Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πόλεμος το 1821 (απελευθερωτικός) και όχι Επανάσταση!





Του Δημήτρη Βαρδίκου – συγγραφέα, ιστορικού ερευνητού.  
                                        
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Όριον, τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012                                                                             

«Γι’ αυτά τα Μάρμαρα πολεμήσαμε...» (Μακρυγιάννης)

Εσκεμμένο Λάθος του Ελληνικού Συντάγματος, που επεβλήθη από τους εκκλησιαστικούς Πατέρες. Σκοπός τους: να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία που απέκτησαν από τους Έλληνες…
Αυτοί που άρπαξαν από τους 150.000 ελληνικούς Ναούς και τα Μαντεία, αφού πρώτα σκότωσαν τους ιερείς τους, θρυμμάτισαν τους σκλαβωμένους πολίτες της Χώρας μας ή τους δώρισαν ή τους πούλησαν φεύγοντας οι Τούρκοι φρούραρχοι και Συνταγματικά να συνεχίζουν να νέμονται δήθεν με νόμιμο τρόπο την Ελληνική Γη. Να αγοράζουν, να πωλούν, να ανταλλάσσουν, να διαχειρίζονται, όπως και να χτίζουν και να εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις από τον απελευθερωτικό Πόλεμο του  1821 έως σήμερα και έως το άπειρον των Χρόνων, αν υπάρχουν ακόμη Έλληνες ή έχουν γίνει όλοι Ρωμιοί, Γραικύλοι, Ποίμνιον και
Δούλοι.

Πόλεμος είναι: Ένοπλος και γενικός ξεσηκωμός των πολιτών μιας χώρας κατά εχθρικού λαού που του έχει στερήσει την Ελευθερία του.
Ο Πόλεμος χαρακτηρίζεται σε: Αμυντικό, Απελευθερωτικό και Κατακτητικό.
α) Μετά τον πόλεμο (ιδιαίτερα τον ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ): οι πολίτες της χώρας συντάσσουν ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΝΟΜΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
β) Καταργούνται (αυτοδικαίως) άπαντα τα προνόμια που είχαν πολίτες ή ομάδες πολιτιστικών, πολιτικών ή θρησκευτικών ενώσεων = ιδιοκτησίες (οικήματα, κάμποι, βουνά, νησιά και κάθε είδους κτήματα, ή ευνοϊκά νομοθετήματα).     
γ) Διανέμουν την ΓΗ της Πατρίδας τους ΔΙΚΑΙΑ (σε ίσια μέρη) σε ΟΛΟΥΣ τους ΠΟΛΙΤΕΣ, πλην των προδοτών της Πατρίδας.  
β) Καταργούνται οι κάθε είδους διακριτές συμπεριφορές και προσφωνήσεις (π.χ. σερ, εφέντη, δέσποτα, κύριέ μου κ.λπ.) και κάθε είδους αξιώματα που είχαν λάβει πολίτες ή ομάδες πολιτών και αποκαθιστώνται τα δικαιώματα όλων των εκτοπισμένων,   φυλακισμένων και γενικώς αδικημένων κατά την περίοδο που ο τόπος τους βρισκόταν σε καθεστώς σκλαβιάς.  
2) Επανάσταση είναι: Εσωτερικό θέμα (κοινωνική διαδικασία) του λαού ενός Έθνους-Κράτους:
 α) Μερικός ή και γενικός ξεσηκωμός των πολιτών (που επαναστατεί) κατά της αυταρχικής εξουσίας της χώρας του. 
Νομοθετικά,  με αυταρχισμό, με κατάχρηση εξουσίας λόγω Δικτατορίας ή ηθελημένης εξαρτήσεως των διοικούντων από άλλο Κράτος.
 β) Για την απελευθέρωση (από τη δουλεία-στέρηση της ελευθερίας του) από εχθρικό λαό ή οικονομικά συμφέροντα του Έθνους-Κράτους.
Γι’ αυτό ονομάσθηκε «επανάσταση» ο Απελευθερωτικός Πόλεμος του 1821. Υπήρχαν σκοπιμότητες από την εξουσία της Εκκλησίας, για να διατηρήσει και να αυξήσει τα κτήματα και τα οικήματα που είχε αποκτήσει από τη ρωμαιο-βυζαντινοκρατία, τις  σταυροφορίες, την τουρκοκρατία των πασάδων, των τσιφλικάδων, τα Βακούφια, την χριστιανοφοβία που καλλιεργήθηκε υπέρμετρα και την πλιατσικοκρατία.

Η «Ελλάδα» είναι και εκ των ΕΣΩ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ !
Από το 144 π.Χ. έως σήμερα (2012 μ.Χ.) ολόκληρος ο ελληνικός κόσμος (επί 1868 χρόνια) βρίσκεται σε σκλαβιά ή ομηρία. Αρχικά των Ρωμαίων, κατόπιν της Νέας Ρώμης (Ρωμαιο-Χριστιανο-Βυζάντιο) και τέλος της Τουρκίας (των πασάδων, των τσιφλικάδων και των δεσποτάδων). Σήμερα, παρά την εποποιία του απελευθερωτικού πολέμου του 1821, εξακολουθούμε να παραμένουμε εξαρτημένοι από ξένες Μεγάλες Δυνάμεις.
Τα Ελληνικά Συντάγματα (με την επέμβαση του ιερατείου) μετά το 1821 χαρακτηρίζουν τον απελευθερωτικό πόλεμο του 1821 ως «Επανάσταση», για να διατηρηθούν επ’ άπειρον οι εκκλησιαστικές περιουσίες που δώρισαν οι Τούρκοι στο μετα-Βυζάντιο, ως ανταλλαγή για την προδοσία της πτώσης του. Δηλαδή, να εξακολουθούν να είναι ισχυρά τα «φιρμάνια» των μωαμεθανών πασάδων για λογαριασμό της χριστιανικής Εκκλησίας της Ελλάδος!
Είναι λάθος να ονομάζουμε το 1821 «Επανάσταση» και όχι Απελευθερωτικό Πόλεμο, όπως για παράδειγμα το 1912-14, 1919 κ.λπ. Πριν αναχωρήσουν οι Τούρκοι πασάδες (μετά τη νίκη των Ελλήνων το 1821), με φιρμάνια - δωρητήρια (χαριστήρια) δώρισαν στα μοναστήρια, στις Μητροπόλεις και στις εκκλησίες μεγάλες εκτάσεις, ίσες προς το 1/2 της Ελληνικής Γης. Στη Μονή Πετράκη των Αθηνών, για παράδειγμα, χάρισαν σχεδόν ολόκληρη την Αττική (Αιγάλεω, Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό και τις γαίες έως τις Στήλες του Σουνίου). Κι έτσι έως σήμερα πωλούν οι καλόγεροι και οι παπάδες σε ιδιώτες…

Το πρώτο πολιτικό – κρατικής υπόστασης -κείμενο των Ελλήνων κατά την εκκίνηση του Απελευθερωτικού Αγώνα.
Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, εκ μέρους του φιλογενούς αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου.
Ο ανυπόφορος ζυγός της Οθωμανικής τυραννίας εις το διάστημα ενός και επέκεινα αιώνος, κατήντησεν εις μίαν ακμήν, ώστε να μην μείνη άλλο εις τους δυστυχείς Πελοποννησίους Γραικούς, ει μη μόνον πνοή και αυτή δια να ωθή κυρίως τους εγκαρδίους των αναστεναγμούς.
Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχόνοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίφθησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.
Αι χείρες ημών αι δεδεμέναι μέχρι του νυν από τας σιδηράς αλύσσους της βαρβαρικής τυραννίας, ελύθησαν ήδη, και υψώθηκαν μεγαλοψύχως και έλαβον τα όπλα προς μηδενισμόν της βδελυράς τυραννίας.
Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγχνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιωμάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί, ει μη την Ελευθερίαν.
Η γλώσσα μας η αδυνατούσα εις το να προφέρη λόγον, εκτός των ανωφελών παρακλήσεων, προς εξιλέωσιν των βαρβάρων τυράννων, τώρα μεγαλοφώνως φωνάζει και κάμνει να αντηχή ο αήρ το γλυκύτατον όνομα της Ελευθερίας.
Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν. Τούτου ένεκεν προσκαλούμεν επιπόνως την συνδρομήν και βοήθειαν όλων των εξευγενισμένων Ευρωπαίων γενών, ώστε να δυνηθώμεν να φθάσωμεν ταχύτερον εις τον Ιερόν και δίκαιον σκοπόν μας και να λάβωμεν τα δίκαιά μας.
Να αναστήσωμεν το τεταλαιπωρημένον Ελληνικόν γένος μας. Δικαίω τω λόγω η μήτηρ μας Ελλάς, εκ της οποίας και υμείς εφωτίσθητε, απαιτεί ως εν τάχει την φιλάνθρωπον συνδρομήν σας, και ευέλπιδες, ότι θέλει αξιωθώμεν, και ημείς θέλομεν σας ομολογή άκραν υποχρέωσιν, και εν καιρώ θέλομεν δείξη πραγματικώς την υπέρ της συνδρομής σας ευγνωμοσύνην μας.
1821 Μαρτίου 23 εν Καλαμάτα.
Εκ του Σπαρτιατικού Στρατοπέδου
Πέτρος Μαυρομιχάλης,αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού. 

*Το κείμενο της Προκήρυξης της «Μεσσηνιακής Γερουσίας» γράφτηκε στις 23 Μαρτίου 1821 –ημέρα απελευθερώσεως της Καλαμάτας από τους Μανιάτες και Μεσσήνιους. Το πρωτότυπό της σώζεται στα αρχεία του Foreign Office (βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών).


Πηγή  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΟΡΙΟΝ"

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha