική κοινότητα της Ρόδου έχει αναστατωθεί από το απρόσμενο και βίαιο συμβάν μέσα σε χώρο λατρείας το μεσημέρι της Τετάρτης.
Όπως γράφει η Ροδιακή, σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του νέου Ιμάμη της Ρόδου κ. Καρα – αλή Χασάν εκτυλίχθηκε χθες στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά όπου μετέβη για την τέλεση της καθιερωμένης καθημερινής προσευχής.
Ο νέος Ιμάμης δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ρόδου τα οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν!
Πρόκειται για ένα 49χρονο υπήκοος Τουρκίας και ένα 42χρονο ημεδαπό, κάτοικο Εχίνου Ξάνθης, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης, έμπρακτης εξύβρισης και απρόκλητης σωματικής βλάβης.
Το επεισόδιο και οι μηνύσεις
Μετά την ολοκλήρωση των εθιμοτυπικών επισκέψεων ο νέος Ιμάμης της Ρόδου μετέβη στο τέμενος Ιμπραήμ Πασά, προκειμένου να τελέσει την καθιερωμένη καθημερινή προσευχή, ενώπιον των πιστών μουσουλμάνων της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για αυτό είχαν ενημερωθεί και τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του νησιού μας προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν.
Ωστόσο, η προσευχή δεν κατάφερε να αρχίσει καλά – καλά καθώς οι δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων έχει έρθει από άλλη περιοχή της χώρας μας προκειμένου να εκτελέσει καθήκοντα Χότζα, επιτέθηκαν στον νέο Ιμάμη με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ελαφρύ τραυματισμό του.
Το όλο επεισόδιο προκάλεσε αναστάτωση τόσο στους παρευρισκομένους όσο και στα υπόλοιπα μέλη της Μουσουλμανικής Κοινότητας που πληροφορήθηκαν το γεγονός.
Πάντως στη συνέχεια ο νέος Ιμάμης κατήγγειλε το γεγονός, και σύμφωνα με αυτόν οι δυο κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε χώρο λατρείας (μουσουλμανικό τέμενος) κατά την διάρκεια προσευχής, ο μεν 49χρονος χειροδίκησε σε βάρος του, ο δε 42χρονος τον απώθησε από το σημείο της προσευχής.
Μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος των δύο ανδρών αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν χθες αργά το μεσημέρι.»
Και λίγα λόγια για το βιογραφικό του νέου Ιμάμη:
Ο νέος Ιμάμης της Ρόδου κ. Καρα-αλή Χασάν του Χακή, γεννήθηκε το 1966 σε μια κωμόπολη της Κομοτηνής όπου και ξεκίνησε τις σπουδές του.
Το 1977 φοίτησε στο Κολέγιο Φουρκάν της Αραβικής δημοκρατίας της Συρίας. Και το έτος 1983 αποφοίτησε με τον τίτλο Χαφίζ (ο αποστηθίζων το Ιερό Κοράνιο) από το εκπαιδευτήριο Κορανίου Αρένων Τερτζουμάν της επαρχίας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.
Μιλάει άριστα την Ελληνική, Αραβική και Τουρκική γλώσσα.
Το 1988 διορίστηκε από την Μουφτεία Κομοτηνής στη θέση του Ιμάμη στο νομό Ροδόπης. Το 2010 διορίστηκε από την Μουφτεία Διδυμοτείχου Ιμάμης στην κωμόπολη Φερών του νομού Έβρου απ’ όπου και ήρθε στην Ρόδο ως νόμιμα εκλεγμένος Ιμάμης».

Κι ένα σύντομο σχόλιο…
Αυτά λοιπόν από το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ιστοχώρου της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».
Να δεχτούμε λοιπόν πως ο «συμπατριώτης» μας από τη Θράκη αισθάνεται αδικημένος και πως θεώρησε πως έπρεπε να διαμαρτυρηθεί, να δεχτούμε επίσης πως ο συγκεκριμένος τρόπος έκφρασης της διαφωνίας του είναι ο ενδεδειγμένος – δεν έχουμε δει βέβαια παρόμοιες σκηνές απείρου κάλλους σε ορθόδοξους ναούς.
Όμως το να καταπιούμε το γεγονός πως ένα Τούρκος υπήκοος πηγαίνει στο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και φέρεται λες και βρίσκεται… στη συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινουπόλεως (για όσους έχουν επισκεφτεί το μέρος αντιλαμβάνονται πως το Ισλαμαμπάντ είναι… Μανχάταν – Νέα Υόρκη μπροστά της) και πως έχει να κάνει με μία μειονότητα Ρωμιών, αυτό πλέον πάει πολύ, μα πάρα πολύ, ειδικά τώρα που η χώρα μας εξευτελίζεται πανταχόθεν από τον κάθε… πιθανό και απίθανο τύπο επειδή «χρωστάει».
Τι θα κάνει επιτέλους η ελληνική «κυβέρνηση» με όλους αυτούς που δρουν ανεξέλεγκτα στη Θράκη και που προσπαθούν να δημιουργήσουν παρόμοιες καταστάσεις και σε άλλα σημεία της χώρας μας;
Μήπως θα πρέπει να τηρήσουμε στάση δαρμένου σκυλιού απέναντι και στην Άγκυρα όπως ακριβώς κάνουμε και απέναντι στους «εταίρους» μας;
Μήπως… χρωστάμε και στην Άγκυρα, χωρίς να το ξέρουμε και θα πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τη λογική του καρπαζοεισπράκτορα, αφήνοντάς τους να συνεχίζουν να φέρονται στη χώρα μας όπως φέρονται στο υπό κατοχή Κουρδιστάν;
Επιτέλους, τι θα πρέπει να συμβεί για να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε όλους εκείνους που μας φέρονται σαν να είμαστε άνθρωποι Β’ κατηγορίας;
Μήπως η κυβέρνηση έχει βάλει καμιά υπογραφή που μας… διαφεύγει, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις εκτός από το Μνημόνιο και για την εκ’ μέρους μας αποδοχή του νεοθωμανού Ερντογάν του… Μεγαλοπρεπή, ως πολιτικού επικυρίαρχου της χώρας;
defence-point.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha