Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχάρι στο φούρνο με μπύρα


ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά μοσχάρι (σπαλομπριζόλα με καπάκι ή κιλότο ή κόντρα)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 μεγάλα καρώτα φέτες
• 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
• 1 μικρό μπουκάλι μπύρα
• 1 κύβο κλασικό βοδινό
• 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να θωρακιστεί, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, δεν το γυρνάμε πλευρά μέχρι να ροδίσει η προηγούμενη και δεν ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα. Δεν τρυπάμε με πιρούνι γιατί θα χάσουμε υγρά.


Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρώτα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ της ντομάτας να μυρίσει, σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τον κύβο, αφού πριν τον έχουμε διαλύσει σε βραστό νερό.
Με μια κουτάλα ντεκλασάρουμε την κατσαρόλα, μόλις πάρει βράση, ξαναβράζουμε το κρέας, προσθέτουμε το θυμάρι.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στον φούρνο για 2 ½ με 3 ώρες.
Κατόπιν γαρνίρουμε με τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε φέτες.

TIP

Όταν βγάζουμε το ψητό από τον φούρνο, το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να τραβήξει τα υγρά του, σκεπασμένο και να καταλαγιάσει το ψήσιμο.
Έτσι, παραμένει ζουμερό όταν το κόβουμε και το σερβίρουμε.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha