Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Το ανθελληνικό παραλήρημα της Αλβανίας δεν έχει όρια... Τώρα διεκδικούν και το Μαντείο της Δωδώνης...




Η καλλιέργεια του εθνικισμού από διάφορα κέντρα στην Αλβανία, φαίνεται πως δεν έχει όρια. Μάλιστα φτάνουν σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές τις διάφορες γελοιότητες τα ΜΜΕ τρέχουν να τις παρουσιάσουν ως «επιστημονικές» μελέτες που... 


περιλαμβάνουν στοιχεία και απόψεις. Ίσως να μην αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτά, αφού δεν σέβονται κανένα επιστημονικό όριο, καμία λογική και κριτήριο.

Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αναφορά, είναι απλώς η εξέταση του φαινόμενου του εθνικισμού σε μια γειτονική χώρα με την Ελλάδα. 

Σε άρθρο της εφημερίδας «Shekulli», ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2012, με αρθρογράφο τον Kujtim Mateli, γίνεται αναφορά στο Μαντείο της Δωδώνης. 

Στο άρθρο του αυτό ο «ιστορικός-αρθρογράφος» προσπαθεί να μας αποδείξει πως το μαντείο της Δωδώνης δεν βρίσκεται εκεί που το «τοποθετούν» οι Έλληνες αρχαιολόγοι και ιστορικοί, όπως έχει καθιερωθεί και είναι γνωστό ως τώρα, αλλά στην Κλεισούρα της Πρεμετής, εντός της αλβανικής επικράτειας. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον Αλβανό «ιστορικό», η Δωδώνη είναι ένα αλβανικό μαντείο και καμία σχέση δεν έχει με τον ελληνικό κόσμο. 

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως, «και αν συμφωνήσουμε πως βρίσκεται κοντά στα Γιάννινα όπως γράφουν μερικοί όπως ο κ. Καραπάνος, ξανά είναι ένα αλβανικό μαντείο, διότι βρίσκεται σε αλβανικά εδάφη...». Και συνεχίζει τονίζοντας πως «...η Ιλλυρία εκτείνονταν ως στον Αμβρακικό κόλπο...» κλπ.

Η εν λόγω εφημερίδα, είναι απ' τις κυριότερες που κυκλοφορούν στην Αλβανία και είναι γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις.

Αν τα επίσημα Σκόπια διακατέχονται από έναν εθνικιστικό παραλογισμό ζητώντας εδώ και δεκαετίες μια ταυτότητα που δεν τους ανήκει, τότε πολύ γρήγορα θα δούμε και την Αλβανία να μπαίνει στην ίδια τροχιά και για έναν επιπλέον λόγο: Την προσπάθεια δημιουργίας της ιδεολογίας και της πολιτικής του ονείρου της μεγάλης Αλβανίας. 

aftonomi.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha