Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες


Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες
Υλικά: 
  • 2 κ  ιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος του μας αρέσει)
  • 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι- πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση: 
Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.


ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΦΡΙΚΑΣΕ



Σοτάρουμε σε 2-3 φλιτζανάκια λάδι  3-4 μερίδες γαλοπούλας. Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι,ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με νερό και την αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μαζί με 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες, άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νερό κάθε φορά που χρειάζεται.15 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα τρυφερά φύλλα από ένα μαρούλι (πλυμένα) και δοκιμάζουμε για αλάτι. Αυγοκόβουμε με ένα αυγό.
Φροντίζουμε το φαγητό μας να έχει ζωμό για το αυγόκομα.


ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ


Σε ένα τηγάνι σοτάρω στο ελαιόλαδο τα επιθυμητά κομμάτια γαλοπούλας. Αν έχω προσθέτω και μια μερίδα διαφορετικού κρέατος (μοσχάρι ή χοιρινό) για περισσότερη νοστιμιά. Τα μεταφέρω στην κατσαρόλα. Στο λάδι του τηγανιού τσιγαρίζω ντομάτα πελτέ, την σβήνω με ένα ποτήρι νερό ή κόκκινο κρασί και  αφήνω να πάρει μια δυο βράσεις. Περιχύνω την γαλοπούλα με τον ζωμό, προσθέτω ένα μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο multi, λίγους κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνης, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ξύλο κανέλας λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Λίγο πριν το τέλος αλατίζω και πιπερώνω.


Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων



Καθαρίζουμε την γαλοπούλα από υπολείμματα φτερών  και αφαιρούμε τα πόδια με τα δάκτυλα, τις φτερούγες  και τον λαιμό ( τα χρειαζόμαστε για την σούπα). Πλένουμε καλά την κοιλιά, κόβουμε την άκρη του πρωκτού. Με μακρύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά σε 4-5 σημεία το στήθος  και σε 2-3 σε κάθε μπούτι. Με το δάκτυλο σε κάθε χαραξιά  σπρώχνουμε αλάτι χονδρό, πιπέρι και 1 σκελίδα σκόρδο. Τρίβουμε την γαλοπούλα με αλάτοπίπερο εξωτερικά και εσωτερικά. Στην κοιλιά προσθέτουμε περισσότερο πιπέρι,2-3 σκελίδες σκόρδο, ένα λεμόνι σε φέτες και αν θέλουμε τηνσυκωταριά κομμένη σε κομμάτια και αλατοπιπερωμένη. Την  αλείφουμε μέσα στο ταψί με λάδι  και συμπληρώνουμεδυο φλιτζάνια νερό και μισό ποτήρι του κρασιού λάδι. Το ταψί θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, με ένα άλλο παρόμοιο ταψί ή αν έχουμε,  καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα.
Ψήσιμο:  Χρειάζεται υπομονή αλλά στο τέλος η γαλοπούλα ανοίγει σαν μπουμπούκι. Για 3 ώρες ψήνεται στους 150β χωρίς να ανοιχτεί η γάστρα. Μετά κάθε μια ώρα και για 3 ώρες ελέγχεται, περιχύνεται από τον σούγο της και αλλάζει  η θέση της στο ταψί. Στο τέλος με ανοικτό το ταψί ροδοψήνεται με προσοχή και από τις δυο πλευρές της στο γκριλ.

Συνήθως μαγειρεύουμε την γαλοπούλα από το προηγούμενο  βράδυ και τις πατάτες την παραμονή.


Το σπίτι της Τζέην Όστιν εντόπισαν Βρετανοί αρχαιολόγοι


Πρόκειται για το πρεσβυτάριο του Στίβεντον

Το σπίτι της Τζέην Όστιν εντόπισαν Βρετανοί αρχαιολόγοιΤα ίχνη του  πρώτου σπιτιού  της  Τζέην Οστεν στο Στίβεντον  πιστεύουν  ότι εντόπισαν  βρετανοί αρχαιολόγοι,  οι οποίοι πραγματοποιούν  έρευνες για το κτίριο  όπου  η  διάσημη  βρετανίδα συγγραφέας  έζησε τα  μισά  σχεδόν  χρόνια της  ζωής  της.
Πρόκειται  για το πρεσβυτέριο  του  Στίβεντον  καθώς  ο πατέρας  της  ήταν  κληρικός,  το  οποίο  όμως  κατεδαφίστηκε στις  αρχές  του  19ου αιώνα,  λίγο  μετά  από την  εγκατάσταση  της οικογένειας  της  Οστεν στο  Μπαθ.
Ηδη  όμως  από το 1775  ως το 1801 όσο  ζούσαν  σ΄ αυτό το σπίτι,  η Τζέην  Οστεν είχε  αρχίσει  να  γράφει  τρία  από  τα  μυθιστορήματά  της:  «Λογική και Ευαισθησία»,  « Περηφάνια και Προκατάληψη»  και «Το αβαείο του Νόρθανγκερ».


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha