Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τυρόπιτα



Τυρόπιτα
 
 
 Yλικά για 1 ταψί του φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας
για τη γέμιση
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας αλεύρι
1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα
3 αβγά
200 γραμ φέτα
1 φλιτζ τσαγιού τριμμένο κασέρι
1 φλιτζ του καφέ παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
χοντροτριμμένο πιπέρι
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο τις ζεσταίνουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι, το σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει και στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κάνουμε μια καλή μπεσαμέλ.


ΣΑΛΑΤΕΣ


ΣΑΛΑΤΕΣ
Απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και του μεταβολισμού μας.Από μόνες τους (εμπλουτισμένες) ισοδυναμούν με ένα πλήρες  γεύμα.Σε όλες προσθέτουμε ελιές , αν έχουμε βραστά αυγά, στις κόκκινες τυρί φέτα και στις πράσινες σκληρό τυρί.Αν μας περίσσεψε ψωμί προηγούμενων ημερών το κόβουμε λεπτές φέτες το στρώνουμε στο πιάτο,από πάνω κόβουμε τη σαλάτα,την αλατίζουμε, προσθέτουμε λάδι, λεμόνι ή ξύδι, την αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά.
Μια γρήγορη σάλτσα πράσινης σαλάτας είναι η εξής: ανακατεύουμε 1 φλιτζανάκι λάδι,1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι,  1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό για ωμές ή 1 χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο σκόρδο για βραστές σαλάτες.


Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι



Μαγειρεύεται όπως η αυγοκομμένη κρεατόσουπα με υλικά 1-2 μερίδες μοσχάρι και τις φτερούγες, τον λαιμό και τα πόδια της γαλοπούλας.
Τα κρέατα και τα λαχανικά σουρώνονται, τοποθετούνται σε διαφορετικές πιατέλες, πασπαλίζονται με αλάτι χονδρό και πιπέρι. Σκεπάζονται για να διατηρηθούν  ζεστά και μαλακά. Στον ζωμό βράζουμε ρύζι και αυγοκόβουμε.


Πατάτες στρογγυλές φούρνου


Στον σούγο της γαλοπούλας ή του χοιρινού ψήνω στους 180β στον αέρα για 1 ½ ώρα αλατοπιπερωμένες  στρογγυλές πατάτες. Προσθέτω λίγο νερό αν χρειάζεται και στο τέλος λεμόνι.


ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ



Υλικά
  • 1 χοιρινό μπούτι 3-5 κιλά

  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού

  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

  • 1/2 κούπα χυμό ανανά

  • ολόκληρα γαρύφαλλα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Ατομα: 20-30 (για μπουφέ)
    Χρόνος προετοιμασίας: 30'
    Χρόνος ψησίματος: 7 ώρες
    Εκτέλεση
    Πλύντε καλά το μπούτι με νερό, στρ


    Label 14

    Followers

    VIDEO

    ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

    RECENT POSTS

    ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

    POPULAR POSTS

    ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
     

    HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha