Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τυρόπιτα



Τυρόπιτα
 
 
 Yλικά για 1 ταψί του φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας
για τη γέμιση
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας αλεύρι
1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα
3 αβγά
200 γραμ φέτα
1 φλιτζ τσαγιού τριμμένο κασέρι
1 φλιτζ του καφέ παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
χοντροτριμμένο πιπέρι
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο τις ζεσταίνουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι, το σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει και στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κάνουμε μια καλή μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και τη ψιλοτριμμένη παρμεζάνα. Πιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε 4 φύλλα κρούστας με τέτοιο τρόπο που να καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
Αδειάζετε μέσα τη γέμιση τη στρώνετε με ένα πιρούνι γυρίζετε τα περισσεύματα των φύλλων προς τα μέσα να ακουμπήσουν πάνω στη γέμιση και απλώνετε από πάνω άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα.
Τα σιγυρίζετε καλά γύρω-γύρω και με ένα μαχαίρι χαράζετε τη πίτα σας βαθιά σε μερίδες. Ψήνετε τη πίτα στο φούρνο στους 170ο μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα και στα πάνω και στα κάτω φύλλα.
Την αφήνετε να χλιαρέψει, τη κόβετε σε μερίδες και τη σερβίρετε.
  
Tips 1. Για να ελέγχετε καλύτερα το ψήσιμο των κάτω φύλλων χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο ταψί τύπου πυρέξ για να μπορείτε να βλέπετε το ρόδισμα των κάτω φύλλων. 2. Μπορείτε αντί για φέτα να χρησιμοποιήσετε Κατίκι Δομοκού που έχει πολύ ελαφριά γεύση και αντί για κασέρι, γραβιέρα Κρήτης.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha